Geçen yıl Elektrik-Elektronik Fakültesinde şöyle sinir bozucu bir şey olmuştu: Yemek Bursu'nu 2010 girişli hazırlık sınıfı öğrencilerine vermemişlerdi. Verilen 5-6 kişi vardı; ancak onlar da personel çocuğuymuş.
Hem İTÜ burslarına hem de çeşitli özel kurumların burslarına, İTÜ'nün burs başvuru formunu ve gerekli birkaç belgeyi daha fakültenize vererek başvurabiliyorsunuz. Onlar, sizin adınıza başvuruyor.
Yalnız TEV, Tekfen, SIEMENS gibi bazı kurumların başvuru prosedürleri bundan bağımsız olur. Hele TEV'inkini söylemiyorum, en işkenceli olanı.
hocam bu başvurulular için hangi belgeler isteniyor söylersen ona göre hazırlıklı gidelim istanbula.
Üniversiteyi bu yıl kazanan öğrenciler için YGS-LYS sonuç belgesi (ÖSYM bildiğim kadarıyla bunu eve postayla yollamayabilirmiş bu yıl. Eğer böyle bir şey olursa, ÖSYM'nin sitesindeki sonuç sayfasının çıktısını alabilirsiniz. Ayrıca, yine ÖSYM'nin sitesinden yerleştirme sonuç sayfasının çıktısını da alıp eklemenizi öneririm.)
mal varlığı beyanıda lazım olur mu? ev araba filan
Alacakaranlık yazmış zaten. Hazırlık yapacak bir şey yok aslında. Faxla uzaktan halledilebilecek ufak tefek belgeler gözünüz korkmasın
quote:
Orijinalden alıntı: eray93teiz
quote:
Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:
quote:
quote:
Geçen yıl Elektrik-Elektronik Fakültesinde şöyle sinir bozucu bir şey olmuştu: Yemek Bursu'nu 2010 girişli hazırlık sınıfı öğrencilerine vermemişlerdi. Verilen 5-6 kişi vardı; ancak onlar da personel çocuğuymuş.
Hem İTÜ burslarına hem de çeşitli özel kurumların burslarına, İTÜ'nün burs başvuru formunu ve gerekli birkaç belgeyi daha fakültenize vererek başvurabiliyorsunuz. Onlar, sizin adınıza başvuruyor.
Yalnız TEV, Tekfen, SIEMENS gibi bazı kurumların başvuru prosedürleri bundan bağımsız olur. Hele TEV'inkini söylemiyorum, en işkenceli olanı.
hocam bu başvurulular için hangi belgeler isteniyor söylersen ona göre hazırlıklı gidelim istanbula.
Üniversiteyi bu yıl kazanan öğrenciler için YGS-LYS sonuç belgesi (ÖSYM bildiğim kadarıyla bunu eve postayla yollamayabilirmiş bu yıl. Eğer böyle bir şey olursa, ÖSYM'nin sitesindeki sonuç sayfasının çıktısını alabilirsiniz. Ayrıca, yine ÖSYM'nin sitesinden yerleştirme sonuç sayfasının çıktısını da alıp eklemenizi öneririm.)
Onları zaten formda dolduruyorsun yanlış hatırlamıyorsam
quote:
quote:
quote:
quote:
Hayır, istenmiyor.
Şimdiden strese girmeye de çok gerek yok. Bunlar faksla ya da hiç olmadı, kargoyla yurda yollanabilecek şeyler. Bu arada Yemek Bursu sadece öğle yemeklerini karşılıyor. Öğle yemekleri bütün kampüslerde 2 TL'dir. "Çoğu kişiye çıkıyor." diye söylentiler olur. Bunlara pek umut bağlamayın. Yukarıda anlatmıştım. Geçen yıl, 2010 girişli hazırlık sınıfı öğrencilerine, Elektrik-Elektronik Fakültesi burs vermedi.
Ayrıca burs veren özel kurumlar, daha sonra burada listeleniyor. Bunların çoğunun başvurusu, sadece İTÜ'nün burs başvuru formu aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor.
istanbul teknik üniversitesi uzay mühendisliği düüşünüyorum bir yardım edermisiniz tavsiye edermisiniz iş imkanları nasıldır
quote:
quote:
quote:
quote:
quote:
Hayır, istenmiyor.
Şimdiden strese girmeye de çok gerek yok. Bunlar faksla ya da hiç olmadı, kargoyla yurda yollanabilecek şeyler. Bu arada Yemek Bursu sadece öğle yemeklerini karşılıyor. Öğle yemekleri bütün kampüslerde 2 TL'dir. "Çoğu kişiye çıkıyor." diye söylentiler olur. Bunlara pek umut bağlamayın. Yukarıda anlatmıştım. Geçen yıl, 2010 girişli hazırlık sınıfı öğrencilerine, Elektrik-Elektronik Fakültesi burs vermedi.
