Şimdi Ara

İzmir den İstanbula üniversite okumaya gitmek ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
1
Favori
3.201
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • İstanbul Pendikte yaşayıp Avcılarda üniversiteye giden biri olarak söyliyim.Burada yaşam biraz zor malesef.Apartlarda kalıp aylık 300 tl verebilirsin ama odanda kimler kalır belli olmaz bir işçi bir öğretmen olabilir.Eğer okur çalışırım diyorsan istanbulda otel otel gezip reception işi bulup yatacak yeri bedavaya getirebilirsin ama öğrenciliğini yaşıyamazsın.Okumak istiyosan ama cidden birkaç fedakarlık yapman gerekiyor.Ben bunu 2.5 ay otelde çalışarak yaptım.
  • en dandik yurt 100o tl eve çıksanda faturayla felan 700 civarında giderin olur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: frankey15

Vay arkadaş ya :( . Abi ben fitness yapacaktım. Wing Chun dersleri alacaktım. Bateri kursuna yazılacaktım.
    En önemlisi : Sevgili yapacaktım. Bunlar çok mu çok maliyetli olur ya ? :/

ohoo sen okumaya mı gidiyon tatile falan mı

3 hobi + kız arkadaş + sosyal ortam + itüde okumak

hayallerde yaşıyorsun sanırım
  • İzmir'de hangi okulda okuyorsun? İTÜ de hangi bölümü istiyorsun? YGS puanın kaç?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Decline Dumbell Press

quote:

Vay arkadaş ya :( . Abi ben fitness yapacaktım. Wing Chun dersleri alacaktım. Bateri kursuna yazılacaktım.

Gerçekçi ol imkansızı iste diye bir söz vardır hocam bildiniz mi ?

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-280E950A0 -- 28 Aralık 2017; 21:31:1 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: synap

Dostum öyle bir hata yapma sakın ist ülkenin bataklığıdır.. Bakmayın bir grup köprücünün Avrupa kültür başkenti dediğine akşam 18:30 haberlerini izlersen özetler herşeyi. Yüksek binalar ile havaalanları ile gelişmişlik olunmuyor ülkenin suç oranını yarısının tek başına üstleniyor neredeyse. Çarpık kentleşme, düzensiz göç ve nüfus politikası hava kirliliği ve trafik sorunun birlikte getiriyor bırakın yaşamayı gezilecek yer bile değil bence..

Ankara peki hocam ?
  • Guest-99CF0AABE G kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-280E950A0 -- 28 Aralık 2017; 21:30:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: wolwes

Mecidiyeköyde 2 sene kaldım çok pahalı bir şehir bau'yu kazanmıştım tam burslu ama buna ragmen sadece yeme içme barınma beni bitirdi 2.senemde dondurup bırakıp kaçtım. saat 11 den sonra sokaga cikmak biraz riskli metropol ve birçok kültürden insanı barındırdıgından her türlü saykoyu bulabiliyorsun saat 11 den sonra sokaklarda, İstanbulda bulundugum 2 yıl süreçte 1 defa telefonum gasp edildi 1 defada cüzdanım çalındı 1 defa sınıftan arkadaşımı bıçakladılar ne yazık ki ölmedi hırbo,derbi akşamı hayatımda dogru düzgün maç izlemişligim yoktur takım tutmam ama az daha taraftar grubu tarafından linç ediliyordum durun arkadaşlar bende sizdenim diyip canımı zor kurtardım iki defa mecidiyeköyde konyalı caminin gold bilgisayarın(şuan yerindemi bilmiyorum) oldugu sokakta restorantta yemek yerken ikisindede neden çıktıgını anlayamadıgım bir şekilde kavga çıkmıştı döner bıçakları sandalyeler masalar havada uçuşmuştu ikinci defadan sonra bir daha bu konyalı caminin yukarıya dogru giden bankamatiklerin oldugu yolun sonunda ki profilo avm dışında yemek yememeye karar verdim avm dede hd iskender kfc yemekten sindirim sistemim bozuldu iyice asabileşiyordum bulaşıklar dağ gibi oluyordu ev toz pislik içindeydi ütülü kıyafet nedir unutmuştum sosyal hayat için gidiyorum diyorsan fakülte hele hele itu falan gerçekten zor çalışmadan geçmek diye birşey yok zaten ilk sene komple ingilizce hazırlık sonraki seneler ingilizce kimya fizik matematik falan görüyorsun ulan ben türkçeyken cözemedigim matematik,fizik problemini ingilizceyken nasıl çözebilirim ki diyordum arkadaşlar gülüyordu güç bela geçiyorduk dersleri o kadar çalışmama ragmen ha bunların arasına sosyalleşmeyi sıgdırabiliyorsan gerçekten helal olsun sana daha saymakla bitmeyecek türlü türlü saçmalıklar varda hangi birini anlatayım benim tavsiyem ege yada dokuz eylül izmir ekonomiye falan git istanbulda yeme icme barınmaya verecegin paralarla bi tane altina araba motor falan çekersin kafan rahat olur.

