Şimdi Ara

İtü, itü ehb, ee mühendisliği hakkında sorusu olanları beklerim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
7
Favori
1.723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar herkese,


    Bu foruma 2-3 ayda bir uğrarım. Şu günlerde de bir uğrayıp tercih dönemindeki arkadaşlara yardımcı olayım istedim. İtü elektronik ve haberleşme mühendisliği bölümünden bu sene mezun oldum. Normalde mezun olduktan sonra avrupada yüksek lisansa gidiyordum, kabul aldığım okullardan birisi ile formalite işleri hallediyordum ancak elimden olmayan sebeplerden dolayı iptal etmek zorunda kaldım. Şu an iş hayatındayım. Staj tecrübelerimi saymazsak 2 aylık bir çalışanım o yüzden iş hayatı hakkında maalesef yardımcı olamayacağım. 


    Genel anlamda itü, itü ehb, elektrik-elektronik mühendisliği gibi konularda sorusu olan arkadaşlar yazabilirler. Başka bölümlerden de epey arkadaşım var, itüdeki başka bir bölüm ile ilgili spesifik sorularınız varsa özelden yazarsanız sizi bilen birine yönlendirmeye çalışırım. 


    Sizden tek ricam: şu okul mu bu okul mu tarzı sorularınızı özelden sorun, bu forumda okul kavgaları epey meşhur :) konumuz bambaşka yerlere gitmesin. 


    Mezuniyeti yakın arkadaşlar da (eğer varsa) avrupa'da yüksek lisans için sorularını özelden yazarlarsa yardımcı olabilirim, konuyu tercih dönemindeki arkadaşlar için açtığımdan dolayı buraya yazmazlarsa sevinirim. 


    Hepinize başarılı bir tercih dönemi dilerim, umarım hakkınızda en hayırlısı olur..








  • Hocam bu bölümü lisedeki elektromanyetizma konularının kompleks hali gibi düşünebilir miyiz

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam kocaeli ehb yazmayı düşünüyorum bir onerin var mı

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam keşke bilgisayar okusaydım dediniz mi hiç? Elektronikçilerin birçoğu Embedded e haberleşmecilerin çoğunluğu da back end yazılıma yöneliyor demişti yine İTÜ ehb okuyan bir tanıdığım siz ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında?

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Elektromanyetizma ee'nin alt dallarından birisi, komple bölümü elektromanyetizma olarak düşünmek biraz hata olur :) Lisedeki manyetizma sağ el kuralı ve basit birkaç formülden ibaretti diye hatırlıyorum. Ancak gerçekte bu konuların arkasında fizikten çok daha yoğun bir matematik var. Detaylı bilgi almak istersen türkçe kaynak olarak mithat idemenin elektromagnetik ile ilgili bir kitabı var onu şöyle bir inceleyebilirsin. İngilizcen iyiyse david chengin kitapları var biz tüm emag derslerinde onları textbook olarak kullanmıştık. Tabi bu kitaplar çok karmaşık gelecektir tamamını anlamaya falan sakın çalışma :) sadece konuların neler olduğunu falan gör diye söylüyorum.

  • hocam biraz klasik bir soru ama merak ettiğimden soracağım yine de. siz ve arkadaşlarınız ortalama ne kadar maaş alıyorsunuz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kocaeli hakkında pek bir bilgim yok malesef. Ama 2001 öncesi kurulmuş üniversitelerde yine belli başlı şeyler oturmuş oluyor. Bölüme ilgin olduğunu düşünüyorsan yaz bence.

  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • up

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Şimdilik hiç demedim :) Türkiyede elektroniğin alt dallarında pek fırsat yok malesef. Halbuki önceden belli başlı yatırımlar yapılmış olsa şu an ülke bambaşka bir yerde olabilirdi çünkü dünyada yakın zamanda pek çözülecek gibi durmayan bir çip krizi var (ilgili bir arkadaşa benziyorsun muhtemelen sen de duymuşsundur)


    İkinci cümlen beni anlatmış şu an ben de embedded tarafında çalışıyorum. ancak yazılımdan ziyade işin biraz daha donanım kısmındayım.

  • quote:

    şu okul mu bu okul mu tarzı sorularınızı özelden sorun, bu forumda okul kavgaları epey meşhur

    Canım çekti

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: brdkn

    Şimdilik hiç demedim :) Türkiyede elektroniğin alt dallarında pek fırsat yok malesef. Halbuki önceden belli başlı yatırımlar yapılmış olsa şu an ülke bambaşka bir yerde olabilirdi çünkü dünyada yakın zamanda pek çözülecek gibi durmayan bir çip krizi var (ilgili bir arkadaşa benziyorsun muhtemelen sen de duymuşsundur)


    İkinci cümlen beni anlatmış şu an ben de embedded tarafında çalışıyorum. ancak yazılımdan ziyade işin biraz daha donanım kısmındayım.

