|
|

|
|
Superonline altyapı yaparken her anına şahit olduğum için biliyorum. Şu altyapı kurulumu kadar plansız, programsız, koordinesiz bir iş daha yoktur. Önce kaldırımları kazan bir ekip var. Bununla birlikte yine bu kazılan yerlere kabloları çekenlerde bu ekip. Sonra bu ekip gidiyor bir görevli geliyor işte apartmanın içine nerden çekilsin, kutu nereye koyulsun vs diye kablo resimler çekiyor ufak bir proje gibi birşey çiziyor. Bu da gidiyor sonra bu kabloları binaya çeken bir ekip daha geliyor, kablolar bina içine çekiliyor. Bu adımdan sonra kutu koyuluyor. En son bir başka ekip gelip sonlandırma denilen kutuyu aktif etme işlemini yapıyor. Bunlarda bittikten sonra en son adımda da daire önüne kadar fiber kablo çekimi oluyor ve abonelik alımı başlıyor. Böyle yazarken ok ama bu her adım arasında bazen günler, bazen aylar süren bir bekleme süresi oluyor. Mesela bizim mahalleyi kazdılar, kazıldıktan 1-1,5 sene sonra kabloları bina içine çektiler. Sonra neyse kutu koyuldu, 4 ay mı ne gelip sonlandırma yapmadılar. Çok uğraştım, binbir türlü yere yazdım da zahmet edip geldiler. Adamlara zorla abone oldum. Yani bilin diye yazıyorum sadece şu kurulum aşamaları çok sıkıntılı ve belirsizlik dolu bir süreç. Umarım sizinki bir an önce kurulur. |
|
TurkNetDestek sağolsun yardımcı oldu kurulum için, kuruluma geldi ekip, modem için vantiva çıkınca dedim ki arkadaşlar olmaz zyxel modem lazım. öyle olunca aradılar ancak bulamadılar haliyle benim kurulum yine olmadı :( |
|
zyxel yerine ZTE modem/router geldi kurulum tamamlandı. Kablolar istediğim gibi çekildi apartman tarafında güzel bir kurulum oldu. 7 saattir kullanıyorum. süreç biraz yorucu oldu ama 100mbps vdslden sonra gigafiber beklememe değdi, router önerisi olan var mıdır? zte'de Qos modu vs. hiç bişey yok. boş paket. |
|
|
Merhaba, yıllardır Türknet kullanıyordum. Birden fazla aboneliğim bulunuyordu. Çevremde severek sayarak anlattığım çalışmalarını takdirle seyrettiğim Türknet, oturduğum adreste TT altyapı kullanmasına karşın memnundum. 65-70 mbit hızı stabil ve düşük gecikme ile bana sağlıyordu. İzmir/Karabağlar Vatan mahallesi 9101.sokakta oturuyorum (Yeşilyurt devlet hastanesi poliklinik tarafı) ve çalışmaları yakından sokak sokak takip ediyordum. Aralık 2025, ay ortasında sokağımda bir elektrik çalışması oldu. Sonrasında internet gitti. Binamda ve yan binalarda internet gitti, bir hafta sonra apartmandaki komşumun TT interneti dahil herkesin interneti geri geldi. Ben de TT altyapısı ile Türknet kullansam dahi, arızam haftalarca, aylarca giderilmedi. Arıza kaydımda her gün ama her gün Türknet destek ile iletişim kurdum. Destek kaydımda bir ay sonraya termin verildi ve 4 kere termin tarihi ertelendi. Arıza asla giderilmedi. 3 ay sonra aboneliğimi iptal ettim. Maalesef yıllardır arkasında kendi markam gibi reklam yaptığım adeta elçisi olduğum Türknetten aboneliğimi iptal edip, kısa sürede adresime birkaç telefon ve talep doğrultusunda Superonline fiber çektirdim (sokakta altyapı vardı, binada yoktu) ve 1000 mbit internet kullanıyorum. İki haftadır fiber kullanıyorum. Birkaç gün önce bina içinde Türknet fiber kutusu gördüm. Şaşırdım. Vatan mahallesinde sonunda sokağıma hatta binama gelmişler. Ancak yaşadıklarımdan sonra maalesef, (en azından taahhütüm bitene kadar) Türknet Gigafiber bağlamayı düşünmüyorum. Hala Türknet öneririm, ancak kendi adıma küstüm. Superonlinedan ben devam. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Biz zahmette ödeyi verin. Adamlar 1000 e 1000 veriyor, 6 taksit yapıyor, taahhütsüz, peşin ödeme imkanı ( geriden iadeli), davet kodu ile 1 ay ücretsiz kullanma. Vatandaş 16 adsl kullanıyor, onlara ayıp. Pes vallahi pes, namkör insanımız namkör. Kirada oturuyorsun, apt. ayıdatını niye veriyorum; evin mülkiyeti bana ait değil, ev sahibi versin diyelim mi? Hayır kurumu mu bunlar kardeşim? Vallahi pes, pes plus hemide. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efem-35 -- 24 Mart 2026; 12:11:55 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi efem-35 -- 24 Mart 2026; 13:6:55 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
|
Taahhütsüz ne kadar? Kurulum + akşiin ücreti taahhütlüde alınmıyor, mesela ben farklı firmaya geçeceğim veya iptal edicem, sıkıldım diyebiliyor musun? Diyemiyorsunuz gibi. Tt şikayetinvar mı varda, ne kadar şikayet var bakalım. Kusursuz ürün veya hizmet yok, şanslı olanlar daha az sorun yaşıyor. Altın kelime şans. Zaten pek tabii, taahhütsüz, basarsın iptali olur biter. Sokakta birinden para isteyince, neden para versin ki? Ne karşılığı verecek? Bir kurumdan mal veya hizmet talebinde bulununca, firmanın bazı maddi yükümlülükleri hizmet alacaklıdan almasında ne gibi bir tuhafiyelik var? Konu ile ne alakası var anlamadım, edebiyat değil felsefe yapalım lütfen. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
2 ayrı firma, 2 ayrı vergi levhası, 2 ayrı altyapı, 2 ayrı çalışan ve diğer giderler. Zaten Tt altyapıdan +200 TL farkla, 1000 veriyor. Buradaki amaçsızlık nedir anlamadım, üzüm yemek mi, bağçıyı dövmek mi? |
|
|