Şimdi Ara

İTÜ Jeofizik Müh. mi? Sakarya Makine müh. mi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
5.682
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • eskişehir'e gelme.
  • sak mak müh
  • Sakarya Makine Mühendiliğinde okuyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: toraman256

Sakarya Makine Mühendiliğinde okuyorum

Evet alalım sizi.
  • sakarya makina bencede sakaryada oturan biri olarakta söylüyorum istanbuldan buraya gelirseniz zorlanıcanız heleki sosyal biriyseniz nereye geldim ben diyebilirsiniz ama ucuz şehirdir şahsen ben gelmezdim güzel yer ama kısıtlı insanlar bi garip sanki heryerden birilerini almıslar toplamışlar buraya garip bir yer ya
  • ne okumak istedigini biliyor musun? karsilastirma sacma geldi
  • Makine bölüm olarak zor tabi ama ortalama bir sosyal hayat ve birazda derslere devam ederek 2.00 rahat yakalarsın tabi bilmiyorum hedeflerin ve ideallerin ne Makine de açıkcası karı kız istiyosan yaklaşma git endüstri, kimya yaz..haa ben okurum diyosan da eğitim olarak gayet iyiyiz 7anabilim dalı ve 10a yakın prof war ve hatta birinci sınıfta bile dersimize bi prof girmişti..sakarya sosyal hayat açısından bi eskişehir ankara istanbul değil ama senin yapına bağlı sosyal çevren
  • quote:

Orijinalden alıntı: toraman256

Makine bölüm olarak zor tabi ama ortalama bir sosyal hayat ve birazda derslere devam ederek 2.00 rahat yakalarsın tabi bilmiyorum hedeflerin ve ideallerin ne Makine de açıkcası karı kız istiyosan yaklaşma git endüstri, kimya yaz..haa ben okurum diyosan da eğitim olarak gayet iyiyiz 7anabilim dalı ve 10a yakın prof war ve hatta birinci sınıfta bile dersimize bi prof girmişti..sakarya sosyal hayat açısından bi eskişehir ankara istanbul değil ama senin yapına bağlı sosyal çevren

2,00 az değil mi?

ben SAÜ makinadan 2,98 ile mezun olmuştum.

• ne istedigimi bilmedigim icin konu aciyorum.Okuyanlarin cikmasina cok sevindim kafamda insaat veya makine var .ama itude bu bolumleri kazanamam.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ender53
    İTÜ jeofizikten makinaya yatay geçiş.

sebep?
  • quote:

Orijinalden alıntı: snncbc
    ne istedigimi bilmedigim icin konu aciyorum.Okuyanlarin cikmasina cok sevindim kafamda insaat veya makine var .ama itude bu bolumleri kazanamam.

up
  • Asla ve asla sakarya üniversitesine gelme dostum bende makine okuyorum hem bölüm iğrenç hemde zor.Boşver yani itüde ne bölüm istersen oku ama sakaryaya gelme
  • quote:

quote:

sebep?

ne demek sebep? itü makina okuyacaksın işte bi de sebep mi lazım?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kinetics

quote:

quote:

sebep?

ozur dilerim yanlis anlamisim peki yatay gecis kolaymi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: EaqLeEye

Asla ve asla sakarya üniversitesine gelme dostum bende makine okuyorum hem bölüm iğrenç hemde zor.Boşver yani itüde ne bölüm istersen oku ama sakaryaya gelme

makina eğitimimi igrenc yoksa senmi sevemedin ?
  • quote:

quote:

quote:

quote:

sebep?

İşte o kişiye göre değişiyor. Maden jeoloji jeofizik vs gibi bölümlerdeki insanların büyük çoğunluğu bölüm değiştirmek istiyo ve bölüm değiştirme sistemi öss gibi ortalaması yüksek olandan düşük olana doğru olduğu için diğer insanların ne yaptığına da bağlı. Ama ilk yıl 3.5 ortalamayı geçerim diyosan olur. Üniversitede 3.5 ortalamayı geçmenin zor mu kolay mı olduğunu da başkaları desin bence. Ama bana göre her gün çalışırsan olur

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

sebep?

İşte o kişiye göre değişiyor. Maden jeoloji jeofizik vs gibi bölümlerdeki insanların büyük çoğunluğu bölüm değiştirmek istiyo ve bölüm değiştirme sistemi öss gibi ortalaması yüksek olandan düşük olana doğru olduğu için diğer insanların ne yaptığına da bağlı. Ama ilk yıl 3.5 ortalamayı geçerim diyosan olur. Üniversitede 3.5 ortalamayı geçmenin zor mu kolay mı olduğunu da başkaları desin bence. Ama bana göre her gün çalışırsan olur

o işler çok riskli gibi geliyor bana yani geçemezsem hayatım boyunca istemediğim mesleklerle iştiraak edebilme ihtimalim var ve çok kötü olabilir..

• up.
  • Jeofiziğe zaten razıysan söylediğim yöntem en mantıklısı olacaktır. En azından makinaya geçmeyi deneyebilirsin, geçersen arzuladığından çok daha iyi bir yerde olursun geçemezsen zaten rıza gösterdiğin jeofizikte devam edersin. Geçiş gayet yapılabilir bir şey. Özellikle makinanın geçiş kontenjanları fazla ki 3.5 gibi bir ortalamayla son yıllarda rahatlıkla geçiş yapılabiliyor. Bence geçiş yapmak öss ile tekrar kazanmaktan kolay. (Aksini söyleyenler de mevcut elbet.) Eğer kafaya koyarsan bir dönem hazırlık okursun, ardından bahar, yaz, güz,bahar, yaz dönemlerinde ders alma şansın olur ki bu 5 dönemde sadece 1. sınıf derslerini verirsin. Yani düşük gelen derslerini tekrar tekrar bile alabilirsin. Böylece ortalamanı artırman da daha olası olur. Bence sen bu yatay geçiş olayını bir araştır derim. 3.5 gibi bir ortalama çok zor bir şey değil diyebilirim, hele ki ilk senenin derslerinde hele ki dediğim gibi 5 dönemin varsa.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.