Şimdi Ara

ITU MATEMATIK MUHENDISLIGI (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
100
Cevap
3
Favori
5.032
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Hocam İTÜ mühendislikte dünyada 146. Matematikte ilk 350’de. Yani anladım demek istediğinizi. Saygı duyuyorum ama İTÜ matematikte de önde.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hvl00 kullanıcısına yanıt
    Erasmus sayılarına da baktım İTÜ 'de önümüzdeki dönem 8 kişi gidecekmiş.Ytü'de ise 43 kişi gidecekmiş.İtü her sene 60 Ytü ise %30 ve %100 ing toplam 170 kişi alıyor oran olarak değerlendirdiğimizde Ytü aşağı yukarı 2 kat daha fazla öğrenci göndermiş oluyor.Bence bu gayet yüksek bir fark.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Hocam matematikte niye o kadar düşük kalmış ya

Dünya sıralamaları her ne kadar önemli olsa da tercih için öncelikli bakılması gereken şey olduğunu düşünmüyorum.Mesela boğaziçi de mühendislik için uluslararası sıralamalarda daha düşük olsa da öğrencilerin seçmesi için daha iyi bir okul.

• Arjen_Robben18 A kullanıcısına yanıt
    Böyleyse tabi fark var ama ne kadar hibe verildiği, hangi ülkelere ve okullara gidildiği gibi önemli durumlar da söz konusu. Dediğim gibi erasmus planı olan biri iyi araştırmalı.

Hocam erasmus benim için olmazsa olmaz değil ama mat. muh.ün 350. Sırada olması canımı sıktı

• Düşük değil hocam. Dünya sıralaması için gayet iyi. Sadece Türkiye’de 100’ün üstünde üniversite olduğunu düşünürsen aslında iyi durumda. Ama sen zaten Matematiğe değil Matematik Mühendisliğine bakmalısın. Sıralalamada da her bölüm olmaz. Alanlar olur. Sen de şöyle bakmalısın.

Mühendislik ve Teknoloji alanında 142.
    Bilgisayar Bilimi ve Bilgi Sistemleri alanında ilk 250’de
    Ekonomi ve Ekonometri alanında ilk 450’de
    İş ve Yönetim alanında ilk 350’de
    Matematik ilk 350’de

Sen mesela Matematik Mühendisliği okuyarak bilgisayar alanında çalışmayı düşünüyorsan ilk 250 gibi düşünebilirsin. Ekonomi alanındaysa ilk 450. Ama her halükarda 142. okulun mühendislik eğitimini alacaksın. Kısacası bence durum gayet iyi.

• Ya basitçe şöyle diyebilirsin 142.lik mühendislik eğitimi + 325.lik matematik eğitimi. Matematik Mühendisliği için sıralama da ortalama 230 falan denebilir.

350. değil bu arada. İlk 350’de 301. de olabilir.

Hocam Boğaziçi’ni yazdıracak başka nedenler var ama. YTÜ için bunlar yeterli değil.

• Yıldız da mat müh okuyan biri olarak , itü çok daha iyi diye biliyorum , iş sorunu vesaire kesinlikle yok zaten ytü mezunları bile %100 dür iş bulma oranı , ister bilg. mühendisi gibi çalışırsın istersen endüstri gibi . Sektör seçimi de genişliyor . Ayrıca ortamları diğer mühendisliklerden çok daha renkli oluyor :) kimisi için tercih sebebi oluyor kız/erkek oranı :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • matmuhendisi kullanıcısına yanıt

Hocam mezun musunuz yoksa hala okuyor musunuz? Birkaç sorum olacak da.

• matmuhendisi kullanıcısına yanıt
    Hocam staj içinde torpille karsilastiniz mi ? Bir de benim herhangi bir bilgisayar tecrubem vs. yok. Yani programlamadir, yazılımdır hiç anlamam. Herhangi bir sorun yaşar miyim sizce üniversitede ? İs bulma oranının çok yüksek olduğunu biliyorum, o kısım zaten beni en çok sevindiren kısım

• Çok video izledim bunla alakalı hazırlıkta ufaktan bakarsan iyi olur, Biraz ilerlersen önceden öğrendiğin şeyleri okulda Max 1 ay içersinde öğrenirsin ama hiç olmazsa çok yabancılık çekmezsin aşinalığın olur DİYOLLA

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • A NEW LIFE kullanıcısına yanıt
    Hocam hazırlıkta kesinlikle bakacağım. Üniye bomboş gidiyorum resmen ya

• ekşi sözlük
    yks 2022 sözlük yazarları tercih yardımlaşması
    https://eksisozluk.com/yks-2022-sozluk-yazarlari-tercih-yardimlasmasi--7289597

Hocam günlerdir bu konudaki insanlarla mesajlaşıyorum ve hepsi sağ olsunlar çok ilgilendiler size de kesinlikle buradaki insanlarla mesajlaşmanızı tavsiye ederim. Aynı konunun 2021 ve 2020 versiyonu da var.

Not: Çaylaklara günde 3 farklı kullanıcıya mesaj atma hakkı var (bazen daha fazla atabiliyorsunuz ama sebebini bilmiyorum) o yüzden şimdiden indirip her gün yazabileceğiniz kadar kişiye yazmanızı tavsiye ederim

• onur2021 kullanıcısına yanıt
    Sag olun hocam. Eksiyi pek takip etmediğim icin hesabım yoktu. Açayım şimdi

• MyLuckyInteger kullanıcısına yanıt

2019 mezunuyum

Boğaziçi hem THE hem de QS listesinde genel sıralamada da İTÜ'nün gerisinde. Son olaylar BOUN'u fazlasıyla yipratti ve bu size fikir vermeli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Supermann07 -- 15 Temmuz 2022; 13:54:8 >
  • Supermann07 S kullanıcısına yanıt
    Evet işte itü'nün gerisinde ama bu daha kötü bir okul olduğunu göstermiyor mesela bilkent,koç gibi okullarda mühendislik alanında odtü,itü ye göre geride bu yüzden benim tercih kriterimde bu sıralamalar pek önemli değil.Benim için önemli olan şeyleri yukarıda arkadaşa yazdım o yüzden Ytü'nğn daha iyi bir tercih olacağını yazdım ama tabii ki her fikre saygım var

• Geçen yıl itü mat müh ve odtü mete arasında kalmıştım ben tercihimi odtü mete den kullandım ama itü mat müh ün de çok iyi bir bölüm olduğunu söylüyordu bir akrabam kendisi o bölüm mezunu idi şuanda da Amerika da bir şirkette çalışıyor kendisi. Güzel işler yapabiliyorlarmış.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.