Şimdi Ara

İTÜ Endüstri Mühendisliği Hakkında Bilgilendirme - Konunun 8. Yılı (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
219
Cevap
19
Favori
36.647
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • ananni A kullanıcısına yanıt

    Hocam merhaba. Bir arkadaşım tıpı bıraktı endustri mühendisliği için. 2 sene mezuna kalmıştı , 1 sene tıpta okudu. Yanı su an 21 yaşında. Yeniden hazirlanip itu endustri veya Boğaziçi endustri hedefliyor. 26 yaşında mezun olması iş bulmasini zorlastirir mi ? (Onun hesabi yok benim sormami istedi :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Bazi firmalar yeni mezun programlarina cok basvuru geldigi icin on eleme yapabilmek icin universite ve yas siniri koyabiliyor. Eski sirketimde bu vardi. Bundan dolayi bazi zorluklar yasamasi muhtemel ancak mutlaka isini bulur, cok asiri zorluk yaratacak durum olacagini dusunmuyorum.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ananni A kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ederim hocam. Bi yanıtınızda 93 lu arkadasim ise alinmadi en son 94 luler alindi demissiniz. Yas siniri 26 anladigim kadariyla ?? Eger oyleyse arkadasima bu guzel haberi verebilirim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu net bir kural degil. Sirketine gore, o seneki basvurulara gore, IK politikasina gore degisir. Veya hic koymazlar, bilemeyiz :)

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Konuyu yukarıya alayım, sorusu olan arkadaşlar varsa sorabilirler. Sorunuz özel değilse konu altından yazarsa herkes faydalanabilir.


    Kendimle ilgili bilgi vereyim. Ülke şartlarından dolayı her geçen gün çalışmak daha doğrusu geçinmek zor hale geldi. Şirketteki bir fırsat ile yurtdışı bir pozisyona geçme durumum oluştu. Detaylar belli olduktan sonra düşünüp karar vereceğim.

  • Özelden gelen bir soruyu herkesin faydalanması adına burdan cevaplıyorum.


    İtü endüstri mühendisliği ile ilgili bir kaç sorum olacaktı

    Bölümü okurken almanca öğrenmek fazladan avantaj sağlar mı? Almanyada master yapmak, çalışmak ya da erasmus ile gitmek için

    Siz ya da sizin çevreneizde almanca öğrenen olmuş muydu?

    Bölümü okurken başka bölümlerle çap yapmak hakkında bilginiz var mı, siz yaptınız mı ya da yapan insanları tanıyor musunuz?

    Bölümü okurken erasmus, bölüm bittikten sonra yurt dışı imkanı olarak sizce nasıldır?

    Sorduğum soruların hepsi kişiye bağlı bunun farkındayım bu yüzden sizin ya da bölümde sizinle beraber okumuş insanlara göre sayılarla değerlendirebilir misiniz?

    80 kişiden 30 40 erasmus yaptı, 5 10 kişi yurt dışına çıktı çıkamadı gibi cevapların kafamdaki soruları daha iyi çözeceğini düşünüyorum

    Ayrıca müh okurken almanca öğrenme isteği çok ütopik bir istek midir sizce?

    Bir de makine mühendisliği ve işletme mühendisliği hakkında bilginiz var mı?

    Makine mühendisliğine daha sıcak bakıyorum cevaplamak isterseniz ona yönelik sorularda sorabilirim


    Benim çevremde Almanca ile Almanya'ya erasmusa giden bir arkadaşım olmuştu. O da daha sonra İTÜ'den ayrılıp gittiği okula kayıt yaptırdı ve orda kaldı. Almanya'da bazı okullar Almanca koşulu koyuyor ve çok da güzel mühendislik okulları. O yüzden Almanca bu okullar için avantaj sağlar.


    ÇAP yapan arkadaşlarım oldu. Son derece yoğun bir programın oluyor ama yapılmayacak bir şey değil.


    Erasmus anlamında çok fazla sayıda okul mevcut ve gitmek bence zor değil. Direkt mezuniyet sonrasında yurtdışı için ise yüksek lisans ile devam etmek istenirse gitmek zor değil ancak direkt çalışmaya başlamak için gitmek zor.


    Sayı veremem ancak erasmusa gitmek isteyip de gidemeyen arkadaşım olmadı. Mezun olur olmaz yurtdışında yüksek yapan arkadaşlarım da vardı fakat direkt yurtdışında çalışmaya başlayabilen olmadı. Ancak son 1 yıldır arkadaşlarım arasında yurtdışına çalışmaya giden çok sayıda arkadaşım var. Yüksek lisans için gidip sonra orada çalışmaya başlamak en kolayı gibi görünüyor.


    Almanca öğrenmek hiç de ütopik bir istek değil ve yukarıda bahsettiğim gibi artıları olabilir.


    İkisi hakkında biraz fikrim var ama İşletme müh hakkında daha çok bilgim var. Dilersen siz sorun, cevaplayabildiklerime yardımcı olmaya çalışırım.





