Şimdi Ara

İyi gaz, kötü gaz...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
1.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Geçenlerde Kemer civarında bir Total istasyonundan depoyu doldurdum. Kemer-Antalya arası mekik dokuyarak 259km yol yapmışım. Bunun neticesinde 2 ışık (yarım depo) gazım kaldı ve Antalya Otogar kavşağındaki PO-Milangaz istasyonundan depoyu doldurayım dedim. Bu istasyonu tercih etmemin nedeni içeride taksiler görmüş olmamdı, ama girince anladım, adamlar gaz almıyor park ediyorlarmış.

2 ışıklı (yarım) olan depo fullendi, 27 YTL'lik gaz aldı. 259km için 27 YTL hiç de fena bir rakam değil. neyse, istikamet Kütahya, orada bildiğim iyi bir gaz istasyonu var.

Bu arada arabanın dış sıcaklık göstergesi Antalya'da 41,5 derece gösteriyordu (Geçen cumartesi günü)

Asıl olay bundan sonra başlıyor; PO'dan (hani uydudan depolarını kontrol ediyorlar ya, işto o PO) evlere şenlik bir Milangaz almışım. Afyon-İzmir yol ayrımına geldiğimde gaz göstergesine bir baktım tek ışık yanıyor. Km'ye baktım 260 küsür km olmuş ve ne zaman tek ışığa düştü bilmiyorum. Dedim, bu gaz erken bitecek. öyle de oldu; Afyon Kütahya arasında gaz bitti, benzine attı. Toplam 334km olmuştu ki ben istanbul şehiriçinde bile 400km'den aşağı menzile sahip olmadım. Kütahya'ya kadar kalan yolu benzinle gittim.

Kütahya'da Dumlupınar Üniversitesi kavşağındaki Total istasyonundan (Kütahya'nın Afyon yolu çıkışında) depoyu doldurdum. 62YTL'lik gaz aldı. Kütahya çevresindeki işlerim nedeniyle yaklaşık 140km yol yapmışım.

Ertesi gün acil bir iş için Alanya'ya gitmem gerekti ve Antalya'dan gelirken 100 civarında sürat yapmıştım, Alanya gidişinde ise 120 civarında seyrettim. Buna rağmen ve ertesi gün (Pazar günü) aracın dış sıcaklık ölçerinden tam 45 derece sıcaklık okumama rağmen Manavgat'a 8-10km kala gaz bitti. Tam 532,3km olmuş.

Manavgatta fulledim ve o gazla işlerimi halledip tekrar Kütahya'ya döndüm, gaz bitmemişti.

Şimdi bir depo gaz ile şehiriçi ortalama 430km civarında ve şehirdışında 500-530km yol gidebiliyorken, nasıl oluyor da Antalya otogar kavşağındaki PO-Milangaz bayisinden aldığım gazla şehirler arası 334km. zor bela gidebiliyorum?

Cevabını bilen var mı?...

• hava basmıslardır seref...... arkadasım gazı da bozuyolar araba neydı bu arada cok ıı yol yapmıssın
  • İzmir gaziemirde 3 ayrı LPG istasyonundan sıfır depo ile deneme yaptım.

Hepsindende aynı fiyattan 1.360 YTL den 20 YTL lik gaz aldım.

1sinden aldığım (SHELL )gaz ile aracım 78 km yaptı.
    2ncisinden (AYGAZ)=aldığım gazla 86 km yaptı.
    3ncüsünden aldığım (Petrol OFİSİ ) aracım 128 km yaptı.

Araç aynı kullanım şartaları aynı yapılan km farklı .

SONUÇ .:Gazımı bilin bakalım artık nerden alıyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: hasok

İzmir gaziemirde 3 ayrı LPG istasyonundan sıfır depo ile deneme yaptım.

Hepsindende aynı fiyattan 1.360 YTL den 20 YTL lik gaz aldım.

1sinden aldığım (SHELL )gaz ile aracım 78 km yaptı.
    2ncisinden (AYGAZ)=aldığım gazla 86 km yaptı.
    3ncüsünden aldığım (Petrol OFİSİ ) aracım 128 km yaptı.

