Şimdi Ara

İYİ PARTİ: İKTİDAR OLDUĞUMUZDA ÖTV KALDIRILACAK (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
295
Cevap
0
Favori
15.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
255 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-DBF37AF64

    Kaldıramazlar. İyi parti şovmen bir parti. Hangi kaynaklarla yapacaklarını açıklasınlar. Ülkenin borcu boyunu aştı. Öncelikle arabadan değil küçücük çoçuğun içtiği sütten meyve suyundan kaldırsınlar ötvyi.


    İktidar değişince sadece bunlara oluşan güvensizlikten ötürü bile dolar 2 lira geriler ama yeni hükümetin yapacaklyarı çok önemli. Ve kaynağa ihtiyaçları olacak. zor ötv oranı düşer belki

    Herşeyi kayıt altına alacaklar. Berbere gittiğinde yada pazarda domates aldığında okula kayıt yaptırdığında otonu park yaptığında umumhaneye gittiğinde bakkala cafeye gittiginde ne ödediğini devlet bilecek. Hepsinden vergi alacak


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fırat.ç.

    Sürekli Ötv lerden ötürü bir araba kendimize, iki araba devlete muhabbetleri döndürüyorlardı. E bir kere de biz Ötv yi kaldıracağız dememişlerdi. Seçmenler gibi isyan etmek ses getirmiyordu.

    Meral Akşener in her yerde bu vaatlerini dile getirmesi lazım. Ciddi oy toplarlar. Bilirsiniz malum kişiler ya dinine, ya cebine bakar.

    Ancak; bu vaadin gerçekleşeceğini zannetmiyorum. Ötv ile almış insanları bahane ederler.


    Böyle bir şey yapsalar inanılmaz faydalı olur millete. İnsanların hayat kalitesinin artmasına, mutlu olmaya ihtiyacı var. Düz mantık ithalat patlama yapar tarzı söylemlerde bulunacaklardır, böyle düşünülmemesi taraftarıyım. İlk zamanlardan sonra alımlar normale döner. Bırakın fakirin de arabası olsun, bu teknoloji devrinde sıradan bir ihtiyaç görülmeli araba almak. Ki, vatandaşın hayat kalitesi arttıkça o açık da kapanır, ekonomiye katkı da artar.

    Umarım böyle güzel bir vaadi hiç etmezler.

    Meral Hanımın bunu her yerde dillendirmesi gerekli buna katılıyorum ama "Ötv ile almış insanları bahane ederler bu cümlenize" katılmıyorum. Ona bakarsanız zamanında 30 bine aldığı arabayı şimdi 150 bine satmaya çalışıyorlar kur vs. arttığı için. Türkiye iyi yönetilir şeffaflaşırsa, dışardan yatırımcı da çekerse kur da düşecektir. Kur düştüğü için de otomobil fiyatları da düşecektir. O zaman ne yapacaklar milletin arabası değer kaybetmesin diye kurun düşmesine izin vermeyecekler mi :)) Öyle bir şey yapacaklarını düşünmüyorum, Artagan gerçekten başarılı bir şekilde hayata geçirilirse, kayıt dışılığın ve vergi kaçırılmasının önüne geçilirse bu vaatler çok rahat şekilde gerçekleşir.






  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Onlar küçük iş. Maaşlar ne olacak?

  • Ötv ile ilgili A-B sınıfı en baz başlangıç modellerinde kalkması gerektiğini düşünüyordum sanırım muhalefet partileri bu çözüm üzerinde çalışıyorlar. İki partide benzer düşünceler gördüm (İyi ve Deva) Akp ve Chp de duymadım böyle bir şey.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: İl teber

    Bu nasıl bir zeka seviyesi kardeşim. Her ay %1 düşeceğini bilen insan gidip araba alır mı ?


    Tamamen kalkana kadar bekler.


    Tabi bu sürede batmamış bayi bulursa gidip arabasını alabilir.  



    Alıntıları Göster

    8 sene ötv'nin kalkmasını mı bekleyecek ? Ayrıca ÖTV kalktıkça doların artacağını firmaların kâr payının artabileceğini de düşünebilir... Ayrıca satın alanların hepsi tam ÖTV ödemiyor ki. Kimisi engelli için alıyor kimisi şirkete alıyor kimisi taksi durağına alıyor. Tam ÖTV ödeyenler genelde %50li araç alıyordur

    Herkes 2.el oto olmak isteyecektir ÖTV tam kalkıncaya kadar ama bulamayacaktır. Sonuçta 2. El satanlar enayi değil. Sıfır oto almaya yararsa ancak aracını satacaktır

    Tabii bunun bir miktar sıkıntısı olacaktır . Bunun nedeni ötv'yi kademeli indirmek değil bu kadar yüksek ÖTV getirenler yüzündendir




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 5 Temmuz 2021; 0:47:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-DBF37AF64

    Onlar küçük iş. Maaşlar ne olacak?

