Şimdi Ara

İzmir Ekonomi Üniversitesini Kazananlar (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.587
Cevap
10
Favori
76.379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vapur biz senenin başındayken 20 dakikada giderdi fakat son zamanlarda yaklaşık 25-30dkyı buluyor.
  • Hocam aklıma geldikçe sorucam kusura bakma hazırlıkta burs var mı? Mesela tam degil ama 25 veya 50 bursla kazandım. Hazırlıkta gecerli mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok yok önemli değil :) Tabiki var burs. Bursunuzu kaybetmediğiniz sürece yani ortalamanız 1.80 miydi 1.60mıydı onun altına düşmediği sürece bursunuz herhalükarda sizin ÖSYM'den kazandığınız hakkınız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Who's King

Hocam hazırlıkta ders sabah kaçta başlıyordu? Bizim ev uzakta biraz rota çıkarcam kendime göre.

2 Yıldır Karşıyaka'dan giden birisi olarak sana iki-üç alternatif rota önerebilirim.

1) Eğer anadolu caddesine evin yakınsa ilk gümrük otobüsüne binip liman'da inip 169 a aktarma yapman. Şanslı isen 269 u da bulabilirsin arada. Ortalama 1 - 1.5 saatte okulda oluyorsun
    2) Bostanlı Vapuru - El classico
    3) Karşıyaka'dan göztepe vapuruna binip göztepe'de beklemen. ( Hazırlıklarda işe çok yarar ama sabah derslerinde 8:30 olanlara biraz gecikirsin)

Bi tane çözüm daha var, eğer programında yeterli boşluk varsa bide hocayla kafa olabilirseniz dersi saat 9 a falan çektirebilirsiniz. Programda 8:30 gözükür ama kafan gözün rahat olur. (Bu şekilde arada boşluk var diye saat 11 e dersi kaydırmışlığımız vardır

Not: Vapur süresinde eğer siyah renkli vapura denk gelirsen hızlı gider, eğer mavi renkliye denk gelirsen 30 dk kafadan.

Burs Konusu: Bir burslu olarak söyliyim, özellikle dahi muamelesi görebilirsin hatta. İlginç olaylar ortaya çıkıyor.

Bilgisayarda okuyan çok yakın arkadaşlarım var, çan uygulaması olduğundan adamlar 4.0 ortalama getiriyor öyle bursu kaybedermiyimi düşünme, dersine aban sonrasında %100 bile olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkish Psycho -- 21 Haziran 2013; 4:17:39 >

• Cevap için sağol dostum. Bostanlı tarafına daha yakınım benim içın vapur daha rahat olur. Ordan bir-iki kışi daha bulursam beraber giderim.Artık derslere abancam ortalama için

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be! Vakti zamanında ben açmıştım konuyu. Aynı heyecanları yaşıyordum. Ve gel gör ki şimdi mezunum. Zaman çok çabuk geçiyor gerçekten. Okulun ilk senesinden itibaren iyi değerlendirmekte fayda var.

Ve yeni gelen arkadaşlar; Ekonomi'ye hoşgeldiniz:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: zoom_grange

Vay be! Vakti zamanında ben açmıştım konuyu. Aynı heyecanları yaşıyordum. Ve gel gör ki şimdi mezunum. Zaman çok çabuk geçiyor gerçekten. Okulun ilk senesinden itibaren iyi değerlendirmekte fayda var.

Ve yeni gelen arkadaşlar; Ekonomi'ye hoşgeldiniz:)

Tebrikler hocam , bende Ekonomiye girmeyi düşünüyorum sana birkaç soru sorsam ?

* Tam burslu olarak : 1 yıl hazırlık + 8 dönem öğretim parası karşılanıyormuş doğru mu ? bi dönem daha okumak zorunda olsak ne kadar para veririz ?
    * Bilgisayar müh. mi yazılım mı karar veremedim , sen ne dersin , birkaç arkadaşına sorabilir misin ?
    * okulun artı , eksi yanları neler sence ?

