Şimdi Ara

# İTÜ 2013 Girişliler # (125. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4.273
Cevap
45
Favori
162.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • bil101i kesin vermeye çalışın. ben yazın vermiştim. gerçekten veremeyen arkadaşlar rezillik çektiler baya
  • Eveeet tatilden döndüğüme göre artık ders seçimine yoğunlaşabilirim.

    Kesinlikle kararımı verdim yatay geçiş için yüksek bir ortalama hedefiyle okuyacağım bu önümüzdeki 3 dönemi artık kendimden fedakarlık yapıp bir şekilde makineye geçeceğim buna karar verdim.

    Peki sizce yüksek bir ortalama hedefiyle nasıl bir ders programı oluşturulmalı ? Ne tavsiye edersiniz? Özellikle tecrübeli arkadaşlar (hmac )



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Böck -- 24 Ocak 2014; 12:05:34 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hmac

    quote:

    Orijinalden alıntı: Deathamphetamine

    Irregular ders seçimi konusunda yardımı dokunabilcek birileri var mı? Irregular arkadaşlar siz de fikir belirtirseniz hepimiz faydalanmış oluruz.

    buyur, tam olarak neleri merak ettiğini, ne konuda yardım istediğini vs. söylersen yardımcı olmaya çalışayım. :)

    %30 ingilizce bölümde okuyorum. Hangi dersleri ingilizce almak daha mantıklı sonra kazık dersleri ingilizce almak zorunda kalmayalım. Bi de programımda zaten inglizce gözüken bir dersi türkçe alabilir miyim onu merak ettim.7

    Edit: Kaktı payı vb. yatırmamız gerekiyor mu?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deathamphetamine -- 24 Ocak 2014; 1:27:50 >




  • Deathamphetamine kullanıcısına yanıt
    1. Sınıf için tüm dersleri ingilizce al havuzları özellikle.Onun dışında bölümdersin türkçeyse türkçe al kasma.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deathamphetamine

    %30 ingilizce bölümde okuyorum. Hangi dersleri ingilizce almak daha mantıklı sonra kazık dersleri ingilizce almak zorunda kalmayalım. Bi de programımda zaten inglizce gözüken bir dersi türkçe alabilir miyim onu merak ettim.7

    Edit: Kaktı payı vb. yatırmamız gerekiyor mu?

    hayır, katkı payı kalktı, o yüzden bir şey yapmana gerek yok. eğer ders planında bir dersin yanında E ibaresi varsa, yani o ders ingilizceyse türkçesini alamazsın. tam tersi olabilir, yani türkçe gösterildiyse ingilizcesini alabilirsin.

    benim de tavsiyem havuz derslerini ingilizce alman yönünde. dün bir arkadaşa pm'den de aynısını söylemiştim. matematiğe baktığın zaman pek ingilizce gerektirmeyen şeyler var. bazı terimlere, bazı kalıplara derse iki hafta devam ettiğin takdirde alışıyorsun. sınavlarda da ingilizceyi anlamaya değil, soruları çözmek için enerji harcıyorsun zaten. ayrıca ortalamalar da daha düşük çıkıyor ingilizce derste. kendimden örnek vereyim, ben bu dönem 103e aldım tekrar, vize ort. 55'ti, 103'ün vize ort. 64'tü. finalin de zor olduğunu ve herkesin döküldüğünü düşünürsek, o aradaki 9 puan belki de bir basamak harf notu oynaması demekti. hem de 101'se 5 kredi, 103'se 4 kredi oluyor, ileride hem ingilizce hem türkçe açılan bir bölüm dersini ingilizce kredi doldurmak için ingilizce almak zorunda kalmazsın.

    fizik ve kimya da aynı şekilde. ikisinde de genelde ingilizce ortalamaları daha düşük çıkıyor ve zaten irregular iseniz belli bir düzeyde ingilizceniz vardır, pek zorlanmazsınız. fizik de dersleri takip edin zaten kolaylıkla sivrilirsiniz. kimya için derslere gitmeye gerek yok, bunu zaten dedim burada ama diyeyim yine herkes görsün. derslere neden gitmeyin diyorum, çünkü iki kere aldım bu dersi ve hocaların profilini gerek kendi hocalarımdan gerekse de arkadaşlarımın hocalarından biliyorum. genel kimya dersi için kimya zümresi bana kalırsa oldukça zayıf. ingilizceye hakim değiller, kimyaya bile tam anlamıyla hakim değiller bence. ya slaytları gösterir oradan okurlar ya da kendi notlarından okuyup size dersi anlatırlar. bana ikisinde de kendi notlarından anlatan hocalar denk gelmişti. peki ne yapacaksınız, petrucci kitabı var, makina fakültesinin kütüphanesinden alabiliyorsunuz yanınıza. 4-5 tane oluyor her zaman. bir de soru çözümü kitabı vardı. onu da alıyorsunuz, sınavlardan 4-5 gün önce makul ölçüde soruları çözmeye başlıyorsunuz. yaptıklarınızı ve yapamadıklarınızı da çözümlü kitaptan kontrol ediyorsunuz. sınavdan önceki gün de çıkmış sorulara şöyle bir bakıyorsunuz, sınavda dikkat ederseniz 20'nin altına düşme imkanınız yok.

