Şimdi Ara

# İTÜ 2013 Girişliler # (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.273
Cevap
45
Favori
163.285
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ahmet//

quote:

Orijinalden alıntı: CardaQue

EHM ne kadar çok var beyler ?

kapattık bölümü

Hacı ben kontrolcüyüm ama resmen DHliler basmış EHMyi

Orijinalden alıntı: beyazdalga

arkadaşlar daha öncede konu açtım ama takan olmadı..benim istanbulda hiç tanıdığım yok,eve çıkabileceğim birisi de yok ne yazık ki..Antalyadan geleceğim itüye ve yurtlara başvuracağım ama çıkmama ihtimalide var elbette.Bu durumda nerelerden ev bakabilirim?
    Antalyadan bir tanıdığımızın seyrantepede evi varmış bana kiralamayı önerdi,sizce seyrantepe nasıldır?
    Başka hangi semtlerden ev tutabilirim.
    Not:Tek başıma kalacağım çünkü hiç tanıdığım yok.
    Lütfen yardımcı olun,özelden mesaj atabilirsiniz teşekkürler.

seyrantepe okula yakın bir semttir, ev de metroya yakın bir yerdeyse okula ulaşımın çok rahat olur. zaten benim bildiğim kadarıyla asil listeden yurt çıkmasa bile, yedek listeye giriyorsun ve o liste bir şekilde ilerleyip bir zaman sonra sana vuruyor. benim bir arkadaşım da geçen dönem yurtların yedek listesindeydi, o zamana kadar okulun kütüphanesinde yattı, ordu evinde bir ay kaldı (kovmalarına kadar), geri kalanı da tuzla'ya, akrabalarının yanına gidip gelerek geçirdi, derken yedek listesinde bir şekilde sıra ona geldi ve şu anda vadi'de kalıyor.

yani demek istediğim, bunu bir soruştur. kontenjanların oynamasına göre o liste de oynuyor, sırası gelen yerleşiyor ya da yerleşmiyor. o yüzden hani sana da sıra gelirse, direkt çıkabileceğin, sorun olmayan bir yerde kalman mantıklı olacaktır, ona da tanıdığının evi tanımı tam uyuyor. sıra sana geldiğinde ay ortası olmasını, 2-3 aylığına kalmış olmanı dert etmeyecek birini bulman iyi, yedek listede sıra sana hiç gelmese bile sonuçta evin olacak.

onun dışında, başka ev bakacaksan illa ki, metro hattı üzerinde bakmanı öneririm, çünkü okula metroyla ulaşacaksın, o yüzden genelde öğrencilerin kaldığı semtler olacak mecidiyeköy ve 4. levent'e bir göz at. neredeyse evde kalan tüm arkadaşlarım bu iki semtte kalıyorlar. oralardan bak, illa ki öğrenciler için bir şeyler vardır.

bir de, tavsiyem bir tanıdığın varsa antalya'dan istanbul'a gelen, iyi anlaşabilecekseniz onla birlikte çıkın. yalnız başına hem sıkılırsın, hem de zor olur; hem maddi hem de manevi açıdan.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hmac -- 31 Temmuz 2013; 0:14:34 >

• hmac H kullanıcısına yanıt
    cevabınız için çok teşekkür ederim.mecidiyeköy ve 4.leventten evlere bakmaya başlayacağım.
    istanbula giden arkadaşım var ama hiç birinin ev gibi bir düşüncesi yok şu anda itü de okuyan arkadaşlarımda yurttalar yada başkalarıyla eve çıktılar zaten.Ben mezun kaldığım için geride kaldım biraz.
    istanbulda yanında kalabileceğim hiç kimse yok yani yurt çıkmaz ise yedek bekleyemem hemen okullar açılana kadar bir ev bulup yerleşmek zorundayım ne yazık ki.

cevabınız için çok teşekkür ederim.mecidiyeköy ve 4.leventten evlere bakmaya başlayacağım.
    istanbula giden arkadaşım var ama hiç birinin ev gibi bir düşüncesi yok şu anda itü de okuyan arkadaşlarımda yurttalar yada başkalarıyla eve çıktılar zaten.Ben mezun kaldığım için geride kaldım biraz.
    istanbulda yanında kalabileceğim hiç kimse yok yani yurt çıkmaz ise yedek bekleyemem hemen okullar açılana kadar bir ev bulup yerleşmek zorundayım ne yazık ki.

