< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KSK_istayfa -- 5 Ocak 2015; 2:54:40 > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KSK_istayfa -- 5 Ocak 2015; 2:54:40 > |
Dizele bugün 17 kuruş zam geldi Allah sizinde yardımcınız olsun.
|
Evet haklısınız bazen fiyat dengeleri değişiyor dediğim gibi 10 kuruşa kadar farklar bir depoda 3 tl yi bulmuyor.Bu bakımdan ben 5 kuruş fiyat ucuz diye ucuz km yaptığımızı düşünmüyorum.
Bir müşterimizin anısı sanki kendi başımdan geçmiş gibi anlatıyorum . Ben 2,98 litre fiyatı x30 litre =89,40 tl ye depomu fullüyorum novak otogazdan örneğin ve aracımın kilometresini sıfırlıyorum.Bu depoyla 250 km gittiğimi kendim test ediyorum.Bir sonraki gaz alışımda yine 90tl gaz alıyorum ve sıfırladığım km 250 yi gösteriyorsa doğru ölçüm yaptığımı düşünüyorum. Eksik hesapladığım rakam da her gün örneğin 3 km sabah çalıştırdığımda araç benzinle çalışıyor.Benzin maliyetini görmezden geliyorum. Başka bir sefer ise örneğin 2.90 tl den X30 litre=87 tl ye ucuz olduğunu sadece litre satış fiyatına bakarak karar verdiğim bir istasyondan yakıtımı alıyorum. Oldukça mutluyum yüzüm gülüyor hesapta 3 tl kardayım.Aynı ürünü aldım ve param cebimde kaldı aklımı seveyim diye kendimce içimden geçiriyorum.Eğer bu depoyla 250 km veya daha fazla yaparsam herşey süper olucak.Ancak tekrar ucuz fiyatlı istasyondan depoyu fulluyorum 2.sefer yine 87 tl alıyor.Tam o sırada alt tarafta sıfırladığım kilometre göstergesinde 235 km gösteriyor. Kendimce heralde yanlış hesap yaptık bugünlerde hava yağışlıydı deyip tekrar 3.depo olarak ucuz istasyondan alıyorum.Kilometreyi sıfırlıyorum 4.depoyu fullediğimde yine 240 km menzil yaptığımı görüyorum. Oysa ki benim 3 tl ucuza gitmem için en az 250 km yapmış olmam gerekiyordu.Sonra eskiden beri aldığım yere gidiyorum falanca yerde fiyat sizden biraz daha düşük lütfen sizde aynı fiyat yapın ben sizi tercih edicem fiyat dışında genel olarak memnunum diyorum. (Yaşanmış olaydır yıllardır ticari taksisi olan kendine ait 2 adet de hususi lpg li aracı olan bir şahıstan bahsediyorum) Sıkça sorulan sorulardan; -Her firma lpg yi aliağadan alıyor o halde aynı gaz değil mi? cevap;Her firma başka bir satıcıdan farklı kalitelerde gaz alıyor demirören grup çoğunlukla cezayirden kendi lpg tankerleriyle ithalat yapıyor.Daha fazla km yapması ve yokuşlarda verim kaybı olmamasını temel sebeplerinden. Bp firması da anlaşma gereği toptan olarak demirören milangazın gazını satın alıp dağıtımını kendisi yapmaktadır.Toptan fiyatına piyasa fiyatına göre kendi fiyatlandırmasını bağımsız olarak yapmaktadır. |
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nétwork -- 4 Mayıs 2012; 1:22:04 > |
|
|
|
|