    kısacası, şöyle bir ders seçimi yapabilirsin: ING 101/102, MAT 101E/103E, FIZ 101E, KIM 101E, KIM 101EL. bunları alırsan 14 ya da 15 kredi yapıyor. üstüne istersen TUR, ATA, ITB, SNT gibi kek dersleri alabilirsin. ya da, ders planını inceleyip sana daha ileride soru yaratabileceğini düşündüğün, ders programını işgal edebileceğini düşündüğün, ön şart sıkıntısı çıkarabilecek derslerini alabilirsin. mesela makinada olsan, statik alabilirdin, RES 105 alabilirdin, gibi. çünkü ikisi de bazı derslerin ön şartı ve şimdiden alsan ileriki dönemleri rahatlatabilirdin. çünkü sana yazdığım dersler zor değil, araya bir tane üst dönem dersi atmak sıkıntı yaratmaz.




  • Mat tur derslerini 101 102 ayni donemde almak nasil olur beyler ders icerikleri açısından duşunulunce?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bölüm kodumuz alabilen bölümlerde yazmıyor. Nasıl alacağız EHBE alabilir yazıyor, biz EHB yiz mesela. Havuz derslerinin ingilizceleri için konuşuyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OneMoreChance -- 24 Ocak 2014; 20:40:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Türkçe için bir şey olmaz. Ders içerikleri paralel değil. Matematiğin de pek fazla paralellik taşıdığı söylenemez. Mat 1 de türev vs ile uğraşıyorsun, mat 2 de integraller, ıraksama, dizi-serilerle uğraşıyorsun.

    @OneMoreChance,

    Add-drop haftası, yani okulunun ilk haftasına denk gelen haftada kalkar kısıtlamalar. O zaman kontejyan kalırsa alabilirsin.

    @NoobDotacı

    http://www.sis.itu.edu.tr/tr/yonetmelik/yatay_cap_yandal_yonerge.pdf

    Burada bulamadım ÇAP için öyle bir durum. Yatay geçiş için geçerli galiba sadece.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huddleston -- 24 Ocak 2014; 21:59:16 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Böck

    Eveeet tatilden döndüğüme göre artık ders seçimine yoğunlaşabilirim.

    Kesinlikle kararımı verdim yatay geçiş için yüksek bir ortalama hedefiyle okuyacağım bu önümüzdeki 3 dönemi artık kendimden fedakarlık yapıp bir şekilde makineye geçeceğim buna karar verdim.

    Peki sizce yüksek bir ortalama hedefiyle nasıl bir ders programı oluşturulmalı ? Ne tavsiye edersiniz? Özellikle tecrübeli arkadaşlar (hmac )

    evet, öncelikle dediğim gibi irregular olman çok iyi oldu senin açından. şu anda önünde beş dönem var gibi düşünebilirsin, iki de yaz okulunu katarsak. mutlaka yaz okullarını da değerlendirmeni öneririm. 3+2 dönemde rahatlıkla istediğin ortalamayı yaparsın, sıkıntın olmasın. biliyorsun, yatay geçiş için öncelikli şart SIS'te sana verilen ilk iki yarıyıl derslerini vermek. sen imalat mühendisliği olduğun için vermen gereken dersler belli. şimdi bakıyorum, canını sıkabilecek dersler RES 105, RES 112, MAL 201 gibi görülüyor. gerisi kek dersler ve bir de MAK 200 atölye dersi var. atölye dersi kredisiz bir ders ve vermen yeterli oluyor. dönem boyunca orta bahçedeki atölyede çeşitli şeyler yapıyorsun, ben bir kere derse kaçak girdiğimde kaynak yapıyorlardı mesela, çok zorlamaz. açıkçası senin programın benimkinden çok daha iyi, benim bu dönem organik kimya, fiber science, kıl tüy gibi alakamın olmadığı ama yüksek not getirmem gereken dersler var. sende böyle bir şey de yok, güzel güzel dersler hepsi. bir atölye var ama o da dediğim gibi zorlamıyor.

