5 ila 8 dolar arasinda indirim olmus indirmeselerdi nasil alacaktik!
fiyat farkı çok değil lakin daha işlemciler çıkmadan neden fiyat indirimine gidilmiş olabilirki acaba? amd nin yeni çıkartacağı bulldozer 2 ler sağlam geliyorda olabilir
sanmam bd2 anca phenom2'yi yakalamistir 2500k'dan tokat yemeyi birakmistir ivy zorlayacak kadar hizlanmis olamaz.maksat indirim yaptik diye cikmadan once dikkat cekmek olabilir.
evet senin dediğin gibide olabilir amd keşke iyi bir işlemci çıkartsaydı
kardeş sana bir şey daha soracağım sence i5 3570k nın türkiyeye geliş fiyatı kaç $ (dolar) olur
quote:
Orijinalden alıntı: musa143
amd iyi bir islemci cikartabilir ama politika yuzunden cikarmiyor.ben amd'de calisan ki xs forumunda da takilirdi bir ara bir adamdan duydum amd istese en hizli inteli carpip bolecek bir islemci yapabilirmis ama cok pahali olurmus.intel de aynen karsilik verir birden 4-5 kat hizli islemciler dolar ortalik ve fiyatlari muzelik olur.gizli rekabet anlasmalari var bu adamlarin kesin.intel diyor ki damla damla verelim teknolojiyi amd de diyor ki ben ucuz satayim ucuz isteyen benden alsin.intel istese ucuz da satar onu da soyleyeyim ama dedigim gibi gizli bir olaylari var amd ucuz cok hizli olmayan islemci pesinde hatta bir ara yoneticisi asla extreme islemci yapmayacagiz diye bir aciklama yapmisti.
amd iyi bir islemci cikartabilir ama politika yuzunden cikarmiyor.ben amd'de calisan ki xs forumunda da takilirdi bir ara bir adamdan duydum amd istese en hizli inteli carpip bolecek bir islemci yapabilirmis ama cok pahali olurmus.intel de aynen karsilik verir birden 4-5 kat hizli islemciler dolar ortalik ve fiyatlari muzelik olur.gizli rekabet anlasmalari var bu adamlarin kesin.intel diyor ki damla damla verelim teknolojiyi amd de diyor ki ben ucuz satayim ucuz isteyen benden alsin.intel istese ucuz da satar onu da soyleyeyim ama dedigim gibi gizli bir olaylari var amd ucuz cok hizli olmayan islemci pesinde hatta bir ara yoneticisi asla extreme islemci yapmayacagiz diye bir aciklama yapmisti.
kardeş sana bir şey daha soracağım sence i5 3570k nın türkiyeye geliş fiyatı kaç $ (dolar) olur
212 dolara kdv gumruk eklersek 500 liraya yakin bir fiyatta gelir diye tahmin ediyorum ki bu model 2500k'nin yerini alacagina gore mantikli.
2500k nın fiyatı 270 dolar+kdv 3570k nın fiyatı bence daha fazla olur eğer öyle olursada benim için sıkıntı olur
quote:
Orijinalden alıntı: .45 ACP
212 dolara kdv gumruk eklersek 500 liraya yakin bir fiyatta gelir diye tahmin ediyorum ki bu model 2500k'nin yerini alacagina gore mantikli.
gümrükten %kaç gümrük vergisi alınıyor?
Yeni İvy lerin yeterince OC olamamasi fiyat indirimine neden olmus olabilir.
sandye devam mis gibi
sandy e lafım yok ama ıvy ler daha düşük enerjiyle daha fazla güç veriyolar
Amd ne kadar performansini arttirirsa artirsin intel hep bir- iki adim onde . Bd2 nin piyasaya surulmesiyle intel yeni mimarisi olan haswell islemcilerini cikaracak. Yani aradaki fark kolay kolay kapanacaga benzemiyor.
ivy'ler çok sınıyor diye forum içerisinde biri link vermişti ivy'lerin sandy'lere göre pekte bir artısı yok yani 2500K'mı zarına satıp gidip %5 daha hızlı olan(i5 3570k) az OC olan daha çok ısınan bir işlemciyi alam şahsen
pardon da çıkmayan işlemciyi nasıl test etmiş bu mezarcılar ? ivy, 3d transistörleri kullanan ilk cpu olacak. enerji ve ısı açısından sorunu yok
quote:
Orijinalden alıntı: artariel
pardon da çıkmayan işlemciyi nasıl test etmiş bu mezarcılar ? ivy, 3d transistörleri kullanan ilk cpu olacak. enerji ve ısı açısından sorunu yok
Test edilen işlemciler mühendislik örneği ki orada işlemcinin fazla ısınması yada problemlerinin olması doğal mühendislik örneğinde işlemciler son limitlerine kadar zorlanır ve mevcut problemler ve problem teşkil edecek hususlar belirlenip daha sonra seri üretime geçilir. Ben inanıyorum ki ivy bridgeler,sandy Bridgeler kadar başarılı olacak ve yüksek hız aşırtma potansiyeli sunacaktır.
quote:
Orijinalden alıntı: artariel
Arkadaşım o işlemciler sana bana çıkmadı yani son kullanıcıya çıkmadı. Ivy bridgeler anakart ve sistem üreticilerine çoktan test için verildi.
Bu arada fiyatı gerçekten çok düşmüş aradaki 8 dolar farkı nasıl ödiyeceğimi kara kara düşünüyordum,düşmesi iyi oldu.
quote:
aradaki 8 dolar farkı nasıl ödiyeceğimi kara kara düşünüyordum,düşmesi iyi oldu.