Şimdi Ara

ıtü elektronik &haberlesme muhendisligi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
382
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar forumda bu konu ile ilgili son başlık 2009 gibi açılmış. Ben daha güncel bilgiler için yeniden açtım.
    Arkadaslar ve abilerim itü elektronik &haberlesme mühendisliği ile ilgili verebileceginiz bilgiler, okurken avantajları ve dezavantajları, mezun olduktan sonra imkanları ve mümkünse kazanabilecegimiz ücretler hakkinda vereceginiz bilgiler altın degerinde malum tercih dönemindeyiz. Şimdiden teşekkür ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Selamlar dostum. Farkettinmi bilmiyorum ama sorguladığın üniversitenin adı İTÜ ve bölümde elektronik haberleşme mühendisliği :) İTÜ mühendislik konusunda kesinlikle ülkenin en iyi 2-3 okulundan bir tanesidir (kimisine göre en iyisi) . Hiç düşünmeden yaz. Alacağın ücret kesinlikle düşük olmayacaktır iş imkanı olayına gelecek olursak iş bulmamak için uğraşmadığın sürece veya aşırı büyük şanssızlıklar yaşamadığın sürece işsiz kalmassın , hatta hiç bir şekilde işssiz kalmazsın en fazla karşına çıkacak şanssızlık beklentilerinin altında kalan bir iş yeri olur. Sonuçta fizik , endüstri mühendisliği falan değilki işssiz kalma riskin yüksek olsun. Eğer puanın İTÜ ye yetmezse Yıldız Tekniğide bir düşün derim kesinlikle o da çok iyi bir üniversite
  • 5 senedir itüdeyim. Bok gibi üniversite. Hocalara soru sorsan cevap alamazsın. Gel de gör hanyayı konyayı. Ama takılmaca için biçilmiş kaftandır. Kulüpler sürekli parti yapar aşırı çalışan öğrenciler sürekli stres atma peşindedir. Hocalara maaş az gelir. Devlete sövmekten hiç geri durmazlar. Adam gibi bir iki tane hoca var gerisi tırt.
  • Herkes böyle der, ben de tekrarlayayım, alacağın ücrete bakma. Zaten itüden çıkınca genel olarak iş imkanı doğuyor. Tahminim en az 2500 tlden başlar.

Okuyacağın bölüm elektronik, içinde yazılım da var donanım da. Çalışabileceğin yerler de çok güzel, bir tanıdığım baykar'da staj yaptı, insansız hava aracı üretiyorlardı, ama sadece staj bu, pek iş yapmadı tabi.
    Kendisi sürekli proje yapardı, liseden de programlama bildiği için ilk sene yüksek lisans yapan birine verilmiş uydu projesinin çoğu işini o yaptı hatta çinden fırlatıldı(3-4 sene önce)

Yarışmaya katılıp amerikaya gitti rektörlük desteğiyle(CANSAT)

Amaaa, bölümünü sevmiyor, keşke bilgisayar okusaydım diyor. Hocaları sevmiyor sanırım. Ben de bilgisayar okuyorum, şu an daha 2. sınıfa geçtim ama ben de bazı hocaların tutumundan memnun değilim. Ama ankaraya(odtü) gitmediğim için de memnunum, Odtünün ortamı bana göre değildi, Ankara zaten en güzel yeri İstanbul yolu olarak bilinmiş bir şehir, sen bilirsin tabi, ama seviyorsan zevkli bir bölüm, çünkü yaptığın projeler gözle görülür elle tutulur olur, bizim bilgisayarda öyle değil :D

Hayırlı ramazanlar

• quote:

Orijinalden alıntı: 26eses25

Selamlar dostum. Farkettinmi bilmiyorum ama sorguladığın üniversitenin adı İTÜ ve bölümde elektronik haberleşme mühendisliği :) İTÜ mühendislik konusunda kesinlikle ülkenin en iyi 2-3 okulundan bir tanesidir (kimisine göre en iyisi) . Hiç düşünmeden yaz. Alacağın ücret kesinlikle düşük olmayacaktır iş imkanı olayına gelecek olursak iş bulmamak için uğraşmadığın sürece veya aşırı büyük şanssızlıklar yaşamadığın sürece işsiz kalmassın , hatta hiç bir şekilde işssiz kalmazsın en fazla karşına çıkacak şanssızlık beklentilerinin altında kalan bir iş yeri olur. Sonuçta fizik , endüstri mühendisliği falan değilki işssiz kalma riskin yüksek olsun. Eğer puanın İTÜ ye yetmezse Yıldız Tekniğide bir düşün derim kesinlikle o da çok iyi bir üniversite

cevabınız için teşekkür ederim. Çevrenizde var mıdır bu üniversite ve bölümden mezun olan? Okurken ve mezun olduktan sonra ne gibi izlenimler elde ettiniz?

