dostum birleştirme yapamıyorum ayrıca o adresleri ben bir web sitesinden kopyala yapıştırla alıyorum excele o şekilde atabiliyorum yani manuel elle 6-7 satıra ben yazmıyorum hala alt+enterla nasıl birleştirme yapıyosun onuda anlamadım çünkü yapamıyorum
F sütunundaki adres bilgilerinde her satır için bir alt satıra inmişsin. onu yapma... aynı hücre içindeyken ALT+ENTER yaparsan hücre içinde bir alta iner. sen bir kişinin adres bilgilerini 6 satıra yaymışsın. yani f2, f3, f4, f5, f6, f7 de tek bir kişinin adres bilgileri var. benim düzenlediğim listede aynı adres bilgisi sadece f2 de. böylelikle tek satır olduğu için sıralama yapman mümkün olur.
ilk 3 kaydı bi incele... alttakilere dokunmadım.
web sayfasından alıyorsan iş sorunlu o zaman.
ama birleştir komutunu kullanabilirsin.
sen F2-f3-f4-f5-f6-f7 deki adres bilgilerini birleştirmek için F sütununun yanına bir sütun daha ekle (farzedelim E sütunu oldu) E2 ye gel ve şunu yaz: =f2&" "&f3&" "&f4&" "&
& işaret birleştir işaretidir. kısa yollu böyle yaparsın. daha doğrusu her satırdan sonra " " yaparsan her hücre arasına bir de boşluk ekler. yukardaki formülün açılımı şudur. F2 yi bir boşlukla birleştir sonra f3 ü birleştir, yine bir boşluk ekle, sonra f4 ü birleştir. vs.vs...
Ya da Fx kısmından formül düzenleyi çalıştırıp ordaki "birleştir" formülünü de kullanabilirsin.
E sütununda birleştirme işlemi tamamlanınca okpyala ve özel yapıştır diyerek değerleri yapıştırırsın olur biter.
karışık gibi görünebilir ama aslında çok basit.
bugün benim için çok yoğun bir iş günü masamda bunun denemesini yapamıcam fakat eve gidince yazışmalarımızı ve sayfayı komple gözden geçiricem sizde bu sayfayla ve sorunumla ilişkinizi kesmezseniz bana yardımcı olmak adına sevinirim denemelerim ve yaptıklarım hakkında sizi burdan bilgilendiricem
tşk ederim
quote:
Orijinalden alıntı: Öner
web sayfasından alıyorsan iş sorunlu o zaman.
ama birleştir komutunu kullanabilirsin.
sen F2-f3-f4-f5-f6-f7 deki adres bilgilerini birleştirmek için F sütununun yanına bir sütun daha ekle (farzedelim E sütunu oldu) E2 ye gel ve şunu yaz: =f2&" "&f3&" "&f4&" "&
& işaret birleştir işaretidir. kısa yollu böyle yaparsın. daha doğrusu her satırdan sonra " " yaparsan her hücre arasına bir de boşluk ekler. yukardaki formülün açılımı şudur. F2 yi bir boşlukla birleştir sonra f3 ü birleştir, yine bir boşluk ekle, sonra f4 ü birleştir. vs.vs...
Ya da Fx kısmından formül düzenleyi çalıştırıp ordaki "birleştir" formülünü de kullanabilirsin.
E sütununda birleştirme işlemi tamamlanınca okpyala ve özel yapıştır diyerek değerleri yapıştırırsın olur biter.
karışık gibi görünebilir ama aslında çok basit.
Arkadaşların tespitleri doğru. Bir tıkla yapabileceğin bir iş için saatlerce uğraşmana neden olan şey diğer sütunlarda tek satırda girilmiş olan verilerin adres sütununda beş satıra yayılmış olması. Hücreler de birleştirilmiş olduğu için filtreleme işleminde sıkıntı yaşıyorsun.
Probleminin çözümü için adres sütununu da diğer sütunlarda olduğu gibi tek satıra düşürmen şart. Ancak sandığın gibi bu işlemi manuel olarak tek tek yapmak zorunda değilsin. Bir satır için yapman yeterli oluyor. Sanıyorum istediğin düzenleme ekte gönderdiğim dosyadaki gibi olacak. Bunu düzenlemem sadece 2 dakikamı aldı.
Adres sütunundaki veriyi tek satıra düşürmenin birçok yolu var. Ben kısaca kullandığım yöntemi açıklayayım.Böyle anlatınca uzun sürdü ama uygulayınca 2 dakikanı almıyor.
