Şimdi Ara

ITU Endüstri mi Hacettepe Bilgisayar mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
1.884
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bir kaç yıldır bilgisayar istiyordum fakat endüstri bu sene dikkatimi çekti fakat bazı endişelerim var meslekle ilgili

Çok fazla imkanı ve alan var deniyor bu iyi bir şey fakat sanki herşeyden azar azar görüyolarmış gibi hissediyorum.yani o kadar büyük bir iş alanında kaybolacakmışım gibi geliyor

• sana bağlı ikisi de çok güzel bölüm
  • Hocam ikisi de senin isteğine bağlı olarak seçilebilecek yerler.Eğer bilgisayar okumak istiyorsan hacettepe bilgisayar,endüstri okumak istiyorsan endüstri oku.Buradakilere baksan belli başlı bir iki meslek hariç herkes işsiz olur.
  • CENG!
  • hacettepe'de ceng değil cs var. tutturmuşsunuz ceng diye bir şey bildiğiniz yok.
  • Thurnusol Kağıdı T kullanıcısına yanıt
    Ceng o kanka.

Trdeki tek cs dokuz eylülde.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hacettepe resmiyette ceng bölümüdür gerçekte cs bölümüdür. Bölümün çalışmalarını ve ders içeriklerini bilmeyenler boş konuşur.

Hacettepe csde okuyorum ben. Sorun varsa cevaplarım. Bölümün tanıtım yayınları, mezunlarla canlı yayınlar, bölümle ilgili sorular için whatsapp grubu kuruldu. İsteyene özelden davet atarım. Her türlü sorunuza açığız.

Edit: yeni yetme savar: Rica ediyorum aptal yorumlarda bulunacaklar, iqsuzlar mesajımı alıntılamadan cevap verin benim değerli zamanımı yemeyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bossdarkkiller -- 3 Ağustos 2020; 16:11:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • bossdarkkiller B kullanıcısına yanıt
    hacettepe cs ne, 1.6 olandan mi?
  • Sabanci?

• Ikibinongibigelecek I kullanıcısına yanıt
    Offfff.

• Yanlis mi biliyorum hocam sabancida da yok mu ?

Aynen kanka. Cs olduğu için fizik, dijital logic, bilgisayar mimarisi, elektronik devreler dersleri var.

Yurt dışındaki cs bölümü Türkiye’de mühendislik olarak devlirilip donanım dersleri eklenmiştir.

Tek cs bölümü dokuz eylülde yakın bir zamanda açılmıştır.

Cs iyi ceng kötü diye bir şey de yok zaten. Neyşn kompleksi bu anlamadım.

• Endüstride her sektörde ihtiyaç olan şeyler var.

Kısaca bir olayı daha efektif hale getirmeye çalışıyorsun. Lojistiğe finansa yazılıma kaymak da kolaymış gördüğüm kadarıyla

• Ağzı olan konuşuyor 4chane döndü forum yeni yetmeler yüzünden. İsteyen açıp bakar stanford üni cs departmanı da fizik dersi veriyor. Ya da logic design dersini güney carolina cs departmanı da veriyor. Cahil cahil konuşup insanların aklını karıştırıyorsunuz. Fizikle veya diğer derslerle ne alakası var konunun. Ben g.t etmekten bıktım siz olmaktan bıkmadınız. Dünyadaki her üniversite kendi programını yapar masaya koyar okumak isteten gider okur. Yok niye fizik dersi var diye küçük hesaplarla uğraşanlar da tutunamayıp internet kafe açar.

• Kişiye göre değişir. İkisi de pişman etmez doğru tercih yaparsan. İyice araştır mezunların çalıştığı alanlara falan bak. 5-10 sene sonra nerelerde nasıl bir ortamda ne şekilde çalışmak istediğini düşün bölümleri inceledikten sonra.
    Bölümün adı Bilgisayar mühendisliği ve diğer bilgisayar mühendisliği müfredatlarından bir farkı yok kardeş. Sabaha kadar yırtın dur bir şey değişmez. Hadi kal sağlıcakla.

• İtü endstri markadır

• Yazık valla cahil insanlarla muhattap oluyoruz taa amerikalardan örnek verip kanıtlarla g.t ediyoruz hala daha konuşmaya yüz buluyorlar. Ülkemizde 2 üniversitenin müfredatları bile benzemezken adam tüm bilg. bölümleri için fark yok dedi. İlginç, kim bilir ne bölüm okuyor. Hacettepe cs undergrad diye googlelatmaktan aciz insanlar tartışmaya giriyor. Arkadaşlar ülkemizde bir üni 1. Sınıfta python dersi verirken diğer üni. C dersi veriyor. Bu bile çok büyük bir farktır. Varın bana inanmayın ben şu an yırtınıyorum bu arkadaş gibi ben de götümden uyduruyorum gibi düşünün, ama gidip kendiniz araştırın bunları, hadi eyvallah.

Bilgisayar bilimlerine giriş derslerinde c değil de Python verilmesi bölümün cs olduğunu göstermez. Zaten dilden bağımsız olarak herhangi bir dil kullanılarak programlamanın temeli öğretilir. Bütün dillerde temel mantık aynıdır, syntax farklıdır. C öğrenen kişi kısa sürede diğer dillere geçiş yapabilir. Python için de geçerli bu ancak memory management gibi mevzular sebebiyle daha donanımsal düşünmeye ittiğinden C daha iyi bir tercihtir.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.