• Slm arkadaşlar... Benim Türkiye sıramalam Tm-1 15.000 İzmir Ekonomi Üniversitesi işletme (Tam burslu) kesin tutuyor.Şu an İzmir Ekonomide okuyan arkadaşlar sizce orda işletme okumaya değer mi? Birde Benim ingilizcem hiç yok gidersem sınıfta kalırmıyım? Yorumlarınız için şimdiden Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: ibrahim_64

Slm arkadaşlar... Benim Türkiye sıramalam Tm-1 15.000 İzmir Ekonomi Üniversitesi işletme (Tam burslu) kesin tutuyor.Şu an İzmir Ekonomide okuyan arkadaşlar sizce orda işletme okumaya değer mi? Birde Benim ingilizcem hiç yok gidersem sınıfta kalırmıyım? Yorumlarınız için şimdiden Teşekkürler

İşletmenin iyi olduğunu duydum. Fakat işletme ile benim bölümüme giren hocalarımın birçoğu iki yıllık İskoç programının çok daha yoğun ve kapsamlı olduğunu söyledi. Benim puanım tutmuyordu fakat değerlendir derim.

İngilizcenin olmaması sorun değil. Kimse annesinin karnında öğrenmedi. 15 bin de isen zaten ezberin kuvvetli demektir Eğer vay efendim ne güzelmiş buralar ense yapayım dersen İngilizce zorlar. Bölümde de ıkındırabilir. Baştan sıkı tutarsan üstüne bide iyi hocalar gelirse tadından yenmez on numara olursun. Fakat iyi çalışman ve aynı şekilde okul sonrası Office Hours denilen bireysel çalışma saatlerini kullanırsan çok iyi düzeye gelirsin diye düşünüyorum.

quote:

Orijinalden alıntı: MaNgOsEr

Tebrikler hocam , bende Ekonomiye girmeyi düşünüyorum sana birkaç soru sorsam ?

* Tam burslu olarak : 1 yıl hazırlık + 8 dönem öğretim parası karşılanıyormuş doğru mu ? bi dönem daha okumak zorunda olsak ne kadar para veririz ?
    * Bilgisayar müh. mi yazılım mı karar veremedim , sen ne dersin , birkaç arkadaşına sorabilir misin ?
    * okulun artı , eksi yanları neler sence ?

Tam burslu olarak girersen hazırlık ve lisans/önlisans hangisine girdiysen normal eğitim sürence okul paran ödeniyor okul tarafından. Bir dönem daha okumak istersen (eğer sınıfta kaldıysan) yıl ücretinin yarısı olarak ödersin diye tahmin ediyorum. Fakat ortalama ile geçenler de mevcut.

Bilgisayar ve yazılımda ne yapmak istediğine bağlı açıkçası. Ben donanım ağırlığını da sevdiğim için bilgisayar derdim. Arkadaşlarım okuyor şu anda C# gibi programlama dillerini öğrendiklerini biliyorum.

Okulun artıları;
    -İzmir'de bulunacak en iyi hocalar mevcut. (Diğer üniversitelerin özellikle hazırlık bölümlerinde fazlaca kalasların derslerini dinledim. İeü özellikle myo konusunda en iyisi diyebilirim.
    -Daimi aylık burs hesabına yatıyor Verdiği ilaç etkisini anlatamam
    -En asortik hatunlar burdadır. Zamanında meşhur bi satanist bile okulda mevcuttu
    -Yapına bağlı iyi arkadaşlıklar vs. (bunda senin eforun şart)
    -Geceleri Alsancak a akacaksan, dönerken baykuş otobüsler tam da okulun dibinde durur. Geri dönüş rahattır yurttakiler için.
    -AVM'ler yakındır. Bolca alışveriş yapabilrisin.
    -100 MBit internet !!!! İzmir'deki en hızlı üniversite internetidir. Geçmişte çekim sorunları vardı wireless ağında fakat o da halloldu. Düzenli sömürü yapılabiliyor. (Köküne kadar sömürdüm. Torrent trafiği normalde yasak ve firewall'lar engelleniyor. Fakat aşılamayacak derecede olduğunu söyleyemem. Proksiler işlemez ama farklı yöntemlerle birçok şey yapılabilir. Tecrübe ile sabittir )
    -Babacan ve nerdeyse baba denecek kadar kral hocalar da mevcuttur.
    -Temizdir havası. Bolca ağaç vardır.
    -Geniştir yaşarın kampüsüne göre.

