Şimdi Ara

İYİ PARTİ: İKTİDAR OLDUĞUMUZDA ÖTV KALDIRILACAK (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
295
Cevap
0
Favori
15.084
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
255 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • 11 yerden maaş alan, talancı, pudra şekerci, rantçı, bankamatikçi Ak Parti çocukları olmasa mümkün. Kademeli olarak kaldırılabilir, azaltılabilir. Hukuk devleti güvenini verebilse ülke zaten yatırım da çekecek. Ama bakıyorsun izlenim: çadır devleti.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • NuTeRX kullanıcısına yanıt

    Zaten kademeli olarak kaldırırlar, piyasayı alt-üst etmemek ve dediğin gibi insanlara ekonomik olarak zarar vermemek için. Olması gereken de o. Vatandaş da ÖTV'nin yavaş yavaş azalarak kalkacağını bileceğinden ekonomik adımlarını ona göre atacaktır.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam kalkınmayı başaran ülkelerin hepsi önce çile çekerek bunu başardı. Devlet kontrolünde nce gelişip sonra serbest ticareti hakim kıldı. Asya tipi sanayileşmeyi araştırabilirsiniz mesela. Kore Japon sanayileşmesi bize çok önemli ışık tutuyor. 1950lerde 1960larda Kore bizden kat kat fakir bir ülkeyken bugün bize fark attı. Korede ithalat çok uzun süre yasaktı. Devlet dışardan saedce üretim araçları alınmasına izin veriyordu. Yüksek vergi toplayıp üreticilere teşvik veriyordu. Formül bu. Biz allahaşa şükür o kadar dipte edğiliz iyi bir planlama ile kore kadar da olalım demiyorum. Ancak iyi bir planlama ile önümüzdeki 20 yıllık süreçte asgari ücretin 800 eurolara gelidği bir sistem olabilir. Bu da bulunudğumuz yerden yüz yüz gelişmemiz demek olur ki çok iyi bi roran.

  • sabahin 5 inde koşa koşa gidip oyumu veririm

    o kadar sevindim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ötv ve KDV ülkenin bel kemiği. Herşeyin oranını %20 yapsınlar 5 kendimize 1 devletimize alalım.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Colda

    bir günde kalkmaz ama her ay %1 düşürülerek ortadan kaldırılabilir.

    Öyle 1 günde kalkmaz, dikkatli kaldırmak lâzım, millet şaşırır noluyor der, opsiyoncu serdar bey, distrubitörlerde bulunmayan arabalar, sıraya yazılma, bir günde %100 zamlanan araçlar, tüp, patates, soğan kuyrukları, %100 market zamları, sıvı yağların 2 kat artması. vs. bu travma nasıl atlatılır, indirimleri alıştıra alıştıra yapmak lâzım.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ötv kalkmalı kesinlikle

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-DBF37AF64

    Hocam kalkınmayı başaran ülkelerin hepsi önce çile çekerek bunu başardı. Devlet kontrolünde nce gelişip sonra serbest ticareti hakim kıldı. Asya tipi sanayileşmeyi araştırabilirsiniz mesela. Kore Japon sanayileşmesi bize çok önemli ışık tutuyor. 1950lerde 1960larda Kore bizden kat kat fakir bir ülkeyken bugün bize fark attı. Korede ithalat çok uzun süre yasaktı. Devlet dışardan saedce üretim araçları alınmasına izin veriyordu. Yüksek vergi toplayıp üreticilere teşvik veriyordu. Formül bu. Biz allahaşa şükür o kadar dipte edğiliz iyi bir planlama ile kore kadar da olalım demiyorum. Ancak iyi bir planlama ile önümüzdeki 20 yıllık süreçte asgari ücretin 800 eurolara gelidği bir sistem olabilir. Bu da bulunudğumuz yerden yüz yüz gelişmemiz demek olur ki çok iyi bi roran.