• quote:

Orijinalden alıntı: kesici61

5 senedir itüdeyim. Bok gibi üniversite. Hocalara soru sorsan cevap alamazsın. Gel de gör hanyayı konyayı. Ama takılmaca için biçilmiş kaftandır. Kulüpler sürekli parti yapar aşırı çalışan öğrenciler sürekli stres atma peşindedir. Hocalara maaş az gelir. Devlete sövmekten hiç geri durmazlar. Adam gibi bir iki tane hoca var gerisi tırt.

teşekkür ederim cevabınız için. benim abim de itü inşaat'ta söylediğinizin aksine hocalarıyla iletişiminin çok iyi olduğunu söylüyor ve hocalardan çok memnun. Acaba bölümden bölüme fark mı ediyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ascyuby

Herkes böyle der, ben de tekrarlayayım, alacağın ücrete bakma. Zaten itüden çıkınca genel olarak iş imkanı doğuyor. Tahminim en az 2500 tlden başlar.

Okuyacağın bölüm elektronik, içinde yazılım da var donanım da. Çalışabileceğin yerler de çok güzel, bir tanıdığım baykar'da staj yaptı, insansız hava aracı üretiyorlardı, ama sadece staj bu, pek iş yapmadı tabi.
    Kendisi sürekli proje yapardı, liseden de programlama bildiği için ilk sene yüksek lisans yapan birine verilmiş uydu projesinin çoğu işini o yaptı hatta çinden fırlatıldı(3-4 sene önce)

Yarışmaya katılıp amerikaya gitti rektörlük desteğiyle(CANSAT)

Amaaa, bölümünü sevmiyor, keşke bilgisayar okusaydım diyor. Hocaları sevmiyor sanırım. Ben de bilgisayar okuyorum, şu an daha 2. sınıfa geçtim ama ben de bazı hocaların tutumundan memnun değilim. Ama ankaraya(odtü) gitmediğim için de memnunum, Odtünün ortamı bana göre değildi, Ankara zaten en güzel yeri İstanbul yolu olarak bilinmiş bir şehir, sen bilirsin tabi, ama seviyorsan zevkli bir bölüm, çünkü yaptığın projeler gözle görülür elle tutulur olur, bizim bilgisayarda öyle değil :D

Hayırlı ramazanlar

cevabınız için teşekkür ederim. konuştuğum öğrenci arkadaşların çoğu öğretmenlerden şikayetçi ve siz de öylesiniz. Şikayetler ne yönünde? bi öğrenciye bir öğretmen neden zorluk çıkarsın?
    Hayırlı ramazanlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cagatay13 -- 9 Temmuz 2015; 4:55:25 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BOUN-ODTU-ITU
    6 ay önce açıldı
    ODTÜ IKTİSAT vs ITÜ EKONOMİ
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagatay13

quote:

Orijinalden alıntı: kesici61

5 senedir itüdeyim. Bok gibi üniversite. Hocalara soru sorsan cevap alamazsın. Gel de gör hanyayı konyayı. Ama takılmaca için biçilmiş kaftandır. Kulüpler sürekli parti yapar aşırı çalışan öğrenciler sürekli stres atma peşindedir. Hocalara maaş az gelir. Devlete sövmekten hiç geri durmazlar. Adam gibi bir iki tane hoca var gerisi tırt.

teşekkür ederim cevabınız için. benim abim de itü inşaat'ta söylediğinizin aksine hocalarıyla iletişiminin çok iyi olduğunu söylüyor ve hocalardan çok memnun. Acaba bölümden bölüme fark mı ediyor?

evet bölümden bölüme ve kişiden kişiye de fark eder. Ben hiç sevemedim üniversitedeki insanların kafa yapısını.

• cagatay13 C kullanıcısına yanıt
    Tutumları, öğrenciye yardımcı olmak gibi bir şey zor bulunan bir sıfattır. Her konuda böyle düşünebilirsin, gerek soru sorarsın verdiği yanıt(veya vermediği), gerek yoklama konuları vs. vs.
  • ascyuby kullanıcısına yanıt
    peki abi bazı şeyleri görüp tecrübe ettin. elbet şu an bölüme ve üniversiteye bakış açın değişmiştir. 18 yaşına dönsen veya kendini benim yerime koysan yine tercih eder miydin?
  • kesici61 kullanıcısına yanıt
    Peki abi şimdi daha tecrübelisin bazı şeyleri görüp geçirdin. Türkiyedeki eğitim şartları da malum. itü'den daha iyi bir alternatif de yok gibi. Ne dersin?
  • cagatay13 C kullanıcısına yanıt
    Madem öyle düşünüyorsun İTÜye gel. Ama sonradan, vay efendim ne bekliyordum da ne çıktı, deme. Bi bok yok burda. Okumaktan çok bir ton saçmalıkla uğraşacaksın. Bunları bilerek gel. Ben çok beklentilerle geldim ama tutmadı.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.