Şimdi Ara

İYİ PARTİYE OY VERECEKLER HANGİ PARTİLİ ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
1
Favori
4.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
16 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git

İYİ PARTİYE OY VERECEKLER HANGİ PARTİLİ ?

(En Son Oy Tarihi: 4.11.2017)
Giriş

Orijinalden alıntı: asau

quote:

Orijinalden alıntı: Snowizma

Ben parti hakkında ne kadar oy alacağını söyledim mi? Söylemedim. Herkes gibi görüşümü beyan ettim, hakeza ben de ahkam kesmedim. Ama bu forum içinde yapılan genellemelerden bahsediyorum. Toplumun geneline yansıtmıyorum. Buradaki mesajlar adına konuşuyorum.

Akpli ve chpli kimseyle sorunum yok, olamaz da zira çevremin yarısı mhpliyse diğer yarısı akpli/chpli vs. dir. Ama çevremdeki değişimin de farkındayım, ben de bir şeyleri görebiliyorum, toplumun da artık görmesi gerektiğine inanıyorum, yoksa burada bu mesajları yazmazdım.

Parti benim partim değil, ben de gelişmeleri herkesle beraber öğrenip değerlendiriyorum. Ama sıcak baktığım doğrudur, haklı gerekçelerim vardır. Burada da bunları elimden geldiğimce aktarmaya çalışıyorum.

Kullandığınız üslup gerçekten doğru değil, kötü niyetli olmayabilirsiniz ama laflarınız farkında olmadan dokunabilir. Bundan sonra beni geçin diğer insanlarla da dikkat etmeniz, sizin yararınıza olur.

Son olarak, merak etmeyin, hiçbir şeyi bir siyasi görüşün ağırlıkta olduğu foruma göre değerlendirmem, her faktörü önemserim, yazar da olur kendi çevrem de olur, bu forumlarda olur. Tek bir şeyi dikkate almamanız daha doğru okuma yapmanızı sağlar. Tavsiye..

Yazdıkların bilgili biri olduğunu kanıtlıyor. Ama çok önemli bir konu var. Oda sürü psikolojisi. Bu sürü genelde anlaşıldığı anlamda bir sürü değil. Bu tersten negatif sürü psikoloji. O da şudur. Bu forumda çoğunluğa uyuyarsan, saldırılan değilsen, dokuz köyden kovulmuyorsan yanlış yoldasın demektir. Seni itibarsızlaştırmak için uğraşan yoksa bir tehlike değilsindir. Bu da siyasi analizlerin tutmuyor anlamı taşır.

İkinci konu çok soyut analiz yapma hastalığı. Bu forumda soyut analizler yaparak, genel grçer şeyler yazarak siyasi analiz yaptığını sananlar hep hüsrana uğramıştır. Yanlış anlama, kaç paragraf yazdın, özgün tek bir cümlen yok. Yazdıkların genel geçer, ortada şeyler. Bu soyut yazıların kime ne faydası var?

Tartışmamızın ana konusu yeni kurulan partinin yelpaze kitlesi. Partinin konumladığı konum ve payandalandığı ölçeğe göre bir analiz yaptım. Bu analiz yanlış olabilir, ama saçma değildir. Yanlış olduğunu söyleyebilirsiniz, ama saçma diyemezsiniz, derseniz kanıt sunmanız gerekir.

Çok uzatmaya gerek. Tek bir neden bile yeterli. Türkiyede milliyetçi ana eksenli bir parti en fazla kaç oy almıştır. 1920den beri neden başarılı olamamıştır? Bakarsak bu ülkede hep milliyetçi partiler iktidar olması gerekmiyor muydu? 90 yıldır Türküm diyen her insan ve 99'u müslüman olduğu iddia edilen bir ülkede Türklüğü kutsal sayan ve Türk İslam diye ana eksenine alan milliyetçilik neden başarılı olamadı? İthal ulusalcık muktedir oldu, sağcı dindarlik iktidar oldu. Peki hem ulusalcı, hem milliyetçi, hem dindar olan milliyetçi partiler neden iktidar olamıyor. Dini, Türkülüğü, Atatürkü, Osmanlıyı, Türk geçmişini, en iyi savunan milliyetçiler değil mi, nasıl oluyor da sadece Atatürkçü olan muktedir oluyor, sadece dindar olan iktidar oluyor da, bunların hepsini barındıran bırakın iktidar olmayı normal oy bile alamıyor? Neden acaba? Taa baştayız, daha ilk soruda tökezleyeceğinize eminim.