Araç aynı kullanım şartaları aynı yapılan km farklı .

SONUÇ .:Gazımı bilin bakalım artık nerden alıyorum

petrol ofisi

• milengaz
  • Araç 2004 Elantra 1,6 + BRC Seq24
    45'lik simit depo var 40 litre kadar dolum alıyor.
    Şehiriçi 400 km'nin altında gitmedim.
    Şehir dışında da 110-120'nin üstüne çok çıkmazsan 500 km'nin altında gitmeyecek gibi görünüyor.

Aslında klima kapatılabilse daha da çok yol gidebilir, fakat dışarısı 45 dereceyle yanıyorken klimasız gitmek düşünülemez bile. Zavallı alet (Dijital klima) aracı serin tutacam diye var gücüyle çalışıyor, bir kademe bile yavaşlamıyor.
  • Milangaz iyidir. yeter ki istasyonda bir yamuk olmasın.

Ankara'da konya yolu 100.yıl kavşağında sadece Otogaz satan bir Milangaz istasyonu var. İçerisi genellikle taksici dolu oluyor. Oranın gazını kullandım, mükemmel. Üstelik fiyatı da bedava sayılır. Mart Nisan gibi 1,25 YTL idi, şimdilerde 1,29YTL galiba.

Antalya'da da yoldan geçerken taksici görünce hemen daldım PO-Milangaz istasyonuna. Ama o taksiciler sadece kenarda park ediyorlarmış; benden başka gaz alan yoktu.

Bir de Total Doco istasyonlarını kaçırmam; çünkü Total'in kendi malı olup şahısa ait istasyon değiller ve bu güne kadar hep memnun kaldım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bıraz fazla basmıyo musun arkadasımkı havar malum sıcak allah korusun %80nı gecme dolumda oda tahmini35 36 ltreye tekabul edıyo
    quote:

Orjinalden alıntı: dedikodu

Araç 2004 Elantra 1,6 + BRC Seq24
    Şehir dışında da 110-120'nin üstüne çok çıkmazsan 500 km'nin altında gitmeyecek gibi görünüyor.

Aslında klima kapatılabilse daha da çok yol gidebilir, fakat dışarısı 45 dereceyle yanıyorken klimasız gitmek düşünülemez bile. Zavallı alet (Dijital klima) aracı serin tutacam diye var gücüyle çalışıyor, bir kademe bile yavaşlamıyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: omer49

bıraz fazla basmıyo musun arkadasımkı havar malum sıcak allah korusun %80nı gecme dolumda oda tahmini35 36 ltreye tekabul edıyo
    quote:

Orjinalden alıntı: dedikodu

Araç 2004 Elantra 1,6 + BRC Seq24

Ben de katılıyorum arkadaşa, can güvenliğiniz için %80'i geçmeyin arkadaşlar. Forumlarda yok 100 km gittik depoyu doldurdum vs. gibi açıklamaları hayret ile okuyorum...

• Benim araç po97 ile uçuyordu psikolojik değil bariz bir fark vardı.Acaba gazda da oktan değeri farkediyor mu?Yüksek oktanlı gaz nerde bulunur?
  • Milangaz 93 oktan gazımız var diye reklem yapıyor, neredeyse benzini yakaladı.
    Diğer markalar da ise böyle bir açıklama yok.
  • Bu gaz konusunda o kadar çok şey söyleyenler olmuşki bana, hangi gazı alacağımı şaşırıp kalmıştım. LPG montajımı yapan usta sadece Aygaz ve Total'den al dedi, Milangaz'ı sordum, alma dedi. İş->ev yolumun üstünde 3 tane Milangaz var ve ayrıca sık sık gittiğim bir yol üstünde şu an 1,28 YTL fiyatına Milangaz var. Bu forumda da Milangaz devamlı olumlu yorumlar alan bir marka. Ustanın söylediğine kulak asmayıp Milangaz'ı deneyeyim dedim ve çok memnum kaldım. Arabanın çekişi çok iyi, rölantide hiç vuruntusuz ve sessiz çalışıyor. Artık LPG alacağım adres belli. Şu son zamdan sonra başka 1,28 YTL'ye LPG kolay kolay bulunmaz .

Üstelik daha %100 emin olamadım ama Milangaz daha çok km gidiyor gibi. Daha önce depoyu fulletince 250-255 km'de ışık yanıp sönmeye başlıyordu. Son aldığım Milangazla 280 km'de yanıp sönmeye başladı ama tek ışığa bakıp kesin sonuç çıkarılamaz. Kesin ölçüm yaparsam yazarım buraya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 29 Haziran 2007; 13:55:45 >

• Arkadaşlar lpg her yerde aynıdır.devlet kontrolunde gelir ve dağıtıcı firmalara verilir.gendi tevzi tesisinde depolanıp istasyonlara dağıtım yapılır.
    önemli olan istasyon dur yani istasyondaki filitre sistemi ve düzenli bakımının yapılmasıdır.birde pompaların ayarıdır.her ay periyodik olşarak sanayi bakanlığından denetim yapılması gerekli .yani sanayi bakanlığının özel ölçüm araçlarıyla, pompadan cıkan yakıt miktarıyla araça giren yakıt miktarı aynı olmalı.pompalar elektronik göstergeli olduğundan ve beyinli olduğundan kolayca müdahele edilebilir cihazlardır,kısacası aracımıza 20 lt lpg aldığımızı düşünelim ve pompa göstergesinde 20 lt olarak gözüken rakam gerçekte 17 lt olabiliyor.yani yakıt tankımıza 20 yerne 17 lt yakıt almış oluyoruz.
    bu şekilde bir durum istasyon görevlisinin bilgisi dahilende olabileceği gibi teknik bir arızadanda olabiliyor.birde 20 lt yakıt yerine 23 lt yakıtda alınabiliyor.aracımızdaki yakıt farklılıklarının en büyük nedeni bence bu.ayrıca pompa basınçlarıda etlili örneğin bir istasyonda basıç 8 bar diğerinde 10 bar olabiliyor.buda araçın şamandırasının erken kapanmasını yapabiliyor.

• quote:

Orjinalden alıntı: barisozyurt

Bu gaz konusunda o kadar çok şey söyleyenler olmuşki bana, hangi gazı alacağımı şaşırıp kalmıştım. LPG montajımı yapan usta sadece Aygaz ve Total'den al dedi, Milangaz'ı sordum, alma dedi. İş->ev yolumun üstünde 3 tane Milangaz var ve ayrıca sık sık gittiğim bir yol üstünde şu an 1,28 YTL fiyatına Milangaz var. Bu forumda da Milangaz devamlı olumlu yorumlar alan bir marka. Ustanın söylediğine kulak asmayıp Milangaz'ı deneyeyim dedim ve çok memnum kaldım. Arabanın çekişi çok iyi, rölantide hiç vuruntusuz ve sessiz çalışıyor. Artık LPG alacağım adres belli. Şu son zamdan sonra başka 1,28 YTL'ye LPG kolay kolay bulunmaz .

Üstelik daha %100 emin olamadım ama Milangaz daha çok km gidiyor gibi. Daha önce depoyu fulletince 250-255 km'de ışık yanıp sönmeye başlıyordu. Son aldığım Milangazla 280 km'de yanıp sönmeye başladı ama tek ışığa bakıp kesin sonuç çıkarılamaz. Kesin ölçüm yaparsam yazarım buraya.

ankarada hangi milangaz istasyonundan alıyosunuz gazı acaba ? ( takip ettiğm kadarı ile ankaradasınız diye biliyorum, değilse kusura bakmayın)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akita -- 29 Haziran 2007; 15:58:59 >

• quote:

ankarada hangi milangaz istasyonundan alıyosunuz gazı acaba ? ( takip ettiğm kadarı ile ankaradasınız diye biliyorum, değilse kusura bakmayın)