Eksileri;
    -Sınav programları yoğun olur. Derslerinde yoğunluğu birleşince hem sosyal aktivite hem okul hem zırt hem pırt yapamazsın.
    -Bulunduğu mevkii zaman zaman ulaşıma soruna sebebiyet verebilir. Karşıyaka'dan gidiyorsan benim gibi ara sıra problem yaşayabilir ve hatta okula öfke ile gidebilirsin bazen
    -Alsancak'a gideceksen 169 bazen işkence sebebi olabilir. (iş çıkışı saatlerinde yaşlılar ile hiç çekilmez)
    -Kılkuyruk hocalar mevcuttur. Çoğunlukla akademisyen olmanın getirdiği bir havadır. Fakat aralarından sağlam insanlar da çıkar.
    -IT departmanındaki elemanlarla muabbeti iyi tutmazsan atar yersin direk. Atarlı diye bilinen meşhur bi eleman vardır.
    -Öğrenci işleri, ne kadar az o kadar iyi. Embesil yapıdadır.
    -Yüzme havuzları, beach clublar falan yoktur. Yalnızca bir futbol sahası ve bir tane de yarım basket sahası mevcuttur. Amfi tiyatrosu vardır baya eğlencelidir. Ha yakında Balçova termal vardır, istersen havuz veya fitness a gidebilirsin.
    -Sigara içiyorsan ya okulun dışına ya da içerde özel ayrılmış alanlarda olman gereklidir. Rahat sigara içemezsin.

Genel olarak aklıma bunlar geliyor.

Takıldığın yer olursa çekinmeden sor ;)

• arkadaşlar bende buraya gelmek istiyorum yeni açılan bilgisayar programcılığı bölümüne şimdi bi kaç sorum olucak cvplarsanız sevinirim ilk olarak myo da ortam nasıldır lisanstakilerle aramızda bi tabaka olur mu yani yok siz 2 yıllıksınızda biz 4 üz bilirsiniz işte bu çok önemli değil gerçi ama sormak istedim
    myo da eğitim kalitesi nasıldır birde ben bu myodan dgs ile yine ücretli geçiş yapıcam bilgisayar mühendisliğine bu olay nasıl olur yardımınız için şimdiden saolun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: C.Acar

arkadaşlar bende buraya gelmek istiyorum yeni açılan bilgisayar programcılığı bölümüne şimdi bi kaç sorum olucak cvplarsanız sevinirim ilk olarak myo da ortam nasıldır lisanstakilerle aramızda bi tabaka olur mu yani yok siz 2 yıllıksınızda biz 4 üz bilirsiniz işte bu çok önemli değil gerçi ama sormak istedim
    myo da eğitim kalitesi nasıldır birde ben bu myodan dgs ile yine ücretli geçiş yapıcam bilgisayar mühendisliğine bu olay nasıl olur yardımınız için şimdiden saolun.

Dostum ben myo dayım. 1. Yılımı bitidim. Ortam nasıldır söyliyim sana, sanırım SQA bölümünü tercih edeceksin; yani İskoç Mesleki Yeterlilikler Kurumu (UOÖLP) diye de geçer tercih kılavuzunda. Lisanstakilerden daha yoğun eğitim alıyorum şu anda bölümümden biliyorum (Global Trade and Business). İnan 1 yılda nerdeyse 3 yıllık işletme dersi gördüm. Ha, dışarda işverenler saçma sapan şeyler düşünebilir ama sana şunları söyliyim;

Doğrudan sektörden adamlar hocan oluyor. = Aldığım 15 bölüm dersinin yalnızca 1'inde akademisyen geldi.
    İşi doğrudan işi yapandan öğrendiğinden daha sağlam bilgin oluyor.
    MYO da eğitim kalitesi sağlamdır ama senin çalışmana da bakar. Türkçe bölümde laylaylom yapan çok diye duymuştum.

MYO Koordinatörü ile tanışırsın her türlü oryantasyonda, ismi Arıkan Tarık Saygılı'dır. Hayatında görebileceğin en babacan adamlardan birisidir. İnan sen uğraşırsan senin için annen babandan fazla uğraşacak bir adamdır (Şakam yok, Tarık hoca'yı bilen bilir.) Bi sıkıntı yaşarsan her türlü yardımcı olur sana.

DGS konusunda sana kalmış. Eğer aldığın dersler transkriptte uyuşuyorsa (ki Türkçe ve İngilizce direk uyar) sıkıntı olmaz. Kaldı ki İEÜ içerisinde dersler, o yüzden pek birşey olacağını sanmam.