anladım. fakat belli bir süre sonra yedek listede kayıt hakkı size gelirse yurtlara gideceğinizi varsayıyorum, öyle olursa evden çıktığınızda sorun etmeyecek bir ev sahibi olması sizin lehinize. çünkü yedek listede kayıt hakkının ne zaman size geleceği hiç belli olmaz. eve çıktığınızın birinci haftası gelebilir mesela, o zaman her ev sahibine ben çıkıyorum diyemezsiniz. ya da ayın ortasında böyle bir durum olabilir, yine sorun olabilir. o yüzden ev sahibinin tanıdık olması sizin avantajınıza, bunu göz önünde bulundurun.

ama yok, ben yedek liste çıksa bile evde kalmaya devam etmek isterim diyorsanız, o zaman 4. levent ya da mecidiyeköy'e de bakabilirsiniz. ya da bu semtlerde bulduğunuz dairelerin sahiplerine de aynı şeyleri söylersiniz, ona göre anlaşırsınız.

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dallas44 -- 31 Temmuz 2013; 2:09:53 >

Orijinalden alıntı: teoska

quote:

Orijinalden alıntı: spasmex

ben yardım et napcaz şimdi :D

Şimdilik bekliyorsunuz. :) Kayıt takvimi ilan edilecek. Kayıt için gereken belgeler vb. de duyurulur.

www.itu.edu.tr vewww.sis.itu.edu.tr adreslerindeki duyuruları takip edin.

Bir sorum olacaktı benim:kur sınavı kayıt olduğumuz gün oluyor di mi?Bir de okula kayıt olduktan sonra açılana kadar gelmeme gerek var mı okula?

Bir de ilk hafta gelmesek sorun olur mu?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

İtü'nün tüm kampüslerine M2 metrosuyla ulaşabilirsin. Senin için önemli olan M2 metrosuna yakın bir yerde olmak yani.
    Metro hatlarina buradan bakabilirsin.

Bu haritadan nerelerden eve çıkabileceğine daha iyi bakabilirsin.

• cevap için teşekkürler hocam.bunu dikkate alarak ev bakmaya başlayacağım.

sherlock | suits | the prestige | shutter island | se7en | the wolverine | the shawshank redemption | white house down | LOTR | the matrix | iron man | the hobbit | harry potter | léon | titanic
    rafa nadal & agnieszka radwanska
  • quote:

Orijinalden alıntı: dessy

Ayazağa - Maçka ulaşımını metro ile yapabiliyor muyuz? Üstlerde geçti mi bilmiyorum ama

Maçka'dan Osmanbey durağına yürümen gerekiyor 10-15 dakika.

Not: mobilim sürekli internetten bilgi edinemiyorum. Birazcık ayrıntılı anlatırsanız bu prosedürleri çok sevinirim
    Şimdiden teşekkürler

Orijinalden alıntı: ŞaringanKemal

quote:

quote:

Şimdilik bekliyorsunuz. :) Kayıt takvimi ilan edilecek. Kayıt için gereken belgeler vb. de duyurulur.

Bir sorum olacaktı benim:kur sınavı kayıt olduğumuz gün oluyor di mi?Bir de okula kayıt olduktan sonra açılana kadar gelmeme gerek var mı okula?

Kur belirleme sinavi kayit oldugunuz gun saat 17'de yapilacak. Onun disinda okula gitmeni gerektirecek ekstra bir sey olmazsa (okul duyurur zaten) okula gitmene gerek yok.

İlk hafta okula gitmeyebilirsin tabii ki, devamsizlik hakkin var. Ama soyle bir sorun olur, hazirlik hocalari genelde devamsizlik kuralini siki uygulayan hocalardir. Yoklama almayan hocalar denk gelebilir tabii ama bu cok dusuk bir ihtimal, yani devamsizlik hakkinin buyuk bir bolumunu kaybedersin. A kuru icin 45, B kuru icin 50, C kuru icin 55, D kuru icin 60 saat devamsizlik hakki taniniyor bir donem icin. En iyi ihtimalle A kuruna dustugunu var sayarsak, ilk haftanin tamamina gitmediginde 20 saatin gitmis olur ki cok ararsin bunlari. O yuzden gitmemeni gerektirecek aciliyeti olan bir durum, saglik kosulu vs. yoksa ilk haftayi kacirmamani oneririm.

• quote:

Orijinalden alıntı: hmac

quote:

Orijinalden alıntı: ŞaringanKemal

quote:

quote:

Kur belirleme sinavi kayit oldugunuz gun saat 17'de yapilacak. Onun disinda okula gitmeni gerektirecek ekstra bir sey olmazsa (okul duyurur zaten) okula gitmene gerek yok.

