Şimdi Ara

İYİ DERECEDE EXCEL BİLEN BİR ARKADAŞ BANA YARDIMCI OLABİLİR Mİ? LÜTFEN.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
0
Favori
6.129
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

EKTE GÖRÜCEĞİNİZ İŞLEMİ HER GÜN YAPIYORUM YANİ "ÜRÜN" SÜTUNUNA GÖRE HER MODEL ÜRÜNÜ ALT ALTA GELİCEK ŞEKİLDE SIRALAMAM GEREKİYOR FAKAT BU BİR TÜRLÜ OLMUYOR MANUEL OLARAK KES YAPIŞTIR YAPMAK ZORUNDA KALIYORUM BU İŞİ HERGÜN ONLARCA ÜRÜN İÇİN YAPIYOR OLMAMDA BENİM İÇİN HEM İŞ KAYBI HEM DE ZAMAN KAYBI OLUYOR BİR KAÇ TIKLAMAYLA BU " ÜRÜN" SÜTUNU ALTINDAKİ DEĞİŞİK MODELLERİ ALT ALTA DİZME ŞANSIM VAR MI TŞKLER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shane -- 16 Şubat 2011; 11:48:16 >

• UP DİYELİM UP OLSUN
  • http://rapidshare.com/files/448253142/Kitap1.xls

dileyenler örnek dosyayı burdan indirebilirler "ürün" sütunu altındaki benzer ürünleri bir kaç hamleyle excelde alt alta gelmesini sağlamak istiyorum örneğin : Sd 5000 denen ürünler alt alta, bm 3500 modeli alt alta gibi

yardımcı olucak arkadaşlara şimdiden tşkler
  • quote:

Orijinalden alıntı: shane

http://****.com/files/448253142/Kitap1.xls

dileyenler örnek dosyayı burdan indirebilirler "ürün" sütunu altındaki benzer ürünleri bir kaç hamleyle excelde alt alta gelmesini sağlamak istiyorum örneğin : Sd 5000 denen ürünler alt alta, bm 3500 modeli alt alta gibi

**** yerlerde ne yazıyor acaba.araya nokta,tire bişeyler koyup gönderir misin? rapid-share denedim ama olmadı.

• http://rapidshare.com/files/448256054/Kitap1.xls

bunu dene dostum r.a.p.i.d.s.h.a.r.e yazıyor olmadı mail adresi ver dosyayı mail atıyım olmaz mı
    quote:

Orijinalden alıntı: ysfbkrcn

quote:

**** yerlerde ne yazıyor acaba.araya nokta,tire bişeyler koyup gönderir misin? rapid-share denedim ama olmadı.

• office 2007 ye göre anlatıyorum ama seçeneklerin isimleri aynı olacağından diğer sürümlerde de yaparsınız.
    1-önce g sütunun tamamını seç
    2-sırala ve filtre uyguladan filtreyi seçin
    3-g1 hücresinde "sütun" kelimesinin yanında buton oluşacaktır.
    4-bu butona basıp A'dan Z'ye sırala derseniz otomatik,harf önceliğine göre sıralar.
    butona basınca seçenekleri görürsünüz zaten ve kendinize göre sıralama yapabilirsiniz ya da özel filtreleme seçenekleri vs...
    umarım yardımcı olmuşumdur
  • dostum tek umudum sensinüzerime düşen birşey varsa yapmaya hazırım
    tşkler

quote:

http://****.com/files/448256054/Kitap1.xls

bunu dene dostum r.a.p.i.d.s.h.a.r.e yazıyor olmadı mail adresi ver dosyayı mail atıyım olmaz mı
    quote:

quote:

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dostum olmadı o kadar benim de excelim var yanlış anlama ama ürünleri sıralama yaptığı zaman sol taraftaki sütun adres sku gibi sütünlar orjinalinden farklı hale geliyor.
    yani senin dediklerini yaparsam yanlış ürünler gidicek orda ismi geçen tüketiciye istersen yap bir dene ürünler fak ediyor sen sadece ürün sütununu a dan zye sıralattın ama isimler sabit kaldı tabii
    quote:

office 2007 ye göre anlatıyorum ama seçeneklerin isimleri aynı olacağından diğer sürümlerde de yaparsınız.
    4-bu butona basıp A'dan Z'ye sırala derseniz otomatik,harf önceliğine göre sıralar.
    butona basınca seçenekleri görürsünüz zaten ve kendinize göre sıralama yapabilirsiniz ya da özel filtreleme seçenekleri vs...

• quote:

dostum olmadı o kadar benim de excelim var yanlış anlama ama ürünleri sıralama yaptığı zaman sol taraftaki sütun adres sku gibi sütünlar orjinalinden farklı hale geliyor.
    yani senin dediklerini yaparsam yanlış ürünler gidicek orda ismi geçen tüketiciye istersen yap bir dene ürünler fak ediyor sen sadece ürün sütununu a dan zye sıralattın ama isimler sabit kaldı tabii
    quote:

office 2007 ye göre anlatıyorum ama seçeneklerin isimleri aynı olacağından diğer sürümlerde de yaparsınız.

doğru ya hiç dikkat etmedim ona.benimde uzun zaman geçti üstünden öğreneli ama nasıl yapıldığını öğrenmiştim.biraz uğraştıktan sonra bulurum inş.

