Şimdi Ara

İyi partinin siyasi geleceği hakkında ne düşünüyorsunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
0
Favori
656
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben çok uzun vadeli bir parti olamayacağını düşünüyorum. Özellikle belediye seçimindeki sonuçtan sonra artık iyi parti oyları çok değişmez

• Bahçeli'nin ölümüyle, mhp'nin siyasi tarihten silinmesiyle daha önemli parti konumuna geçecektir. Yeni nesil milliyetçi gençlerin her zaman alternatifi olacaktır. Eğitim seviyesi yükseldikçe değeri artacaktır. Sadece ucuz milliyetçilik oynamasınlar yeterli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• BBP gibi ayrı düşeceğini sanmıyorum, Bahçeli'den sonra kongre ile muhtemelen akşener MHP'den hakettiği koltuğu (Biliyorsunuz Bahçeli, sandığı mahkeme mahkeme gezdirip, en son saray'a çıkıp iptal ettirmişti) geri alır, AKP yakın olan MHP'li varsa istifa eder , AKP saflarına yada Babacan'ın partisine geçer.

2023'e muhtemelen

AKP- Babacan partisi İşbirliği(Cumhur ittifakı)

Meral Akşener MHP'si , Başkanı değişmiş CHP,(Muhtemelen İnce) Millet ittifakını oluşturur.

HDP muallak, ağırlığı ne tarafta olacağı ayak sesleri duyulan açılım sürecine bakar.

Tabiki tahmin , ülkede siyasi iklim saqatlik değişebilir.

Belediye seçimlerinde tahminimden çok büyük etkisi oldu, Mesela Adana'da CHP 25 yıl sonra kazandıysa , büyük oranda iyi parti etrafında toplanmış milliyetçi oylar sayesinde kazandı.

Tabi bunda Sözlü gibi bir felaketi ortak aday gösteren Erdoğan'ın asistti hepsinin önüne geçer.

Görülen bu şekil olduğu için, dikkat edin troller hala aktif, ve Akşener ile İyi parti vurmaya, yıpratmaya çalışıyorlar.

Misal, dün PKK sempazitanı HDP'li şahıs, çok içerlemiş İyi Parti'nin Kırmızı Bültenli teröristin TRT 'ye çıkması hakkındaki soru önergesine.

Sabahın 6'sından bu yana tüm havuz bunu bangır bangır bağırıyor, amaç olayı çarpıtmak, soru önergesi verdiğine pişman etmek.

Trollerde 2 gündür burdan vurmaya çalışıyor.

Ulan hangi HDP'li , İyi partiye OY verir. ülkede 10 kişi var mıdır acaba?

Yani yazacak çok şey varda alem şerefsiz dolu ,kime ne anlatacaksın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Belo Betty -- 5 Temmuz 2019; 11:14:29 >

• Mhp geri alinamazsa burdan devam edilir

Destekcisi de bol suan son öcalan olaylariyla falan en az 10 puana yukseldi bence

Chp Türkiyenin 3te 1ini kırmızıya boyadiysa bu en cok iyipin kendinden fedakarlik ederek oylarini chpye kanalize etmesindendir sahsen ben chpye el mahkum oy verirsem veririm kk ve şürekası nedeniyle aksi halde oy moy vermem

Bu ara cok duyuyorum bu iyip fazla uzun ömürlü olmayacak lafini birileri piyasaya sürdü ama yemezler bu ulkede en az yuzde 18lik milliyetci kesim var (mhpnin max oyu) ne yapacak bu insanlar dönüp hudaparla ocalanla perincekle takilan bahceliye mi oy verecek?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok büyük umutlar beslemiştim kurulduğunda fakat kendileri "küçük MHP" olmayı tercih ettiler. Politikalarını kuruluş felsefelerinde olduğu gibi "Merkez" olarak devam ettirmezlerse aldıkları oy da "MHP" oyuyla sınırlı kalacaktır.

