Şimdi Ara

İYİ PARTİYE OY VERECEKLER HANGİ PARTİLİ ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
79
Cevap
1
Favori
4.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
16 oy
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki

İYİ PARTİYE OY VERECEKLER HANGİ PARTİLİ ?

(En Son Oy Tarihi: 4.11.2017)
Giriş
  • akp ye 2 kez oy verdım peder beyın baskısıyla o da.

En son seçimde hep ldp bağımsız nnp attım. refendum da Hayırdı.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Chp liyim ve IYI partiye yağmurlu havada su yok benden. Nerdeyse partinin tamamını eski akpli hırsızlar oluşturuyor. Meral akşenerin geldiği taban belli. O yüzden sol kesimden hiçbir şekilde oy alamaz diye tahmin ediyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LacWer -- 27 Ekim 2017; 21:32:47 >

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: LacWer

Chp liyim ve IYI partiye yağmurlu havada su yok benden. Nerdeyse partinin tamamını eski akpli hırsızlar oluşturuyor. Meral akşenerin geldiği taban belli. O yüzden sol kesimden hiçbir şekilde oy alamaz diye tahmin ediyorum

Sol kesimden güzel oy alacak. Bekleyin ve görün. Bu ülke insanının artık siyasete karnı tok. İnsanlar yaşamak istiyorlar. Doymak istiyorlar. Eğlenmek istiyorlar. Bu vergilerle bu mümkün değil. Ailem solcu kökenlidir. Kendilerine İYİ Parti'ye oy atmalarını söyleyecektim ama geçen gün beraber otururken bir haber çıktı. Hepsi İyi Parti'ye atacağım bu sefer dedi. Teyzem, dedem, halam, dayım... Hepsi İyi Parti'ye oy atacak.

Esasında orası pek de mühim bir mesele değil. Ha Kemal gelmiş, ha Meral! Ha Apo gelmiş, ha FETÖ! Hepsi olur, yeter ki Erdoğan bir gitsin!
    Nasılsa yerine gelen ADOP'u iktidarına ortak alır. Medya kontenjanından olmadı, sermaye kontenjanından onu koalisyon ortağı yapar. Gizli ortak!

2019 seçimleri ADOP için bir ölüm kalım meselesi. Batı'daki velinimetlerine, özellikle Alman ortaklarına bunu anlatıyorlar. Oysa onlar bunu zaten biliyor! Olsun, ettekrarü ahsen, velev kane yüz seksen!
    Ezcümle bütün ortaklar, elbirliğiyle 2019 seçimlerine müdahale edilmesi gerektiği fikrinde mutabıklar.

En önemli aracın da ekonomik baskı olduğu kanaatindeler.
    Onlara göre "eğer Türkiye 2019 seçimlerine bir ekonomik kriz havası içinde girerse bu Erdoğan'ın sonu olur!"

Belli ki yeni dönemin siyaset mühendisliği bunun üzerine kurulacak. 2014 ve 2015'te devreye soktukları stratejilerin hiçbiri sonuç vermedi. Ne terör saldırıları, ne sokak kalkışmaları, ne darbe girişimleri umulan faydayı sağlamadı. Erdoğan koltuğundan indirilemedi. Aksine Cumhurbaşkanı Erdoğan halk nazarında daha da güçlendi, Erdoğan'ın siyasi vizyonunun Türkiye'nin özgürleşmesi ve büyümesi noktasında ne denli hayati bir öneme sahip olduğu çok daha fazla anlaşıldı.

Şimdi ekonomik baskı silahını kullanacaklar. Bu doğrultuda öncelikle yabancı sermaye yatırımlarının azaltılması için çaba sarf ediyorlar. Küresel alanda Türkiye'ye güveni sarsmak için çabalıyorlar. Medya üzerinden türlü türlü kara propaganda faaliyeti yürütüyorlar. Batılı hükümetler nezdinde Türkiye'ye yatırım yapan işadamlarına baskı yapılması için lobi çalışmaları yapıyorlar. İşsizlik oranlarını artırmak ve Türk lirasına değer kaybettirmek başlıca amaçları.
    Ne yazık ki böyle. Malzeme bu. Muhalefetteyken böyle düşünenler, Allah muhafaza ellerine iktidar geçirdiklerinde bu milletin menfaati için çalışırlar mı?