    Maaşlardan ziyade diğer vergiler ne olacak demen lazım. Gelir vergisine olacak kdv'ler ne olacak. Herşey kayıt altına girdiğinde yoldan geçen seyyar satıcıdan bile aldığın patates üzüm için bile vergi ödeyeceksen sadece oto ÖTV'si ödememen kâr sayılmaz


    Maaşlar isçi-isveren konusudur aslında. Dün İzmir belediyesi işçilerine %30 zam yaptı 7500 lira oldu işçi maaşları




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 5 Temmuz 2021; 0:46:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence çok zor bu iş. Niye derseniz şuan araç alan bir ton insan bir anda ötv kalkarsa aldıkları araçların değeri düşeceği için deli gibi zarara uğramış olacaklar ve büyük tepki gösterecekler.

  • Esnaf ve sanayicinin dağıttı iş önemli hocam. Anadoluda büyük şehirlerde mahalle arasında insanlar 1500-200liraya çalışıyor.

  • düşünsene, ÖTV kalkmadan 52 bin liraya tempra yı satıyorum. sattıktan 1 gün sonra ÖTV kalkıyor ve gidip o parayla sıfır megane alıyorum :) hayal etmesi güzel.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-DBF37AF64

    Esnaf ve sanayicinin dağıttı iş önemli hocam. Anadoluda büyük şehirlerde mahalle arasında insanlar 1500-200liraya çalışıyor.

    Dediğin kesimin iyi gelire ulaşması için vergilerin düşmesi gerekir. Kamudakiler 7500 lira alırsa vergilerin düşmesi de zor olabilir. Şu an %60-70 vergi var bu %25-30 olmalı en fazla. Böyle olunca elindeki parada kıymetli olur daha fazla ürün alabilirsin


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Rodin

    Bence çok zor bu iş. Niye derseniz şuan araç alan bir ton insan bir anda ötv kalkarsa aldıkları araçların değeri düşeceği için deli gibi zarara uğramış olacaklar ve büyük tepki gösterecekler.

    Ekstra 5 yıl boyunca kazançlarına vergi iadesi yapılır + araç alımında KDV de istenmez onlardan. Kimse bir şey demez.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vergi düşerse Devletin ekonomiyi toparlayacak kaynağı olmaz. Türkiye zaten dış borç sıkıntısı yaşıyor. Kaynakları kurudu. Söyledğiniz yumurta mı tavuktan tavuk mu yumurtadana dönüyor ne yazık ki.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: redoracle

    Sadece arabalarda kalkması yetmez ben ötvsiz içecek içmek istiyorum,meyveli soda nın ötvsi mi olur insaf.

    +rep kesinlikle katılıyorum

    içecek özel tüketim %8 (gazoz) pırlanta %1


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • eyoruk E kullanıcısına yanıt
    20 senedir akp ile yönetildiğimiz için hayal bile edemiyorsunuz fakat çok zor değil, sadece parayı doğru yere kullanmaları gerekiyor, yandaşlara kullanıldığı sürece vergiler artar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi th9 -- 5 Temmuz 2021; 1:25:19 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-89183934B

    Peki ötv ile araç alanlar ne olacak? Onların arabasının ederi düşecek anında

    Haksızlık olmaz mı,?

    Primler kazansınlar arabayı al 150 ye bin bin 180-200 e sat bizene al satcılar düşünsün avrupa da nasıl sıfır araba alındı mı anında %50 değer kaybeder ise öyle olacak işte hak ettiği gibi


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yasadışı işler ortadan kalkar, ne güzel işte.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Tekno moomce kullanıcısına yanıt
    hala akp ile yönetiliyoruz kalkmaması normal zaten.yeni bir iktidarın planı ile şuan ki iktidarı karşılaştırmak saçma değil mi?

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Guest-DBF37AF64

    Vergi düşerse Devletin ekonomiyi toparlayacak kaynağı olmaz. Türkiye zaten dış borç sıkıntısı yaşıyor. Kaynakları kurudu. Söyledğiniz yumurta mı tavuktan tavuk mu yumurtadana dönüyor ne yazık ki.

    Devlet ekonomiyi toparlayacak ne katkısı oluyor ki zaten. Çiftçiye 19 milyar ödedim diyor bu bütçenin %1.5u yapıyor ( gsmh'nın ise %0,4 ediyor). Ne kadar hibe destek veriyor ki 50-100 milyar YİD ödemeleri var .bunun yanında çok küçük

    Devletin ekonomiye en büyük desteği vergi almamasıdır




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tek_Kisilik_Muhalefet -- 5 Temmuz 2021; 1:26:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yahu ne zamandır söylüyorum. Şimdiye kadar hiç bir muhalefet partisi ötv yi kaldıracağım diye vaatte bulunmadı. Bunu vaat eden partiye oyumu veririm ben...


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.