Bilgi yeterli değil, gerekli bilgi önemlidir, bilgili olabilirsiniz ama sahip olduğunuz bilgi bizim işimize yaramaz. Devasa bilgi çöplüğü olmaktansa gerekli yeterli bilgiye sahip olmak daha iyidir. Herşeyi biliyorsunuz, ama gerekli bilgiyi gerekli zamanda kullanma yeteneğiniz yok. Her şeyi bilmeyen ama gerekli bilgiyi gerekli zamanda kullananlar karşında yenilmeniz bu yüzden. Beyninizi bilgi çöplüğü yaptığınız için gerekli bilgiyi gerekli zamanda bulmanız zorlaşıyor. O yüzden bu bocalamanız. Halka aranızdaki fark bu. Siz bilgi sahibi, halk irfan sahibi. Ama sorun şu. bilginin çokluğu irfanı puslandırıyor. Puslandırdığınız için halk o bilginlerden uzaklaşıyor. Şimdi sen nasıl ikna edicen halkı bu halinle, sen derken geneli kast ediyorum..

Soruma yanıt ver ve iddianı kanıtla

Kardeşim halk kim halk dediğiniz sen ben biziz öyle değil mi? Benim kimseyle bilgi düzeyimi yarıştırma ihtiyacım yok. Siz benden bilgilisinizdir, onu bilemem, olabilir de saygı duyarım, bilgi ölçülebilir bir madde değil lakin ilk yazdığınız mesaj düpedüz sempatizanlık akıyordu. Chp ve mhp ile ilgili tespit yapmışsınız, amenna güzel ve yerinde ancak akp ye gelince tarafsız olamamışsınız. Ben de bundan yakındım sadece, ardından bana attığınız mesajı tekrar gözden geçirin nasıl bir yanlışa düştüğünüzü anlayacaksınız.

İkinci olarak ben sizin hiç bir mesajınız için saçma demedim, kanıt sunmak falan demişsiniz, olmayan yahut yapmadığım bir şeyin kanıtını nasıl sunabilirim? Zaten mesajda demek istediğim yanlış olduğunuz ve taraflı davrandığınızdı.

Milliyetçi partilerin neden oy alamadığını hepimiz biliyoruz, şu ülkede düşünceleri sınıflandırırsak milliyetçi kesimin ne kadarlık bir dilime sıkışacağı da belli. Ama milliyetçi partilerin seçilmemesi ya da başa gelen partinin milliyetçi olmaması onun doğru bir parti/olgu olduğunu göstermez. Akp'yi ben geldiği ilk yıldan beri eleştiririm, chpyide aklım kemale erdiğinden beri yererim. İki partinin de 15 yılının tasvirini yaparsanız, aslında benim dediğimin çok ütopik düşünceler taşımadığını da göreceksiniz. Halk dediğiniz bizler de bir şeyler görüyoruz ki ortada bir oluşum var, kadrosu ve söylemleri belli ve bir teveccüh olduğu nacizane ortada. Bunun sadece milliyetçi kesim yada Atatürkçü ulusalcı kesimden gelmeyeceği de bariz bence.

Bunların hepsini (sözde) barındırmaya çalışan akpydi hatırlarsanız. 2002'de her kesime eşit yaklaşacağız vaadleriyle geldiler. İlk 5 yıl başarılı da oldular. Ama sonradan değiştiler. He ben en başından beri neden desteklemiyorum ona gelirsek, beni hayalcilikle o zaman suçlayın işte. Bana göre hayalcilik değil, somut kanıtlar da var ama inanmazsınız diye hiç açmıyorum bu konuları. Tamamen tarafsız olarak bakarsak bile akpnin memnun olmayan kesiminin olduğunu göreceksiniz, ha muhalif kanatta da aynı durum geçerli. Bu nedenle taraf tutmuyorum, ayna ve ışık tutuyorum. Aynadakileri görüp ışığa yönelmek bütünüyle size kalmış bir mesele.