2019 seçimleri bağlamında yürütülen siyasi mühendisliğin en önemli unsurlarından biri de Erdoğan karşıtı siyasi aktörleri bir bir sivriltmek ve her birini bir iktidar alternatifi haline getirmek. Buradaki kritik unsur sahneye çıkarılan aktörlerin birbirini hedef almaması ve yeri geldiğinde içlerinden birinin öne çıkarılarak Erdoğan'a karşı aday yapılması. Bu nedenle sahnedeki bütün aktörlerin papağan gibi aynı ezberleri tekrar etmeleri çok önemli bir hal alacak.

Şu anda siyaset sahnesindeki Erdoğan karşıtı aktörlere bir bakalım. Bunlar birbirlerinden hangi söylemlerle, hangi siyasi vizyonla ayrışıyor? Türkiye'nin geleceğine, bölgesine, küresel siyasete ilişkin yaklaşımlarının hepsi ortak. Hepsinin vizyonunu özetleyen tek bir cümle var. "Erdoğan ne diyorsa, tersi."

Gayrı milli muhalefetin 2019 hazırlıkları bunlarla sınırlı değil. Hayata geçirilmeye çalışılan siyasi mühendisliğin bir diğer önemli unsuru ise "yerli ve milli siyasi damar"ı çatlatmak. Bu doğrultuda yoğun gayret söz konusu. Bir yandan AK Parti içinde, diğer yandan AK Parti ve MHP arasında gerilim ve çatışma alanları inşa edilmeye çalışılıyor.

Bir başka mesele de şu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, AK Parti'nin yeniden başına geçtikten sonra hayata geçirmeye çalıştığı yenilenme programı bir "atılım" olarak değil bir "zafiyet" olarak yansıtılıyor.
    İlginç bir biçimde bu söylem AK Partililerde de karşılık bulabiliyor. Maalesef bazı AK Partililer zaman zaman karşısındaki medya propagandasına kanıp, kendi gücünü zaaf gibi görebiliyor. AK Parti'nin bu noktada kendi liderini izlemesi son derece önemli.
    Unutmayalım ki yeise düşenin kaybedeceği bir mücadele bu!

http://www.sabah.com.tr/yazarlar/fahrettinaltun/2017/10/28/aydin-dogan-partisinin-2019-hazirliklari

• ClimbDown kullanıcısına yanıt
    E adam x partili çünkü,hayati boyunca x partisine oy atmiş ne objektifliginden bahsediyorsun

Orijinalden alıntı: ClimbDown

X partiliyim demek neyin kafasıdır?

İlla bir partiye ait mi olmanız lazım?

Olaylara neden objektif yaklaşmayıp, takım tutar gibi parti tutuyorsunuz

Partinin temelindeki görüş aynı vaatler aynı o yüzden insanlar hep aynı partiye atıyor

• CHP ve Mhpliler için en iyi yol İyi parti en iyi alternatiftir. Özellikle aşırı solcu olmayan, CHP'yi kutsal saymayan Chpliler İyi partiye geçmelidir, ki zaten bu böyle olacaktır. CHP ve Mhpliler İyi partiye barajı aştıracaklardır. Bu Türkiye için hayırlıdır.

Yanlız önemli notu düşmek isterim. Bu partiye oy vereceğini söyleyen özellikle RTE düşmanı CHPliler Meral Akşenerden RTE düşmanlığı bekliyorlarsa ancak avuçlarını yalarlar. Eğer böyle bir beklentileri varsa hayal kırıklığı yaşayacaklardır..

• İYİ Parti'nin genel başkanı Meral AKŞENER cesur, dindar ve ülkesini seven bir insandır Tansu ÇİLLER'in başbakan olduğu DYP iktidarında içişleri bakanlığı yapmıştır 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Cumhurbaşkanı olamaz ama barajı aşıp meclise gireceğine inanınıyorum

Niye akpliler için değil mi? Parti sempatizanlığı zamanı değil güzel kardeşim. Chpliler de aynı oyunu yapıyor yok efendim akp oylarını alır chp zaten aynı oranı alır birlikte iktidar olurlar. Yok öyle bir dünya. Ülkedeki son ve tek çıkış IYI partidir. Gerisi düzen partisidir. Ben inanıyorum ki bu parti chpyi bitirecek ve akpyi bitiremese bile büyük bir darbe vuracaktır. Ki zaten olması gereken budur. Bu 2 partinin 15 yıldır hacivat-karagöz oyunlarıyla yaptıklarını her iki partinin seçmen kitlesi de göremiyorsa 2019'da da hiçbir şey değişmeyecektir.

