Şimdi Ara

İTÜ Jeofizik Müh. mi? Sakarya Makine müh. mi? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
5.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mc_Leopard

quote:

Orijinalden alıntı: the_exorcist

quote:

Orijinalden alıntı: snncbc

quote:

Orijinalden alıntı: the_exorcist
    sakarya yaşanması zor bir yer diye duydum.

ne gibi ?

Gidipte gördüğüm bir şehir değil Sakarya ancak orada okuyan bir iki arkadaşım var onların anlattıklarına göre yazdım. Kısaca mahalle baskısı çokmuş diyelim detaya girmeyelim.

Cevreden dolayı Sakaryada okumak zor diyen adamın zaten 3-5 şehirden başka rahat edeceği yer yoktur bence. Ankara İstanbul Eskişehir v.s v.s .. Sakarya üni şehri sayılır . sakaryada rahat etmeyip gidip fıratta, sütcü imamda mı rahat edeceksiniz

Bana sorarsan, (istanbulluyum boluda okuyorum), ankara izmir ve belki eskisehirde okunur. Gerisi bos.

• X

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi azawarai -- 3 Mart 2011; 1:11:01 >
  • aman aman skaryaya gıtme ıtude okumak varken hayatın kararıs donersın gerı sakaryadan jeofzıkte ıstıyosan kesınlıkle ıtu sakarya unı.de okuyp okulu brakan bırı olark sylyrum dkkate al
  • marmara bolgesinde birkac istanbul unviersitesi disinda en iyi makine muhendisligi egitimi kocaeli ve uludag universitelerinde veriliyor.Ikisinden birini secersen ve makine muh olmak istiyorsan pisman olacagini sanmam.Amerikada universitelerin iyiden kotuye dogru siralamalri yayinlarnir her sene.Ondan sonra muhendislik bolumlerinin siralamasi ve en son her univeristenin her bolumunun siralamasi yayinlanir.
    Mesela harvard, yale, columbia gibi universiteler genel siralamada cok ustlerde yer almalarina ragmen muhendislik siralamarinda 15-20 arasinda bulunuyorlar.Yada bir okulun muhendislik siralamasi cok iyi olup, aynu muhendislik icindeki makine muhendisligi bolumu cok dusuk olabiliyor.
    Amerikada ogrenciler ve sirketler iste bu siralamari takip ediyorlar ve ona gore tercihlerini yapiyorlar.
    Simdi mesela uludag veya kocaeli universitelerini ele alirsak, makine muhendisligi bolumleri cok iyi olmasina ragmen bilgisayar muhendisligi bolumleri hoca sikintisi ceken cok iyi olmayan bolumlerdir.Koc universitesi ile kocaeli universitesinin makine muhendisligi bolumlerini karsilastirirsak bir kere ogrenci puani bakimindan kocaeli makine koctan cok daha yuksek.Hocalarini karsilastirisak kocaeli makinede en az 5 kat fazla ogretim gorevlisi vardir ve her ogretim gorevlileri cogunlugu amerika ve avrupanin onde gelen universitelerinden master veya doktora sahibidir.Kocaeli sanayi sehri oldugu icin fabrikalarin gobegindedir.Simdi amerikalilari getirsek turkiyeye koc ile kocaeli makineyi karsilastir, ameirkali tabiki kocaeline daha fazla puan verir.Ama turkiyede koc dedin mi sanki cok super otesi bir okul gibi algilanir ama kocaeli dedin mi ortalama bir okulmus gibi gelir.Herneyse bu kocta sabancida derslerden gecmek asiri kolaydir ogrencilerin hepsi ortalama yapma pesindedir.Ancak uludag kocaeli gibi okullarda her dersten yuzde 50 anca gecme olur, bitirme suresi 5-6 yildir.Makine dusunursen, gazi makinede cok iyidir.
    Itu jeofizik mi sakarya makine mi dersen, iyi dusun birkac kisiye danis derim.Itunun marka adi yuksek ama jeofizik muh. is bulma durumlari cok iyi olmasa gerek.Gercekten uzerinde dusunmen lazim, sakarya acikcasi super bir okul degil.Sonucta ayni bolgede kocaeli ve uludagin agirligi var.Yeri de cok kotu, ama makine muhendisi olacaksin diger tarafta marka bir okul ama cok tutulmayan bir bolum.