----

@captain_turkiye

Yeni üye derken? Ben 7 yıldır foruma üyeyim, 10 yılı aşkın bir süredir de forumu takip ederim. Mesaj sayım sizi yanıltmış olmasın :)

• Snowizma S kullanıcısına yanıt
    Profile girip bakmadim valla. Mesaj sayisini gorunce direk atladim. Bir de asauyu ciddiye alip uzun uzun yazmaya calisinca onu tanimadigini dusundum. Kendisi bu bolumde epey bilinen bir uyedir, boyle ciddi ciddi yaziyorsan yenisindir diye dusundum.
    Herkesin neci olduğunu üç aşağı beş yukarı biliyorum. Ama ben herkesle tartışmayı değer görüyorum. Ne vakalar gördüm bir bilseniz. Yine bu arkadaş seviyeli tartışmasını biliyor, bir de dilinin kemiği olmayanlar var. :)
    Evet iğneleyici bir üslubu var ama yine çoğu kişiden iyidir gözümde. Gerçekten ideoloji fanatizmi olan var, hayır olabilir anlarımda bu uğurda karşısındakinin değerlerine hakaret yağdıranlar benim nevrimi fena döndürüyorlar. Ki ben karşımdan aynı saygıyı göremezsem benim de seviyem anında düşer, forum banlayacakmış falan pek takmam yani. O raddelere gelmeden çoğu kişiyle münakaşaları kapattık şükür şimdiye dek. :)

Orijinalden alıntı: Snowizma

Evet iğneleyici bir üslubu var ama yine çoğu kişiden iyidir gözümde. Gerçekten ideoloji fanatizmi olan var, hayır olabilir anlarımda bu uğurda karşısındakinin değerlerine hakaret yağdıranlar benim nevrimi fena döndürüyorlar. Ki ben karşımdan aynı saygıyı göremezsem benim de seviyem anında düşer, forum banlayacakmış falan pek takmam yani. O raddelere gelmeden çoğu kişiyle münakaşaları kapattık şükür şimdiye dek. :)

Dedigim gibi igneleyici usluptan fazlasi var ama sana denk gelmemis. Bana dediklerine gore konusuyorum. Mesela zamaninda benim parali chp calisani oldugumu, devamli onun mesajlarini sildirdigimi soylemisti sonra bunu kanitlayamayinca(dogal olarak tabi) birileri farkinda olmadan seni kullaniyor falan demisti.

Ben de senin gibi seviye isterim, o sekilde davranirim. Yalniz yalan soyleyenlere, devamli laf atmaya calisanlara, ikili davrananlara, fanatiklik yapanlara ben de onlara uygun konusurum, seviyeyi bozmadan tabi. Hatta bazilarini zor duruma dusurdugum, rezil ettigim olmustur. Genelde cevap veremeyecekleri seyler soruyorum. Bu yuzden bazi uyeler bana karsi ozellikle kin tutarlar.

• Bu anketteki tek doğru olan MHPden geldiğini söyleyen kişilerdir. CHPlilerden vereceğim diyenlerin çoğu seçimde yine CHPye verecek. AKPliyim diye cevaplayanların çoğu da CHPli ama AKPliyim diye yanıt vermiş. Test anketi tutarlılığı kriterlerini uygulayın, tek tutarlı seçenek aşağı yukarı tutan seçenek MHPli seçeneğidir En büyük palavra AKpliyim seçeği, bir küçük palavra da CHPliyim seçeneği. Hatta bazı AKPliler CHPliyim diye bu anketi cevaplamış. Yani bu ankette, AKPliler Chpli seçeneğinin birinci olmasını istiyor, CHPliler ise Akpli seçeneğinin birinci olmasını istiyor. Ancak AKPlilerin sayısı az olduğundan hem CHP seçeneği hem Akpli seçeneği bu kadar yüksek çıkamaz. AKPli olmayan ama seçimde yine kendi partilerine oy verecek çoğu kişi de anketi cevaplamış. Diğer seçeneğini işaretleyenler aslında bu partiye oy vereceğine inanmıyor.. Vermeyeceğim seçeneği olmalıydı ki daha tutarlı çıkarsama yapalım. Bu bölüme takılanların kimler olduğu belli. Zaten sonucun ne olduğu çok kolay anlaşılır. Vermeyeceğim seçeneğinin olmaması, analiz işinibiraz zorlaştırdı.

