Şimdi Ara

İTÜ Gemi İnşaat ve makinaları mühendisliği zor mu ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar ben kocaeli üniversitesi Metalurji ve malzeme mühendisliği öğrencisiyim, bu sene İTÜ Gemiye yatay geçiş yapıcam fakat myp ile yapıcağım için birkaç sorum var

1-ilk sene çok ortak dersler hatta almadığım max 2 tane ders var aldıklarımın hepsini saydırabilirmiyim yoksa sayılmayan dersim çok olur mu ?

2-Bölüm dersleri çok ağır mı yoksa düzenli çalışmayla halledibelir mi ?

3-Hocaların kalitesi nasıl ?

4-İnglizce okumanın eksi veya artısı nedir

Şimdiden teşekkür ederim :)

• 1-Prosedürde kredi sayısı daha az değil ve benzerlik en az %80 ise o dersi sayıyorlar.

2-İTÜ’de dersler zordur ama çalışarak tabi yapılır.

3-Bölüm özelinde bilmiyorum ama genel olarak iyidir.

4-Ben Türkçe okunması taraftarıyım ama İngilizce bilmek de şart. Yine de önemli olan okuldur. Sonra dil.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • hocam sıralamanız kaçtı ?

• iTÜ'ye MYP ile geçmen imkansız. Kocali Üniversitesi Metalurji ve Malzeme Mühendisliği

tavan puanı:385,52098,İTÜ Gemi İnşaatı ve Deniz Bilimleri Fakültesi taban puanı ise:477,81642dir.arada 100 puana yakın fark var. MYP ile geçişlerde en temel kural ya geçiş yapmayı istediğin bölümün puanına eşit, yada yüksek puana sahip olmalısın.

• İTÜ KKTC'ye geçicem zaten ama eğitimi istanbul'da görücem

• Hocam bende Kocaeli’de bilgisayar mühendisliği okuyorum
    YTÜ gemi inşaat ve makine mühendisiliğine geçme ihtimalim var
    (Az bir farkla itü gelmiyor)

Bir mahsuru yoksa sormak istiyorum niye geçmeyi düşünüyorsunuz hocam ?

Bölüm hakkında sormak istediğiniz bir soru varsa yardımcı olabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tari1907 -- 21 Nisan 2023; 3:27:34 >
  • Hocam öncelikle Üniversite kalitesi Yani sizde kocaeli üniversitseinde okuyormuşsunuz aslında kalitesiz bir eğitiminin olduğunun farkındasınızdır.Gemi İnşaat tercihlerde ilk sıraya yazdığım bir bölümdü fakat gelmedi çok istiyodum aslında ama o zamanlar nasip değilmiş şimdi elime böyle bir fırsat geçince değerlendirmek istedim.Son olarak bölüm/talep oranı hocam bizim malzeme bölümünün de önü çok açık ama çok üniversitede var (yaklaşık 50 civarı) bu da ister istemez rekabeti arttırıyo eğitimi veya mesleği bu ülkede kalitesizleştiriyor ama gemi inşaat yaklaşık 10 üniversitede olduğu için bu mesleğin hala Türkiye'de iyi bir yerinin olduğunu düşünüyorum

Onun dışında ekstra bir sorum yok zaten yaz stajımı da Tersan'da ayarladım orda yapacağım o zaman kafamda daha net şekillenir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hocam, ben 1.sınıfım bu sene yarım dönem gittik okula hocalar hakkında fazla bir şey diyemeyeceğim.
    Bölüm bu sene bizi fazla zorlamadı hatta hiç ödev ,proje vs. bile vermediler.
    İlerleyen zamanlarda kou’nun beni geliştireceğini pek zannetmiyorum
    Tabii kendi elimde de olsa üniversitenin imkanları da önemli.

Tercih zamanı Gemi ile bilgisayar arasındaydım bilgisayar yazdık ama bilgisayar hakkında fazla bir bilgim yoktu ve ilgim olmadığını anladım.
    Bölümü,dersleri seveceksinde kendini geliştireceksin ama sevmiyorsan ne kadar kendimi geliştirebilirim diye düşünüyorum

Gemi inşaat ve makine mühendisliğini ise gemilere ilgim var ama tercih döneminde gözümü biraz korkuttular
    Yok tersane şöyleymiş yok gemi böyleymiş diye
    Evet, çalışma şartları bilgisayara göre fiziksel anlamda daha zor ama sonuçta seveceğimiz meslekleri yapmak bizi hayat boyu daha mutlu olmamızı sağlar.
    Ben de gemiye geçmeyi düşünüyorum ayrıca bilgisayarda da (belki ilgimi çeker diye) ilgimi çekebilecek alanları araştırıyorum.

Sonuçta 3 tarafı denizlerle çevrili bir ülkede yaşıyoruz önü açık bir meslek olarak görüyorum.

Hocam staj yaptığınız zaman tersane ortamını anlatabilir misiniz?
    Oradaki mühendislerle de röportajınız olursa ve bana da anlatırsanız çok sevinirim.

• Hocam ben de 2.sınıfım okul hiçbir şekilde gelişime açık değil bizim bölüm hocaları da artık emekli olma kafasında,

onun dışında benimde sizle durumum aynı ben de ilk başta yani 1.sınıfta bu bölümün bana göre olmadığını düşünmüştüm fakat bildiğin gibi ilk sene çok bölüm dersi olmadığından belki 2.sınıfa geldiğimde severim diye düşündüm fakat yanılmışım.

Babam deniz astsubayılığı yaptığı için çevremizde çok fazla gemici var(çarkcı,kaptan,mühendis vb.)onlara danıştığım zaman Türkiye'de gemi sektörünün hep açık olacağı yönünde.

Hocam sonuç olarak bölümümüz bizim ilerideki 40 senemizi temsil ediyor 40 sene mutsuz olmaktansa, sevmediğimiz işleri yapmaktansa, seveceğimiz işleri yapmak çok daha doğru karar; evet tersane şartları çok zor fakat işi sevdiğin zaman hiçbir iş zor gelmez :)

Staj yaparken elbetteki öğreneceğim çok şey olacak bakalım...Bir iletişim adresi bırakırsan ordan iletişime geçerim seninle hocam .

• Hocam sizin dediğiniz gibi düşünüyorum acaba 2.sınıfıda mı görsem diyorum ama bu seferde zaman kaybım olacak. 1 senede mezun senem var zaten.

Büyük ihtimalle gemi inş ve mak müh geçerim hocam.

Dediğiniz gibi durumlarımız çok benzermiş, babam önceden kaptandı ,amcalarım ve dayımda kaptanlık yapıyor şu anda
    İkimizinde denizcilikle uğraşan çevresi varmış.

Myp yaptığın zaman kyk yurdu çıkar mı? Sorusunun cevabını tam öğrenmiş değilim , sizin bilginiz varmıydı?

Hocam numaramı özelden atıyorum size

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.