Şimdi Ara

İZMİR FOÇA JANDARMA KOMONDO YEDEK SUBAYLAR BURAYA (20. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
501
Cevap
6
Favori
137.333
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sağolun arkadaşlar, söyledikleriniz gerçekten çok yadımcı olacak.
    forum da yada diğer mecralarda 352. dönem yedk subay olarak gidecek varmı, yada daha önce gidenler neler paylaşmış neler tavsiye etmiş diye çok kurcaladım.
    henüz 3-4 arkadşala tanışabildik 352. dönem olarak ve en çok sizin söyledikleriniz güncel olarak faydalı oldu.

    gerçekten tekrar teşekkür ederim paylaştığınız bilgiler için.

    bu ağustos 2013 celbi bazı yerlerde 352. dönem olarak bazı yerlerde 353. dönem olarak belirtilmiş. birde bilginiz varmı bu dönemler hakkında, hangisi doğru olan ?
  • arkadaşlar bikaç sorum daha olacak
    *bu 3 ay boyunca ortalama ne kadar paraya ihtiyacımız olur?
    * ilk giderken yanımıza ne kadar alalım?
    *giderken banka veya kartı kredi kartı yanımızda götürsekmi, izin varmı bunlara?
    *iç çamaşırı olarak sanırım açık yeşil iç çamaşırları giyeceğiz ve lastikli slip yerine bulabilirsek aynı renklerde boxer tarzı yedek iç çamaşır götürsek sıkıntı olurmu?
    *giderken yanınıza kilit alın diyorlar, gerekli birşeymi bu kilit?
    *dolaplara neleri koymaya izin veriyorlar, yanımızda getireceğimiz ekstra şeyleri nasıl muhavaza edip saklayacağız?

    aklıma takılan soruların bi kısmı bunlar, bildiklerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.
  • Yanında istediğin herşeyi götürebilirsin,arama olmuyor. Cep telefonu problemi yok komutanların gözüne sokmadığın sürece serbest,sonuçta subay olacaksın er muamelesi yapmıyorlar. Yanında giyecek çok az şey götürmeni tavsiye ederim çünkü yük olur sana. Kantinde herşey mevcut çünkü, zaten almanız gereken şeyler olacak askı,traş çantası vs gibi. Söyleyecekler size. Dışarıya göre fiyat uygun olduğu için söylüyorum. Oranın belli bir dolap ve yatak düzeni var,dolabında ne istersen bulundur problem değil bizim hiç aranmadı mesela bilgisayarı ,gitarı olan arkadaşlar da vardı.. İçeride nakit para geçmez, bu önemli.. Ziraat bankası kartları geçer yalnızca post cihazlarında. Paranı ziraat kartına yatır rahat et. İçeride de ziraatin bi kartı satılıyo çipli, buna para yükletebilirsin içeride kontor gibi düşün.. Yemek derdiniz yok sigara da kullanmıyosan ve kışlada kullanacağın malzemeleri satın aldıktan sonra içecek veya bisküvi tarzı şeylere para verirsin en çok bunlarda çok ucuZ. Çay 20 kuruş işte hesapla buna göre. Çarşıya çıktığında masrafın artar o senin bileceğin iş dışarısı epey pahalıdır.. Unutmadan söyleyim kesin güneş kremi getirin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Üzerinde yalnızca cep telefonu taşıman problem olabilir onun dışında hiçbişey sorun değil. Kredi kartı vs getir cüzdanında taşı. Valiz için sağlam bir kilit edinirsen değerli eşyalarını valizine koyup kilitlersin.. Valizinde kendi odanda dolabının üzerinde olacak. Dolaplar kilitleniyo ama güvenli değil biçok dolap anahtarı birbirini açar, çalınma olayına karşı dikkatli ol dolanında değerli eşya bırakma gündüzleri..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla para mevzusu sigara içip içmediğine göre değişir. ben 250-300 lira götürmüştüm yemin törenin kadar idare etmiştim. ancak şöyle bir durum vardı. birliğe katılınca sana orada ihtiycaç duyacağın (gitmeden alsan ya da bu ne la diyeceğin şeyler bile olsa) bir torba yapıp satıcaklar, daha doğrusu sen alacaksın. o yüzden bir miktar paran gidecek şaşırma. bu müthiş pakette bir adet idareten bere (tümen içtimalara çıkmak için) efendime söyleyim bu ne la diyeceğin iki adet yeşil kahverengimsi allık (kamuflaj boyası ilk kullanman aldıktan 40 gün sonra felan olacak) efendim diş fırçanı tıraş takımı koymak için kalem kutusuna benzeyen jandarma renklerinde (bkzhttp://www.youtube.com/watch?v=voltBLnHox0 bu arkadaşın giydiği eşofmanlar vs falan var. dikiş seti vs var.. kısaca bunlar ne deme ve al... o bu ne la dediğin dikiş seti sana bir çarşı iznine mal olabilir... (içtimada çanta muhteviyatını boşalt dediklerinde o avuç içi kadar olan dikiş setinin yokluğunda gözüne singer dikiş makinesi gibi olduğunu görürsün... bir de bot falan alacaksın 80-100 ona gider.
    onun dışında acemilikte sigara dışında para harcamazsın. en çok alacağın şey şişe su hem de 0.5lt değil 1.5ltlik :) lıkır lıkır gidecek o 1.5ltlik sular... gerçi içerde nakit geçmemesini şimdi farkettim... ama bu meblapğ gitmişti bizim zamanımızda torbaydı bottu vs. derken.