• yok (UOÖLP) tercih etmiycem bu sene normal açılıyor türkçe onu yazıcam ama bu söylediğin İskoç Mesleki Yeterlilikler Kurumu okursam buda mı ieü de yoksa 1 yılda yurt dışı mı ? bu arada eğitim anlattığın gibiyse süper ama şu dgs olayını anlayamadım yine dgsye girdik ieü her sene bilg. müh. kontenjanı açıyor mu mesela yada bazen alım yapmadığı oluyo mu ?
  • kimse yok mu cvp vericek ???
  • quote:

yok (UOÖLP) tercih etmiycem bu sene normal açılıyor türkçe onu yazıcam ama bu söylediğin İskoç Mesleki Yeterlilikler Kurumu okursam buda mı ieü de yoksa 1 yılda yurt dışı mı ? bu arada eğitim anlattığın gibiyse süper ama şu dgs olayını anlayamadım yine dgsye girdik ieü her sene bilg. müh. kontenjanı açıyor mu mesela yada bazen alım yapmadığı oluyo mu ?

Kusura bakma şimdi gördüm mesajını. İskoç programını seçersen "istersen" 1 Yıl İEÜ 1 Yıl İskoçya'da okursun. İstersen iki yıl da burda kal (ki ben öyle yapıyorum) iki programın da gerekliliklerini hallet (YÖK tarafında derslerden geçme, SQA - İskoçya'nın verdiği ödevleri tam olarak yapmak) Eğitim iskoçların gerçekten çok iyi. DGS olayı da şöyle, burslu isen bi defa DGS'de burs alamıyorsun İEÜ'de. Tavsiyem güzel bir ortalama yapıp yurtdışından burs kapmaya bakman olur. (Bu sene ben de öyle yapıcam başvuru vs.) Bilgisayar Mühendisliği'ne de paralı okurum diyorsan her daim kontenjan var diye biliyorum. Baya büyük bölümlerden biri diye biliyorum. O yüzden alım yapmama olacağını sanmam

• Turkish Psycho kullanıcısına yanıt
    Hocam ösym'nin klavuzunda %25 burslu kısmında çizik var ne puan ne başarı sırası var tırstım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Turkish Psycho

quote:

yok (UOÖLP) tercih etmiycem bu sene normal açılıyor türkçe onu yazıcam ama bu söylediğin İskoç Mesleki Yeterlilikler Kurumu okursam buda mı ieü de yoksa 1 yılda yurt dışı mı ? bu arada eğitim anlattığın gibiyse süper ama şu dgs olayını anlayamadım yine dgsye girdik ieü her sene bilg. müh. kontenjanı açıyor mu mesela yada bazen alım yapmadığı oluyo mu ?

Kusura bakma şimdi gördüm mesajını. İskoç programını seçersen "istersen" 1 Yıl İEÜ 1 Yıl İskoçya'da okursun. İstersen iki yıl da burda kal (ki ben öyle yapıyorum) iki programın da gerekliliklerini hallet (YÖK tarafında derslerden geçme, SQA - İskoçya'nın verdiği ödevleri tam olarak yapmak) Eğitim iskoçların gerçekten çok iyi. DGS olayı da şöyle, burslu isen bi defa DGS'de burs alamıyorsun İEÜ'de. Tavsiyem güzel bir ortalama yapıp yurtdışından burs kapmaya bakman olur. (Bu sene ben de öyle yapıcam başvuru vs.) Bilgisayar Mühendisliği'ne de paralı okurum diyorsan her daim kontenjan var diye biliyorum. Baya büyük bölümlerden biri diye biliyorum. O yüzden alım yapmama olacağını sanmam

teşekkür ederim pmden yazdım size cvplarsanız sevinirim

• quote:

Orijinalden alıntı: Who's King

Hocam ösym'nin klavuzunda %25 burslu kısmında çizik var ne puan ne başarı sırası var tırstım

Valla şöyle söyliyim önceki sene yalnış hatırlamıyorsam 355 puan ile tam burslu girmiştim okul puanı ile. Fakat bölüm tm ve meslek okulu çıkışlılara öncelik veriyordu. Ben ise FM ve Düz çıkışlıydım ve tam bursta birinci girdim tercih eden olmayıp gözleri korktu diye. Var yok sen düşün. Sen yaz, belki başka şeyler de olabilir ne olur ne olmaz UOÖLP programlarında bakabilirsin kafana göre ancak söyliyim Dış Ticaret eğlencelidir. Hani belge döküman hazırlama işleri var ödevlerde, yorabiliyor fakat yine de keyif verir. İşletme'ye çok yakın olduğundan DGS sonrasında kafan rahat olur

quote:

teşekkür ederim pmden yazdım size cvplarsanız sevinirim

Cevaplandı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turkish Psycho -- 11 Temmuz 2013; 1:53:01 >

