Şimdi Ara

[İTÜ'yü KAZANANLAR BURAYA] [ANA KONU] (118. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.453
Cevap
6
Favori
132.700
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 116117118119120
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Orijinalden alıntı: My__MaGe

quote:

Geçen yıldan beri periyodik olarak hortlatılan ana konumuz.

quote:

Orijinalden alıntı: ualası

Selamlar itülüler, sizce %100 ingilizceyi mi %30 ingilizceyi mi seçmeliyim? Objektif bir şekilde cevaplarsanız mutlu olacağım...

Geç bir yanıt olacak, kusura bakma. :)

Bir bölümün %30 İngilizce programına "X", aynı bölümün %100 İngilizce programına "Y" diyeceğim.

• X'in harç ücreti = 2 * Y'nin harç ücreti

• Y'de okuyanlar bütün dersleri doğrudan İngilizce almak zorunda. X'te okuyanlar ise derslerin en az %30'unu (Bunların hangisi olduğu ders planında da belirtiliyor.) İngilizce almak zorunda; fakat şartlar müsait oldukça bu oran arttırılabilir.

• Y'den mezun olanların diplomalarında "İngilizce" ibaresi yer alacak. X'ten mezun olanların diplomalarında bu ibare yer almayacak; fakat transkriptte alınan tüm dersler ve alınan İngilizce ders yüzdesi gözükecek.

Harçların en erken gelecek yıl kaldırılacağını düşünürsek, ilk maddeyi arka plana çekebiliriz.

Diğer faktörler senin İngilizce düzeyine ve yabancı dilde eğitime verdiğin öneme kalmış. Unutmayın ki diplomada yazacak olan bir "İngilizce" sözcüğü tek başına önemli bir şey değil. Yani %100 İngilizce programdan mezun olmanız ve diplomanızda bunu belirten bir ibare var olması, sizin teknik İngilizcenizin gayet iyi düzeyde olduğunu göstermiyor sonuçta. Ama yabancı dilde eğitime önem veren biriysen, %100 İngilizce programları tercih listesinde öne çekebilirsin.

Şunları da ekleyeyim: İTÜ'de her hocanın İngilizcesi de iyi değil maalesef. Pratiğini yitirmiş hocalar da mevcut. Hatta bazıları, ders İngilizce olmasına rağmen, dersi Türkçe işlemeyi tercih edebiliyor. Bu hocalarla daha çok havuz derslerinde (Matematik I & II, Lineer Cebir, Genel Kimya, Fizik I & II, Diferansiyel Denklemler vb.) karşılaşma olasılığınız yüksek. Ama gayet iyi İngilizcesi olan, dersi akıcı bir İngilizce ile işleyenler de var. Örnek verecek olursak; kendi bölümümün (Bilgisayar Müh.) hocalarından henüz İngilizcesi kötü olana rastlamadım.

Bence aralarında harç ücretleri dışında (Bunların da kalkacağı söyleniyor gerçi.) çok büyük bir fark yok.

• Yanıt geç değil bence soru geç gelmiş, belki bir sonraki sene için sorulmuş olabilir tabi

Onu da anladım.

Merak ettiği için, ön bilgi edinmek maksadıyla sormuş olabilir. Fakat şimdilik bu konuyu çok kafasına takmamasını, YGS-LYS'ye asılmasını öneriyorum. Sınava girdikten ve sonuçları aldıktan sonra, elbet bunları daha ayrıntılı konuşacağı zamanlar olacaktır.

Çok teşekkür ederim cevapladığın için. Kendimi tanıtmadım, ben İTÜ'de 2. sınıfım yatay geçişe başvuracağım:) Yani az bir süre kaldı ve hala emin değilim. Teknik ingilizce önemli bence. Derslerde öğrenemezsek bir daha nasıl öğreneceğiz ki teknik terimlerin ingilizcesini? Bilemiyorum şahsen. Ama ingilizcem ana-dilim gibi değil. Konuyu kavrayamamak da var işin sonunda. Ve ileride İTÜ'de tamamen ing eğitime mi geçecek yoksa bu yüzde yüz ing sistem kaldırılacak mı ben emin değilim doğrusu çünkü anadilde eğitimi savunanlar var.

• quote:

Orijinalden alıntı: Meniz

quote:

Orijinalden alıntı: mow_

bi aksilik olmazsa ben de bu sene itü bilgisayardayım inşallah.
    şu sıralar inglizce çalışıyorum. ayrıca vereceğiniz her türlü tavsiyeye de açığım.
    bir de dersi hangi hocadan alacağımızı biz mi seçiyoruz?
    son olarak benim ek gelire ihtiyacım var. hazırlık yılında part time olarak nerelerde çalışabilirim acaba?

Hazırlık okumayı düşünüyorsan pek de İngilizce çalışmana gerek yok. Zaten bol bol göreceksin
    Ben okumadım ama okuyanlardan duyduğum kadarıyla essay yazmaya yönelik şeyler öğretiliyormuş hazırlıkta daha çok.
    PM ile sormuşsun, programlamaya giriş yapayım mı diye, benim tavsiyem yapmaman. Zaten ilk yıl temel verecekler, hem derslerde sıkılmazsın, hem de kendi kendine yanlış öğreneceğin bir şey ilerde başına dert olabilir.

Sanırım sistem değişmiş, sadece ilk dönemliğine otomasyon dersleri size otomatik veriyor, ancak ondan sonra hangi dersi ne zaman kimden alacağını kendin seçiyorsun.
    Ör: Yaz döneminde açılmış fizik dersleri:http://www.sis.itu.edu.tr/tr/ders_programlari/LSprogramlar/prg.php?fb=FIZ

Diyelimki ders planınıza göre FIZ101 almanız gerekiyor. Buradaki FIZ101'ler arasında sizin bölümün alabileceği derslerden birini seçebilirsiniz.
    "Dersi Alabilen Bölümler" sütununda hangi bölümlerin o dersi alabileceği yazıyor. BLGE bölümü (100% İngilizce bilgisayar mühendisliği) görüldüğü üzere FIZ101 dersi seçemez. FIZ101E almak zorunda. Ancak BLG (30% İngilizce bilgisayar mühendisliği) isteğine göre ikisinden birini alabilir.

Ek gelir konusunda;
    KYK'nın sitesinden KYK bursu için başvuru yapılıyordu benim zamanımda, ne zaman tam hatırlamıyorum, tercihlerden önce mi yoksa sonra mı diye.
    Eğer ki İTÜ'ye gelirsen, okul başladıktan sonra yaklaşık 1 ay içinde (fakülteden fakülteye farklılık gösterebilir), kendi fakültenize burs başvurusunda bulunuyorsunuz. Fakülte sizin adınıza belli başlı kurumlara ve vakıflara ve KYK'ya başvuruyor (Ben mesela 4 yıl önce fakülteye başvurarak KYK bursu almıştım )
    Bunun dışında kendiniz internetten araştırıp, özel kurum ve vakıflara başvurabilirsiniz (Ör: TEV)

Part time iş konusunda; genelde giyecek mağazaları (LCW, Pull&Bear, Collezione vb.) part time öğrenciler çalıştırıyorlar, ancak saatlik ücretin çok düşük olduğunu duymuştum.

Var mı başka sorusu olan

Benim sorum,

-İlk sene hazırlık okuyacağım, kayıt olurken yurt başvurularını da yapın diyorlar, peki hangi yurtları önerirsiniz? Çıkmazsa eğer çıkana kadar dışarıda bildiğiniz önerdiğiniz yurt var mı

• quote:

Orijinalden alıntı: TqMedia

Benim sorum,

-İlk sene hazırlık okuyacağım, kayıt olurken yurt başvurularını da yapın diyorlar, peki hangi yurtları önerirsiniz? Çıkmazsa eğer çıkana kadar dışarıda bildiğiniz önerdiğiniz yurt var mı

fiyat/performans açısından en iyi yurt vadidir.
  • Sonuclar aciklandimi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be okulumun forum sayfası ne de güzel duruyor
    Arkadaslar 2007 girişliyim ve 2012 şubatta mezunum sorusu olanların sorularını cevaplamaya çalısırım.
    Bu arada bölümüm inşaat mühendisliği...
  • quote:

Orijinalden alıntı: karenjanov

Vay be okulumun forum sayfası ne de güzel duruyor
    Arkadaslar 2007 girişliyim ve 2012 şubatta mezunum sorusu olanların sorularını cevaplamaya çalısırım.
    Bu arada bölümüm inşaat mühendisliği...

