Şimdi Ara

İTÜ Seçecek Arkadaşlara Genel Bilgiler(Kampüs, Hazırlık,Yemek Konusu v.s) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
14
Favori
26.830
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yurt başvurusu yaparken 3 sıraya da aynı yurdu yazmayın sakın garanti olsun diye , ordaki görevli lafı giydiriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: cwr

Yurt başvurusu yaparken 3 sıraya da aynı yurdu yazmayın sakın garanti olsun diye , ordaki görevli lafı giydiriyor

Hocam itüye kaçıncı tercihinizde yerleştiniz acaba? ben 8.sıraya yazdım büyük ihtimal o gelicek bır de 14777 sıralama ile inşaat mühendisliğine kaçıncı girerim sence?(geçen sene son giren 17800.) İzmirden gelicem yurt çıkmama gibi bir durum olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilk yıl hazırlığa yakın yurda çıksam sonra lisans eğitimine geçince değiştirsem olmuyor mu?
  • ''Yer itibariyle kampüsün ana girişlerine ve fakültelerine uzak sayılıp''

Tam itibariyle elektrik elektronik fakültesine ne kadar uzaklıkta acaba ulaşım ne kadar sürer ?
  • O zaman ben de sorayım sıralamam 12244.İTÜ Elektrik ing.geleceğim geçen yıl 14200 ile kapatmış.Şehir dışından geliyorum yurt çıkmama olasılığı var mıdır?
  • quote:

Orijinalden alıntı: St.MerciLess

quote:

Yurt başvurusu yaparken 3 sıraya da aynı yurdu yazmayın sakın garanti olsun diye , ordaki görevli lafı giydiriyor

Hocam itüye kaçıncı tercihinizde yerleştiniz acaba? ben 8.sıraya yazdım büyük ihtimal o gelicek bır de 14777 sıralama ile inşaat mühendisliğine kaçıncı girerim sence?(geçen sene son giren 17800.) İzmirden gelicem yurt çıkmama gibi bir durum olur mu?

Benim ilk sıramda %100 ing'i vardı zaten o olmadı 2.sıradan girdim Bölümde de 11.yim, ilk seferde çıktı yurt

Bilemeyiz ama tahminimce sen de orta-ön sıralarda yerleşirsin. Seninki tamamen şans işi hocam ne desek boş şu an

• quote:

Orijinalden alıntı: sonics093

O zaman ben de sorayım sıralamam 12244.İTÜ Elektrik ing.geleceğim geçen yıl 14200 ile kapatmış.Şehir dışından geliyorum yurt çıkmama olasılığı var mıdır?

bunu kim hesaplayacak dostum
  • quote:

Orijinalden alıntı: barman

quote:

Orijinalden alıntı: duetyo

quote:

Orijinalden alıntı: barman
    Hocam 3 vasıtadan bahsediyorsun. Ölme eşeğim ölme.

yaa çok zor gibi gelebilir ama hoş bence. tramvay boş oluyor(zeytinburnunda öyle yani sabahları) otur son durağa kadar uyu. direk yer altından füniküler orada da oturuyorsun kolay iş. sonra bir de metro var onda da oturuyorsun daha ne istiyorsun metrobüs çilesi çekmiyorsun en azından

Yalnız şöyle söyleyim. Zaten tramvaya gidip binmem 7-8 dk. Kabataşa ulaşmam 60 dk. Etti mi 68 dk. Ondan sonraki gidişin süresini bilmiyorum; ama onları da katarsak iki saatten aşağı çıkmaz gibi.

bilmiyorum benim yolculuğum 1 buçuk saat sürmüştü tam hesaplamıştım bir de evimle tramvay arası 15 dakika tahmini. ama yurt da ayrı bir tecrübe olur seçilisen git

• quote:

Orijinalden alıntı: mR.760

''Yer itibariyle kampüsün ana girişlerine ve fakültelerine uzak sayılıp''

Tam itibariyle elektrik elektronik fakültesine ne kadar uzaklıkta acaba ulaşım ne kadar sürer ?

Ring'e binerseniz 5 10dk içersinde ee fakültesinde olursunuz. Ama yürürseniz 20 dk kadar sürüyor normal tempoda Çünkü bazı durumlarda ringe binmek gerçekten zor olabiliyor (sabahları)
  • ehm ingilizce harç ücreti ne kadar olur tahmini bir de hazırlığı da düşünürsek?
  • quote:

Orijinalden alıntı: bLackLisT.2

ilk yıl hazırlığa yakın yurda çıksam sonra lisans eğitimine geçince değiştirsem olmuyor mu?

KYK yurtları arasında da, İTÜ yurtları arasında da geçiş mevcut.

KYK için ya Bölge Müdürlüğüne, ya geçiş yapacağın yurdun öğrenci işlerine ya da kaldığın yurdun öğrenci işlerine (Bu ayrıntıyı hatırlamıyorum şu an.) ilgili bir dilekçe veriyorsun. Tabii, geçiş yapacağın yurtta da boş yer olmalı.