  • Hocam endüstri mühendisliği nin olumsuz taraflarından bahseder misiniz ben çok yönlü bir insanım ona eminim sosyal yönden sosyal becerilerim iyi ama bazı ortamlar da tercihe bağlı asosyalim? Olumsuz yanlarıni söylerseniz çok sevinirim dediğim gibi İTÜ endüstri düşünüyorum okurken çalışma network olayları nasıl kısaca bahseder misiniz ?


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • marshalldtuna M kullanıcısına yanıt

    Bu sosyallik asosyallik meselesiyle ilgili önce mesajlarımda bir yazım olmuştu diye hatırlıyorum ona bakmanızı rica edeceğim. Bu sosyallik olayı nasıl ve nereden çıktı gerçekten anlamıyorum ancak sosyal/asosyal olmanın bölümle çok bir alakası olmadığını söyleyebilirim.


    Bana göre en büyük olumsuz yanı endüstri mühendisliğinin çok fazla alana yönelebilecek olması (bu bazı durumlarda aslında aynı zamanda avantaj) ve makina/elektronik/inşaat/bilgisayar vs gibi çok daha somut bölümlerden ziyade işletme gibi daha soyut bir eğitim planı içermesi.


    Okurken çalışma ve network olayı tamamen uzun dönemli stajlardan geçiyor. Ben dahil arkadaşlarımın neredeyse tamamı en az yarım sene bir şirkette uzun dönemli staj yaptı ve işe giriş zamanında bu uzun stajlar çok işe yarıyor. Hem tecrübe anlamında, hem iş dünyasını önceden tanıma anlamında hem de insan tanıma anlamında.





  • Cevabınız için teşekkürler hocam.Peki okuması rahat deniyor en azından diğer bölümlere göre mesela ceng den vs arkadaşlarıniza göre ne kadar rahatınız okulda ceng ve endüstri arasında gidiyorum.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • marshalldtuna M kullanıcısına yanıt

    Ceng ne demek açıkçası bunu bilemediğim için bir karşılaştırma yapamıyorum ancak endüstriyi okuması gerçekten kolay bunu rahatlıkla söyleyebilirim.


    Ceng(computer engineering) - bilgisayar mühendisliği mi demek istiyorsunuz? Düşünüp bu olabileceğini buldum ama emin de olamadım  Eğer öyleyse evet bilgisayara göre de okuması gayet kolay.

  • Hocam cevaplarınız için çok teşekkürler.Endustri mühendisliğinde Home Office çalışma durumu oluyor mu ? Evden çalışmak çok güzel olurdu ve Hocam çok özel olacak ama maaşlar nasıl 2-3 yıl deneyimli bir endüstri mühendisi ne kadar maaş alır ? İTÜ mezunu olduğunu ve ingilizce nin yanında ekstra bir dil daha bildiğini varsayalım




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marshalldtuna -- 7 Temmuz 2022; 16:45:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • marshalldtuna M kullanıcısına yanıt
    Homeoffice isi calistigin sirkete ve fonksiyonuna gore degisiyor. Ornegin onceki sirketimdeki calisanlar suan haftada 1 gun ofise gidiyorlar kalan 4 gun evden calisiyorlar. Benim suanki sirketimde ise haftada 3 gun ofise gidiyoruz. Tabi bir fabrikada uretim fonksiyonunda calissan 5 gun fabrikaya gitmen gerekir evden calisabilecegin bir durum soz konusu degil.

    2-3 deneyimli calisan 10-15 bin tl arasi bir para alir diye dusunuyorum. Ust duzey kurumsal bir firmada maas okuluna gore degisiklik gostermez. Ek dilin paraya donustugunu bildigim sadece bir sirket var(bir banka), orasi disinda buna da denk gelmedim.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Merhaba yeni mezun maaşları nasıl oluyor endüstri mühendisliğinde? İTÜ endüstri gelecek inşallah bana da

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fabianoo kullanıcısına yanıt

    10k-13k civarında oluyor fakat mezunlardan maaşa fazla dikkat eden olduğunu da sanmıyorum. İTÜden mezun olan endüstri mühendisi ilk yıllarında deneyim kazanmak için çalışır çünkü kazanacağı o deneyim ileride ona daha büyük bir maaş olarak geri döner.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shardnn -- 20 Temmuz 2022; 20:47:13 >
  • Fabianoo kullanıcısına yanıt

    Bu cevaplaması zor bir soru. Sektöre göre, firmaya göre çok fazla değişkenlik gösterebiliyor ama 8-12bin₺ arasındadır diye tahmin ediyorum. Sizin mezuniyetinize minimum 4 sene var. 4 sene sonraki ülke durumuna göre dolar bazında da büyük değişiklikler gösterebilir  

  • Hocam merhaba buralardaysanız birkaç sorum olacaktı,(bu sene iyi bir dereceyle itü endüstriyi kaçırdım türkçeyi yazmamıştım ve dişe yerleştim tıp istemediğim için)

    1)İTÜ endüstri Türkçe-İngilizce pek fark yok demiştiniz acaba Türkçe bölüm erasmus veya yurtdışı için dezavantaj sağlar mı?

