Şimdi Ara

itüde makina inşaat mimarlık okuyanlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Okul ve bölümleriniz hakkında bilgi verirmisiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• itüde makina okuyorum, genel şeyleri zaten biliyorsundur, aklına takılan soruları sorarsan daha iyi yardımcı olabilirim
  • Makına benımde kardes yukardakı arkadasın dedıgı gıbı soru sorman daha mantıklı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ,erken bir soru belki ama iş imkanları nasıl,uçak ve makina farkı nedir bir makinacıya göre

• arkadas alıntı yapmamıs bi bakın isterseniz
  • Makina tarafindan ucaga bakinca pek bir fark yok,her ne kadar ucakcilar daha spesifik dersler gorse de ucak ile alakali sonucta konu is imkanlarina gelince makinacilar da ucak sektorunde oldukca fazla is imkanina sahip.
    ucakcilarin ucak sektorunde is bulma yuzdesi daha yuksek olblr makinacilardan.o da mezun sayisiyla iliskili cunku ucak cok az unide var bu nedenle mezunlari da makinacilardan bi tik avantajlidir denilebilir.ancak bi makinaci da heedeflerini o yone kaydirirsa ayni is imkanlarina ulasabilir.makinanin olayi ozel olarak herhangi bir alana yonelik mezun vermemesi yani mezun kendi belirliyor sektorunu.
    ucakcilar makinacilarin alaninda calisabilir mi denirse cevap evet olur ancak her alanda olamaz mesela makinacilarin %30 unun calistigi klima sektorunde bi ucakcinin is yapmasi biraz cetrefilli olur ama ucakci eger bu isin ucakla ilgili kismina el atarsa o zaman etkin olabilir, yani bi evin ya da otomobilin iklimlendirmesini yapmasi biraz zor is firsati bulmasi acisindan.
    Benim gorusum : ucak secmek baska sektore el atmani zorlastirir kendini sinirlamis olursun.
    Ama eger cocuklugundan beri ucaklara ilgin varsa ucak yaz derim.umarim aciklayici olmustur

• itrysohard kullanıcısına yanıt
    Hocam benim merak ettigim şu öncelikle itüde makina okumak nasil bi duygu 😊 bölüm okul nasıl mezun olunca nerede çalısır bu bölümün bu üniversitedeki mezunları genel olarak

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    makine müh kpss
    12 yıl önce açıldı
    İtü inşaat veya metalurji
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • AbimSal kullanıcısına yanıt
    Genel olarak bölümün okuma kısmını ve iş hayatını merak ediyorum bide itü de makina okumak en az tıp kadar zormus diye duydum doğrumu

• Ben de geçen sene itu elohab ing yi kazandım hazırlıktayım hazırlık hakkında sorabilirsin

• quote:

Orijinalden alıntı: yildiz212323

Genel olarak bölümün okuma kısmını ve iş hayatını merak ediyorum bide itü de makina okumak en az tıp kadar zormus diye duydum doğrumu

Hacım okul taksımın dıbınde denıze yakın ıstanbulda okuyabılecegın en guzel yerleskelerden bırı bınası eskı sayılır ama baya buyuk. Ben son sene burayı hedefledım allaha sukur tuttu geldık ama ıstanbula adepte olayım derken dersler battı fılan... Dersler zor dıyorlar hocam dogrudur ben daha bırıncı sınıfım ama ust donemlerle konusmalırımdan baya bı zor oldugunu anladım ama buraya gelen adam onuda halleder sıkıntı etme. Mezun olan kısıde alanında en prestıjlı unılerden bırınden mezun olmus olacagından tas degılse bı yere gelır herhalde hacım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İtünün hazirlık eğitimi nasıl zormu aşırı zormu :) yıldızdan arkadasım var çok kolay hiç çalısmıyorum diyo sizde öylr bi durum varmı

• AbimSal kullanıcısına yanıt
    Barınma olanakları neler okulun yurdu var bildigim kadariyla o yurt çoğ kişiye çıkıyomu

• quote:

Orijinalden alıntı: yildiz212323

Hocam benim merak ettigim şu öncelikle itüde makina okumak nasil bi duygu 😊 bölüm okul nasıl mezun olunca nerede çalısır bu bölümün bu üniversitedeki mezunları genel olarak

Acikcasi genel olarak itu sevdigim bi yer degil makina ise ayri bi olay.neden:her ders secimi kalp krizleri esliginde gecer bi hafta tum dersleri almak icin pc basinda bekler dilekce beklersin vs yani bi sekilde alirsin istediklerini ama geriye kotu hocalar kalilmistir, hocalar arasinda kalite bakimindan buyuk fark var ve en onemlisi hocalarin verdigi notlar esit degil, bu yuzden her zaman hak ettigini alamiyorsun.
    Okul yildizdan zor, bunu bizzat yildiz 3.siniftan yatayla gelen arkadas soyluyor.orda aldigi ayni dersle burdaki arasinda daglar kadar fark var.neden dersler zor:derslerin bi normal zorlugu var zaten sonra bunlara odev quiz 3 vize proje vs de eklenince tam bi solen oluyor.o kadar da degil bitmedi makinaya diger bolumlerden farkli olarak hem gecme notu hem can kampanyasi var( bu bi dersi gecmeyi 2 kat zorlastirir),o kadar seye bi de hoca faktorunu ekleyince tam bi solen oluyor.

Onun disinda:cevrede gecen diyaloglar: itu mu makina mi ooooooooo falan.
    Benim bakis acim ituye ve makinaya: abartilck bi tarafi tarafi yok.ha yanlis anlslmsn bu itu diger unilerden kotudur demek degil yine Tr sartlarinda 5-6 basi ceken uniyle es degerdir ve geri kalan unileri parcalarlar imkan bakimindan.etiketi de vardir iyi yerlere de gelinir bu etiketle boyle.birileri ne dolmussun arkadas diyebilir ama okulda o kadar sey gorunce boyle olunuyor ben 3.sinifa gectim bu arada.Ama ozellikle makinada dersler o kadar yogun oluyor ki birinin dersler disinda sosyal hayatina vakit ayirmasi oldukca zor oluyor makina fakultesinde cogu kisinin ders disinda bi hobisi yok.ben elimden geldigince sporla ve tiyatroyla bunu kirmaya calisiyrm ama bazen dersler yuzunden her sey ust uste biniyor.biraz ot gibi muhendis yetisiyor sosyal acidan ama dedigim gibi buna da sartlar zorluyor ogrencileri biraz.

Tipla karsilastiramm cunku 2 bolumde okumadim veya ayni anda 2 sini denemis birinden dinlemedim.tahminim her ikisinin de kendine gore zorluklari vardir.tipi daha yorucu yapan sey belki bastan 6 yil olmasidir ancak makinayi da 4 yilda bitirmek zordur :)

Manzarasi merkezi yerlere konumu falan gercekten iyidir yigidi oldur hakkini yeme.

toz pembe bi senaryo cizmeden gelmek istedigin okul ve bolumun bi elestirisini yaptim.kimileri okuldan nefret ediyrmssn falan diyblr okuyunca ama o onlarin yorumu olur cunku benim acimdan durum oyle degil bu sekilde gelmek istersen kapimiz daima acik sinavda bol sans:)

• Olurda gelirsek pişman olurmuyuz :)) çok kötüledin

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.