Şimdi Ara

İYİ BİR ÜNİVERSİTEDE MATEMATİK Mİ YOKSA ORTA HALLİ BİR ÜNİVERSİTEDE BİLGİSAYAR MÜH Mİ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese merhaba. Atıyorum ben ODTÜ BİLGİSAYAR MÜH. istiyorum fakat sıralamam 30-50k arasında bir sıralama yaptım, adı olan bir üniversitede matematik mi okumak mantıklı yoksa orta halli bir üniversitede bilgisayar müh mi okumak mantıklı olur eğerki matematik olursa dersleri kasıp bilgisayar müh yandal yapmayı düşünüyorum sonra da üstünede bilgisayar müh yüksek lisansı(orta halli bir üniversitede bilgisayar müh bittirdikten sonra yine bilgisayar müh yüksek lisansı yapmayı düşünüyorum). Sizce ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Up

• Yandal veyahut yatay geçiş yapmak riskli bir tercih olacaktır ancak atıyorum ODTÜ İTÜ bilkent vb. Yerlerde matematik kazanabiliyorsan ve yeterli şartları sağlayıp yandal veya yatay geçiş yapabileceğine inanıyorsan mantıklı olabilir zira ortalama üniversitelere kıyasla odtu İTÜ bilkent koç vb. Top10 üniversiteleri ciddi avantajlar sunabiliyor. Ancak diğer bir yandan matematik oldukça zor bir bölümdür ve yeterli şartları sağlayamazsan pc mühendisliği olmayabilir. Ne kadar riski göze alabildiğine bağlı bence;
    Ortalama neyi kast ettiğini iyi düşün ortalama üniversite sana yeterli mesleki gelişimi ve dil eğitimini veriyorsa bu riski almadan da yapabilirsin gibime geliyor. Ancak bu ortalama üniversite sana yeterli eğitimi sunmayacaksa bu bahsettiğimiz üniversiterin başka bölümleri geçiş amaçlı mantıklı olabilir.
    Puanına göre oturup iyice tartman gereken zor bir durum ne kadar riski göze alabilirsin bunu iyice belirle ailevi durumu ve bir çok etmeni bilmiyoruz sana doğrudan tavsiye veremeyiz.
    Ama bence riski almak mantıklı olabilir. Eğer pc mühendisliği geçişi olmasa bile bir yandan pc mühendisliği ve yazılım üzerine kendini geliştirip yüksek lisans yapabilirsin bu süreçte de yazılım üzerine işlerde çalışabilirsin. Zira devlet veya yurt dışı dışında özel sektör genellikle ürettiğin katma değere bakar iki yıllık pc programları okuyan kimseler bile kendini iyice geliştirip istihdam bulabiliyor.

• Bilgisayar mühendisliği okuman daha doğru olacaktır.

• sirnova S kullanıcısına yanıt
    Yorumunuz için teşekkür ederim

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben yerinizde olsam iyi bir üniversitede matematik okurdum. Okurken yan dal, çift ana dal denerdim ama ters giderse de yüksek lisans ile mühenidislik alanında ilerlerdim. Bence iyi bir üniversitenin katkısı; öğrenci ortamıdır, hocaların davranışları, okulun kültürü akademik eğitimi bazı şartlarda ekarte edebiliyor. İyi üniversiteler ayrıca insanlara vizyon kazandırmada da daha iyiler, etkinlikler konusunda da keza (network v.s bunun içinde). Bilgisayar mühendisliği gibi safi matematiğe dayanan bir alan için temelden matematik okuyup okurken çift ana veya yan dal denemek daha mantıklı bana göre. İşler ters giderse de dediğim gibi yüksek lisans yapmak (yüksek lisans yaparken özelde çalışabilirsiniz ayrıca.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JusteMilieu -- 24 Nisan 2020; 13:38:30 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İTÜ zor bir okul mu?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kesinlikle katılıyorum, iyi üniversitelerin farkı günümüzde cidden çok fazla olmaya başladı zira iş olanakları önceki yıllara kıyasla gözle görülür şekilde daha düşük.
    İyi üniversitelerin staj ayarlama, ismi, ortamı vs vs eğer kaba bir tabir olacak ancak sömürmeyi bilirsen ilerleyen hayatında sana çok şey katabilir.
    Ayrıca özellikle yazılım sektöründe bir çok bu alanın mezunu olmayan kişinin çalıştığını düşününce her şey senin ne kadar istekli olduğuna bakıyor.

• sirnova S kullanıcısına yanıt
    Yorumlarınız için teşekkür ederim :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.