Türkiye'de siyasetin temel sorunu bu

Akşener topu ben aldım o zaman takımı da ben kurarım kafasında

Halk siyasete katılmadığı, siyaseti rüşvet almak olarak gördüğü sürece Türkiye'de ciddi bir değişim olmaz

• Geldikleri gibi giderler!

M.Kemal Atatürk

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vollkan59 -- 5 Temmuz 2019; 15:1:40 >

Cevap vermiş; Var, devletin dini adalettir… Adaleti olmayan devlet zaten dinsizdir!
  • Halka inemiyor uzun ömürlü olacağını düşünmüyorum. Reklam ve propaganda yönüyle zayıflar. Halaçoğlu,Özdağ,Türkşen gibi sevdiğim isimleri küstürdüler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Partinin geleceğini bilemem ama Meral hanım dik duruşu ve güven verişiyle piyasada bahçeli güven veriyor mu yada milliyetçilikle bağdaşan işlere eşlik ediyor mu ? Oy farkı 806 bine uzaylıların oyuyla çıkması son trt olayı mhpli tabandan kopuş yarattı.

• milliyetçi oyların yarısından fazlasını alacağını düşünüyorum şu an mv sayısısı olarak 49-39 mhp önde ama genel seçimin parti daha örgütlenemeden sadece 1 yıllıkken yapıldığını dikkatten kaçırmamak gerekli. bu 2 parti de aynı söylemlerle devam etsinler bir sonraki seçimde bu 90 sandalyenin en az 50-55 tanesini alırlar tabii bir sonraki seçime kadar mhp kalırsa (akp ile birleşmeleri bence daha mantıklı olur)
  • Şu an bu ülkede muhalefet partisi olmak yapılabilecek en kolay iş. Hiç bir şey yapmanıza gerek yok. Erdoğan karşıtlığı yapıyorsanız iki kelam da Atatürkçü söylemler ediyorsanız huhuuuuuu kral sizsiniz.

Onun için bir şey olmaz. Ip li tanıdıklarım ilk zamanlar bu chp ayakcisi olma mevzusuna çok.laf diyorlardı şimdi yine aynı tas aynı hamam. Unutuldu gitti. Hatta yine başladılar mhp laf demeye. Allahtan şu secim sonuçları varda hatırlatınca dut yemiş bülbül oluyorlar.

Orijinalden alıntı: yigit1044

Bu mesaj silindi.
    "Atatürkçülüğe en yakın partidir" kısmına baya güldüm :)

Stepneden fazlası değil.

CHP temizlenemezse İYİ parti önümüzdeki seçimde oylarını en az 2 kat arttıracak.

Ne ara Atatürkçü oldun la
  • Ülke'nin geleceği ne olacak asıl önemli olan bu.AKP gitmeden de , İyi partinin geleceği ne olacakmış ,şuymuş ,buymuş,uzun ömürlü bir parti olurmuş,olmazmış bunun bir önemi yok.Yani çokta umrumda değil İyi parti nin geleceği.Ülke geleceğine bakın siz önce.
    Ülke nin sorunlarına parti bazında bakıldığı sürece, iktidara gelenin Devlet imkanlarını babasının malıymış gibi kullandığı ,kullandırdığı sürece boşuna.
    Ülke de ki durum, tek tek parti bazlı olarak ele almayı geçeli çok oldu.
    Bunu yapanda iktidarda ki zihniyet.
    Cumhur ittifakı, Millet ittifakı ve ya birçok isim altında yaftalanmış ,değer yargıları kullanılarak, manüple edilerek taraf yapılmış bir toplumda , AKP 50 sene iktidarda olmuş, İyi parti gitmiş, Çok iyi parti gelmiş bir önemi yok.

Uçmasak da,
    Açlıkdan nefesimiz koksa da,
    O havalimanı dünyanın, bizim en büyük havalimanımızdır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.