İTÜ için de Yurtlar ve Burslar Ofisi'ne, şu sayfada da yer alan Yurtlar Arası Geçiş Dilekçesi'ni doldurup veriyorsun. Tabii, burada da geçiş yapacağın yurtta boş yer olmalı.

Biraz da riske girebilir. Geçiş yapamazsan ulaşım faktörünü göz önüne almalısın. Ha, Gümüşsuyu-Maçka-Taşkışla üçgeninden Maslak'a ulaşım da zor değil gerçi. (Beşiktaş'a inip 40B'ye binersin ya da Taksim'e inip ya da Osmanbey'e gidip metroya binersin.)

• quote:

ehm ingilizce harç ücreti ne kadar olur tahmini bir de hazırlığı da düşünürsek?

http://www.sis.itu.edu.tr/duyuru_ekler/kayit2011/katki_paylari201110.htm

geçen senenin harç miktarları

Katkı payını 1 seferliğe mahsus olarak vereceksin
  • quote:

Harçların kaldırıldığı söyleniyor da ben bunun gelecek yıldan itibaren kaldırıldığını duymuştum. Ortada kesin bir şey yok diye biliyorum. Eğer harçlar kaldırılmadıysa, okula kayıt olurken dekontunu vereceğin ücret, şunların toplamı olacak:

- "Sosyal Katkı Payı" adı altında alınan 150 TL (Bu sadece okul kaydında veriliyor. Bir daha yatırmıyorsunuz.)

- Bölümün %30 İngilizce programının harç ücreti geçen dönem 232 TL ya da buna yakın bir şeydi. %100 İngilizce programında bunun 2 katı, yani 464 TL ya da buna yakın bir şey olacak. Bu ücret bir de hazırlık sınıfı için bir daha ekleniyor, yani 2*464 TL ya da buna yakın bir şey demek. :)

Hazırlık sınıfından sonra, lisans eğitimindeyken, %30 İngilizce programının harç ücretinin 2 katını yatıracaksın sadece. Bu da genelde 450-500 TL arasında oynar. (KYK'nın Katkı Kredisinden yararlanırsan da 60-80 TL arasında bir şey ödersin.)

• quote:

quote:

teşekkürler hazırlıkta battık desene ablam da bu sene başlıyor zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

quote:

Harçların kaldırıldığı söyleniyor da ben bunun gelecek yıldan itibaren kaldırıldığını duymuştum. Ortada kesin bir şey yok diye biliyorum. Eğer harçlar kaldırılmadıysa, okula kayıt olurken dekontunu vereceğin ücret, şunların toplamı olacak:

- "Sosyal Katkı Payı" adı altında alınan 150 TL (Bu sadece okul kaydında veriliyor. Bir daha yatırmıyorsunuz.)

- Bölümün %30 İngilizce programının harç ücreti geçen dönem 232 TL ya da buna yakın bir şeydi. %100 İngilizce programında bunun 2 katı, yani 464 TL ya da buna yakın bir şey olacak. Bu ücret bir de hazırlık sınıfı için bir daha ekleniyor, yani 2*464 TL ya da buna yakın bir şey demek. :)

Hazırlık sınıfından sonra, lisans eğitimindeyken, %30 İngilizce programının harç ücretinin 2 katını yatıracaksın sadece. Bu da genelde 450-500 TL arasında oynar. (KYK'nın Katkı Kredisinden yararlanırsan da 60-80 TL arasında bir şey ödersin.)

Anladım sağol odtüye gitsem bu sefer de yurt masrafı olurdu neyse burslara bel bağlayayım en iyisi

• quote:

quote:

quote:

Ben anlamadım 1900 tl diyor bunu her yıl mı vereceğiz?

• Sadece vadiyi yazmayı düşünüyorum hadi hayirlisi durumumuz pek iyi olmadığı için gölet de yazmayı düşünmüyorum bide yurtlar ee fakültesi arası düz mu yoksa iniş çıkışlı mi :- ) Eger çıkmazsa yedeklerden ilerlerken öğrenci konuk evinde kalabilir miyim evetse ücreti nedir ?

• quote:

quote:

quote:

quote:

Hazırlık sınıfında;

Katkı Payı+Hazırlık Ücreti+Lisans ücreti vereceksiniz

%100 ehm için düşünürsek 1070 lira yapıyor 1 dönem, 1 yıl içinse x2

edit: hazırlıgı atladıktan sonra hazırlık ücreti ve katkı payını vermeyeceksin artık yani sadece dönemlik 464 lira

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cwr -- 2 Ağustos 2012; 18:24:47 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Hazırlık sınıfında;

Katkı Payı+Hazırlık Ücreti+Lisans ücreti vereceksiniz

%100 ehm için düşünürsek 1070 lira yapıyor 1 dönem, 1 yıl içinse x2

edit: hazırlıgı atladıktan sonra hazırlık ücreti ve katkı payını vermeyeceksin artık yani sadece dönemlik 464 lira

Çok pahalıymış bu nedir ya ingilizce okuycaz yani suçumuz ne

• bu ne ya milletl sömürüyorlar kalksın artık şu harçlar da kurtulalım

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.