Orijinalden alıntı: Snowizma

Niye akpliler için değil mi? Parti sempatizanlığı zamanı değil güzel kardeşim. Chpliler de aynı oyunu yapıyor yok efendim akp oylarını alır chp zaten aynı oranı alır birlikte iktidar olurlar. Yok öyle bir dünya. Ülkedeki son ve tek çıkış IYI partidir. Gerisi düzen partisidir. Ben inanıyorum ki bu parti chpyi bitirecek ve akpyi bitiremese bile büyük bir darbe vuracaktır. Ki zaten olması gereken budur. Bu 2 partinin 15 yıldır hacivat-karagöz oyunlarıyla yaptıklarını her iki partinin seçmen kitlesi de göremiyorsa 2019'da da hiçbir şey değişmeyecektir.

Sen önce git biraz siyaset öğren, toplumbilim öğren, sokağa çık, toplumu tanı. Sanal ortamdan, basından öğrendiklerinle hareket etme. Biran düşün, internet yok, basın yok, bilgileri nerden alırsın. Elbette sokaktan, halktan alırsın. Hah işte, aynen böyle yap, internet yok, basın yok farzet, ve bunların dışında bilgi edin. Asla klavuzun internet ve basın olmasın. Kendi mahalleni, kendi ideolojik çevreni asla ülke zannetme. Bu toplum çok büyük bir toplum. Milyonları tanımadan öyle 1,000 kişi, 100,000, 1,000,000 kişi üzerinden ahkam kesme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 28 Ekim 2017; 17:50:45 >

• asau kullanıcısına yanıt
    Kendi meziyetlerini bana yamamaya çalışma! Sokaktan öğrendiğin bilgiye mi inanırsın, kitaptan öğrendiğin bilgiye mi? Senin nereden öğrendiğin belli, bu yüzden bilgisiz kalmışsın... Saygı denen dilden de yoksunsun. Ayrıca milyonları tanımadan ahkam kesme diyen sen aynı zamanda bütün akpliler adına da hüküm verebiliyorsun. Ne ala memleket!

Kendi meziyetlerini bana yamamaya çalışma! Sokaktan öğrendiğin bilgiye mi inanırsın, kitaptan öğrendiğin bilgiye mi? Senin nereden öğrendiğin belli, bu yüzden bilgisiz kalmışsın... Saygı denen dilden de yoksunsun. Ayrıca milyonları tanımadan ahkam kesme diyen sen aynı zamanda bütün akpliler adına da hüküm verebiliyorsun. Ne ala memleket!

Toplumu kitaptan öğrenemezsin, sokaktan öğrenirsin. Kitaptan mı öğrendin partinin ne kadar oy alacağını. Hangi kitapta yazıyoo bu.. Eğer toplumu tanısaydın parti hakkında bu kadar saçmalamazdınız.

Ben kimse hakkında ahkam kesmiyorum. Kimse adına da konuşmuyorum. Sadece toplumsal gerçeklik üzerinden analiz yapıyorum. Saçmalamak başka şey, yanlış konuşmak başka şey. Yanlış konuşabilirim, ama saçmalamam. Don Kişotluk yapanlara da ihtiyacımız yok. Siz Don Kişotluk yapmaya devam edin...

Uslubum biraz serttir, asla kötü niyet taşımaz, yumuşak konuşup düşmanlık yapanlardan değil, sert konuşup dost olanlardanım.

İnsanlara iftira atma, insanları bir partiye yamama; ayrıca Chpli olmak nasıl normalse Akpli olmak da öyle normaldır. AKPlire karşı, Nazilerin Yahudilere uyguladığı fiziki zulmü sizler AKPlilere karşı psikolojik zulüm olarak uygulayamazsınız. Bu kafadan vazgenin. En çok kendinize zarar bu tavır.

