Şimdi Ara

IVO T1800 Tv tunerli projeksiyon??? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.288
Cevap
3
Favori
121.818
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: darklord45

chost gordugum kadarıylşa cxıhazda bı proplem var bendede vardı actım bantla duzeltım aynı sorun sendede var galıba tv tuner ekranla objektıf arasında bosat bırakmıslar sallanıyor ve duvarda ucgen seklınde sag ust tarafta bı karatı yapıor o bendede vardı ucgen seklınde ben actım cıhazı ve bantla sabıtledım tv tunerı sanırım sendede aynı proplem var resımlerde ole gozukuyor ben actım cıhazı duzeltım rahatsızlık verıyordu gozum hep oraya takılıyordu

Aynen dostum zaten bir üstteki mesajımda belirtmiştim. Tunerin kablosu fresnelin önüne gelmişti.

Orjinalden alıntı: The Ghost

Resimlerimdeki sağ köşede çıkan karartı ise önce canımı sıktı. Kalktım cihazı söktüm. Meğerse fresnelin önüne kablonun bi ucu gelmiş o kabloyu köşeye bantladım sorun çözüldü.

AC VE DUZELT COK BASIT BEN YAPTIM SUANDA COK IYI O VIDALARI PENSEYLE CEVIRINCE ACILIYOR HEMEN ALYEN ANATARLI VIDA KOYMUSLAR FAKAT PENSEYLE HEMEN GEVSIYOR BEN ACTIM VE DUZELTIM SUAN GAYET IYI ZATEN VIDEOSUNU DA CEKTIM VE AKILLI TV YE YUKLEDIM LINKINI VERECEM ONAY ALINCA VIDEO

• @darklord45 dostum resimleri çektikten sonra ben de dediğin gibi yaptım. vidaların üzerine bir bez koyarak penseyle açtım. Zaten bir tur açtıktan sonra elle çözülüyor. Bu arada çektiğin video bakalım nasıl çıkmış.
  • arkadaşlar cihazın içinde kaç inc lcd var açtı iseniz içini 7" mi yoksa 3,5" felanmı merak ettimde
  • Tam olarak ölçmedim ama büyük bir ihtimalle 7"ti.
  • quote:

Orjinalden alıntı: yugams

arkadaşlar cihazın içinde kaç inc lcd var açtı iseniz içini 7" mi yoksa 3,5" felanmı merak ettimde

7 ınc mutlu oldunmu la herkes soktu cıhazı ha ben baktım 7 ınc oyuncak oldu cıhaz ıkı gunde meraktan
  • bu lcd yı bılıyorum bır zaman eyp yapmak ıcın almıstım 7 ınc aynısı ve cok pahalıya gelmıstı bana sadece lcdsi 350 ytl ıcındekı degerı eyp le ugrasan arkadslar bılır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darklord45 -- 19 Nisan 2008; 1:39:52 >
  • kasa cok mantar yav bıde o mantar olmasaydı ıyıydı ısınma proplemı hıc yok desek yerı var lambadan sonra ır fıltre ıle ısı bloke edılmıs ve buda ısının lcd tarafına gecıp lcd ye zarar vermesı engellenmıs kasa agır ama bu bı proplem degıl sonucta kasayı bır yere koyuyorsun veya sabıtlıyorsun buda o kadar onemlı bır sey degıl ve ısı dagılımını alemunyum kullanarak yıne bloke etmıslerkı buda dkkat edın cok onemlı bısey cunku bu tur cıhazlarda zamanla ısıgın verdıgı sıcaklık lcd ekranlarda proplemlere neden oluyor ısısnın ır fıltreyle bloke edılmesı ve kasanın alemunyumla donatılması ısı proplemını buyuk olcude oratadan kadırmıskı bu bızım makınanın lcd sının omrunu uzatması demek oluyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darklord45 -- 19 Nisan 2008; 1:38:59 >