Not:Saymakla biter mi? Bitmiyor ulaşımı yazmamışım bile bak 15 dk yürüme mesafesini araçla 45 dk ya çıkaran şehir bir defa yürüyerek gitmeyi denedim de google maps aklını yitirmişti kaybolmuştum yol olması gereken yerde gecekondu vardı ne yapıcam şimdi içinden mi geçicem diye düşünmüştüm kara kara.

19 senedir İstanbul da böyle şeyler gelmedi başıma

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Gece dışarı çıkıyormusunuz yakınsanız eger gece eski ali samiyenin trumpın oralarda falan dolanın suriyeliler,50 kuruşçular doluyor zombi gibi veya 20.yılın şerefine bi Kuştepe,Dolapdere,Sarıgöl'ün oralara falan ugrayın ha birde Bagcılar ve Gazi gerçegi var ben fırsatım varken dışarı çıkıp bol bol gezdim pek uyku uyuyan biri degilim bazen yürüyüş yapardım bazende arkadaşın köpegini çıkarırdık. Benimde 9 yıldır ehliyetim var ama hiç kazam yok neden mi çünkü direksiyon başına dogru düzgün geçmişligim yoktur sizinki muhtemelen buna benziyordur. Sabah okula,işe akşam eve tarzı bir yaşam sürüyorsanız 19 yıldır ordaymışsınız zaten belli bir rutinin mutlaka vardır zaten başınıza birşey gelmemesi degil başınıza birşey gelmesi enteresan olurdu.

• quote:

quote:

quote:

o artistik lafları çok duydum çoğu arkadaşımdan unide piyanolar çalarım şunu yaparım bunu yaparım hepsi lafta kaldı sadece öyle her şeyi yapayım okuyayım yok çoğu başladığı piyano kurslarını, spor salonlarını 2 ayda bıraktı

davulun sesi uzaktan hoş gelir, oradan 1 hobi seç kız seç diğer ikisini at fitnessla ilgileniyorum piyano gitar çalıyorum muzikle fitnesı ikisi bir arada öğrenmen için dandik bir bölümde okuman lazım ikisiyle de ilgilenen biri olarak söylemem lazım ki ders ve kız varsa ikisini aynı anda adam gibi götürmen imkansız gibi bir şey 2 senedir piyano çalmama rağmen ve şuan kız olmamasına rağmen bu sene başladığım fitnes piyanoya yeteri kadar vakit ayırmamı engelliyor, ikisi de cidden emek isteyen şeyler piyano gitar yüzünden zamanında günde 8 saatim gidiyordu, fitnes desen keza şuan öyle,

sen hem okuyacan hem kız yapacan hem 3 hobi hem itü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MikeIsraetel -- 1 Mayıs 2017; 17:40:15 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

o artistik lafları çok duydum çoğu arkadaşımdan unide piyanolar çalarım şunu yaparım bunu yaparım hepsi lafta kaldı sadece öyle her şeyi yapayım okuyayım yok çoğu başladığı piyano kurslarını, spor salonlarını 2 ayda bıraktı

davulun sesi uzaktan hoş gelir, oradan 1 hobi seç kız seç diğer ikisini at fitnessla ilgileniyorum piyano gitar çalıyorum muzikle fitnesı ikisi bir arada öğrenmen için dandik bir bölümde okuman lazım ikisiyle de ilgilenen biri olarak söylemem lazım ki ders ve kız varsa ikisini aynı anda adam gibi götürmen imkansız gibi bir şey 2 senedir piyano çalmama rağmen ve şuan kız olmamasına rağmen bu sene başladığım fitnes piyanoya yeteri kadar vakit ayırmamı engelliyor, ikisi de cidden emek isteyen şeyler piyano gitar yüzünden zamanında günde 8 saatim gidiyordu, fitnes desen keza şuan öyle,