Ayrıca ben partiyi destekledim, köstek olmadım, yeni taze kanların başarılı olması yararlıdır. Bunu söylemek başka şey, saçmalamak başka şey. Desteklediğin partin hakkında hayal satma yerine gerçekleri yazmak daha faydalıdır partin için. Zira kapalı bölmeye gittiğinde, orada oy atarken orda burda dillendirdiğine değil, hayallere göre değil, değil kendi reel gerçekliğine göre oy verir halk, kimisi ideolojisine, kimisi dinine göre, kimisi yaşam tarzına, kimisi zenginliğine, kimisi fakirliğine, kimisi ırkına, kimisi de liderine göre tercih yapar. Satılan soyut ideolojik hayaller orada unutulur.

Bu forumun gediklilerinin çoğu siyaset cahilidir!! Yıllardır saçmalar dururlar, hiç bir analizleri tutmamıştır. Hep aynı şeyleri papağan gibi tekrarlar dururlar. Bu forumda siyaset adına yazdıklarımın hepsi tutmuştur!!!. Ne yazdımsa gerçekleşmiştir. Asla hayali, ütobik şeyler satmadım. Olabilecek gerçeklikleri yazdım. Ben siyaset analizlerimi asla internete, basına bakarak yapmam. Sokağa bakarak yaparım. Sen de öle yap. Yazarların, siyasilerin söylediklerini kaynak kullanıp gelip buraya ahkam kesme. Yazarların, siyasilerin dışından kaynaklara bak. Yazar, gazeteci, siyasi kişilikler dışından kaynaklardan bilgi edin. Ama sizin ana kaynaklarınız, siyasi kişilikler, yazar gazeteci tayfasıdır. O yüzden her zaman hüsran kaçınılmaz sizin için!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 28 Ekim 2017; 18:26:8 >

• asau kullanıcısına yanıt
    Hic formunu kaybetmemissin. Gene ayni havalar, ben bilirim demeler. Seni ciddiye alan yeni uyeler buldun tabi.
    Ben parti hakkında ne kadar oy alacağını söyledim mi? Söylemedim. Herkes gibi görüşümü beyan ettim, hakeza ben de ahkam kesmedim. Ama bu forum içinde yapılan genellemelerden bahsediyorum. Toplumun geneline yansıtmıyorum. Buradaki mesajlar adına konuşuyorum.

Akpli ve chpli kimseyle sorunum yok, olamaz da zira çevremin yarısı mhpliyse diğer yarısı akpli/chpli vs. dir. Ama çevremdeki değişimin de farkındayım, ben de bir şeyleri görebiliyorum, toplumun da artık görmesi gerektiğine inanıyorum, yoksa burada bu mesajları yazmazdım.

Parti benim partim değil, ben de gelişmeleri herkesle beraber öğrenip değerlendiriyorum. Ama sıcak baktığım doğrudur, haklı gerekçelerim vardır. Burada da bunları elimden geldiğimce aktarmaya çalışıyorum.

Kullandığınız üslup gerçekten doğru değil, kötü niyetli olmayabilirsiniz ama laflarınız farkında olmadan dokunabilir. Bundan sonra beni geçin diğer insanlarla da dikkat etmeniz, sizin yararınıza olur.

Son olarak, merak etmeyin, hiçbir şeyi bir siyasi görüşün ağırlıkta olduğu foruma göre değerlendirmem, her faktörü önemserim, yazar da olur kendi çevrem de olur, bu forumlarda olur. Tek bir şeyi dikkate almamanız daha doğru okuma yapmanızı sağlar. Tavsiye..

• quote:

Ben parti hakkında ne kadar oy alacağını söyledim mi? Söylemedim. Herkes gibi görüşümü beyan ettim, hakeza ben de ahkam kesmedim. Ama bu forum içinde yapılan genellemelerden bahsediyorum. Toplumun geneline yansıtmıyorum. Buradaki mesajlar adına konuşuyorum.

Akpli ve chpli kimseyle sorunum yok, olamaz da zira çevremin yarısı mhpliyse diğer yarısı akpli/chpli vs. dir. Ama çevremdeki değişimin de farkındayım, ben de bir şeyleri görebiliyorum, toplumun da artık görmesi gerektiğine inanıyorum, yoksa burada bu mesajları yazmazdım.

Parti benim partim değil, ben de gelişmeleri herkesle beraber öğrenip değerlendiriyorum. Ama sıcak baktığım doğrudur, haklı gerekçelerim vardır. Burada da bunları elimden geldiğimce aktarmaya çalışıyorum.