    neyse kısacası bu meblağda yanında nakit olsun, bir de arkadaşın dediği gibi bir ziraat kart çıkar 200-300 de orada olsun iyidir.

    telefon belirtildiği gibi ben ynaımda götürmemiştim ama sonradan soktum. aynen öyle abartı olayan internete girmeyen şimdi yüzüne dönüp bakmayacağın en basit nokia modelleirnde mutluluğa ulaşırsın. askerde en önemli sorunlardan biri şarj sorunu. bu 130 liralık telefonla bir de yedek batarya alıp çarşıda şarj edersen bir hafta boyunca millet 10 kişilik koğuştaki tek priz için pazarlık yaparken sen sigaranı için sevgilinle, ailenle muhabbet edersin. ancak ilk etapta bir kart almayı ihmal etme. normal hayatta varlığını unuttuğun ankesörlü telefonlar orada her yerde... cepten konuşmaya fırsat bulamadığın bir anda telefonla konuşman gerekirse ne güzelmiş bu ankesörlü telefonlar diyip benim gibi hala yanında kart taşırsın (çok pahalı da değildir. 100 dakikalık al yeter)

    bizim zamanımızda bir de son bir ay gelip INGden banka kartı dağıtmışlardı. bu olay benim çok başımı ağrıtmıştı. önce eski foça şube gelip kart (isteyene de kredi kartı) dağıtmıştı. sonra tayin olunca banka hesapları Aliağada tekrar açılmış eski foça ise kapatmadı. sonra askerlik bitti ben ankaraya geldim. kapatın diyorum ali ağa ile foça kapatmıyorlar. en sonunda 24 ay hiç para girişi çıkışı olmayınca kapattılar. hala ING mi bilmiyorum kısaca.

    onun dışında bizim zamanımızda bilgisayar, gitar vs. hiç olmadı. inanasım gelmiyor yani :) sokulmuş olsa bile nasıl kullanmılmış merak ettim. biz 05:45 te kalkıyor gece 21de tekrar eğitime gidip geri 01de dönüyorduk aralarda hep uyuyorduk :)

    dışarısı pahalıdır. internet kafeler de pahalı yeme içme de pahalı... bizim bir tavuk dönerci vardı. ana meydanın arkasındaki sokakta orada yerdik...
    içki de kullanıyorsan dışarıda para gider kardeş...

    vay be sen sordukça bahsettikçe anılar depreşiyor :)

    don da sorun yoktur. ancak şöyle bir durum var. yıkama muhabbeti... ister boxer giy ister başka şey... kamuflajın altına ne giymişsin indir de görelim demezler... ancak toz toprakta ya da arazide debelenirken apış arası kokusu, ayak kokusu çok feci yayılır... kısacası çamaşırla başa çıkma olayı söz konusu. ben şahsen orada idare ettikçe kullan yaptım... bir miktarda uygun vakit bulunca elde yıkadım... kısacası bxer olayı sana kalmış... ancak orada en pratik olan tercih nedeni oluyor... (mesela bir arkadaş 50 liraya 50 çift çorap alıp atmıştı)