• O HALDE BULURSAN HABERDAR EDİCEN Dİ Mİ BENİ BEN DE KURCALAMAYA DEVAM EDİYORUM Bİ YANDANDA SENDEN MÜJDE BEKLİYORUM

quote:

quote:

dostum olmadı o kadar benim de excelim var yanlış anlama ama ürünleri sıralama yaptığı zaman sol taraftaki sütun adres sku gibi sütünlar orjinalinden farklı hale geliyor.
    quote:

doğru ya hiç dikkat etmedim ona.benimde uzun zaman geçti üstünden öğreneli ama nasıl yapıldığını öğrenmiştim.biraz uğraştıktan sonra bulurum inş.

• pm
  • anırım bu kez oldu.ama çözemediğim bi kaç sorun var.sanırım tablonun yeniden biçimlendirilmesi gerekir.
    bulduğum çözümü size aktırıym:
    1-öncelikle yaptığınız tablonun tamamını seçin.
    2-tablo olarak biçimlendirin.
    3-g2 yi seçin ve "veri"den sırala deyin.bu kez dediğiniz gibi müşteri isimleri,sas no vs... beraber ürünleri kayıcaktır.
    buraya kadar dediklerimi uygularsanız altta bahsettiğim sorunu anlayacaksınız.
    bahsettiğim sorunda 3.adımda çıkıyor.adres bilgilerini yaparken hücreler birleşik olmadığı için tablo bozuluyor.bunun içinde adres satırlarını birleştirdim.(denemek için yanlızca a2 ve a6 yı birleştirdim.)
    2.adımdan itibaren tekrar yaptım ve oldu.
    umarım bu kez yardımcı olmuşumdur.

dostum tablo olarak biçimlendirden kasık nedir? olmuyo yapamıyorum

tşkler
  • tablo olarak biçimlendirme yapmayınca boyutların aynı olması gerektiğini söyleyen bi uyarı veriyor.tablo yapınca otomatik düzenliyor.
    office 2007 kullanıyorum ve ona göre yazıyorum:
    kendi yaptığın tablonun hepsini seç.
    giriş sekmesinde 5.bölümde tablo olarak biçimlendir var.onu seçince otomatik tablo oluyor.sonra 3.adımı uygulayın.
    bu arada 3 adımda-vs... den sonra- ürünlerle beraber kayacaktır demek istedim.sanırım anladınız.
  •  İYİ DERECEDE EXCEL BİLEN BİR ARKADAŞ BANA YARDIMCI OLABİLİR Mİ? LÜTFEN.

• dostum emeğin için vakit ayırdığın için çok tşk ederim ama bu beni kurtarmaz sonuçta değişen bir şey yok onlarca adresi tel noyu ismi tek tek düzeltme yapmam gerekiyor o halde yapılan hiç bir şeyin bir anlamı kalmıyor ha manuel kes yapıştır yapıp aynı ürünleri alt alta sıralamışım ha isim adres tel tek bir hücrede birleştirmişim aradığım bu değil üzgünüm
    quote:

• up
  • adres isimli sütunda bulunan bilgileri neden tek hücre içinde toplamıyorsun?
    bunun bir sebebi var mı?
    Eğer sebebi yok ise adres isimli sütunu seç ve hücre özelliklerinden "metni kaydır" ı seç.
    altalta yazın ama aynı hücre içinde olacağı için senin yapacağın otomatik sıralamadan etkilenmeyecektir.
  • ne demek istediğinden hiç bir şey anlamadım

quote:

Orijinalden alıntı: Öner

adres isimli sütunda bulunan bilgileri neden tek hücre içinde toplamıyorsun?
    bunun bir sebebi var mı?
    Eğer sebebi yok ise adres isimli sütunu seç ve hücre özelliklerinden "metni kaydır" ı seç.
    altalta yazın ama aynı hücre içinde olacağı için senin yapacağın otomatik sıralamadan etkilenmeyecektir.

• yani kastettiğin adresi al ismin yanına yapıştır telefonu al onuda adresin yanına yapıştır tek hücrede isim soy isim tel bulunsun demek istiyosan 80 küsür tane siparişte bunu yapmam zaten ürünleri model model alt alta dizmemden pek fark etmicektir. Ben tamamen yada tamamene yakın otomatik bir sıralama arıyorum

tşkler

quote:

ne demek istediğinden hiç bir şey anlamadım

quote:

Orijinalden alıntı: Öner

adres isimli sütunda bulunan bilgileri neden tek hücre içinde toplamıyorsun?
    bunun bir sebebi var mı?

• hayır öyle demek istemedim. yanlış anlamışsın.

ekteki dosyayı incele
    http://rapid_share.com/files/449097480/excel_deneme.xls

(adresteki alt tireyi kaldır)

F sütunundaki adres bilgilerinde her satır için bir alt satıra inmişsin.
    onu yapma... aynı hücre içindeyken ALT+ENTER yaparsan hücre içinde bir alta iner.
    sen bir kişinin adres bilgilerini 6 satıra yaymışsın. yani f2, f3, f4, f5, f6, f7 de tek bir kişinin adres bilgileri var.
    benim düzenlediğim listede aynı adres bilgisi sadece f2 de. böylelikle tek satır olduğu için sıralama yapman mümkün olur.

ilk 3 kaydı bi incele... alttakilere dokunmadım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.