Kurtuluş parkı kavşağından Sıhhıye tarafına gidince Sıhhıye köprüsünü geçtikten 200-300m sonra bir Petrol Ofisi var. O Petrol Ofisinde Milangaz 1,28 YTL. Kesinlikle hilesi hurdası yok. Tüm Ankara'lılara duyrulur.
  • Ben de bir keresinde 1 depo gazla(20 lt civarı) 230 km yol yapmıştım. Opet/aygaz'dan aldım. herzaman aldığım bir bayi değildi. sürekli aldığım opet/aygaz bayisinin gazı ile normalde 325'i geçiyor. henüz tam menzili bilemiyorum, gaz tamamen bitmeden alırım mutlaka.

ben de artık gazda da hile olabileceğini anladım. bu arada henüz aygazdan başka hiçbir gazı denemedim. aslında denemek lazım. milangaz'ı övmüşlerdi bana.
  • arkadaşlar öncelikle herkese selam ben lpg sıralı sistem taktıralı 2,5 hafta oldu şimdilik bi sorun yok gayet memnunum şunu söylemek istiyorum montajı yapan usta yazın aygaz kışın ipragaz kullanmamı özellikle söyledi. ipragazın içinde propan oranı yüksek olduğu için kışın çalışmada sorun çıkarmıyormuş,yazın ise propan yüksek sıcaklıkta depodaki basıncı arttıracağından gaz çıkış valfinin kilitlenmesine yol açabiliyormuş bu sebeble yazın aygaz. milangaz ise kesinlikle kullanma dedi çünkü gazın içinde tozumsu bir madde varmış ve gaz kesici valflerin lastiklerine yapışıp çalışmasını engelliyormuş bilgilerinize. hayırlı günler kazasız yolculuklar
  • quote:

arkadaşlar öncelikle herkese selam ben lpg sıralı sistem taktıralı 2,5 hafta oldu şimdilik bi sorun yok gayet memnunum şunu söylemek istiyorum montajı yapan usta yazın aygaz kışın ipragaz kullanmamı özellikle söyledi. ipragazın içinde propan oranı yüksek olduğu için kışın çalışmada sorun çıkarmıyormuş,yazın ise propan yüksek sıcaklıkta depodaki basıncı arttıracağından gaz çıkış valfinin kilitlenmesine yol açabiliyormuş bu sebeble yazın aygaz. milangaz ise kesinlikle kullanma dedi çünkü gazın içinde tozumsu bir madde varmış ve gaz kesici valflerin lastiklerine yapışıp çalışmasını engelliyormuş bilgilerinize. hayırlı günler kazasız yolculuklar

Başka bir başlıkta da şu mesaj var

quote:

Ben yıllardır milangaz kullanırım İskitler sanayi içi eski çicek pazarının orada taksi merkezi Milangaz oradan alırım filtrelerim hep temiz çıktı.

Böyle olunca insanın kafası karışıyor. Mesajı yazan arkadaşa hiç bir sözüm yok yanlış anlamasın, ustanın sözünü iletmiş buraya. Bana aynı LPG montajı yapan yerdeki iki ustadan birisi Shell iyi, diğer kötü demişti. Ülkemizde ustalar kulaktan dolma birtakım şeyleri sanki %100 biliyormuş gibi gayet kendilerinden emin bir şekilde konuşuyorlar. Bir ustanın dediği diğerini tutmuyor, birinin ak dediğine diğeri kara diyor, ve bizim gibi herşeyi araştırıp öğrenmeye çalışan insanların da kafalarını karıştırıyorlar . Ben şimdi ilk defa duyuyorum Milangaz'ın içinde tozumsu bir madde olduğunu. Milangaz Türkiye'de oldukça yaygın ve az-çok saygınlığı olan bir otogaz-tüpgaz markası. Neden gazlarının içine böyle tozumsu maddeyi koysunlar ki diye soruyorum kendi kendime, ne amaçla koyuyor olabilirler bu tozumsu maddeyi?

• Ben Şimşek Otogaz ( Ankara )'ya montajımı yaptırmıştım. Sorduğumda bana nerden istersen oradan al demişti.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.