    kiliti çantana takıyorsun, hırsızlık olmasın diye... bizde bavulluk olayı yok daha doğrusu var da bu can sıkıcı detayla uğraşmak istemiyorsan bir spor çantası ayarlayıp çarşılarda giyeceğin kıyaqfetleri ya da sık kullanacağın malzemeleri buraya koyuyorsun) zira askeriye beklemek üzerine kurulu bir yer. bavul görütüp oranın kilidini açacak eri uzmanı beklerken izninin yarısı gider... dolaplara kilit takamazsın, dolapta olacak şeyler de belli, hatta asklığı nasıl kullanacağında belli, gösteren resimler var, kontrol yapılıp yanlış bulurlarsa da biz bu resmi vesikalık diye mi koyduk diyip iznini yakarlar... bu hem kilit soruna hem ekstra muhafaza sorunda hem de dolap düzeni soruna yanıt vermiştir. bu arada ilginç olan ya da sıkıntı olan önemli bir detay sana iki çift kamuflaj verecekler. sen de benim gibi birisini foçada giyerim ötekini kıtamda giyerim diyip orada giydiğini atma (diyeceğim ama şöyle bir durum var foçaya bir bagajla gidersen 2.5 bagajla çıkarsın zira oraya kendini ve sivil kıyafetlerini götürüyorsun ama orada sana bir sürü gerekli gereksiz malzeme varip gönderiyorlar) sonra benim gibi bagaj sığmıyo zaten ihtiyacım olmaz olursa da koskoca asteğmenim ben koca alaydan bana bir kamuflaj çıkar dersen na böyle avucunu yalarsın, rezil ül rüsva olursun...

    o yüzden orada kullandığın kamuflajı atma kardeş stepne olarak bulundur... ya da şöyle söyliyeyim, gittiğin kıtanın levazımatında benim şuna buna (mesela bir çift bot) ihtiyacım var dersen sana acemilik eğitim aldığın kıtada tüm istihkakının verildiğini bunun da bir çift bot yazlık-kışlık kamuflaj - bir adet parka ve içliği vs... olduğunu söyler... askerliğin bir yıl oluğu için de ikinci bir hakkın olmadığını söyler - vereyim ama bunlar sayılı sonra hesabını veremem diye de ekler...
    sen de ıslak-çamurlu-yırtık vs. kamuflajınla ortalıkta sıcak kalorifer-leğen deterjan-terzi arar durursun...

    daha çok şey var... işte sırayla anlatırız :)




  • arkadaşlar çok sağlun vakit ayırıp soruları yanıtladığınız için, benim gibi askerlik konusunda zır cahil biri için çok faydalı bilgiler oldu bunlar.
    herşeyi anladım da bu nakit para olayının geçmemmesi olayına kafam basmadı.
    mesela kantinden bisküvi su çay felan alırkende mi kart kullanmamız gerekiyor? yoksa bu bahsettiğiniz sadece genel ihtiyaçlar, ne bileyim jilet askılık t-shirt bot gibi malzemeliri alırken mi kart gerekiyor?

    birde 3 ay sonunda kurralardan belli yerler varmı, nerelere çıktı kurralar ve sizlere nerelere gitmek nasip oldu?
  • Kardeşim orada çay alsan dahi ödemeyi kartla yapmak zorundasın.. Zaten kantinden ziraat kartı satın alıp örneğin akbil dolumu gibi içine yükleme yapıp kullanıyosun tüm harcamalarda.. Kura yerleri bikaç değişiklik gösterebilir ama bizimkileri söyleyim; eski foça,yeni foça,bornova,aydın,manisa kırkağaç,çanakkale,bilecik,safranbolu,zonguldak,kastamonu,ankara,hatay.. Sizin de aşağı yukarı bunlar olur...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sağolasın arkadaşım,
    bu bilgi belkide en gerekli bilgilerden biri oldu... zamanında bi hesap kartı vardı ziraatten onu bulmaya çalışayım olmazssa tavsiye ettiğin gibi kantinden o çipli kartlardan alırız.
  • merhaba arkadaşlar, benimde usta birliği J.KOMD.OKL.VE EĞT.MRK.K.LIĞI/FOÇA/FOÇA olarak çıkmış. Kısa dönem olarak gidenler ne yapar burda acaba?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: travian12

    merhaba arkadaşlar, benimde usta birliği J.KOMD.OKL.VE EĞT.MRK.K.LIĞI/FOÇA/FOÇA olarak çıkmış. Kısa dönem olarak gidenler ne yapar burda acaba?