• Okulun burs yönergesinde değişiklik olmuş aşağıdaki linkten bakabilirsiniz. Özellikle ön-lisans'da aylık verilen burs kesilmiş !

http://www.ieu.edu.tr/tr/bylaws/type/read/id/75
  • Bende psikoloji bölümünü yazmayı düşünüyorum.Büyük ihtimalle ücretli girerim. Sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim.
    1)Ücretli de ilk 5 tercihte veya ilk tercihte kazanırsak bir indirim olur mu?
    2)Okulun yıllık ücreti neye göre artıyor?Bu yıl baya bir zam geldi malesef :/
    3)Okulda ki hocalarda aşırı bir zorlama var mı? Daha çok kişi bırakırsak daha çok kazanırız mantığı var mı?
    4)Ders kitapları pahalı mı? Tahminen yıllık ne kadar tutar?
    5)Hazırlık sınıfı fiyatının ücreti aynı mı? yoksa biraz daha ucuz mu?
    6)Yaz okulu var mı? Bilerek hocalar yaz okuluna bırakıyor mu? yaz okulu ders ücretleri ne kadar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: clavicle

Bende psikoloji bölümünü yazmayı düşünüyorum.Büyük ihtimalle ücretli girerim. Sorularımı cevaplarsanız çok sevinirim.
    1)Ücretli de ilk 5 tercihte veya ilk tercihte kazanırsak bir indirim olur mu?
    2)Okulun yıllık ücreti neye göre artıyor?Bu yıl baya bir zam geldi malesef :/
    3)Okulda ki hocalarda aşırı bir zorlama var mı? Daha çok kişi bırakırsak daha çok kazanırız mantığı var mı?
    4)Ders kitapları pahalı mı? Tahminen yıllık ne kadar tutar?
    5)Hazırlık sınıfı fiyatının ücreti aynı mı? yoksa biraz daha ucuz mu?
    6)Yaz okulu var mı? Bilerek hocalar yaz okuluna bırakıyor mu? yaz okulu ders ücretleri ne kadar?

1) Bir bilgim yok bu konuda okul sayfasındaki ücret, indirim vb. şeylerin olduğu bir bölüm var. Ordan detaylı bilgi bulabilirsiniz
    2) Evet ne yazık ki böyle bir şey oldu. TEFE/TÜFE endeksine göre ücret arttırımına gidildiği söyleniyor. Burslarda da benzer bir şekilde yaklaşık yüzde %10 seviyesinde artış oluyor her yıl. Ücretlerle aynı oranda tutulduğunu sanıyorum.
    3) Kendi bölümüm için söyliyim, hocalar senden daha çok yırtınıyor geç diye. (MYO) Fakat burdakilerin akademisyen olmadığını düşünürsek, ego problemleri yok ve bu yüzden böyle denebilir. Fakat embesil hocaların varlığı da tartışılmaz bir gerçek. Bana bi tane akademisyen geldi, hayattan soğuttu.
    4) Dersine bağlı. Hazırlıkta isen bulunduğun kura göre kitap ücreti ödüyorsun kademeli olarak. Fakat tavsiyem Güzel Sanatlar Fak.'nin ordaki çıkışta bulunan fotokopicilerden alman. Kolayca bulunuyor. Bazı kılıbık hazırlık hocaları işte "sahte kitap olmaz" gibi vızıldamalar yapabilir, paşalar gibi kullandım hiiç de bi allahın kulu dert yaratamadı çok kişide de durum aynı olunca Çünkü harbiden kitapların fiyatı adama koyabiliyor. Bölüm kitaplarında benim bölümümde e-book vardı, bütün yılı tablet ile geçirdim. Fakat psikolojide nasıl olur bilmem. En temizi bekle azcık, birisi alır. Ondan fotokopi patlatırsın
    5) Yalnış hatırlamıyorsam bölüm ile aynı (MYO hariç olabilir)
    6) Evet var, vallahi bilerek bırakanı duydum desem yalan olur. Ama çok ters gidersen de tabi ki bişiler yaparlar kan almak için Yaz okulu ücretleri de sanırım aldığın ders miktarına bağlı olarak belirleniyor. Emin değilim okulun sitesi daha iyi bilgi verecektir

• 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.