Ayrıca burs veren özel kurumlar, daha sonra burada listeleniyor. Bunların çoğunun başvurusu, sadece İTÜ'nün burs başvuru formu aracılığıyla gerçekleştirilebiliyor.
sağol hocam.
İTÜ Fizik Mühendisliği hakkında negatif yorumu olan var mı?
quote:
Orijinalden alıntı: onno92
İTÜ Fizik Mühendisliği hakkında negatif yorumu olan var mı?
İlla fizik mühendisliği düşünüyorsan, İTÜ kesinlikle iyi bir tercih olacaktır. "İTÜ Fizik Mühendisliği" için negatif yorumum yok.
Az önce gönderdim tercihi matematikteyim muhtemelen
quote:
Orijinalden alıntı: Husay
Az önce gönderdim tercihi matematikteyim muhtemelen
Hayırlı olsun. Bekleriz. :)
6 tercih var 6sı da İTÜ, mucize olup inşaatta gelebilir tabi
quote:
Orijinalden alıntı: Husay
6 tercih var 6sı da İTÜ, mucize olup inşaatta gelebilir tabi
DH'den bir İTÜ'lü daha. Kaç kişi varız ?
1 - biiiiiiirrrr
hocam kesin değil de ben de varim sanki=) itü makinne 13600 siralamam 11731 gelecek gibi, oraya eklenmeyi çok isterim=) tabi iş olur da 4. Tercihe sarkarsa odtü inşaat beni bekler=)
quote:
Orijinalden alıntı: canakulker
hocam kesin değil de ben de varim sanki=) itü makinne 13600 siralamam 11731 gelecek gibi, oraya eklenmeyi çok isterim=) tabi iş olur da 4. Tercihe sarkarsa odtü inşaat beni bekler=)
gelir ya kesin gelir.
quote:
Büyük ihtimalle gelir.
quote:
İnglizceyi de yaz oda gelebilir
quote:
Orijinalden alıntı: tryceraton
quote:
İnglizceyi de yaz oda gelebilir
yazdım zaten :) o daha ön sırada 1-)ODTÜ MAKİNE (fantezi olsun) 2- itü ingilizce makine 3- itü %30 makine
sıralaması ilk 500de olan bi arkadaş vardı. boun ee ile itü ehm arasında kaldım demişti. o naptı acaba
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: CgR92
quote:
quote:
Orijinalden alıntı: CgR92
Beyler İtü İnşaat ile İtü elektrik arasında kaldım.İkisinide istiyorum.Sizce hangisini tercih etmeliyim ve neden ?
İnşaat mühendisi mi olmak istiyorsun, elektrik mühendisi mi? İnşaat üzerine mi uzmanlaşmak istiyorsun, elektrik üzerine mi?
Bu sorunların yanıtları önemli. İkisi de Türkiye'nin en iyilerinden. (Ama "en iyisi" demem hem zor hem de bu kadar iddialı olamam.)
Elektrik mühendisliği için, şu elektrik-elektronik mühendisliği mezunlarıyla olan davayı iyi araştır yalnız. Gerçi bu daha çok kamuda sorun yaratıyor. Çünkü önceden elektrik mühendislerinin tercih ettiği yerler artık elektrik-elektronik mühendisleri de alacak. Özel sektörde de iş sahası geniş bir bölüm.
Hocam ben kamu düşünmüyorum zaten. Yani özel sektör için İnşaat mı yoksa Elektrik mi ?
O zaman, yine önceki iletimin başında söylediğim şeyleri sorgulaman gerekiyor.
Yalnız şunu söyleyeyim: İTÜ İnşaat Fakültesi Türkiye'nin en iyilerinden, hatta en iyisi olduğu da söyleniyor. (Tabii "en iyisi" diyenlerin ne kadar objektif olduğunu bilmiyorum.) Her üniversitenin bir "marka" bölümü vardır, böyle düşün. Bu açıdan bakarsak sana İnşaat Mühendisliğini önerebilirim.
Bir de İTÜ İnşaat Mühendisliğinde okuyan crazyarif adlı bir üye vardı, bu arkadaşa da danışabilirsin. Gerçi hâlâ forumun etkin üyelerinden biri olup olmadığını bilmiyorum; ancak şansını dene, yanıt verebilir. :)
biri beni mi çağırdı
Arkadaşlar, İTÜ İnşaat'tan yeni mezun oldum, sorularınız varsa seve seve cevaplarım;
İnşaat İTÜ'dür; İTÜ, İnşaat'tır
@crazyarif
Hocam bölümde gördüğünüz eksiklikler nelerdi ve sizce diğer ünilerdeki bölümlerden(Odtü ve Boğaziçi özellikle) üstün yanı nedir İtü inşaatın?