    bu dönem BIL 101E muafiyet sınavını kesinlikle takip et ve ona gir, bu dersten muaf olmak lazım eğer olunabiliyorsa. o kadar dersin içinde hiçbir şey öğrenmediğiniz bir ders için uğraşmaya değmez. muaf olunca 1.5 krediyi vermiş oluyorsun ve de ortalamana katılmıyor. tam geçişçinin dostu. onu çıkardığımızda geriye ilk dönem için FIZ 101E, FIZ 101EL, KIM 101, KIM 101L, MAT 103, RES 105, IML 111 ve ING 102 kalıyor (%30 olduğunu varsayıyorum). IML 111 imalat mühendisliğine giriş ve FIZ 101EL fizik 1 lab dersleri bahar dönemlerinde açılmıyor, onları eleyelim. geriye toplam 16.5 kredi ders kalıyor ve hepsini de almanı öneriyorum. çünkü FIZ 101E, KIM 101, KIM 101L, MAT 103, ING 102 bunlar zorlanacağın dersler değil ve bir kerede hepsini AA bile getirebilirsin düzenli çalışırsan ve gereken ciddiyeti verirsen. bazıları (benim arkadaşlarım da bu gruptaydı) fiziği öbür dönem labıyla birlikte alacağım demişlerdi, onların gazına gelip fiziği almamazlık etme. labıyla dersin pek alakası yok, daha doğrusu alakası elbette var da, aynı dönemde alınmalarını gerektirecek bir şey yok ve bu neden söylendi bana anlamış değilim halen. :) ayrıca, bir kaza olur, düşük gelir notun, bir daha alma şansın olur. benim öyleydi, ilk dönemde FIZ 101E DD geldi, hemen yaza aldım, BA'ya yükselttim, aradan çıktı. senin de bu hamle şansın olur. MAT 103, bildiğin matematik. özellikle vize konuları çok kolay, bildiğin fonksiyonlar-limit-türev. çok fazla 90+ görebilirsin, biri de sen olabilirsin. finalde biraz kasman gerekir ama yine de çok zorlamaz. KIM 101, burada çok söyledim, yine söylemeyeyim, bunun taktiği var, bir üstteki mesajımda görebilirsin. istersen hiçbir şey bilmiyor ol kimya adına (benim gibi), B'den aşağı not getirmezsin ki BA-AA rahat gelir. labında cidden bir aksilik olur da deneylere falan girmezsin, onun haricinde AA getirmemek çok zor. ING 102, proficiency çok belirleyici bir sınav değil ama yine de iyi puanlar alıp gelen insanlarsınız, hocanın dediklerini yaparsan o da ingilizcede belli bir profili olan öğrenci için AA rahat gelebilecek bir ders. burada tek göze batan şey RES 105 tabii, resim gerçekten sıkıcı olabiliyor, sıkıcı olduğu gibi zorlayabiliyor da bazen. ben 103 aldım, büyük ölçüde benzer bir ders ama sonlara doğru montaj olayı var, biz onu daha yüzeysel gördük ve finalde de hoca hadi size kıyak olsun diye sormadı. ama tabii makina fakültesi montajı sorar, genelde de montajlıyorlarmış. neden bu dönem al diyorum peki, yine aynı sebepten dolayı. kötü gelirse, kalırsan ya da DD-CC gibi seni tatmin etmeyecek notlar gelirse, ileride tekrar alma şansın olur. ayrıca diğer döneminden MAK 200 atölye ve RES 112E bilgisayar destekli çizim derslerinin ön şartıdır RES 105'i vermek. bu dönem ver, öbür dönem bu iki dersi de alabilesin. eğer bu dönem RES 105'i almazsan, atölye ve RES 112E derslerin öteki bahara kalır. o durumda boş yere sıkıntı yaratır. bizim amacımız dersleri vermek ve üstüne bir kere daha almak, olabildiğince notları yükseltmek. ilk seferde hepsini yüksek getirirsen ne âlâ. :)

    bu 16.5 krediyi istersen böyle bırakırsın, istersen yanına bir tane de ATA, TUR, SNT dersi alabilirsin. ATA ve TUR dersleri iki kredi, SNT dersi üç kredi. bu üçünden de AA getirmek çok zor değil. benim sana tavsiyem, hazır irregularsın, hazır ilk gün seçeceksin, direkt bir tane SNT yapıştır. sadece AA ve BA'lı not dağılımları olan SNT'ler gördüm, biraz itü aktüele, teknik foruma falan bakın. oradan bul, yapıştır derim. üç kredi, kafadan AA gelirse çok iyi olur. bence 19.5 kredi de yeter ve artar, üstelik 3'ü de SNT, uğraşacağın bir ders değil. SNT alamazsan da belki bir tane ATA/TUR alabilirsin, ya da istersen hiçbir şey eklemeyebilirsin.