1. AŞAMA H2 hücresine =F3 I2 hücresine =F4 J2 hücresine =F5 k2 hücresine =F6 L2 hücresine =F7 formüllerini girdim. Böylece adres sütunundaki tüm veri ilgili siparişin karşısında tek satıra dizilmiş oldular.
2. AŞAMA Tümünü seç/ hücre biçimlendir/hizalama dan hücre birleştir tikini kaldırdım. Birleştirilmiş hücre kalmayınca satırlar bağımsız oldu.
3. AŞAMA 1. Satırı seçip Veri sekmesinden otomatik filtre uyguladım. 1. satır açılır kutu oldu. SİPARİŞ NO sütünündan boş olanlar tikini kaldırarak sadece veri girilmiş olan satırları filtreledim. İlk siparişte 1. AŞAMAda formül girdiğim H-den L ye kadar hücreleri seçip sürükle bırak yöntemi ile tüm sipariş satırlarına formülümü kopyaladım. Daha sonra 1. sütun için yapmış olduğum filtrelemeyi kaldırdım. Tümünü seç/kopyala/özel yapıştır/değerleri işlemi ile sayfamı formüllerden kurtarıp hücrelerde verilerin kalmasını sağladım.
4. AŞAMA Adres stununun fazla satırlarını belirlemek için otomatik filtre işlemini SİPARİŞ NO sütununda bu sefer veri girilmiş alanların tikini kaldırarak boş olan satırları görüntülemesini istedim. Filtrelenen bu satırları seçip sildim. Böylece adres sütunum da her sipariş için diğerleri gibi tek satıra düşmüş oldu.
5. AŞAMA Şimdi siparişlerimi hangi kritere göre sıralamak istiyorsam o stunu kopyaladım a sütununa gelip kopyalanan stundan bir tane başa ekledim. Daha sonra bu yani eklediğim sütundan başlayarak tüm veri alanımı seçip verilerimi alfabetik A->Z ye sıralamasını istedim. Tüm verim ürün koduna göre peşpeşe sıralanmış oldu.
Umarım çok karışık olmamıştır.
resim 3-4
@FERYAT DOSTUM öncelikle merhaba 1. madde yerine @Önerin "birleştir" komutunu kullandım sonrasında 4.aşamaya kadar söylediklerini harfiyen yaptım bölece sürükle bırakla gerekli bilgileri ilgili hücrelere alıp kopyala özel yapıştır,değerleri ile formülden kurtardım yalnız satır silme de sanırım manuel olarak yapıyoruz yani orda aslında pek fazla bişey anlamadım yada yapmaya çalışıp beceremedim her siparişte 6 satır silerek bi sonraki siparişe geçtim ordada 6 satır sildim bölece tek satıra düşürdüm
SORU : Silme olayını da aynı sürükle bırak gibi manuelden çıkarma şansımız varmı 90 adet siparişte her siparişin altındaki 6 satırı silmek sonra diğer siparişte silmek ve sonra ötekisinde silmek sıkıcı ve vakit alıcı bunu hatasız otomatikleştirmenin bir yolu var mı? Anlattın da görmedim mi yoksa artık burda elimize kuvvet manuel siliyor muyuz
tşkler
@shane
o 6 satırı silmeyle uğraşma. sen siparişleri al excele, birleştir ve tek satıra tüm bilgileri gir. o 6 satır kalsın. diğer siparişleri de al webden excele onları da birleştir. bütün siparişleri aldıktan sonra zaten "ÜRÜN" sütununa göre sıralama yapıyorsun ya, işte o sıralamadan sonra bu boş kalan her 6 satır listenin en altına gidecek zaten.
ama gitmiyor maalesef yada bişeyi atlıyorum
quote:
Orijinalden alıntı: Öner
@shane
o 6 satırı silmeyle uğraşma. sen siparişleri al excele, birleştir ve tek satıra tüm bilgileri gir. o 6 satır kalsın. diğer siparişleri de al webden excele onları da birleştir. bütün siparişleri aldıktan sonra zaten "ÜRÜN" sütununa göre sıralama yapıyorsun ya, işte o sıralamadan sonra bu boş kalan her 6 satır listenin en altına gidecek zaten.