• yawf cihaza kimse çamur atmasın eyp tarzı ve parasının karşılıgından fazlasını veriyor bu arada
    darklord45 kardeş bu lcd biliyorum demişsin lcd nin markesı ne acep ben daha almadım ama alınca bende sökerim içini malum kurt varda bende hiç rahat edemem valla beni filim için fazlası ile keser bu cihaz fabrikasyon alayım diye düşünüyo idim lamba fiyatları yüzünden hemen sogudum 700 ytl lambaya veremem birde o lambanın gerçek degeri 50 ytlmi ne bi tandıgımın sony de tanıdıgı varmış o söylemişti lambaları böyle komik fiyat ama 700 çakıyorlar sinirde oldum hani bir yol daha var tabi oda lamba modifiyesi ama uraşmaya deymez arkadaşlar birde oyunlarda nasıl bu cihaz valla doom oynamak isterdim bu cihazla şimdi bazılarınız doom duyunca güldünüz bıyık altından ama ben daha bitirmedim o oyunu huaaaaa gece karanlıkta öttürür adamı yada bişok

• Doom'u bilmiyorum ama Crysis manyak bişey. Dev ekran, titreşimli joystick ve tabiki Z5500 ile müthiş bir sinerji. Makinalar üstüme üsteme geliyor yaw. Normal monitörle oynadığımdan çok çok farklı. Arkadaşlar HB az da olsa fiyatı geri çekmiş.
  • arkadaslar geldık gaza verıyorum hafta sonu sıparısı hadı bakalık hadı hayırlısı bende resımlerı cekıp atarum bu aksam buyuk ıhtımalle verırım sıparısı valla gerısı allah kerım artık bakalım gorecez ıyımı ettık kotumu ettık ehuehuehu

bazı arkadaslara katıylıyorum bu fıyata bu kadar kardes cok bır sye beklememek lazım alan arkadaslar gule gule kullanın yorumalrıda beklıyoruzzzz
  • Dostum, hayırlı olur inş. pişman olmayacağına emin olabilirsin. Bu cihazın tek eksisi cüssesi onun dışında fiyatına göre çok iyi bir cihaz. Alcağın cihazda benim ve darklord45 gibi tunerin fresnelin önüne gelmesi sorununu yaşarsan birkaç vida söküp kolaylıkla bu işi çözebilirsin. Cihazı alan arkadaşlar, darklord45 dışında bu sorunu başka yaşan var mı?
  • Son eklenen resimlerden sonra dün siparişi verdim. Fiyatı 457 ytl ye geri çekmişler. Cihazın popüler olup çok satması, hepsi buarada. com un nedensiz fiyat artırarak izlediği fırsatçı politikasından dolayı kınıyorum. Forumdaki arkadaşların paylaşımları için emeği geçen arkadaşlara da teşekkür ederim.
  • @max-well hayırlı olsun. Bu cihazı görmeden önce, yine metal halide lamba kullanan VINEW marka projeksiyonu inceliyordum. Fiyatı 750 ytl'di. Sırf lamba olayı yüzünden bu makinayı nerdeyse alıyordum. Fiyatının biraz daha düşmesini beklerken, bence o makinadan daha özellikli IVO'yu görünce balıklama atladım tabi. İyiki de atlamışım. Lamba faktörü çok önemli arkadaşlar. Düşününki son madel mercedes araba almışsınız kapının önünde duruyor ama benzin koyupta gezecek paranız yok. Araba öylece kapının önünde yatıyor. Ne işe yarar ki zevkini çıkaramadıktan sonra.
  • arkadaşlar bende cihaz için ayın 17snde perşembe maximuma indirimdeyken aldım şansıma fakat hala tedarik sürecinde diyor bir türlü kargoya veremediler daha sabırsızlıkla bekliyorum. aklıma birşey geldi bunun kumandası ne işe yarıyor yani tv kumandası gibi kanalları kaydedip istediğimiz kanalı seçebiliyormuyuz. bu şekilde bir hafıza yapmışlarmı???
  • quote:

Orjinalden alıntı: sevan132

arkadaşlar bende cihaz için ayın 17snde perşembe maximuma indirimdeyken aldım şansıma fakat hala tedarik sürecinde diyor bir türlü kargoya veremediler daha sabırsızlıkla bekliyorum. aklıma birşey geldi bunun kumandası ne işe yarıyor yani tv kumandası gibi kanalları kaydedip istediğimiz kanalı seçebiliyormuyuz. bu şekilde bir hafıza yapmışlarmı???