    ilk dönemi kazasız belasız, inşallah 3.00+ ortalamayla atlattık. geçiş şartını sağlamak için kalan derslerin şunlar olacak: IML 111, FIZ 101EL, MAK 200, RES 112E, FIZ 102E, FIZ102EL, MAT 104, MAL 201, BIL 106E ve ING 103. buradan IML 111, FIZ 101EL, RES 112E, FIZ 102E, MAT 104, FIZ 102EL, ING 103, BIL 106E alırsın. bunların hepsi 18.5 kredi ediyor. malzeme dışarıda kalıyor ama bence onu bu döneme sokmana gerek yok. burada IML 111, fizik lablar, atölye falan bunlar zaten ders çalışmanı gerektirecek dersler değil. atölyeden başarılı sayılmak, ötekilerden de çok fazla uğraşmadan B'li A'lı notlar getirmek zor değil ki hepsi birer kredi zaten. ingilizcen iyi olduğu için ING 103'ü de sorun olarak düşünmüyorum, zaten çeşitli dersleri var ING 103'ün, film izlenen, kısa öyküler okunan vs. ilgini çeken bir derste AA getirmek zor olmaz senin adına. geriye kalıyor RES 112E, MAT 104, FIZ 102E be BIL 106E. fizik 2 elektrik/manyetizma konuları. vallahi ben bunlardan hiçbir şey bilmiyorum, hep mekanik kısmını yapar, bu kısmını beceremezdim fiziğin. bu dönem derslere gittim, az bir şey de kendim çalıştım, BA getirdim. ki finale hiç çalışmayıp çok çok kötü almama rağmen. sen benim yaptığım gibi salmazsan sorun olmaz. MAT 104'ü ben de bu dönem yeni alacağım, pek yorum yapamayacağım ama çok kolay bir ders değilmiş duyduğum kadarıyla, en azından MAT 103 kadar. BIL 106E dersi de fortran dersi. onu da almadığım ve almayacağım için bir şey diyemem ama itü aktüelde yorumlar görüyorum, "hiçbir şey yapmadan BA aldım" diye. o tür hocalara denk gelirsen ve kendin de çabalarsan iyi not getirirsin. RES 112E ise bilgisayar destekli teknik çizim dersi. bildiğim kadarıyla yarı dönem solidworks, yarı dönem autocad programları öğretiliyor. bu da kesinlikle zor bir ders ve buna da uğraşman gerekecek ciddi anlamda, alan arkadaşlarım zorluk çektiler. bu dönem bu dersleri alsan yeter, çünkü dediğim gibi 18.5 kredi ediyor ki zaten bu kadar ders yeter, fazla alırsan uğraşamazsın hepsiyle. dozunda bırakmak en iyisi.

    geriye bir tek MAL 201 kalıyor. o biraz sıkıntı bir ders, özellikle de makina fakültesi için. yine de çabalarsan iyi bir not getirirsin diye düşünüyorum. o dersi de geriye kalan bir bahar ve bir yaz döneminde verirsin mutlaka. tabii ben şimdi bu dersler şöyle kolay, böyle çalışırsan şöyle iyi notlar alırsın diyorum ama her şey öyle olmuyor. bazen sen çalışmıyorsun, bazen sınavlar zor oluyor. bir şekilde mutlaka bazı derslerin beklemediğin gibi gelir. o derslerini de ilerleyen dönemlerinde tekrar almalısın. böylece ortalaman yükselir ve de irregularlığın vermiş olduğu avantajı kendi lehine kullanırsın. eğer beklemediğin notu aldığın ders sayısı fazla olursa, hepsini bir döneme toplar, o dönemini sanki önceleri tekrar ediyormuş gibi kullanırsın. mesela benim bu dönemim öyleydi. önceden aldığım 7 krediyi tekrar aldım, yeni ders kredilerim 11.5'tu. neredeyse bu dönemin yarısını daha önceden aldıklarımla tekrar etmişim. kaybım ne peki, hiçbir şey. zaten ben bir dönem öndeyim ve bu dönem sanki hazırlığı bir sene okumuşum gibi oldum. diğerleriyle aynı duruma geldim. kazancım ne peki, 2.06 olan ortalamamı 3.20'ye çektim.

