Şimdi Ara

İYİ BÖLÜM VS İYİ ÜNİVERSİTE (ANKET)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
367
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1

İYİ BÖLÜM VS İYİ ÜNİVERSİTE (ANKET)

(En Son Oy Tarihi: 16.8.2023)
Giriş
  • Tabi ki mümkünse hem iyi üniversite hem de iyi bölümde okumak gerekiyor ama herkese bu şans gelmiyor. Ya iyi üniversite ya da iyi bölüm arasında seçim yapması gereken arkadaşlar oluyor.

Çoğu kişi soruya bak tabi ki iyi bölüm diyecektir tahminen fakat forumda gördüğüm bir kitlenin sadece üniversite adına göre bölüm seçtiğini gördüm bu sebepten ötürü böyle bir anket yapma gereği duydum.

Yani adam için bölüm önemli değil gerekirse arkeoloji vs. okur ama iyi üniversitede okuyacak. O arkadaşlar için diplomasında yazan üniversite adı, gelecekte yapacağı işten çok daha önemli. Bana sağlıklı bir durum gibi gelmiyor ama size de sormak istedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-45D1DBC07 -- 13 Temmuz 2021; 14:49:28 >

• İstediğin bölümde tutturabildiğin üniversitenin ne kadar kötü olduğuna göre değişir. Esenyurt Üniversitesinde burslu Bilgisayar Mühendisliği okuyacağıma İtü, Ytü ' nün düşük puanlı bölümlerine giderim daha iyi ancak istediğim bölüm İtü ' de tutuyorsa sırf Boğaziçi daha iyi diye istemediğim bölüme gitmem.

• Gelecekte yapılacak mesleğe, üniversiteler arasındaki farka, gidilecek okulda iyi bir çift ana dal programı olup olmamasına göre değişkenlik gösterir. Bazılarının abarttığı gibi iyi okul mezunu anında iş bulur, onun dışındakiler işsiz kalır gibi ekstrem bir durum yok, ama etkisi oldukça yüksek.

• İstediğin bölümde tutturabildiğin üniversitenin ne kadar kötü olduğuna göre değişir. Esenyurt Üniversitesinde burslu Bilgisayar Mühendisliği okuyacağıma İtü, Ytü ' nün düşük puanlı bölümlerine giderim daha iyi ancak istediğim bölüm İtü ' de tutuyorsa sırf Boğaziçi daha iyi diye istemediğim bölüme gitmem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-523C67B3C -- 13 Temmuz 2021; 14:36:29 >
  • Zor bir soru ama iyi üniversite daha çok ön plana çıkıyor bence

• Bölümden bölüme değişir hocam. Yani ne bileyim esenyurtta ceng okuyacağıma YTÜ de daha farklı ama gene cengle uzaktan da olsa alakası olan bir bölüm okumaya razıyım sonuçta hem üniversite adı var hem de ceng den çok kopmamış oluyorsun ama milletin üniversite adını bu kadar takmasına şaşırdım açıkçası adam isim olsun da gerekirse arkeoloji, müzecilik vs. okurum kafasıyla tercihler yapıyor. Tamam yakın bölümleri sırf daha iyi üni diye yazarsın da bölümü tamamen kafandan silip sadece üniversite odaklı tercihler yapmak bana çok saçma geliyor. YTÜ olsun da gerisi önemsiz kafası kötü kafa bence.

• Kardeşim bak şimdi millet boşuna mı derece yapıyor. Bak şimdi işveren adam top tier üni etiketini görünce ne diyecek biliyor musun? "Oha lan bu adam varya YKS'de bu kadar test, deneme çözüp bu kadar derece yaptıysa bu adamı şirkete alırsak Elon Musk önümüzde diz çöker lan" diyecek kardeşim bunu da biz mi söyleyelim ya.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • TROHNET kullanıcısına yanıt

İşverenin yardımcısı diyecek ama efendim adam üniversiteye 500bin. olarak girmiş çok da iyi değil falan ama işveren reyiz diyecek ki top tier üni. etiketi var boş ver sıralamayı top tier olm bu, herkes önünde diz çökecek bu adamın. Dünyayı ele geçirebilirz  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-45D1DBC07 -- 13 Temmuz 2021; 14:56:42 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Top tierlar sayesinde Orta Doğu'da kartlar yeniden dağıtılacak izle gör

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.