Kullandığınız üslup gerçekten doğru değil, kötü niyetli olmayabilirsiniz ama laflarınız farkında olmadan dokunabilir. Bundan sonra beni geçin diğer insanlarla da dikkat etmeniz, sizin yararınıza olur.

Son olarak, merak etmeyin, hiçbir şeyi bir siyasi görüşün ağırlıkta olduğu foruma göre değerlendirmem, her faktörü önemserim, yazar da olur kendi çevrem de olur, bu forumlarda olur. Tek bir şeyi dikkate almamanız daha doğru okuma yapmanızı sağlar. Tavsiye..

Yazdıkların bilgili biri olduğunu kanıtlıyor. Ama çok önemli bir konu var. Oda sürü psikolojisi. Bu sürü genelde anlaşıldığı anlamda bir sürü değil. Bu tersten negatif sürü psikoloji. O da şudur. Bu forumda çoğunluğa uyuyarsan, saldırılan değilsen, dokuz köyden kovulmuyorsan yanlış yoldasın demektir. Seni itibarsızlaştırmak için uğraşan yoksa bir tehlike değilsindir. Bu da siyasi analizlerin tutmuyor anlamı taşır.

İkinci konu çok soyut analiz yapma hastalığı. Bu forumda soyut analizler yaparak, genel grçer şeyler yazarak siyasi analiz yaptığını sananlar hep hüsrana uğramıştır. Yanlış anlama, kaç paragraf yazdın, özgün tek bir cümlen yok. Yazdıkların genel geçer, ortada şeyler. Bu soyut yazıların kime ne faydası var?

Tartışmamızın ana konusu yeni kurulan partinin yelpaze kitlesi. Partinin konumladığı konum ve payandalandığı ölçeğe göre bir analiz yaptım. Bu analiz yanlış olabilir, ama saçma değildir. Yanlış olduğunu söyleyebilirsiniz, ama saçma diyemezsiniz, derseniz kanıt sunmanız gerekir.

Çok uzatmaya gerek. Tek bir neden bile yeterli. Türkiyede milliyetçi ana eksenli bir parti en fazla kaç oy almıştır. 1920den beri neden başarılı olamamıştır? Bakarsak bu ülkede hep milliyetçi partiler iktidar olması gerekmiyor muydu? 90 yıldır Türküm diyen her insan ve 99'u müslüman olduğu iddia edilen bir ülkede Türklüğü kutsal sayan ve Türk İslam diye ana eksenine alan milliyetçilik neden başarılı olamadı? İthal ulusalcık muktedir oldu, sağcı dindarlik iktidar oldu. Peki hem ulusalcı, hem milliyetçi, hem dindar olan milliyetçi partiler neden iktidar olamıyor. Dini, Türkülüğü, Atatürkü, Osmanlıyı, Türk geçmişini, en iyi savunan milliyetçiler değil mi, nasıl oluyor da sadece Atatürkçü olan muktedir oluyor, sadece dindar olan iktidar oluyor da, bunların hepsini barındıran bırakın iktidar olmayı normal oy bile alamıyor? Neden acaba? Taa baştayız, daha ilk soruda tökezleyeceğinize eminim.

Bilgi yeterli değil, gerekli bilgi önemlidir, bilgili olabilirsiniz ama sahip olduğunuz bilgi bizim işimize yaramaz. Devasa bilgi çöplüğü olmaktansa gerekli yeterli bilgiye sahip olmak daha iyidir. Herşeyi biliyorsunuz, ama gerekli bilgiyi gerekli zamanda kullanma yeteneğiniz yok. Her şeyi bilmeyen ama gerekli bilgiyi gerekli zamanda kullananlar karşında yenilmeniz bu yüzden. Beyninizi bilgi çöplüğü yaptığınız için gerekli bilgiyi gerekli zamanda bulmanız zorlaşıyor. O yüzden bu bocalamanız. Halka aranızdaki fark bu. Siz bilgi sahibi, halk irfan sahibi. Ama sorun şu. bilginin çokluğu irfanı puslandırıyor. Puslandırdığınız için halk o bilginlerden uzaklaşıyor. Şimdi sen nasıl ikna edicen halkı bu halinle, sen derken geneli kast ediyorum..

Soruma yanıt ver ve iddianı kanıtla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 28 Ekim 2017; 19:12:41 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.