    ha baktın, tüm notların iyi ve daha önünde bir var, şöyle yaparsın. eğer ki makinaya geçersen, baştan itibaren makinada almadığın, senin aldığın derslerden sayılmayan dersleri alıp vermen gerekecek. bir nevi farkı kapatmanı isteyecekler yani senden. çoğu dersiniz ortak tabii, ama sen sadece ilk iki yarıyılınla ilgileniyorsun ve daha alacak dersin kalmadı. son dönemine ileride makinada zaten almak zorunda kalacağın dersleri alırsın iki-üç tane, oraya geçtiğinde daha az fark dersiyle uğraşmak zorunda kalırsın. mesela ne alabilirsin, ETK 101 alabilirsin, mühendislik etiği dersi makinada birinci dönem dersi, al kurtul, kek bir ders gibi duruyor. ING 201 mesela, üç kredi, ingilizcen iyi, yüksek not getirebilirsin, ortalamanı yükseltir, her türlü almak zorundasın, al kurtul. lineer cebir, çok zor olmayan bir ders, duyduğum bu yönde, her türlü almak zorunda kalacaksın, üç kredi, al kurtul. ya da diferansiyel denklemler, bu da çok zor değil diyorlar ama ben yine de bilemem, üç kredi, her türlü alacaksın, al kurtul. hatta, daha güzeli ne biliyor musun, eğer öğrenebilirsen bunu mutlaka öğren ve uygula. benim de aklımda var ama uğraşacak zaman kalmadı bende daha. senin programda MEK 205 gözüküyor, yani mühendislik mekaniği. bende de aynı ders var. önceden imalatta da tekstilde de statik ve dinamik diye iki ayrı ders vardı, bunları mekanik dersinde birleştirdiler. yarı dönem statik, yarı dönem dinamik hesabı oldu yani. eğer bu dersi alıp verirsen, makinada statiğe ve dinamiğe saydırılabiliyorsa, 3 kredi alıp 6 krediden kurtulmuş olursun ki bence çok iyi olur. bunu bir öğren sen. mukavemet falan bu derslere hiç girişmeden TUR, ATA falan bu tip çerez derslerle son dönemini de doldurabilirsin bir şekilde. tabii araya malzemeyi de sıkıştırarak, unutma onu. :) yani son dönemine çok yüklenmezsin, iki-üç fark dersini kapatırsın sadece ki öbür tarafa geçtiğinde daha çabuk arayı kapatabilesin. yine de iki döneminin de B'lerle A'larla dolu geçmemesi ihtimalini de göz önünde bulundur ama olur ya, son dönemini de böyle değerlendirirsin.

    valla şimdilik bunları söyleyebilirim, okul açılınca daha detaylı konuşuruz yine, dersler hakkında yardımcı olmaya da çalışırım elimden geldiğince. bir de ilk dönem havuz derslerini ingilizce almanı tavsiye ederim. daha önce dediğim gibi, onların çanları genelde daha düşük çıkar ve zaten aman aman bir ingilizceye gerek yok. ayrıca ingilizce kredi de doldurmuş olursunuz. zaten %100 ingilizceysen bunu göz ardı et bu dediğimi. :)




  • Valla bir başyapıt yazmışsın

    Bana yol gösterici olacak süper bilgiler vermişsin, Herşeyin detayını inceleyip böyle bir bilgilendirme yaptığın için çok çok teşekkür ederim cidden ya

    Okudum bir kez daha okuyacağım kafamda ders programını da oluşturup şenlikçiden girerim dersleri bir son halini incelerim konuya da yazarım.

    Ben de senin gibi düşündüm zor dersleri ilk dönem almak mantıklı olacak çünkü telafi hakkım olmasını istiyorum özellikle res105 dersinde zorlanacağım gibi kötü bir sonuç geldin mi güz veya yaz döneminde onu hallederim umarım.

    Fizik ve matematiği de ingilizce alacağım zaten dediğin gibi matematikte soruda verilmek istenileni anla hangi dilde olduğu çok da önemli olmuyor kimyanın ingilizcesi zorlar diye belki almam, türkçesini alırım. Bir program oluşturayım buraya resmini atacağım. Bir kez daha sonsuz teşekkürler




  • Sen Gümüşsuyuna çok gidiyordun diye hatırlıyorum. Aydın Ünverdi'den statik alınır mı hiç kulağına geldi mi bir şeyler ?



