Şimdi Ara

itü'de müh. seçmeyerek hata mı ettim?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
245
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • evet arkadaşlar bu sene girmiştim sınava. kocaeli mekatronik müh. kazandım. (kocaelinde en yüksek puanla alan bölüm sanırım.) itü'de 2.planda kalan mühendisliklere puanım yetiyordu. (çevre- geomatik- gemi tekn.) Ben bunları yazmadım daha iyi bir bölüm olduğunu düşündüğüm bu bölümü kazandım. Facebookta falan bakıyorum adam hacettepe üni. nükleer müh. okuyor hava 1500. aynı şekilde itü çevre müh. okuyan var o da aynı. gayet de memnunlar hayatlarından. sizce yanlış bir tercih mi yaptım?

• Hayır tabiki. Eğer kendi üniversitende iyi bir derece yakalarsan seni havada kaparlar. Bölüm daha önemlidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben olsam itüde kalırdım, ama kesinlikle yanlış tercih değil. İstediğin bölümü okuman da çok önemli.
  • Hayatın boyunca yapacağın mesleği hava atmak için mi seçeceksin? Artık ee'desin bölümü hakkıyla bitirmeyi düşünmen gerekirken saçma saçma işlerle uğraşma.
  • İTÜ Çevre'de okuyorum. Kesinlikle doğru olanı yapmışsın. Yoluna devam et.
  • kocaeli üniversiteside kötü bir üni değil sonucta sanayi bölgesinde bölümünde,fazla takılma bunlara
  • Alan Wake kullanıcısına yanıt
    usta ne söliyim geomatik yazmayarak asrın hatasını yapmışssın pek kimse bilmiyor bu bölümü fakat iş bulma olasılıgı o kadar yüksekki dikkat edersen çoğu yer harita mühendisi arıyor yeni mezuna 2 bin 2500 verdiklerini gördüm ki bunlar başlangıç fiyatları. Ama yinede istedigin ve kendine yakın hissetigin bölümde okumak seve seve o işi yapmak hepsinden önemli bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ssarunass -- 7 Eylül 2013; 12:34:08 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Geomatik mühendisliği 2. plan diyorsun da adamlar mezun olur olmaz işe giriyor İTÜ'den mezunsa ki kuzenim ve ablam mezun olmadan girdi. Maaşları da ilk sefere göre gayet iyi sayılır. Ablam 2500 , kuzenim 2800 lira alıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hatake Kakashi

Geomatik mühendisliği 2. plan diyorsun da adamlar mezun olur olmaz işe giriyor İTÜ'den mezunsa ki kuzenim ve ablam mezun olmadan girdi. Maaşları da ilk sefere göre gayet iyi sayılır. Ablam 2500 , kuzenim 2800 lira alıyor.

ama pek yükselemiyor maaşları yapılan iş belli çünkü.. üstüne çok birşey katılamıyor.

ayrıca o hava atanlar 1-2 sene sonra küfür etmeye başlıyorlar
  • quote:

Orijinalden alıntı: King_Leoric31

quote:

Orijinalden alıntı: Hatake Kakashi

Geomatik mühendisliği 2. plan diyorsun da adamlar mezun olur olmaz işe giriyor İTÜ'den mezunsa ki kuzenim ve ablam mezun olmadan girdi. Maaşları da ilk sefere göre gayet iyi sayılır. Ablam 2500 , kuzenim 2800 lira alıyor.

ama pek yükselemiyor maaşları yapılan iş belli çünkü.. üstüne çok birşey katılamıyor.

ayrıca o hava atanlar 1-2 sene sonra küfür etmeye başlıyorlar

Vallahi ablam geçen yıl 4 arkadaş 60 kilometrelik bir alanda ölçüm işi almışlardı. 20 bin lira kazandılar 1 aylık işten. Kişi başı 5 bin aldılar. Harita mühendisliğinde gerçekten para var yani öyle çok uçuk hayallerin peşinde değilseniz çok rahat biçimde yaşarsınız.Eviniz de olur, arabanız da , tatilinize de gidersiniz. Bir şirket dışında bu tür ölçüm işleri de var yani onlara. KPSS ile devlet kontenjanı da fena değil ki devlete girebilirse gerçekten çok rahatlar. Puanım yetse ben de harita okurdum ama Metalujiye girdim memnunum şu an için.

Ha ne ablam ne de kuzenim İTÜ'de okuduğundan 1 kere bana hava attıklarını falan görmedim ama ne mesleklerini ne de okudukları okulu kötülediklerini de görmedim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.