İlk hafta okula gitmeyebilirsin tabii ki, devamsizlik hakkin var. Ama soyle bir sorun olur, hazirlik hocalari genelde devamsizlik kuralini siki uygulayan hocalardir. Yoklama almayan hocalar denk gelebilir tabii ama bu cok dusuk bir ihtimal, yani devamsizlik hakkinin buyuk bir bolumunu kaybedersin. A kuru icin 45, B kuru icin 50, C kuru icin 55, D kuru icin 60 saat devamsizlik hakki taniniyor bir donem icin. En iyi ihtimalle A kuruna dustugunu var sayarsak, ilk haftanin tamamina gitmediginde 20 saatin gitmis olur ki cok ararsin bunlari. O yuzden gitmemeni gerektirecek aciliyeti olan bir durum, saglik kosulu vs. yoksa ilk haftayi kacirmamani oneririm.

Hmm anladm.çok teşekkürler

• quote:

Orijinalden alıntı: sererer

Şimdi biz kayıt veya başka herhangi birşey için üniversiteye uğramamız gerekiyor mu ? 2 eylülden önce tabiki. Bu arada itü ingilizce işletme müh. Kazandım.

Not: mobilim sürekli internetten bilgi edinemiyorum. Birazcık ayrıntılı anlatırsanız bu prosedürleri çok sevinirim
    Şimdiden teşekkürler

Kayıt öncesi yapmanız gereken bir şey bulunmuyor okulda. Yapmanız gereken tek şey kayıt gününe kadar istenilen belgeleri toplamak. Kayıt gününüzde kayıt olacaksınız o kadar okul açılana kadarda başka gereken bir şey yok. Kur belirleme sınavı kayıt gününüzde oluyor ancak hazırlık atlamak için sınava girmek istiyorsanız farklı günde oluyor ona gelmeniz gerekir.

Bütün sosyal medya platformları için takipçi hizmeti

Türkiye'nin Şövale, Tuval fiyat satış sitesi Şövale, Tuval kampanyalı ürünlerde indiriml
  • quote:

Orijinalden alıntı: ananni

quote:

Orijinalden alıntı: sererer

Şimdi biz kayıt veya başka herhangi birşey için üniversiteye uğramamız gerekiyor mu ? 2 eylülden önce tabiki. Bu arada itü ingilizce işletme müh. Kazandım.

Şimdiden teşekkürler

Kayıt öncesi yapmanız gereken bir şey bulunmuyor okulda. Yapmanız gereken tek şey kayıt gününe kadar istenilen belgeleri toplamak. Kayıt gününüzde kayıt olacaksınız o kadar okul açılana kadarda başka gereken bir şey yok. Kur belirleme sınavı kayıt gününüzde oluyor ancak hazırlık atlamak için sınava girmek istiyorsanız farklı günde oluyor ona gelmeniz gerekir.

Anladım teşekkür ederim

• İTÜ Bilgisayar (İngilizce)

Arkadaşlar yurtlar hakkında bilgi alabilir miyiz bir yerden malum hazırlığı maçkada okuyacağız yakınlarda özel veya devlet yurtları hakkında bilgisi olanlar Ö.M atabilirler mi

Ev bulması sıkıntıymış öyle dediler madem bizde düzgün bir yurt seçelim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Slithe

İşletme Mühendisliği (İngilizce)

Arkadaşlar yurtlar hakkında bilgi alabilir miyiz bir yerden malum hazırlığı maçkada okuyacağız yakınlarda özel veya devlet yurtları hakkında bilgisi olanlar Ö.M atabilirler mi

Ev bulması sıkıntıymış öyle dediler madem bizde düzgün bir yurt seçelim

İTÜ'nün yurtları Ayazağa için Vadi, Gölet ve geçen sene dönüştürülen Gök var erkeklerin kalabildiği benim bildiğim ulaşım metro ile. Gümüşsuyunda bir yurt var ulaşım istersen teleferik ile istersen yürüyerek. Maçkada ise İTÜ Vakfının tesislerindeki otelin bir katı yurda dönüştürülmüştü fakat kişi sayısı çok çok az ve pahalı bir seçenek.

Bir de bildiğim Maçka kampüsünün hemen arkasında KYK Abdi İpekçi yurdu var. Maçkaya yakın olarak Beşiktaş yada Osmanbey'de ev bulabilirsin.

Bütün sosyal medya platformları için takipçi hizmeti

Türkiye'nin Şövale, Tuval fiyat satış sitesi Şövale, Tuval kampanyalı ürünlerde indiriml

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.