    Embedded tarafı için şimdiye kadarki tecrübelerin nasıl hocam ben de alan olarak embedded veya kontrol düşünüyorum ama karar veremedim henüz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brdkn B kullanıcısına yanıt
    Ayrıntılı yanıtınız için teşekkür ederim hocam ehb ve özellikle İTÜ başarı bursları ile çok önemli bir fırsat haline geldi,tercih edecek arkadaşlara başarılar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İTÜ yurtları nasıldır hocam EA 1566.sina direk gelir mi ?
    Yemek kalitesi nasıldır ? Hangi yurdu önerirsiniz ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madserpent -- 6 Ağustos 2021; 18:3:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • brdkn B kullanıcısına yanıt
    Hocam bölüme cok ilgim yok ama ordan yazılım alanına kayarım diye düşünüyorum

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben hiç yurtta kalmadım malesef, öğrenci evinde kaldım. Ancak bildiğim kadarını söyleyeyim. Vadi yurdu biraz ünlüdür itüde. Fiyatı diğer tüm yurtlara kıyasla düşük ancak imkanları da az. Okulun en kalabalık yurdu ve kampüsün biraz uzak bir köşesinde kalıyor. Orada kalan arkadaşların bazıları çok şikayet ediyodu. Bazıları da süper ortamı olduğundan, aynı paraya bile olsa diğer yurtlarda kalmayacağından bahsediyordu :) Onun dışında gölet yurtları var biraz pahalı ama imkanları baya iyi.


    Şahsen ben tüm öğrencilik hayatını yurtta geçirmeyi kesinlikle önermem. Bir veya bilemedin iki yıl yurtta kaldıktan sonra eve çıkmak daha iyi. Bunu yurtta bir süre kalıp daha sonra eve çıkan arkadaşlarım DA söylüyordu.


    Sayısal ilk 3 bine direkt yurt çıkıyor, ea için durum nedir bilmiyorum ancak yurt çıkmasında en önemli etkenler nereden geldiğin ve bölüme kaçıncı sıradan girdiğin oluyor. 1566 ile itü ekonomiye ön sıralardan giriyorsan yurt çok yüksek olasılıkla çıkar. İstanbula uzak bir yerden geliyorsan da yine çok yüksek olasılıkla çıkar.


    Yemek kalitesi fiyatına göre fena değil. Bazı günler yemekhaneye gitmeyip okuldaki özel işletmelerde yediğimiz oluyordu yalan yok :) Ama genellikle orta, orta-üstü diyebilirim.





  • aqnbaba kullanıcısına yanıt

    Yazılıma kayarım diye düşünüyorsan pek önermem açıkçası, başka alternatif varsa değerlendir derim.

  • brdkn B kullanıcısına yanıt
    Kafalar karışık

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bölümün yoğunluğundan kendimize vakit ayırabilir miyiz

    Bir de bölümde rekabet çok olduğu için erasmus ihtimali zor olur mu?(özellikle %100 ingilizcede)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • geridekaldılar kullanıcısına yanıt

    İlk sorunun cevabı senin hedeflerine bağlı. Ben şahsen itü ehb ye girebilmiş birisinin eğer tek derdi diploma almak ise pek de fazla zorlanacağını düşünmüyorum. Sadece dersleri geçmeye uğraşırsan kendine de vakit ayırabilirsin (3.sınıf hariç, 3.sınıfta sadece dersleri geçmek için bile epey çalışman gerekecek çünkü çok yoğun oluyor).


    Ancak ben bölümü iyi bir ortalamayla bitireceğim, kulüplerde/takımlarda aktif rol alacağım, okurken 3.sınıfta part-time çalışmaya başlayacağım gibi hedeflerin varsa (en azından bir tanesi bile olsa) sosyal hayattan feragat etmen şart olur.


    Erasmus konusunda öncelikle %100-30 ayrımı yok. Bölümdeki herkesin bir erasmus puanı oluyor ona göre tercih yapıyorsun (aynı yks tercihleri gibi). Bu puanın yarısını not ortalaman diğer yarısını da itünün prof sınavından aldığın not belirliyor. Eğer ingilizce dışında bir dili eğitim alacak kadar biliyorsan çok rahat gidersin çünkü ingilizce olmayan programlara talep epey düşük. Mesela itü ehb nin almanyadan bir sürü okulla anlaşması var, bunların 2 tanesi ingilizce diğerleri almanca. İngilizce olanlara gitmek epey zorken almanca olanlara çok daha düşük puanlarla gidebiliyodun. Kısaca şöyle özetleyeyim ingilizce erasmus yapmak için min 3 , talep gören bir yere gitmek için min 3.5 ortalama gerekir. İki durumda da iyi bir dil puanı da lazım ama prof sınavına birden fazla defa girebiliyosun istersen yükseltmek için çalışıp tekrar girebilirsin o konuda çok sıkıntı olmaz. Almanca, ispanyolca falan varsa epey kolay o zaman rahat rahat gidersin.





  • brdkn B kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.