    Aynen hocam benimde aynı senin gibi bende merak ediyorum gerçekten.Kısa dönem bilgisi verebilecek var mı acaba ?
  • Foça jand. Komando okuluna kısa dönem gidecek arkadaşlara çok yardımcı olamam ama ben gördüklerimi söyleyeyim, kantinci,bulaşıkçı,şoför,mutfak yardımcısı bunlardan biri olabilirsiniz,tabi nöbetleriniz de olacak. foçanın zorlu eğitimlerini sizler görmezsiniz. Verilen görevleri yerine getirmeniz beklenir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: kızılcıklı nefer

    Foça jand. Komando okuluna kısa dönem gidecek arkadaşlara çok yardımcı olamam ama ben gördüklerimi söyleyeyim, kantinci,bulaşıkçı,şoför,mutfak yardımcısı bunlardan biri olabilirsiniz,tabi nöbetleriniz de olacak. foçanın zorlu eğitimlerini sizler görmezsiniz. Verilen görevleri yerine getirmeniz beklenir

    Teşekkürler kardeşim biraz olsa da rahatlattın beni :) İnşallah şöfer oluruz :)
  • bir arkadaş arama yapılıyor telefonları alıyorlar demişlerdir ama sizin dediğiniz gibi dandik bir telefon yanıma almayı düşünüyorum,şimdiye kadar gözümüzü korkutmuşlardı ama sizler biraz rahatlattınız bizi , geçen sene arkadaşım dönem 1. si olmuş ve gideceği yeri kendi seçmiş öyle bir durum var mı yani derece yapanlar yer seçebiliyorlar mı?Genel itibari ile doğu diyorlardı ama siz batı da yerlere düşmüşsünüz, bizler karakola mı bir time veriliriz, maaş ne alemde?Son olarak eğitim kaç hafta sürer kurban bayramına gelir miyiz mesela(takriben 75 gün var) Allah razı olsun. @kızılcıklı nefer @kuros
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sequoia6840

    bir arkadaş arama yapılıyor telefonları alıyorlar demişlerdir ama sizin dediğiniz gibi dandik bir telefon yanıma almayı düşünüyorum,şimdiye kadar gözümüzü korkutmuşlardı ama sizler biraz rahatlattınız bizi , geçen sene arkadaşım dönem 1. si olmuş ve gideceği yeri kendi seçmiş öyle bir durum var mı yani derece yapanlar yer seçebiliyorlar mı?Genel itibari ile doğu diyorlardı ama siz batı da yerlere düşmüşsünüz, bizler karakola mı bir time veriliriz, maaş ne alemde?Son olarak eğitim kaç hafta sürer kurban bayramına gelir miyiz mesela(takriben 75 gün var) Allah razı olsun. @kızılcıklı nefer @kuros

    telefonun dandik olmasinin birden fazla nedeni var. dediğim gibi 1 elinizden giderse üzülmezsiniz (hatta sim karta daha cok caniniz sikilir) 2 sarj cok ama cok önemli bir faktör hem araziye ciktiginizda hem de tümenin içindeyken aletten maksimum dayaniklilik bekliyorsunuz 3 internetti olan ya da internete giren bir alet götürürseniz hem sarjinizdan hem de orada zaman geçirmek için gireceğinizden saçma sapan bir faturayla (bir devreme normal fatura miktarinin 2 kati internet parasi gelmişti e71 miydi i cok tuşlu telefondan vardi ha bire girerdi besiktas ne yapmis diye sonra ilk fatura gelince telefonu badisine vermişti) 4 kamerasi olmasi olamasi konusu var. soyleki kamerasi olan arkadaşlarin cogu bir suru güzel fotoraf cekti ama rütbeliler bile genel hassasiyetten (bu Ergenekon balyoz olaylari) kamerasi olmayan telefonlari kullanirken olur da kamerali telefon falan götürürseniz hic bir sey olmazsa o telefonun inciğine cincigine bakip ozelinize dahil olma imkanlari var.

    bu bakimdan su an Nokia 1280 ve öncesi iletişim acisindan idealdir. ama sunu da belirteyim mp3 çalabilen ve radyosu olan ve isigi olan kulaklık girişli bir telefon yeri geldiğinde isinize yarayabilir. dediğim gibi Nokia 1100 ve türevleri cok is gorur. sadece bazen ulan bir radyo olsa ya da mp3 çalsa demişimdir.

