Bildirim
İzmir den İstanbula üniversite okumaya gitmek ?
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
İstanbulda yaşayan biri olarak cevaplayayım. Öncelikle yaşanılmayacak şehir oldugunu söyleyebilirim. İtü civarında istinye maslakta ev tutacaksan cebin çok yanacak gerçi istanbulda her yer böyle ama yine de x2 daha pahalı. Eğlence mekanları zaten balon. Ortalama mekanda bir biraya 12-15 verirsin. Trafik falan bahsetmiyorum bile. Max 10 dakikada ulaşılacak yere 1 saatte gidiyorsun
Özel soruların varsa başka cevaplayabilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Casper1907 -- 30 Nisan 2017; 10:27:43 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: Casper1907
İstanbulda yaşayan biri olarak cevaplayayım. Öncelikle yaşanılmayacak şehir oldugunu söyleyebilirim. İtü civarında istinye maslakta ev tutacaksan cebin çok yanacak gerçi istanbulda her yer böyle ama yine de x2 daha pahalı. Eğlence mekanları zaten balon. Ortalama mekanda bir biraya 12-15 verirsin. Trafik falan bahsetmiyorum bile.
Max 10 dakikada ulaşılacak yere 1 saatte gidiyorsun. Özel sorularını alabilirim.
Ne yani şimdi İTÜ kazansak gelmeyelim mi ?_____________________________ -
Öyle bir şey demedim hocam ne alakası var. Sadece hazırlıklı olun diye söyledim ki yaşarken anlayacaksınız zaten
quote:
Öyle bir şey demedim hocam ne alakası var. Sadece hazırlıklı olun diye söyledim ki yaşarken anlayacaksınız zaten
Yani hocam kısaca eğlenmek+yeme içme+okul vs. felan aylık ne kadar çıkar ?
Çok çıkmasaydı keşke ya :(_____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: frankey15
quote:
Yani hocam kısaca eğlenmek+yeme içme+okul vs. felan aylık ne kadar çıkar ?
Çok çıkmasaydı keşke ya :(
Okulun yurt parasını bilemem tabi. Ama istinyede ev tutacaksan 1k civarı kiralar. Aşağı yukarı oynayabilir tabi daha fazla da olabilir az da. Sahibinden bakabikirsin istinye ev kiralarına. Yine okul yemekhanesi fiyatını da bilemem ama 2-3 lira oluyor dışarda yersen sıkıntı ama semtine ve mekanına göre değişir dedigim gibi. 4-5 günde bir eğlence mekanına gitsen fazla içmiyorsan 40-50 liraya kalkarsın günlük.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
-
Hocam arkadaş da söylemiş de ev tutma işini sil aklından öyle bi ihtimal pek yok. _____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: Taizun
Hocam arkadaş da söylemiş de ev tutma işini sil aklından öyle bi ihtimal pek yok.
Niye hocam 3 kişi arkadaşlarla ev tutarsan 1000 TL 3 e bölünecek daha ne olsun. 300 fatura desen kişi başı 100 TL._____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: frankey15
quote:
Orijinalden alıntı: Taizun
Hocam arkadaş da söylemiş de ev tutma işini sil aklından öyle bi ihtimal pek yok.
Niye hocam 3 kişi arkadaşlarla ev tutarsan 1000 TL 3 e bölünecek daha ne olsun. 300 fatura desen kişi başı 100 TL.