Aurıca bir başka çıkarsama da, demek ki bu forumun gediklileri bu partiye oy verecek. Desenize CHP bile burada azınlığa düştü. CHP forumdaki iktidarını kaybedecek demek ki..

Bu anketi açanın siyaset cahili olduğunun en büyük kanıtı HDPyi eklemesi. Vatan partisini ekleseydi daha tutarlı olurdu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 28 Ekim 2017; 21:10:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• captain_turkiye kullanıcısına yanıt
    Olgunlaşmıştır belki bilemeyiz :) Kendisi de eski bir üye sonuçta yıllar içinde değişime uğramıştır elbet.

Mesela 2 yukarıda attığı mesajla da sizin dediklerinizi destekler nitelikte...
  • akp seçmeni bu kaotik düzenden vazgeçmez. birisi kamuda uzmanlığı tutmuş, birisi başka köşede ihaleyi kapmış. gariban adamı da din-iman lafıyla kandırıyorlar. ankette de majör partiler içinde iyi parti'ye en az oy görüldüğü gibi akp'den. akp seçmeni akpli olmayı bir din veya futbol takımı gibi görüyor. problem burada.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cignenmiskumandapili -- 28 Ekim 2017; 22:2:22 >

put perest atalari adamlarin , adamlar imandan bahsediyor amelden degil ,ayete mana veren bi tevsir oku Hz Kuran-i Kerim roman okunur gibi okunmaz.

İslamiyet dönemi müşrikler putların kendilerini Allaha daha çok yaklaştırdıklarına inandıkları için putlara tapıyorlardı. Yine Allaha inanıyorlar yani. Sadece dinlerine hurafeler girmiş. Din hakkında birşey söyleyince bunu Allah emretti diyorlar. Aynı günümüzdeki gibi.

Kuranı kerim i de tefsirsiz oku. İlk etafta saf halini okumalısın. Bu kuran size yeter, biz bu kuranı anlayasınız diye size apaçık indirdik diye çok fazla ayet var. Sen diyorsun ki tefsirden oku. Kuran oku diyo sen gidip tefsir okuyosun bu nasıl bir çelişki. Apaçık indirdik diyor neden birilerinin anlatımına yorumuna ihtiyaç duyuyorsun? Yoksa anlamada gerimisin?

Din çok bambaşka birşey. Örnek verdiğm ayet gayet net birşekilde bugünü bile anlatıyor. İslamiyet dönemi müşriklerin yaptığının aynılarını günümüzdekiler de yapıyor sonra diyorki annemiz babamız bize böyle öğretti, Allah bize böyle emretti diyorlar. Önce Allaha iftira atmaktan vazgeçip, kuranı en baştan okuyup, dini en baştan anlayıp öğrenmek gerekir.

Hiç düşünmeyecekmisiniz?

• v1gor kullanıcısına yanıt
    +1

Hanif misiniz hocam?

2019 seçimlerinde yüzde olarak
    Akp 39
    Chp 17
    Mhp 10
    Meral partisi: 29

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi musa_unsal2005 -- 30 Ekim 2017; 10:54:28 >
  • Öncelikle dönmek kelimesi hoş değil,geçmek diyelim.chp kökenli olsam da son seçimde mhp'ye oy vermiştim baraj altında kalmasın diye,tabii sonradan pişman oldum.Bu chp'ye de oy verilmez,neyse sonuç olarak mhp şıkkına oy verdim.

Orijinalden alıntı: sirjoe

Bişeyci değilim. Söylediklerimi anlasaydın, nasıl bir tuzağın içinde olduğunu anlardın. Kişilere değil, sözlere odaklan. Bana değil, yazdıklarıma odaklan.

yazdıklarınızı anladım, idrak yetenegım yerınde hocam; sızın uslubu ve dedıklerınızın tamamını şu hanıf ıslamcı arkadaslar dıyorlar, uslup dıl fıkırler aynı bırebır oradan dıkkatımı cektı o yuzden sordum.

rastgele..
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.