    Bizde vergi üretene teşvik olarak gitmiyor yalnız... Daha çok kamu çalışanı almaya yarıyor insanlara kolay emekli etmeye yarıyor daha fazla yolsuzluğa gidiyor


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • sende bunu yedin

  • Yorumlara bak ya. Millet düdüklenmeye öyle alışmış ki kaldıramaz diyorlar. Hatta düdük bağımlısı olanlar kaldırılmasın diyorlar. Neymiş? Arabanın değeri düşermiş? E yeni arabayı da ucuza alacaksın cücük beyinli kardeşim...

    Şu konu bile neden 20 yıldır akp tarafından yönetildiğimizin kanıtı yeminle. Deveye diken, insanı seven... Böyle halka ne gerek lider? Düzen siyasetçileri ile düzülmeye devam. Ülkeden bir gram ümidim yok. Tek ümidim geri zekalı oranının düşük olduğu bir ülkeye gidebilmek.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Zor öyle lafta yapılacak kolay birşey değil.Gelir kaleminde sanıyorum vergi olarak %40 orana sahip olan birşey.Şimdi gaza gelip EYT filanda dahil olur ama işte pratikte olmaz.


    İndirim olacak dese olur derdim yarı yarıya.Yada ülke ekonomi gidişatına göre yarıdan çeyrek fazla indirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben en azından Akp nin getirdiği kanunların, kuralların üstünü örtmeyecek olmalarına seviniyorum. Bu ülkede koyulan vergi kaldırılmaz diye düşünürüm, düşünüyordum yani.

    Gss, yurtdışı alışverişleri baltalamak için verginin yanında sunum ücreti vs adı altında kesilen haraçlar -vergiyi kastetmiyorum-, fahiş imei kayıt ücreti gibi vatandaşa düşman şeyler de kaldırılmalı.



    Gerçi yapılacak çok daha önemli o kadar şey var ki, bunlar devede kulak.

    - Ülkeye mülteci alımı acilen kesilmeli, sınırlar çok iyi korunmalı. Gönderme mümkün değilse de @lazer in de yazdığı gibi gitmeleri için her yoldan önlerine engel koyulmalı.

    - Adalet sistemi elden geçmeli. Adam yaralayan, öldüren, tecavüz eden, gasp eden, darp eden, 50 sabıkası olup 51.yi işleyen kim, ne varsa "tutuksuz yargılanmak üzere" serbest bırakılmamalı. Hukuka aykırı karar veren hukuk mevkidarları sorgulanmalı. İnsanların sosyal medyadan adaleti yerine getirmeye çalışmasına gereklilik son bulmalı.

    Benim en canımı yakan şey ekonomiden de öte, bu hukuksuzluklar. Yaka silkelemekten bıktım, usandım artık.

    - Üretimi destekleyecek adımlar atılmalı. Tarım ve hayvancılıkta kapasitemiz tamamıyla kullanılmalı.

    - Rüşvetle, torpille iş yapmış, mevki kazanmış kim ne varsa tez elden yargılanmalı.

    - Eğitim sistemi baştan aşağı yenilenmeli. Bilimin dibinden ayrınılmamalı. Ünvan almak bu kadar kolay olmamalı. Meslek liselerine ağırlık verilmeli.

    - Akp nin bir zamanlar düşürdüğü hakimlik/savcılık puanları acilen yükseltilmeli. Tıp, hukuk gibi önemli alanlarda kalifiyesiz insanların önü açılmamalı.

    - Kritik önemdeki şirketlerin yabancıya satışı engellenmeli -hukuka aykırı mı, değil mi bilemiyorum-

    - Din dersi zorunluluğu kaldırılıp isteyenlerin yine ücretsiz alabileceği hale getirilmeli.

    - Protesto limitleri gevşetilmeli. İzinsiz gösteri denilip hakkını arayan mağdura plastik mermi sıkılması son bulmalı.

    - Yöneticiler Dünya nın sonu bile gelse sadece kendi vatandaşına vicdan kasmalı. Kendi ülkesinin, halkının çıkarlarını her şeyin üstünde tutmalı.