1000 Tl falan değil İstinye'de. Abi sahibinden açıp baksana, taş çatlasa 1300e falan oturursun orada. Ortalama 1500 falan. Bunun içine yemek falan masrafı eklenince baya bir oluyor._____________________________ -
Rahatlığın için eğitimini çöpe atma. ITU demişsin ama tek bir yerleşkesi yok ITU'nün. Kalma işine gelince kyklar var. Açıkta kalmazsın yüksek ihtimal. Okulun kendi yurtları da var bir kısmı 580 birde vadi yurtları var 300 TL bandında olsa gerek tam emin değilim. ITU yurtlarında yemek yok. Hafta içi okul yemekhanesinden öğlen 2 tl akşam 3 tlye yiyebilirsin. Hafta sonu okuldan yemek çıkmıyor. Bu arada ev kiraları pahalı. Ancak okula 30-45dklik mesafede ev tutabilirsin bir tık ucuz olur. İstanbul masraflı ama elinde kyk gibi bir imkan var. Sosyalliğinden kısarsan gayet rahat geçinirsin. Her şey sana bağlı.
quote:
Orijinalden alıntı: LeCluse
Rahatlığın için eğitimini çöpe atma. ITU demişsin ama tek bir yerleşkesi yok ITU'nün. Kalma işine gelince kyklar var. Açıkta kalmazsın yüksek ihtimal. Okulun kendi yurtları da var bir kısmı 580 birde vadi yurtları var 300 TL bandında olsa gerek tam emin değilim. ITU yurtlarında yemek yok. Hafta içi okul yemekhanesinden öğlen 2 tl akşam 3 tlye yiyebilirsin. Hafta sonu okuldan yemek çıkmıyor. Bu arada ev kiraları pahalı. Ancak okula 30-45dklik mesafede ev tutabilirsin bir tık ucuz olur. İstanbul masraflı ama elinde kyk gibi bir imkan var. Sosyalliğinden kısarsan gayet rahat geçinirsin. Her şey sana bağlı.
Hocam sosyallik olsa iyi olurdu yaa. Sap gibi gidip gelmeyelim. Sonuçta 20'li yaştan sonra keşke demeyelim. :(_____________________________ -
Dışarı çıktığında yemek yesen birşeyler içsen en en en az 15 TL gidiyor. Maddi durumuna göre harcamanı sen ayarla.
hocam odtü düşünmez misin ankara istanbula nispeten daha uygun
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Hayat bir sınavdır; ama diğer sınavlara pek de benzemez. Çünkü bazen yaptığın bir yanlış, tüm doğrularını götürebilir. -
Hocam kyknın çıkacağı kesin değil bir de o var. Benim arkadaşım 2 sene bekledi. Üni yurtlarını bilemem tabi
Vay arkadaş ya :( . Abi ben fitness yapacaktım. Wing Chun dersleri alacaktım. Bateri kursuna yazılacaktım.
En önemlisi : Sevgili yapacaktım. Bunlar çok mu çok maliyetli olur ya ? :/_____________________________ -
O ne hocam, "bu ürünü düşünmez misiniz fiyatı daha uygun " diyen satıcılar gibi _____________________________ -
quote:
Orijinalden alıntı: chandler1978
hocam odtü düşünmez misin ankara istanbula nispeten daha uygun
İşte orada ODTÜ vs. İTÜ başlar hocam . Hem zaten ODTÜ kampüsü güzel olabilir fakat Ankara da öğrenci olmak biraz daha az imkanlara sahip olmak olabilir bence. Sizce ?_____________________________ -
İstanbul için en kotu 1000 lirayı gözden çıkarmak gerekir.
odtüyle itü arasında pek fark yokki hocam ben ikisine de girebilsem odtüyü tercih ederim :
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Hayat bir sınavdır; ama diğer sınavlara pek de benzemez. Çünkü bazen yaptığın bir yanlış, tüm doğrularını götürebilir. -
ne bakımdan az imkanlar ? sosyal hayatı kastediyosan ankarada da baya var yani
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Hayat bir sınavdır; ama diğer sınavlara pek de benzemez. Çünkü bazen yaptığın bir yanlış, tüm doğrularını götürebilir.
Benzer içerikler
- karın guruldaması nasıl geçer
- tübitak yks ek puan
- 1996 üniversite taban puanları ösym
- laptü kuralı
- sondan kaç basamağı sıfırdır soruları
- telegram indirim kanalları
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X