    **** İngilizce açmıyormuş, boşver



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rumi. -- 24 Ocak 2014; 23:43:46 >
  • 1)Sene başında bil101e den muafiyet sınavı falan vardı. Irregular oluyorum bu dönem şimdi muaf olma şansım var mı? Varsa sizce olmalı mıyım?
    2) Şu kadar kredi alman lazım falan olayı yarıyıl hesabıyla mı yapılıyor yoksa tüm yıl mı? Ve o miktar kaçtı?
    3)Ders planında ATA TUR gibi dersler yazmıyor(inşaat müh.yim bu arada) bu onları almak zorunda olmadığımız anlamına mı geliyor?
    4)Diyelim x ders inşaatta gözükmüyor ama çok kek ders alabiliyor muyum?
    (Bu soruları belki yatay yaparım ortalamam kötü gelmesin fikrinde olan biri soruyor )
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AlpKhanate

    1)Sene başında bil101e den muafiyet sınavı falan vardı. Irregular oluyorum bu dönem şimdi muaf olma şansım var mı? Varsa sizce olmalı mıyım?
    2) Şu kadar kredi alman lazım falan olayı yarıyıl hesabıyla mı yapılıyor yoksa tüm yıl mı? Ve o miktar kaçtı?
    3)Ders planında ATA TUR gibi dersler yazmıyor(inşaat müh.yim bu arada) bu onları almak zorunda olmadığımız anlamına mı geliyor?
    4)Diyelim x ders inşaatta gözükmüyor ama çok kek ders alabiliyor muyum?
    (Bu soruları belki yatay yaparım ortalamam kötü gelmesin fikrinde olan biri soruyor )

    1. olmanı öneririm. derste bir şey öğretmiyorlar, her hafta siz çalışıp gelin biz size sınavını yapalım diyorlar, öyle bir ders. hiçbir şey öğrenmeyeceğin bir ders için uğraşmaya gerek yok diye düşünüyorum. muaf olursan 1.5 krediyi vermiş sayılırsın ancak ortalamana yansımaz.http://bil.be.itu.edu.tr adresinden muafiyet sınavıyla ilgili duyuruları takip edebilirsin.

    2. bizim okulda yarıyıl hesabı yok, kredi hesabı var. yani bir dönemde sana gösterilmiş olan tüm dersleri aynen almak zorunda değilsin. istersen üstten ve alttan da ders alabilirsin. ders planını nasıl oluşturacağın sana kalmış bir şey. kredi hesabı ise şöyle, 0-34.99 kredi arası birinci sınıf oluyor, 35 krediyi vermiş olursan 2. sınıf sayılıyorsun. ama dediğim gibi bu 35 kredi illa ki ilk iki yarıyılının dersleri olmak zorunda değil. üstten 15 kredi tamamlayıp da ikinci sınıf olabilirsin. mesela, benim şu anda sanırım 6 kredim ilk iki dönemimden daha üst dönemlerden alınmış dersler. yani dönem başına 17-18 kredi iki dönem sonunda ikinci sınıf olmaya yeter. ama tabii şöyle bir şey daha var, bir dersi ikinci kere alıyorsan, onun kredisi bir kere sayılıyor. yani iki kere ders alırsan çabucak ikinci sınıf olma şansın yok. mesela, üstteki mesajımı okuduysan ben bu dönem 7 kredi tekrar aldım, 3 de yazın almıştım. ilk dönemimde aldığım 18 kredinin 10'unu ilerleyen dönemlerde tekrar aldığım için maalesef ikinci sınıf olamadım. benim çoğu arkadaşım şu anda ikinci sınıflar, ben birde kaldım dersleri tekrar almaktan. sonrası da sanırım şöyle, 35-74.99 ikinci sınıf, 75-109.99 üçüncü sınıf 110-artık ne zaman biterse. :) genelde tüm bölümler 150-155 kredi arası oluyor.