Evet doğru diyorsun sıralama yapmıyor. Kusura bakma gözümden kaçmış o nokta.
muhtemelen bu iş makro ile çözülecek. ben bir kısmını yazdım makronun ancak sadece elle işaretlediğim hücrelerde çalıştırabiliyorum. belli bir noktayı aratıp otomatik yaptıramadım.
aşağıdaki forumlarda sana bu konuda yardımcı olabileceklerdir. makro konusunda benden çok iyiler.
Buradan makro konusunda yardım iste, benim makro bilgim çok yüksek değil ama istediğin şey makro ile yapılır.
burda yazacak biri yok mu?
quote:
4. AŞAMA Adres stununun fazla satırlarını belirlemek için otomatik filtre işlemini SİPARİŞ NO sütununda bu sefer veri girilmiş alanların tikini kaldırarak boş olan satırları görüntülemesini istedim. Filtrelenen bu satırları seçip sildim. Böylece adres sütunum da her sipariş için diğerleri gibi tek satıra düşmüş oldu.
Yukarıda da anlattığım gibi filtrelemeyi tersine çevirirsen Otomatik filtrede boş olanlar diye bi bölüm var. Sadece o tik kalacak diğerlerini kaldıracaksın. O zaman sadece boş alanlar filtreleniyor ve sen tümünü bir hareketle silebiliyorsun. Makroya falan gerek yok ben yaptım oluyor.
OLMUYORRRRR
quote:
Orijinalden alıntı: feryat
quote:
Yukarıda da anlattığım gibi filtrelemeyi tersine çevirirsen Otomatik filtrede boş olanlar diye bi bölüm var. Sadece o tik kalacak diğerlerini kaldıracaksın. O zaman sadece boş alanlar filtreleniyor ve sen tümünü bir hareketle silebiliyorsun. Makroya falan gerek yok ben yaptım oluyor.
UP
Niye olmuyor anlamadım. Office'in hangi sürümünü kullanıyorsun. Ona göre çözüm üretelim sana. Bir de olmayan dosyanı bir upload et bakalım.
Niye olmuyor anlamadım. Office'in hangi sürümünü kullanıyorsun. Ona göre çözüm üretelim sana. Bir de olmayan dosyanı bir upload et bakalım.
up
http://rapid share.com/files/451322404/Kitap1.xls dosya tamam. Niçin yapamadığına gelince. Sayfanda adres girilmiş alanda birleştirilmiş hücrelerin var. Önce tüm sayfayı seçip Sağ tık/Hücre Biçimlendir/Hizalama sekmesinden hücreleri birleştir tikini kaldırman gerekiyor. Sonra süzüp silebiliyorsun.
Tamam da olmuyor işte eklediğin dosyalarda nasıl yaptığına dair bir ipucu vermiyor yani senin upload yaptığın dosyayı o hale ben de getirebiliyorum ama benim gayem minumum zamanda yapmak ve sipariş no da boş hücre kutusunu tikliyip diğer kutucuklardaki tiki kaldırmama rağmen slinebilicek pozisyona gelmiyor. açıkçası son mesajından da pek bişey anlamadım hizalamayla ne alakası var video koyabilirsen memnun olurum
tşkler
quote:
http://rapid share.com/files/451322404/Kitap1.xls dosya tamam. Niçin yapamadığına gelince. Sayfanda adres girilmiş alanda birleştirilmiş hücrelerin var. Önce tüm sayfayı seçip Sağ tık/Hücre Biçimlendir/Hizalama sekmesinden hücreleri birleştir tikini kaldırman gerekiyor. Sonra süzüp silebiliyorsun.
laylaylalalalaylaaalalalaalalalayalalaalalalaylalayalaya TAMAMMDIRRRRRRRRRRRRR OLDUUUUUUUUUU @feryat senin üstün kazmalıklarıma rağmen yardımlarını esirgememen sayesinde en sonunda becerebildim çok tşk ederim 2 kez pratiğini yaptım oldu :) oldu oldu :) tşkler tşkler.
quote:
Orijinalden alıntı: shane
Tamam da olmuyor işte eklediğin dosyalarda nasıl yaptığına dair bir ipucu vermiyor yani senin upload yaptığın dosyayı o hale ben de getirebiliyorum ama benim gayem minumum zamanda yapmak ve sipariş no da boş hücre kutusunu tikliyip diğer kutucuklardaki tiki kaldırmama rağmen slinebilicek pozisyona gelmiyor. açıkçası son mesajından da pek bişey anlamadım hizalamayla ne alakası var video koyabilirsen memnun olurum
tşkler
quote:
Rica ederim
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme