Şimdi Ara

İTÜ Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği Tanıtım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
87
Cevap
2
Favori
3.986
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    İTÜ Aday Öğrenci Buluşması-Yapay Zeka ve Veri M./Bilgisayar M./Elektronik ve Haberleşme M./Makina M.
    https://www.youtube.com/watch?v=ibmx3vdPtsk
    22-41.dakikalar arası bölüm hakkında bilgiler veriliyor.İtüdeki arkadaşlarımdan duyduğum,programdan vs anladığım kadarıyla itü bilgisayara yerleşemeyip başka okula bilgisayar mühendisliği okumaya gitmek istemeyenler için aynı yerde endüstri/ehb yazmak yerine yapay zeka bu ikisinden daha iyi bir seçenek çünkü ders programı daha yakın ve aynı bölüm hocalarından ders alacaksınız.Forumdaki arkadaşların da dediği itü bilgisayar gelmiyorsa önce başka okulda bilgisayar yazmak sonra burayı yazmak sonra da başka bölümler yazmak daha mantıklı olur şeklindeydi.Programın linkini de bırakıyorum .Bölümün ders programı .İlk senesinde 41 öğrenci alacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Walter H.White -- 26 Temmuz 2020; 18:36:41 >

• Teşekkür ederim ama 3. sınıf bir İTÜlü olarak şu an bile Ankara'da 4 aylık bir start-upta, karo desenli karton çay bardağıyla 2 liralık Nescafe içerken sürünmek pardon çalışmak istemem. O yüzden değerli referanslarını bölüme 59 binden girmiş VW Scirocco'lu arkadaşlarına harcayabilirsin.
    E neyini savunayım ya yemekhanesi daha büyük mü diyeyim? Üniversite dediğin yer eğitim kurumu adam akıllı kütüphane ve kaynak sunamıyorsa ne sunuyor? Ben söyleyeyim TOBB gibi iş dünyası bursu zart zurt ile öğrenciye para verip orda tutuyor. Bence mezun olmuşsun ama içinde hep bi İTÜ keşkesi kalmış. Bu kompleksine başka anlam veremedim. Sen istediğin şekilde düzeltebilirsin, TOBB ile İTÜ'yü kıyaslayan adamın çok da ciddiye alınacağını sanmıyorum. Plaza hayatında başarılar dilerim.
    Saldırma değil. Orada gördüğün adamlar 2. döneminde, en fazla 4. döneminde falan o ortalamayı yapmış nerd tipler. Gayet normal en fazla introduction dersleri alıyorsun o dönemlerde. İTÜ'de bilgisayar ve elektronikte bölüm tarihinde, bak 2016 senesi falan demiyorum bu bölümler var olduğundan beri 4.0 bitiren hiç kimse yok. O yüzden okulun zorluğuyla dalga geçmen komik kaçmış. Bence dar görüşlü olan biz değiliz, sen çok bilgi sahibi olmadığın bölümler hakkında atıp tutmuşsun.
    Bu arada sorduğun arkadaş da ben de İTÜ'nün kütüphanesini gayet iyi kullanıyoruz. Her lisans öğrencisi bunu yapmalı, yapabilmeli en azından. TOBB bu temel hakkı bile sunamıyor öğrencisine. Türkiye'de mühendislik alanının en geniş kaynağı ODTÜ ve İTÜ kütüphaneleridir.
    İTÜ'nün eleştirilecek çok yanı var, öğrencisi olarak ben de memnun değilim. Ama zor değil diyorsan birileri de gelip dalgaya alır.
    Hiçbir okul küçümsenmez. İnsanlar emek vererek geliyor oralara çünkü. Mesele neyle neyi karşılaştırdığın. 15 kişi alıyor burslu, puanının yüksek olmasının sebebi o. TOBB'un öğrencisine sunacağı tek imkan işbirlikçi 3-5 plazada staj olur anca. 4 tane profesör var, toplam akademisyen sayısını 2 ile çarp, İTÜ'deki aynı bölümde profesör sayısına denk geliyor :D Şimdi sen bu okulda kiminle, nasıl çalışma yürüteceksin? Akademik olarak sana ne sunabilir? Yurt dışıyla nasıl bağlantı kurabilir? Çalışacak lab imkanını nasıl verebilir? Kütüphane yok, akademisyen yok, kampüs yok, lab yok. Bu okul bir üniversite olarak ne sunuyor o zaman bunu soruyorum. Kampüs dediğin şey öğrencinin kahve içip boş muhabbet yapacağı yer değildir. Belli fiziki imkanların öğrenciye sunulduğu yerdir.

Sana veya herhangi birine kişisel olarak demiyorum ama bu forumdaki arkadaşların üniversiteye bakış açısı çok vizyonsuz. Ondan sonra böyle yaşı sizden küçük okullara para kaptırıyorsunuz ya da sıralamanıza yazık ediyorsunuz. Şişirmeyin bu okulları forumun etkisiyle.
    gençler tobb ile İTÜ yü karşılaştıran biriyle sayfalarca tartışılır mı? gülüp geçin, aynen öyle deyin, tobb iş dünyasıdır aynen kardeşim deyin geçin. üniversite her şeyden önce vizyon katmalıdır öğrencilere. bunu da tobb gibi okullarda yakalayamazsınız. orada yakalayacağınız tek şey 3-5 anlaşmalı start-up ta plaza da geyik çevirme vizyonudur. üniversitenin akademi olduğu gerçeği es geçilmiştir oralarda.

bölüme gelecek olursak da bilgisayar mühendisliği hedefleyip ileride bu alanlarda çalışmak isteyenler için yazılabilir. ama yapay zeka ve veri mühendisliği düşünmeyen için tabiki de hacettepe gibi okullar daha mantıklıdır. itü bilgisayar gelmediği için elektronik haberleşme ve elektrik bölümlerini tercih eden kişiler için de mantıklı duruyor. zaten 4-5 bin sıralama ile giren kişi ilk sene kafasına yatmazsa yatay geçiş de yapabilir. 4-5 bine giren kişi itü bilgisayar hariç itü deki her bölüme girebilir. ama illa itü bilgisayar istiyorsa 3,9 ortalama civarı yapması gerekli. bu da çok zor bir durum malesef. ilk sene her ne kadar havuz dersleri ağırlıklı olsa da çok çalışmanız ve şanslı olmanız gerekli. itü yukarıdaki arkadaşın dediği gibi kolay bir okul değildir. itü yönetimine bu kadar laf söylenmesinin sebeplerinden biri ise sınavlarda kamera ve mikrofonu zorunlu tutmasıdır. bu zorunluluk sayesinde öğrenciler sıkıntıya düşmüş ama boğaziçinde bile yaşanan çok sayıda öğrencinin dönem ortalamasının 4.0 olması durumu yaşanmamıştır.

iyi günler.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Açıklandı şakası yapsam 45 mesaj olur en kötü ihtimalle 5kdan kapatacak bölüm için konu açıyoruz ses yok 😡😡😡

• Tekstil mühendisliğinde öğretim üyesiyim dedi kapattım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • diğerize D kullanıcısına yanıt
    Hocam siz mesajı okumadınız mi yazdığım? 3 4 bolumun tanıtımı var 22 41. Dakikalar arası yapay zeka

• Walter H.White kullanıcısına yanıt
    E hocam 5 k giremiyoz kş napalım

• Oh be. Neyse itü cs tutmayıp hacettepe cs seçen öğrenci sayısı azalır bari. Girin guzularım buraya

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: theiceman07

E hocam 5 k giremiyoz kş napalım
    Hocam sadece bu konu değil 5k örnekti ne kadar faydasız konu varsa forumda üstte
  • quote:

Orijinalden alıntı: ekanosfer456

Oh be. Neyse itü cs tutmayıp hacettepe cs seçen öğrenci sayısı azalır bari. Girin guzularım buraya
    İtü tutmayanlar pek hacettepe yazmamış hocam
    Hocam forumda faydasız insanlarda sayıca fazla ondandır heralde.

• Yapay zekadan daha çok veri mühendisliği gibi bir şey olmuş.

Ayrıca endüstri mühendisliği ile ne alakası var anlamadim 2-3 tane ayni hoca girse bile endüstri yazmak yerine bunu yazmak hiç mantıklı değil. İkisi bambaşka işler yapacak.

• Bence Hacettepe AI, İTÜ AI'den daha iyi bir sıralamayla kapatacak bu sene.

Hocam forumda herkes böyle yapacam diyor adam 3k yapmış hacettepeye gidicem diyor çıldırmalık senaryo resmen

• quote:

Orijinalden alıntı: Project Cupertino

Yapay zekadan daha çok veri mühendisliği gibi bir şey olmuş.

Ayrıca endüstri mühendisliği ile ne alakası var anlamadim 2-3 tane ayni hoca girse bile endüstri yazmak yerine bunu yazmak hiç mantıklı değil. İkisi bambaşka işler yapacak.
    Kimisi itü bilgisayar gelmiyor ehb/endüstride yazılım dersi var diyip buraları yazıyor başka okula gitmek istemediğinden.Onlara göre bilgisayar mühendisliğine daha yakın ders programı.
  • Project Cupertino kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar isteyip endüstri yazanlar var (bence de mantıksız)onlar yazabilir demiş endüstri isteyenler yazsın dememiş

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-2BA6261ED

Bilgisayar isteyip endüstri yazanlar var (bence de mantıksız)onlar yazabilir demiş endüstri isteyenler yazsın dememiş
    Evet hocam bir nevi buydu demek istediğim
  • diğerize D kullanıcısına yanıt
    Her bölümü o bölümün öğretim üyesi anlatıyor

• K0NF300 kullanıcısına yanıt
    Zannetmem, birçok insan ismi için Hacettepe bilgisayar mühendisliği yerine buraya gidecektir. Bence Hacettepe bilgisayar mühendisliği gitmeli tabii o ayrı konu.

• Arkadaşlar ders programlarına bakın arkadaş çok farklı değil demiş ama hacettepe cs ile ai arasında ikinci sınıftan itibaren bariz farklar vardı

hacettepe yapay zeka
    www.cs.hacettepe.edu.tr
    Hacettepe University Department of Computer Engineering
    https://www.cs.hacettepe.edu.tr/curriculum_undergraduate_AI.html

hacettepe bilgisayar mühendisliği
    www.cs.hacettepe.edu.tr
    Hacettepe University Department of Computer Engineering
    https://www.cs.hacettepe.edu.tr/curriculum_undergraduate.html

İtü yapay zeka
    www.sis.itu.edu.tr
    Yapay Zeka ve Veri Müh (%100 Ýngilizce) Ders Planý
    http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/YZVE/000000.html

İtü bilgisayar mühendisliği
    www.sis.itu.edu.tr
    Bilgisayar Müh. (%100 Ýngilizce) Ders Planý
    http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/BLGE/201810.html

• quote:

Orijinalden alıntı: diğerize

Arkadaşlar ders programlarına bakın arkadaş çok farklı değil demiş ama hacettepe cs ile ai arasında ikinci sınıftan itibaren bariz farklar vardı

hacettepe yapay zeka
    https://www.cs.hacettepe.edu.tr/curriculum_undergraduate_AI.html

hacettepe bilgisayar mühendisliği
    https://www.cs.hacettepe.edu.tr/curriculum_undergraduate.html

İtü yapay zeka
    http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/YZVE/000000.html

İtü bilgisayar mühendisliği
    http://www.sis.itu.edu.tr/tr/dersplan/plan/BLGE/201810.html
    Hocam Allah aşkına okumanız mı yok ? Diğer tercih edilen bölümlere göre ders programı daha yakın yazmışım çok farklı değil dememişim.EHB/Endüstri ikilisine göre daha yakın demişim sadece bilgisayara.İkinci sefer doğru düzgün okumadan yorum yapmışsınız.

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.