Şimdi Ara

İyi insanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Çıkarları ikinci plana atabilen içten insanlar, muhtemelen bu tür bir yaşamın daha iyi olduğunu görerek böyle olmuşlardır. Bu şekilde davrandıklarında sevilip güvenildiklerini bilirler ama dahası var: Sevilip güvenilmek için yapmazlar bunu. Biyolojik etmenler haricinde içtenliğin gelişimi, iki şekilde öğrenilir diye düşünüyorum:

    1)Şans eseri bir şekilde, küçüklükten beri içten olunmuş ve bu içtenlik hep olumlu geribildirimler almış; böylece doğru bir üslup olarak benimsenmiştir. Elbette zamanla, çıkarcılığın örüntüsü yakalanıp ona karşı önlemler alınabilir ya da yer yer kullanılabilir ama, yürekte bir içtenlik kemikleşmiş olur çoktan.

    2)Ara ara içten olmamak denenmiş fakat beğenilmemiştir. Çünkü çıkarcı girişimler o insanı tatmin edememiştir. Bir şeyler eksik ya da yanlış gelmiştir. Hâl böyleyken, bu tür etkileşimler kurmaktan itinayla kaçınmak yani içten olmak, içselleşmiştir.

    Bonus: Eğer içtenlik o kimse için duygusal bir anlam kazanmışsa (inanç, erdem ya da verilmiş bir söz gibi), yalnızca o değeri koruduğunu bilmenin doygunluğunu yaşamak adına bile içten olma çabasına girişilebilir. Böylece sahada test edilen içtenlik, çevreden çok sayıda olumlu geribildirim alması durumunda, kendisine yol açan değer zamanla yitirilse dahi bir karakter özelliği olarak yaşamını sürdürebilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ricoeu -- 27 Mayıs 2017; 23:26:45 >







  • Aristonun ahlakın bir alışkanlık olduğuna dair görüşlerini hatırlattı bana bu.
  • Psychological egoism
  • Çıkarcılıktan ayrılamazsın zaten söylediklerin fikrimle benzer sadece ifade biçimlerimiz değişiyor dışşallık içsellik mevzusu var olmayanla var olan durumların çakışmasıyla izah ediyoruz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: LePortaBim

    Aristonun ahlakın bir alışkanlık olduğuna dair görüşlerini hatırlattı bana bu.

    Yeni cesur dünyada normlar şartlanmalarla değişiyor yani söylediğim tabir anlamı daha fazla karşılıyor mesela kötülüğüne tanık oluyoruz algılamayanlar nazarında geçersiz hükmünde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.