Şimdi Ara

İzmir’de otobüslerde 'Gittiğin kadar öde' sistemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
1
Favori
2.645
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İzmir’de otobüslerde 'Gittiğin kadar öde' sistemi

Yeni uygulama sayesinde kısa mesafe yolculuk yapanlar, gitmedikleri mesafenin ücretini geri alarak
    daha uygun fiyatlı yolculuk yapmış olacak.

Vatandaşlar ilk 15 kilometre için 2,50 TL, sonraki her kilometre için ise 10 kuruş ödeyecek.

EN UZUN MESAFE ÜCRETİ ALINACAK

Otobüse binilen duraktan son durağa kadar belirlenen ulaşım ücreti, İzmirim Kart içindeki bakiyeden
    bloke edilecek. Otobüsten inerken iniş kapılarında bulunan iade makinesinde kart okutularak blokaj kaldırılacak.

İNEN YOLCU KARTINI OKUTACAK

Sistem, biniş yapılan durak ile iniş yapılan durak arasındaki mesafeye göre ödenecek miktarı hesaplayacak, kalan miktarı
    karta iade edecek. Kartın inişte okutulmaması durumunda yolcunun son durakta indiği kabul edilecek ve karta herhangi bir iade yapılmayacak.

İADE MAKİNELERİ SADECE KAPILAR AÇIKKEN AKTİF OLACAK

İade makineleri sadece iniş kapıları açıkken aktif halde olacak, otobüs hareket halindeyken yolcuların blokaj
    kaldırma işlemi yapmalarına izin verilmeyecek. Ayrıca sefer sırasında otobüs içinde görevli denetim personeli, kartlarda
    blokaj kontrolü yapacak. Blokajını kaldırmasına rağmen araçtan inmeyen yolcuların kartları kullanıma kapatılacak.

Hattın tamamında yapılacak yolculuğun tam bilet için 5,37 TL olarak kalacağı 985 No’lu Üçkuyular İskele-Seferihisar
    hattının ücret tarifesi şu şekilde uygulanacak:

- Tam tarife: İlk 15 km için 2,50 TL, sonraki her km için 0,10 TL.

- Öğrenci/60 yaş tarifesi: İlk 15 km için 1,44 TL, sonraki her km için 0,05 TL.

- Öğretmen tarifesi: İlk 15 km için 1,92 TL, sonraki her km için 0,07 TL.

UYGULAMA BÜYÜK TEPKİ TOPLAMIŞTI

Daha önce İzmir Banliyö Treni'nde uygulamaya konulan bu sistem İzmirlileri çileden çıkarmıştı.

"SOSYETE ŞEHRİ MİYİZ"

Bu duruma tepki gösteren İzmirli bir kadın, "Çocuklar ne yapacak, öğrenciler ne yapacak. 10 lirası olmayan
    İzmir'de yaşamasın o zaman. Her anne baba çocuğuna günlük 10 lira verebilecek mi, günlük 5 lira veren var. Bir
    düşünsünler. Hayır yani sosyete şehri miyiz. Bu haksız bir kazanç. Belediyenin bu yaptığı resmen bir soygun." sözleriyle tepkisini dile getirmişti.

--------- http://www.ensonhaber.com/izmirde-otobuslerde-gittigin-kadar-ode-sistemi.html

• ben izmiri ankaranın çankayası gibi görürüm hep, çankayadada ben kendimi bildim bileli chp nindir ve asla geliştirmeye yönelik birşey yapılmamıştır. mamakta oturduğum zamanlar çankayadan tek farkının içinde millet vekili olmaması olduğunu düşünürdüm. şimdi mamak aldı başını gidiyor yada diğer ilçeler ne hikmetse çankayada herşey aynı o yollar o kaldırımlar vs insan hiçmi birşey yapmaz yapılamaz.
  • İzmir CHP'den kurtulsa da diğer partiler nasıl yönetecek görsek

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vallahi soygun var bu şehirde. Yollar da tam manasıyla köstebek yuvası, yanlış anlaşılmasın şehrin lüks mahallelerinin birinde yaşıyorum ve durum bu !

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendi secmeninden de tepki cok. Duzeltmeleri gerek. Yalnız belediye Ulastirma bakanlığı ile beraber işletiyor sanirim. O yüzden tek basina belediye sorumlu değil.

• cok sacma sistem

• izmirinde sonu antalya gibi olacak.halk isyan edip akpyi belediyeye sececek sonunda.tabi izmirde chpli küçükbaş oran bir hayli fazla olduğu için zor olacaktır

• quote:

Orijinalden alıntı: geekon

izmirinde sonu antalya gibi olacak.halk isyan edip akpyi belediyeye sececek sonunda.tabi izmirde chpli küçükbaş oran bir hayli fazla olduğu için zor olacaktır

Antalya'da Ak Parti'nin kazanmasının tek sebebi Antalya köyleri. Adamlar Antalya'ya gelmemiş senelerce ama oy veriyor.

Antalya'nın en sevilmeyen adamı, trafiği her şeyi batıran şu andaki belediye başkanıdır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • geekon kullanıcısına yanıt
    chp'nin kaleleri akp'ye gecince sehir cok sikintilar cekiyor. bkz: tekirdag ve antalya.

o yuzden chp'nin sorunu icten cozmesi lazim duzgun bir baskan adayi ile

• ben izmiri ankaranın çankayası gibi görürüm hep, çankayadada ben kendimi bildim bileli chp nindir ve asla geliştirmeye yönelik birşey yapılmamıştır. mamakta oturduğum zamanlar çankayadan tek farkının içinde millet vekili olmaması olduğunu düşünürdüm. şimdi mamak aldı başını gidiyor yada diğer ilçeler ne hikmetse çankayada herşey aynı o yollar o kaldırımlar vs insan hiçmi birşey yapmaz yapılamaz.
  • Adamlar ceket koysak kazanırız kafasıyla yasadıgı için normal bunlar....
  • İstanbul'daki metrobüsün yandan yemişi işte.