sen hem okuyacan hem kız yapacan hem 3 hobi hem itü

Hocam zaten kız arkadaş edinmek dersleri hiçbir şekilde engellemez nereden mi biliyorum ? Lisedeki arkadaşım 9. sınıfın başından beri her gün yaz kış çamur tatil demeden günde 2 saatini ders çalışmaya ayırıyor. Bak sadece 2 saatini. Şimdi 12. sınıfta herkes harıl harıl ders çalışırken adam fitness a gidiyor. Güzel bir sevgilisi de var. Gitar kursuna da gidiyor. Yani bunu sürdürmek kişide bitiyor. Eğer kişi çok düzensizse tabii ki hiçbiri bir arada yürümez. Ama arkadaşım gibi olan birisi de istediğini planlayarak gerçekleştirir.

• Eğer kyk çıkarsa ve okula yakın olursa çok iyi olur.Benim bildiğim İTÜ'ye yakın abdi ipekçi yurdu var.Aylık cüzi bir ücretle kalabilirsin.Ancak diğer yurtlar uzak kalır.Ev işine gelince gerçekten çok pahalı.Helede Beşiktaş en pahalısı.Ama İstanbul'a değer bence.

• İTÜ'de inşaat 3. sınıf olan birisi olarak, İTÜ'nün balon olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Umarım gelince hayal kırıklığına uğramazsınız benim gibi, fakat puanınız yetiyorsa özel üniler veya Boğaziçi, ODTÜ düşünün derim. Şimdi bu yazdığıma anlam veremiyor olabilirsin, okumaya başlayınca kendi gözlerinle görürsün. Eğlence falan demişsin fakat İTÜ'yü bitirebilmek istiyorsan ciddi anlamda derslerine odaklanmak ve zamanının çoğunu derslerine ayırmak durumunda kalıyorsun hazırlık haricinde. Yani aslında eğlenceye de çok zamanın kalmayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: HapifiPufidiCU

İTÜ'de inşaat 3. sınıf olan birisi olarak, İTÜ'nün balon olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Umarım gelince hayal kırıklığına uğramazsınız benim gibi, fakat puanınız yetiyorsa özel üniler veya Boğaziçi, ODTÜ düşünün derim. Şimdi bu yazdığıma anlam veremiyor olabilirsin, okumaya başlayınca kendi gözlerinle görürsün. Eğlence falan demişsin fakat İTÜ'yü bitirebilmek istiyorsan ciddi anlamda derslerine odaklanmak ve zamanının çoğunu derslerine ayırmak durumunda kalıyorsun hazırlık haricinde. Yani aslında eğlenceye de çok zamanın kalmayacak.

Bende odtu itu ya da bogazici uclusunden birini istiyorum da ituye neden balon dedin ki? Bildigim kadariyla itu insaat bolumu en koklu olani.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fakirdepocu -- 1 Mayıs 2017; 19:32:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HapifiPufidiCU

İTÜ'de inşaat 3. sınıf olan birisi olarak, İTÜ'nün balon olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Umarım gelince hayal kırıklığına uğramazsınız benim gibi, fakat puanınız yetiyorsa özel üniler veya Boğaziçi, ODTÜ düşünün derim. Şimdi bu yazdığıma anlam veremiyor olabilirsin, okumaya başlayınca kendi gözlerinle görürsün. Eğlence falan demişsin fakat İTÜ'yü bitirebilmek istiyorsan ciddi anlamda derslerine odaklanmak ve zamanının çoğunu derslerine ayırmak durumunda kalıyorsun hazırlık haricinde. Yani aslında eğlenceye de çok zamanın kalmayacak.

Hocam İTÜ ? 1773 de kurulmadı mı bu üniversite ? Bence çok köklü bir üniversite ama kampüsüne google dan bakmıştım da çok tırt çıkmıştı harbiden.

• İtuye balon he

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.