hiç pişmanlığın var mı bu bölümü şeçtiğin için ? iş bulma konusunda zorlandın mı? benim sıram odtü inş ve dişlere yetiyordu sonradan tercih değiştirip diş yerine itü inş

yazdım türkçe ,doğru mu yaptım emin değilim ailem biraz gaza getirdi inş tı yaparsın diye ayrıca bayan olmanın dezavantajları var mıdır bu mesleği yaparken?şimdiden

teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hipofiz bezi -- 17 Ağustos 2012; 11:51:02 >

• Ben de kötü geçen bir öss maratonundan sonra sıralamamı görünce direkt İTÜ inşaata gidiyorum dedim oysa ailem de Ankara'da. Başka bölüme gider ama Ankara'da kalabilirdim . Sana şunu söyleyim özel sektörün tam merkezinde İstanbul'da çok kaliteli hocalar ile mükemmel bir mühendislik eğitimi alacaksın ( arada çürükler çıkar elbet). Çok koşturacaksın ödev, sınav , proje falan ama arkadas cevreni iyi kurarsan hem sosyal yönden hem de eğitim yönünden çok ilerleyeceksin. Buna kesinlikle garanti veririm.
    Ben her zaman bilim dili anadilin olmalıdır ilkesine inanan bir insanım ve emin ol kavrama ve tasarlama becerin için anadilinde eğitim almanın çok avantajını göreceksin.
    Bayan olmak hiç bir şekilde dezavantaj değil. Tamam şantiyede çalışma diyelim ama birsürü proje ofisi var şirketlerin proje departmanları var. Devlette çalışabilirsin(önermem daha iyilerine layıksıın)

• quote:

Orijinalden alıntı: hipofiz bezi

hiç pişmanlığın var mı bu bölümü şeçtiğin için ? iş bulma konusunda zorlandın mı? benim sıram odtü inş ve dişlere yetiyordu sonradan tercih değiştirip diş yerine itü inş

yazdım türkçe ,doğru mu yaptım emin değilim ailem biraz gaza getirdi inş tı yaparsın diye ayrıca bayan olmanın dezavantajları var mıdır bu mesleği yaparken?şimdiden

teşekkürler

Ayrıca iş konusundan da bahsedeyim. Ben biraz şans ile biraz da çevremi kullanarak hazırlık okurken daha çalışacagım şirketi belirlemiştim patron ile sürekli diyalog halinde idim. Burs, stajlar, yaz okulu ücretleri ve cıkan ekstralarda hep destek verdi. Şimdi 6 aydır bu şirkette çalısıyorum. Mezun olan tüm arkadaslarım iş buldu. İçin rahat olsun bu konu en az dert edecegin sey...
    Çünkü bizim okulun inşaatı geçen sene dünya inşaat mühendisliği eğitimi veren üniversiteleri arasında 46. oldu bu mükemmel bir sıralama... ODTÜ, Boğaziçi'nin sıralamasını bilmiyorum bile o kadar gerilerdeler...
    Sonuç olarak tercihin eğer mesleğini seversen Türkiye'de en iyisi...

• çok teşekkür ederim içimi rahatlattın şimdi şonuçlar açıklandı itü inşaat
  • İTÜ'yü kazanan arkadaşlar, hoş geldiniz. :) Hayırlı olsun.
  • Hayırlı olsun her türlü soru cevaplanır
  • quote:

Orijinalden alıntı: tryceraton

Hayırlı olsun her türlü soru cevaplanır

İlk gün nasıl geçecek heyecanlandım usta :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: tryceraton

Hayırlı olsun her türlü soru cevaplanır

Hocam ben kesin olarak bölüme 1. girdiğimi düşünüyorum sizce yurt çıkma olasılığı artıyor mu ?
  • Hoşgeldiniz yeni kazanan arkadaşlar.
  • quote:

İTÜ'yü kazanan arkadaşlar, hoş geldiniz. :) Hayırlı olsun.

kayıt için adresimize herhangi bir posta gelecekmi ?
    makine fakültesi ve ilk yılki hazırlık için hangi yurtları önerirsiniz? vadi yurtlarına hazırlık öğrencileri kesin yerleştiriliyormu ? vadiden hazırlık ve makine fakültesine ulaşım çok zor olurmu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kbly33

quote:

makine fakültesi ve ilk yılki hazırlık için hangi yurtları önerirsiniz? vadi yurtlarına hazırlık öğrencileri kesin yerleştiriliyormu ? vadiden hazırlık ve makine fakültesine ulaşım çok zor olurmu?