    - Dini örgütlenmeler kontrol altına alınmalı. Ülke tarihine düşmanlık öğretileri yapanların, çıkar sağlayanların barınmasına izin verilmemeli.


    Vs vs.

    Ne zaman ki trafikte birilerinin önünü kesip aracın üstünde şempanzeler gibi tepinen tiplerin içeride sürüm sürüm süründürüleceğine emin olursam, işte o zaman ESKİSİ GİBİ bu ülke için canım feda olsun diyebileceğim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: by-ko

    Yorumlara bak ya. Millet düdüklenmeye öyle alışmış ki kaldıramaz diyorlar. Hatta düdük bağımlısı olanlar kaldırılmasın diyorlar. Neymiş? Arabanın değeri düşermiş? E yeni arabayı da ucuza alacaksın cücük beyinli kardeşim...

    Şu konu bile neden 20 yıldır akp tarafından yönetildiğimizin kanıtı yeminle. Deveye diken, insanı seven... Böyle halka ne gerek lider? Düzen siyasetçileri ile düzülmeye devam. Ülkeden bir gram ümidim yok. Tek ümidim geri zekalı oranının düşük olduğu bir ülkeye gidebilmek.

    Ekonomi hakkında bilgin nedir? Şayet sadece arabasının edğeri düşecek diye üzülenleri eleştiriyorsan sadece eyvallah. Yok eğer bu verginin kaldırılacağına inanıyorsan seni şöyle Kanada Almanya taraflarına alalım. Yaşadığın ülkenin farknıa varıp daha gerçekçi isteklerde bulunursan. Sİyasilerin sattığı hayalleri de yemezsin. Ülkenin muhalefeti de iktidarı da aynı kafa ama sadece yöntemleri farklı. Biri tak tak pc başından ekonomi düzelteceğini sanır. Öteki ekonomi iyi sanır. Mis gibi yaşayıp gidiyorsunuz vallahi.


    Ülkede sanayi bitmiş

    Hazinede para kalmamış.

    Ülkede satılacak devlet mülkü arazisi kalmamış

    Nüfus arşa çıkmış

    Göçmen dalgası yağıyor resmen

    Ülke yüksek kur yüksek enflasyon sarmalına girmiş.


    Sonra burada hayal satıyorsunuz. İktidar değişince sihirli değnek değip çok iyi olacağınızı mi sanıyorsunuz? İlk başta bir gevşeme olacak kurlarda. Şuan iktidarı kaybetseler dolar 1-2 lira düşer. Bu güzel bir durum. Borsamız değer kazanır. Bu güzel bi rdurum. Ülkeye sıacak para girişi olur hemen bir miktar. Lakin eğer gelen hükümet elindeki kaynağı halkın çile çekmesine sebep olsa dahi yatırıma harcamazsa. Korkarım sadece doların 15 olacağı günlerin tarihi gecikir.


    Türkiye dış borçlarını ödeyecek öz üretimi yapamıyor. Yani bu hükümet değişse dahi Türkiyeeee'nin kaynağa ihtiyacı var. Kaynak lazım. Dışardan ne kadar para girerse girsin. Ötv kaldırılamaz. Ben ne diyorum saedce meyve suyu süt bunlardan kaldırın yavrucaklar şunlara kolay ulaşsın. Arabası teknolojik cihazı zamanla olur. Bir anda olmaz. İyi parti hayal satıyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-DBF37AF64 -- 5 Temmuz 2021; 3:5:11 >




  • Düşürülmesi tamam da, şu şartlarda gerçekten kalkacağını düşünenlere (adını değiştirmek vsden bahsetmiyorum) Satılık 2. El Temiz köprü...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-DBF37AF64

    Ekonomi hakkında bilgin nedir? Şayet sadece arabasının edğeri düşecek diye üzülenleri eleştiriyorsan sadece eyvallah. Yok eğer bu verginin kaldırılacağına inanıyorsan seni şöyle Kanada Almanya taraflarına alalım. Yaşadığın ülkenin farknıa varıp daha gerçekçi isteklerde bulunursan. Sİyasilerin sattığı hayalleri de yemezsin. Ülkenin muhalefeti de iktidarı da aynı kafa ama sadece yöntemleri farklı. Biri tak tak pc başından ekonomi düzelteceğini sanır. Öteki ekonomi iyi sanır. Mis gibi yaşayıp gidiyorsunuz vallahi.