    3. ders planına iyi bak derim, üçüncü yarıyılda TUR 101, dördüncü yarıyılda TUR 102, yedinci yarıyılda ATA 101, sekizinci yarıyılda ATA 102 dersleri verilmiş sana. istersen o zaman alırsın, istersen şimdi alırsın, hiç fark etmez. çünkü bu derslerin herhangi bir ön şartı yok, hiçbir şart sağlamasan dahi bu dersleri rahatlıkla alırsın (kontenjan dahilinde tabii ki). dediğim gibi, şu anda ilk dönemine başlıyorsun diye ders planında birinci yarıyılda gözüken tüm dersleri almak zorunda değilsin, istersen ilk döneminde sekizinci yarıyıldaki ATA 102 dersini alırsın. ben öyle yapmıştım. tabii, ön şartlara dikkat etmen gerekiyor, gidip de son senenden çelik yapılar dersini alamazsın tabii ki. eğer ağzını sulandıran bir ders varsa, hemen ders programına eklemek yerine önce şu adresten herhangi bir ön şart isteyip istemediğine bakmanı öneririm.http://www.sis.itu.edu.tr/tr/onsart/

    4. o zaman hangi bölümde okuduğumuzun, benim ve diğer bazı arkadaşların geçiş için, çap için, yandal için falan uğraşmasına gerek kalmazdı değil mi? benim ders planımda gözükmeyen tüm makina mühendisliği derslerini alır makina mühendisi çıkardım okuldan ama tabii öyle bir şey olmuyor maalesef. ders planındaki tüm dersleri ve sadece o dersleri almak zorundasın. başka bir ders alamazsın, sistem aldırmaz zaten. :)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Böck

    Valla bir başyapıt yazmışsın

    Bana yol gösterici olacak süper bilgiler vermişsin, Herşeyin detayını inceleyip böyle bir bilgilendirme yaptığın için çok çok teşekkür ederim cidden ya

    Okudum bir kez daha okuyacağım kafamda ders programını da oluşturup şenlikçiden girerim dersleri bir son halini incelerim konuya da yazarım.

    Ben de senin gibi düşündüm zor dersleri ilk dönem almak mantıklı olacak çünkü telafi hakkım olmasını istiyorum özellikle res105 dersinde zorlanacağım gibi kötü bir sonuç geldin mi güz veya yaz döneminde onu hallederim umarım.

    Fizik ve matematiği de ingilizce alacağım zaten dediğin gibi matematikte soruda verilmek istenileni anla hangi dilde olduğu çok da önemli olmuyor kimyanın ingilizcesi zorlar diye belki almam, türkçesini alırım. Bir program oluşturayım buraya resmini atacağım. Bir kez daha sonsuz teşekkürler

    rica ederim, 1.5 sene bekleyeceksin ama eğer sıkılmazsan, sabırlı olursan çok iyi bir sonuç elde edersin. mesela benim sadece yedi ayım kaldı, yedi ay sonra dersi mersi kapatıp beklemeye geçeceğim. çabuk geçiyor zaten zaman. :) sen programını oluştur, yine konuşuruz, okul içinde de konuşuruz. daha zaman var.

    quote:

    Orijinalden alıntı: rumi.

    Sen Gümüşsuyuna çok gidiyordun diye hatırlıyorum. Aydın Ünverdi'den statik alınır mı hiç kulağına geldi mi bir şeyler ?



    vallahi aslında bu dönemden sonra çok gitmeye başlayacağım ama statik dersiyle ilgim olmadığı için bilmiyorum. ama adını duymuştum. yine makinadaki arkadaşlara sorayım istersen, boş ver demişsin ama. yazarım buraya öğrenince belki kararını değiştirirsin.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: hmac

    quote:

    Orijinalden alıntı: AlpKhanate

    1)Sene başında bil101e den muafiyet sınavı falan vardı. Irregular oluyorum bu dönem şimdi muaf olma şansım var mı? Varsa sizce olmalı mıyım?
    2) Şu kadar kredi alman lazım falan olayı yarıyıl hesabıyla mı yapılıyor yoksa tüm yıl mı? Ve o miktar kaçtı?
    3)Ders planında ATA TUR gibi dersler yazmıyor(inşaat müh.yim bu arada) bu onları almak zorunda olmadığımız anlamına mı geliyor?
    4)Diyelim x ders inşaatta gözükmüyor ama çok kek ders alabiliyor muyum?
    (Bu soruları belki yatay yaparım ortalamam kötü gelmesin fikrinde olan biri soruyor )

    1. olmanı öneririm. derste bir şey öğretmiyorlar, her hafta siz çalışıp gelin biz size sınavını yapalım diyorlar, öyle bir ders. hiçbir şey öğrenmeyeceğin bir ders için uğraşmaya gerek yok diye düşünüyorum. muaf olursan 1.5 krediyi vermiş sayılırsın ancak ortalamana yansımaz.http://bil.be.itu.edu.tr adresinden muafiyet sınavıyla ilgili duyuruları takip edebilirsin.