Ev adresinize kargo ile bir zarf gönderilecek. Bu zarfta kayıt için gerekli evrakların listesinin olduğu bir belge, Yurt Başvuru Formu, yurtlar için Taahhütname, tanıtım belgeleri, Rektörlüğün bir yazısı vb. yer alıyor. Okul kaydı ve yurt başvurusu için gerekli evraklar, ayrıca,www.itu.edu.tr vewww.sis.itu.edu.tr adreslerinde de duyurulur. Bu adresleri de takip etmenizi öneririm.

Makine Fakültesi, Gümüşsuyu Kampüsü'nde. Hazırlık sınıfı da Maçka Kampüsü'nde, Maçka da Gümüşsuyu'na yakın sayılabilecek bir semt. Sadece yakınlık açısından bakarsak, Gümüşsuyu Kampüsü'nde yer alan yurtları (Erkek Öğrenci Yurdu, Kız Öğrenci Yurdu) öneririm. Fakat ben, genel olarak, fiyat/performans oranı açısından, erkek öğrenciler için Ayazağa Kampüsü'ndeki Vadi Yurtları'nı öneriyorum.

Vadi'den Maçka ve Gümüşsuyu'na ulaşım zor değil. Yurdun önünden ring kalkıyor. Eğer bir ring yakalarsan, kampüsün metro çıkışına kısa sürede varırsın. Ring olmadan da bu çıkışa ortalama 15 dakika yürüyerek varabilirsin. Buradan da metroya atlarsın. Maçka'ya gitmek için; Osmanbey'de inersin, Rumeli Caddesi'ne girip Nişantaşı'ndan geçerek dosdoğru ilerlersin ve yolun sonunda Maçka'ya varırsın. Bu, senin 35-40 dakikanı alabilir. Gümüşsuyu'na gitmek için de; son durak olan Taksim'de inersin, Taksim Meydanı'na çıkan ve Gümüşsuyu'na inen yola girersin, biraz yürünce solda Gümüşsuyu Kampüsü'ne varıyorsun.

• itü ehm % 30 okul birinciliği var sıralama 11900

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Hoşbuldum Geomatik ingilizce :)
  • quote:

quote:

quote:

Ev adresinize kargo ile bir zarf gönderilecek. Bu zarfta kayıt için gerekli evrakların listesinin olduğu bir belge, Yurt Başvuru Formu, yurtlar için Taahhütname, tanıtım belgeleri, Rektörlüğün bir yazısı vb. yer alıyor. Okul kaydı ve yurt başvurusu için gerekli evraklar, ayrıca,www.itu.edu.tr vewww.sis.itu.edu.tr adreslerinde de duyurulur. Bu adresleri de takip etmenizi öneririm.

Makine Fakültesi, Gümüşsuyu Kampüsü'nde. Hazırlık sınıfı da Maçka Kampüsü'nde, Maçka da Gümüşsuyu'na yakın sayılabilecek bir semt. Sadece yakınlık açısından bakarsak, Gümüşsuyu Kampüsü'nde yer alan yurtları (Erkek Öğrenci Yurdu, Kız Öğrenci Yurdu) öneririm. Fakat ben, genel olarak, fiyat/performans oranı açısından, erkek öğrenciler için Ayazağa Kampüsü'ndeki Vadi Yurtları'nı öneriyorum.

Vadi'den Maçka ve Gümüşsuyu'na ulaşım zor değil. Yurdun önünden ring kalkıyor. Eğer bir ring yakalarsan, kampüsün metro çıkışına kısa sürede varırsın. Ring olmadan da bu çıkışa ortalama 15 dakika yürüyerek varabilirsin. Buradan da metroya atlarsın. Maçka'ya gitmek için; Osmanbey'de inersin, Rumeli Caddesi'ne girip Nişantaşı'ndan geçerek dosdoğru ilerlersin ve yolun sonunda Maçka'ya varırsın. Bu, senin 35-40 dakikanı alabilir. Gümüşsuyu'na gitmek için de; son durak olan Taksim'de inersin, Taksim Meydanı'na çıkan ve Gümüşsuyu'na inen yola girersin, biraz yürünce solda Gümüşsuyu Kampüsü'ne varıyorsun.

teşekkürler bilgilendirdiğin için kafama takıldıkça bi şeyler sorarım sana

• quote:

quote:

quote:

Hazırlık sınıfı suny bölümlü öğrenciler içinde aynı mı acaba?

• 
Sayfa: önceki 116117118119120
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.