    2)Mezun olduktan sonra iş hayatına atılınca hayatınızı kurabiliyor musunuz?Şuan gördüğüm kadarıyla İstanbulda yaşam çok pahalı ve yeni mezun 10bin TL ile sıkıntıya girer gibi gözüküyor.

    3)Şirkete göre değişir ama belli bir tecrübeniz var şuanki çalışma koşulunuz nasıl örneğin işten sonra spor vs aktivitelere katılabiliyor musunuz?

    4)Maaşınız rahat yaşamaya birikime ev araba almaya yetiyor mu?

    5)Son sorum keşke mühendislik yerine sağlık seçseydim dediğiniz oldu mu?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gu590 G kullanıcısına yanıt

    Merhaba, öncelikle hayırlı olsun.


    1) Hiç bir dezavantaj sağlayacağını düşünmüyorum, her iki bölüm mezunundan da TOEFL istenecek.


    2) Ben kurdum ama şuan yeni mezunlar için o kadar kolay olmadığını rahatlıkla söyleyebilirim. Geçen sene 2 stajyerimiz İstanbul'da iş bulmasına rağmen maaşına uygun kiralık ev bulamadığı için memleketine dönmek zorunda kaldılar. Gerçekten üzücü ve zor bir durum, umarım bir an önce İstanbul'daki saçma kira problemi alım gücünün artmasıyla çözülür.


    3) Evet şirkete, departmana, yılın dönemine göre değişir ama genelde bulabiliyorsun 5-6'dan sonra vakit genelde senin oluyor.


    4) Kesinlikle hayır. 5 yılımı tamamlamış bir çalışan olarak, rahatça yaşayabildiğimi söyleyemem. Şans eseri 2020 Mart ayında, ailemin de yardımıyla kredi kampanyalarından yararlanıp bir ev almıştım. Şuan onun kredisini ödüyorum ama bir daha asla ev veya araba alabileceğimi düşünmüyorum. O dönemki maaş/gider/ev fiyatları/kredi oranları dengesi benim açımdan çok uygundu ve böyle bir işe girişebildim. Şuandan itibaren bir daha bu uygunluk gelir mi bilmiyorum. 5 yıl geçmesine rağmen, arada terfiler almama rağmen maaşımın dolar karşılığı ilk işe başladığımdan beri aynı.


    5) Yok hiç demedim, içimde kalan başka bir bölüm var onu konuda çok kez yazdım ama sağlık alanını hiç düşünmedim, düşünmüyorum.





  • Hocam endüstriyle bir alakam yok, o yüzden endüstri mühle alakalı çok bilgim yok. İnternetten araştırsam da hep çok yüzeysel cevaplar olduğu için anlayamadım. Hala çok farklı sektörlerde çalışabildikleri için endüstri mühün bir iş gününde ne yaptığını bile kavrayabilmiş değilim.   Endüstri mühle ilgili bir kaç merak ettiğim şey var.

    1-İş yerinde masa başında mı çalışıyorsun sahaya gitmen gerekiyor mu?

    2-Okul hayatında aldığın 50-60 dersten iş yerinde mesleğini icra ederken en çok işine yarayan ders/dersler hangileri? Yani mesela kalkülüs illa ki işine yarıyordur ama direkt bölümüne özgün derslerden hangileri en çok işine yarıyor?

    3-Çalışırken işine yarayacak şeyleri okulda mı daha çok öğrendin stajda mı? Yani mezun olana kadar mesleği öğrenirken öğrendiklerimin %30'unu okulda öğrendim, %70'ini stajda öğrendim gibi kabaca bir şey söyleyebilir misin?

    4-Okulda sana sadece bölümüne özel 100 birimlik ders öğrettiyseler bunların kaç birimini mesleğini icra ederken direkt kullanıyorsun?


    Teşekkürler





  • taha178 kullanıcısına yanıt

    Yaptıkların çalıştığın firma ve departmana göre çok değişebilecek olup çeşitli departmanlara göre neler yapıldığını ilk mesajlarımdan birinde yazmaya çalışmıştım.



    Ben yeni bir ekibe geçiş yaptım ve satışa çok yakın bir pozisyon. Buna göre sorularını cevaplayacağım.


    1) Ben şuanki ekibimde %60 masa başı %40 civarında sahada satış bölgelerinde çalışacağım gibi görünüyor. %100 masa başında olmam gereken görevlerde de bolca bulundum.


    2) Hayır kalkülüs hiç işime yaramıyor. Satış-pazarlama ekiplerinde temel matematik son derece yeterli oluyor. Bunun yanında temel istatistik, optimizasyon bilgilerini kullanıyorum.


    3) Kesinlikle stajda. Eğer üretimde çalışsaydım okulda çok şey öğrendim diyebilirdim ama üretimde çalışmadığım için neredeyse çoğu şeyi işte çalışarak öğrendim, öğreniyorum.


    4) Okuldaki bilgiler aşırı teorik ve üst seviye kalıyor işyerinde kullanmak için. Dediğim gibi üretimde çalışsam özellikle üretim planlama, iş etüdü, belki yöneylem kullanabilirdim ama ofis işinde bunlara çok gerek kalmıyor.





  • ananni A kullanıcısına yanıt

    Anladim hocam tesekkurler


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.