    Ülkede sanayi bitmiş

    Hazinede para kalmamış.

    Ülkede satılacak devlet mülkü arazisi kalmamış

    Nüfus arşa çıkmış

    Göçmen dalgası yağıyor resmen

    Ülke yüksek kur yüksek enflasyon sarmalına girmiş.


    Sonra burada hayal satıyorsunuz. İktidar değişince sihirli değnek değip çok iyi olacağınızı mi sanıyorsunuz? İlk başta bir gevşeme olacak kurlarda. Şuan iktidarı kaybetseler dolar 1-2 lira düşer. Bu güzel bir durum. Borsamız değer kazanır. Bu güzel bi rdurum. Ülkeye sıacak para girişi olur hemen bir miktar. Lakin eğer gelen hükümet elindeki kaynağı halkın çile çekmesine sebep olsa dahi yatırıma harcamazsa. Korkarım sadece doların 15 olacağı günlerin tarihi gecikir.


    Türkiye dış borçlarını ödeyecek öz üretimi yapamıyor. Yani bu hükümet değişse dahi Türkiyeeee'nin kaynağa ihtiyacı var. Kaynak lazım. Dışardan ne kadar para girerse girsin. Ötv kaldırılamaz. Ben ne diyorum saedce meyve suyu süt bunlardan kaldırın yavrucaklar şunlara kolay ulaşsın. Arabası teknolojik cihazı zamanla olur. Bir anda olmaz. İyi parti hayal satıyor



    Alıntıları Göster

    Ekonomi bilgimi forumda tartışmayı kendime zul görürüm.


    Söylediğin hiçbir şeyle muhatap olmayacağım. Sadece tek soru soracağım. Cevap vermen de zerre umrumda değil. Meral Akşener ötvyi nasıl kaldıracağı hakkında bir program sunmuş mu? Yoksa iktidara geldiğimiz gün şak diye ötvyi kaldıracağız mı demiş? Grup toplantısını izlemediğim için soruyorum.


    Neyse, dediğim gibi tek dileğim geri zekalı oranının düşük olduğu bir ülkeye gidebilmek.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: star scream



    İzleyin hocam. Kayıt dışılığı bitirirse vergi kaçırmayı bitirirse bu iş çok rahat olur. Ülkede çok büyük bir vergi adaletsizliği var, sadece buna bile çözüm olsa kaynak çıkar.



    Alıntıları Göster

    Bir iki tane kafama takilan noktası, açık kısmı var ama genel itibariyle mantıklı yönleri çok fazla. Beğendim.


    Hala "nasıl yapacaklar edecekler" diyen varsa 15dk oturup videoyu izlesin. Yüzde 70 80 cevap verilmiş sorunlara.


    Herkes gibi ortak düşüncem ÖTV nin yıllar icinde kademeli olarak düşürülmesi ve ayni anda bu süreçte egitim, hukuk reformu yapılıp; uretimin, sanayileşmenin ve çiftçinin desteklenmesi...


    Aksi durumda adaletin olmadığı, egitim kalitesinin yerlerde süründüğü, dövizin tavan yaptığı bir yerde kimse vergileri aşağı cekemez, ekonomiyi toparlayamaz... Bunlarin hepsi birbiri ile ilişkili şeyler...




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lee-on! -- 5 Temmuz 2021; 3:56:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • İyi parti iyi güzel konuşuyor da abi sonuçta sağcı muhafazakar kökten gelen bir parti, istedikleri kadar vaatte bulunsunlar o kafa yapıları ilelebet mevcut kalacak, neyse kötünün iyisi en azından

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Milletin sırtına en büyük kambur budur belkide
    Biz kurtulamadık çoluk çocuk kurtulsa bari

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.