• sakarya'da okuyorum, makine müh. okuyan arkadaşlarım var dersler baya zormuş hergün en az 1 saat düzenli olarak ders çalışıyorlar öss'ye hazırlanır gibi. hocalar kaliteliymiş itü'den ytü'den gelen hocalar varmış anlattıklarına göre (onların yalancısıyım). sakarya şehir olarak güzeldir ama şakirt yuvasıdır etliye sütlüye karışmam dersen sen bilirsin. istanbul'a otobüsle 1.15 dk. trenle 2saat uzaklıkta.. (anadolu yakasından bahsediyorum) istanbul'dan trenle hergün gidip gelen arkadaşlarım var. eğer kocaeli makine falan tutuyorsa hiç macera arama derim kocaeli'ye git.
  • Jeofizikçilerin makinaları, ekipmanları çok hoştur. Petrol ve doğalgaz aramalarında TPAO oldukça iyi seviyeye geldi ve İTÜ jeofizik bu branşta ülkenin göz bebeği. ama dersen ben Jeofizik mühendisi olarak kimle nerede çalışacağım? Jeoloji Mühendisinin altında çalışacaksın hocam. sen röntgen filmini çekeceksin, o yorumlayacak. yani senin işin biraz amelelik olarak görünüyor. İTÜ jeofizik yerine jeoloji yazabiliyorsan, sakarya makinaya falan hiç tenezül etme. dağ taş makinacı zaten. yok yazamıyorsan, puan yetmişmiyorsa direkt sakarya makina yaz gitsin. tekrar ediyorum, jeofizik için niyetleniyorsan, onun yerine jeoloji yazman daha hayrına.

Sakarya sosyal hayat açısından neredeyse koca bir sıfır.Ya çok iyi arkadaş çevren olacak ya da kös kös evde oturacaksın.

• barajı geçenin girdiği bir bölümde, itü ünvanıyla neyin primini yapma peşindesiniz ki. branşınız ömür boyu kalır, mesleginize yön verir.

aşağı yukarı her okulda kitaplar bellidir, shaum un dif kitabı, lineer kitabı, john beer in mukavemet kitabı, yunus çengelin termodinamik kitabı gibi. en azından kocaeli' de durum bu.
    siz jeofizik mühendisimi makine mühendisimi olmak istiyorsunuz ?

Not : Sakarya, Kocaeli mühendislikte gözünüz kapalı yazabilirsiniz. lütfen buralara bir kere gelmemiş, bu okulların tarhini ve egitimini bilmeyen ergenler atıp tutmasın.

Orijinalden alıntı: dOmi

barajı geçenin girdiği bir bölümde, itü ünvanıyla neyin primini yapma peşindesiniz ki. branşınız ömür boyu kalır, mesleginize yön verir.

aşağı yukarı her okulda kitaplar bellidir, shaum un dif kitabı, lineer kitabı, john beer in mukavemet kitabı, yunus çengelin termodinamik kitabı gibi. en azından kocaeli' de durum bu.
    siz jeofizik mühendisimi makine mühendisimi olmak istiyorsunuz ?

Not : Sakarya, Kocaeli mühendislikte gözünüz kapalı yazabilirsiniz. lütfen buralara bir kere gelmemiş, bu okulların tarhini ve egitimini bilmeyen ergenler atıp tutmasın.

hocam aslında çok dogru söylüyorsun...Ama gerçekten kararsız kaldım işte ...Yani etiket mi önemli meslekmi karar veremedim.
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.