    1.2.3. istediği yere gider, gider de mevcuttan istediği yere gider. Dogu falan kalmadi asteğmenlere... o bakimdan sikintin yok... bayram mevzuunu bilemiyecegim ancak ben 12 nisanda teslim olmuştum 1 mayista yemin töreni olmuştu 4 temmuzda dagitim iznindeydim. 70 günden fazla surmus. zaten orada planlanan yaklasik 12 hafta yani 84 gun felan...

    maas 2010 da 1800 du komandolara +600 tazminat 2400du




  • Kardeşim şöyle oluyor ki; koğuşlarda şarj sorunu yok,priz filan var.Eskiden sorun oluyomuş ama artık öyle bişey yok. %10 luk başarı dilimine girersen önceden belirlenmiş olan yerlerden birini seçme hakkın oluyor listede yer almayan bi şehir seçemiyosun.bilk 10a giremeyenler kendi eliyle kura çekerler. Doğuya gidilmiyor artık. Acemi er eğitim alayları,okullar,eğitim komutanlığı vs gibi kapsamları oluyor her şehrin farklı bi özelliği var. Bir de komando olmadığınızı size vurguyla söyleyecekler ki doğru gerçekten de. Komando eğitimi almayacaksınız. Maaş konusuna gelince yedek subaylar arasında alınan en yüksek maaşı alacaksınız. Bunun içinde 3 bileşen var, net maaş+jandarma tazminatı+komando tazminatı.. Fakat şu da varki komando tazminatını yalnızca 3 adet birlikten birine giderseniz alır gitmezseniz sadece net maaşla jand.tazminatı alırsınız. Komando tazminatı ise asteğmenlere şu an yeni foça,eski foça ve manisa kırkağaçta verilir.. Bir de eğitiminiz 11 veya 12 hafta olacak,bizden iki dönem öncekilere kurban bayramında izin vermişler son eğitim haftasına denk gelmiş bu izin. Böyle olunca da kursu 1 hafta erken bitirmişler, sizin için nasıl yaparlar bilmiyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • kardeşlerim çok teşekkür ettim,tezkere bırakma mümkün mü? komutanların tutum ve davranışları ve extra tecrübelerinizi de paylaşırsanız kafamızda hiç bir psikolojik sıkıntı olmadan teslim olacağız inş.
  • tezkere birakma isini bir memurlar Net'e danis. zira sözleşmeli subaylar pek mutlu değiller bildiğim kadariyla. priz olayi doğru olabilir. benim zamanimda kogusta tek priz vardi 10 kişi sira beklerdik. psikolojik sikintilik bir durum yok. zor zamanlar 4 sene öncesine kadarmis.
  • Kardeşim teskere bırakma diye bişey yok, belirsiz dönemlerde ilan edilen sözleşmeli subay alımlarını takip edip sınavlarına girmek gerekiyo.
    Psikolojik bi sıkıntıya girmenize sebep verecek hiçbişey yok gözünüzü korkutmayın çakı gibi asker olacaksınız kendinizle iftihar edeceksiniz. Kötü bi davranışla karşılaşmayacaksınız kötü söz filan yok yani.. Herkes seviyelidir.. En dikkat etmeniz gerekn kişi okul komutanıdır,nedenini ise gittiğinizde çok iyi anlayacaksınız, kötü bi insan değil kesinlikle ama karşılaşmaktan kaçınacağınız biridir. Extra olarak tecrübe o kadar çok ki sizin yaşayıp görmeniz gereken şeyler. Herşeyi söylersem heyecanı kalmaz size.. İçiniz rahat gidin benim şansım olsa şu an tekrar aynı eğitimi almak isterim..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hey gidi Erhan Kopar hey....
  • 2008 de 13 haftaydı dağda 1 hafta kalmıştık ve gerçekten çok sıkmışlardı bizi.daha sonraları gevşemiş gibi görüyorum çünkü biz internet cafenin önünden geçmeye vakit bulamazken sonraki dönemlerde giden arkadaşlar bayağı bir internetteydi.bizde doğuya gitme psikolojisi vardı.psikopat bir astsubay vardı doğuya gittiğinizde cebinizde bir mermi bırakın pkk yakalarsa onunla kafanıza sıkın yoksa çok kötü muameleler yaparlar size derdi.5 dakika mola bizim için 50 dk gibi kıymetliydi.
  • 
Sayfa: önceki 1819202122
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.