Evet dostum normal bir TV gibi düşün. Anteni bağladıktan sonra otomatik taramaya basıyorsun bütün kanalları bulup hafızaya alıyor. Ondan sonra istediğin kanalı kumandadan seçip izliyorsun. Ayrıca kumanda üzerinden cihazın bir sürü ayarını yapabiliyorsun. Renk, parlaklık, mod seçimi, vga modunda ekranın konumunu ayarlamak ve buna benzer daha bir sürü ayar. Gerçekten çok kullanışlı.

• bu hızlı cevap için teşekkür ederim. cihaz gerçekten de çok güzelmiş daha da sabırsızlandım. HB bi tedarik sürecini bitirip kargoya verse rahatlayacam. inşallah ürünün bitmesi siparişin iptal olması gibi bi aksilikle karşılaşmam...
  • arkadaşlar birşey dikkatimi çekti paylaşmak istedim cihaz üzerinde 3 tane giriş var anladığım kadarı ile biri D-Sub monitör girişi (VGA) diğeri s-video (yuvarlak içinde 4 tane pin olan bi giriş) ve diğeri ise kompozit giriş (yuvarlak ortası delik sarı renkte). bu girişlerden en kalitelisi malum d-sub (vga) girişidir, fakat pc dışında cihazları bağlamak için s-video daha kaliteli görüntü verir. yani s-video girişini tercih ederseniz daha kaliteli görüntü alabilirsiniz...
  • The Ghost arkadaşım birşey sormak istiyorum. yolladığınız resimlerde balıklı olan iki resmi kasdediyorum anladığım kadarı ile biri 800*600 biri 1024*768 çözünürlükte çekilmiş. merak ettiğim 800*600 çözünürlükteki resimde görüntünün ortasındaki bozulmanın sebebi nedir??? projeksiyondan mı kaynaklanıyor yoksa odaklama yapınca bu problem ortadan kalkıyormu? yada kullandığınız kablo ile mi alakalı kabloyu değiştirince bu sorun ortadan kalktımı? kısaca görüntünün ortasındaki bozulmanın sebebi nedir? son olarak sadece pc bağlantısındamı bu sorun oluşuyor???
  • quote:

Orjinalden alıntı: sevan132

The Ghost arkadaşım birşey sormak istiyorum. yolladığınız resimlerde balıklı olan iki resmi kasdediyorum anladığım kadarı ile biri 800*600 biri 1024*768 çözünürlükte çekilmiş. merak ettiğim 800*600 çözünürlükteki resimde görüntünün ortasındaki bozulmanın sebebi nedir??? projeksiyondan mı kaynaklanıyor yoksa odaklama yapınca bu problem ortadan kalkıyormu? yada kullandığınız kablo ile mi alakalı kabloyu değiştirince bu sorun ortadan kalktımı? kısaca görüntünün ortasındaki bozulmanın sebebi nedir? son olarak sadece pc bağlantısındamı bu sorun oluşuyor???

sevan132 kardeşim, 800*600 düşük çözünürlük o yüzden görüntüde bozulma olması gayet doğal. Ama bunda kablonun büyük etkisi vardı. Kısa kabloyla sonra yaptığım denemelerde böyle belirgin bir netlik sorunu yaşamadım. PC bağlantısı dışında bu sorun kesinlikle ortaya çıkmaz.

• quote:

Orjinalden alıntı: The Ghost

The Ghost SANYO PLC-XW55 LCD PROJEKSİYON almayı düşünüyorum,fiyatı 965 ytl.
    bakıyorum arkadaşaların hepsi IVO T1800'dan çok memnun.
    düşünmeye başladım acaba 500 ytl fazla versem mi diye,SANYO PLC-XW55 kalitesi bu paraya değecek mi?
    Sadece bilgisayardan film izlemek için alıyorum.

linki:
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/SANYO_PLC-XW55-LCD-PROJEKSIYON,1704.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi murat-i- -- 19 Nisan 2008; 18:19:52 >
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.