• Samsun'daki neredeyse 1 yıldan fazladır aynı sistem var. Tramvayda inince iade alıyoruz gittiğin kadar ödeme var. Samkartın yoksa zaten yandın tek bilet de satılmıyor 8 lira bilet parası istiyorlar 2 binişlik. Biz de AKPli Yusuf ziyadan şikayetçiyiz. Samsun'daki haber yapılmıyor da İzmir niye yapılıyor. CHP yönetimi diye mi?

• Neden tepki gösterilmiş anlamadım. Bahsettiği mesafeler için şu an zaten çift ödeniyor. Mesela Seferihisar otobüsüne bindiğinde nerede inersen in çift para ödüyordun, artık erken inen az ödemiş olacak. Mantıklı bir uygulama.

• akp eleştiriyoruz, seçimlerde belki oy kullanamam

ama burdada chp eleştircem, bana a,b,c parti fark etmiyor ,haksızlık varsa yanlıştır.

abicim bu gittiğim kadar sistemi olmaz, öğrenci var 10 lira herkes yükleyemez,bu sistem derhal kalkmalı,izmirli olarak söylüyorum,şuan izmirde olmasam bile
  • ŞAKACI kullanıcısına yanıt
    Hükümetin iktidar partiye bağlı belediyelerine ayırdığı bütçe ile muhalefet belediyelere ayırdığı bütçe aynımı düşün bakalım

• Orlando DeJoseph kullanıcısına yanıt
    İlk yapılacak hizmet kordon gibi bilmum yerlerde içki içme yasağı olur, barlar cafeler gürültü kirliliği bahanesiyle erken saatte kapanmaya zorlanır vs. Antalyaya akp den sonra ne olduysa 10 katı izmire olacak çünkü gavur izmir. Oktoberfestin yasaklanması en somut örneği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Illusive Man -- 28 Mart 2018; 19:13:6 >
  • 2,5TL min ücret için fazla. Bu sistemin kısa mesafe gidene bir avantajı yok. Amaç uzun yol gidenden fazla para almak gibi.

Beklenen: Az giden az ödeyecek, çok giden çok ödeyecek

Olan: Az giden çok ödeyecek, çok giden daha daha çok ödeyecek

• İki gün önce gittim.

Havalalanından bindiğimde 6,75 TL cekti karttan. Sonra Karşıyaka durağına kadar gittim karşıyaka çarşıya yani. 3 Tl geri ödedi sanırsam.

Sonra Karşıyakadan bindim. Akşam saatlerinden 7 TL kesti geri okuttuğum zaman ne kadar geri ödeme yaptı bilmiyorum valla.

Ama şunu fark ettim ki istanbul dan daha pahalı ..
  • h19071907 kullanıcısına yanıt
    benim bu bahsettiğim olay 90 lı yıllardan beri olan bir durum. hatta stajı büyükşehir belediyesi bakım onarımda yapmıştım. o zaman banka kartı olamdığından aydan aya gelip maaş alanları biliyorum. ve ayrıca mamakta belediyede çalışanların gündüz kahvede olduğunu biliyorum vs vs
  • Gerçekten rezil bir uygulama.günlük 5 liraya günü çevirmeye çalışan öğrenci-asgari ücretli bi dünya insan var İzmir'de.

90 dakikaya yetişecez diye saniyeleri sayıyorduk.Şimdi 10 lira yoksa İzmirim kartta gittiğimiz yerden geri dönemiyoruz bile.Bu para devamlı olacak kartta.

Ör: Çiğli-Halkapınar arası yolculuk yapıcam. Kartımda 10lira var diyelim.ilk binişte 7.86 blokaj yapıyor.Halkapınarda ise 4.96 geri alıyorum blokajı kaldırınca.Kartımda 7.1tl kalıyor.Halkapınar'dan geri dönüşte ise eğer kartınızda en az 6.71tl yoksa yolda kalırsınız. en azından 10tl yüklü olması gerekiyor kartta.

Aliağa-Halkapınar arası yolculuk yapacaksanız ise durum kötü.Kartınızda ilk biniş için en az 10.6TL olmalı.Eskiden 2.86TL'ye gidip geldiğimiz Aliağa-Halkapınar şimdi 5TL oldu.

Bu "GİZLİ ZAM" dan başka birşey değildir.

Anne, baba ve 2 çocuk düşünün. Çiğli Devlet Hastanesine gidecekler.Herkeste izmirim kart olacak ve en az 40TL yol parası ödeyecekler.

Bir saçma uygulama daha: İzban'a bindiniz.Acil dışarıya çıkmanız gerekti.Sizden kesmiş olduğu blokajı aynı duraktan geri alamıyorsunuz.En az 1 durak gitmeniz gerekli.Oradaki validatörden ücreti geri alabilirsiniz.Yani vaktiniz yoksa bir durak gidecek paranız yandı demektir.

Hergün pek çok kişi (çoğu 50-60 yaşlarında ihtiyarlar), kimisi de aceleden İzban'dan inince blokajı kaldırmayı unutuyorlar.Kaç defa uyardım geri döndüler blokajı kaldırmak için.

https://twitter.com/hashtag/izban?f=tweets&vertical=default&src=hash

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uzmanbiyolog -- 28 Mart 2018; 20:39:37 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.