    2. bizim okulda yarıyıl hesabı yok, kredi hesabı var. yani bir dönemde sana gösterilmiş olan tüm dersleri aynen almak zorunda değilsin. istersen üstten ve alttan da ders alabilirsin. ders planını nasıl oluşturacağın sana kalmış bir şey. kredi hesabı ise şöyle, 0-34.99 kredi arası birinci sınıf oluyor, 35 krediyi vermiş olursan 2. sınıf sayılıyorsun. ama dediğim gibi bu 35 kredi illa ki ilk iki yarıyılının dersleri olmak zorunda değil. üstten 15 kredi tamamlayıp da ikinci sınıf olabilirsin. mesela, benim şu anda sanırım 6 kredim ilk iki dönemimden daha üst dönemlerden alınmış dersler. yani dönem başına 17-18 kredi iki dönem sonunda ikinci sınıf olmaya yeter. ama tabii şöyle bir şey daha var, bir dersi ikinci kere alıyorsan, onun kredisi bir kere sayılıyor. yani iki kere ders alırsan çabucak ikinci sınıf olma şansın yok. mesela, üstteki mesajımı okuduysan ben bu dönem 7 kredi tekrar aldım, 3 de yazın almıştım. ilk dönemimde aldığım 18 kredinin 10'unu ilerleyen dönemlerde tekrar aldığım için maalesef ikinci sınıf olamadım. benim çoğu arkadaşım şu anda ikinci sınıflar, ben birde kaldım dersleri tekrar almaktan. sonrası da sanırım şöyle, 35-74.99 ikinci sınıf, 75-109.99 üçüncü sınıf 110-artık ne zaman biterse. :) genelde tüm bölümler 150-155 kredi arası oluyor.

    3. ders planına iyi bak derim, üçüncü yarıyılda TUR 101, dördüncü yarıyılda TUR 102, yedinci yarıyılda ATA 101, sekizinci yarıyılda ATA 102 dersleri verilmiş sana. istersen o zaman alırsın, istersen şimdi alırsın, hiç fark etmez. çünkü bu derslerin herhangi bir ön şartı yok, hiçbir şart sağlamasan dahi bu dersleri rahatlıkla alırsın (kontenjan dahilinde tabii ki). dediğim gibi, şu anda ilk dönemine başlıyorsun diye ders planında birinci yarıyılda gözüken tüm dersleri almak zorunda değilsin, istersen ilk döneminde sekizinci yarıyıldaki ATA 102 dersini alırsın. ben öyle yapmıştım. tabii, ön şartlara dikkat etmen gerekiyor, gidip de son senenden çelik yapılar dersini alamazsın tabii ki. eğer ağzını sulandıran bir ders varsa, hemen ders programına eklemek yerine önce şu adresten herhangi bir ön şart isteyip istemediğine bakmanı öneririm.http://www.sis.itu.edu.tr/tr/onsart/

    4. o zaman hangi bölümde okuduğumuzun, benim ve diğer bazı arkadaşların geçiş için, çap için, yandal için falan uğraşmasına gerek kalmazdı değil mi? benim ders planımda gözükmeyen tüm makina mühendisliği derslerini alır makina mühendisi çıkardım okuldan ama tabii öyle bir şey olmuyor maalesef. ders planındaki tüm dersleri ve sadece o dersleri almak zorundasın. başka bir ders alamazsın, sistem aldırmaz zaten. :)

    Çok sağol gene döktürmüşsün. yapacağımdan değil de bir dönemde max kaç kredi alabiliyoruz?
    Yani ata tur derslerini almadan mezun olamıyorum değil mi?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yönetmelikte 22 kredi yazıyor. Çap durumu olursa 25 e kadar çıkyormuş ama ilk dönem olduğu için max 22.
    Ortalama 3+ olursa 24 alabiliyorsun galiba ama emin değilim. Teknik forumda her kafadan farklı ses çıkıyor

    @hmac 22 krediyi doldurdum, ders seçimimde bir sıkıntı olmazsa bayağı dolu bir program oldu



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rumi. -- 25 Ocak 2014; 15:27:42 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Prof.'dan 70'in üzerinde alan ING101'den muaf oluyor deniyordu hiçbir yerde göremedim beyler ben onu nerede yazıyor o ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deathamphetamine

    Prof.'dan 70'in üzerinde alan ING101'den muaf oluyor deniyordu hiçbir yerde göremedim beyler ben onu nerede yazıyor o ?

    75

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • beyler itü programcı out of bounds diye bi hata veriyor oluştur dedikten sonra programlara bakmaya çalışınca aynı sorun sizde de varmı ?
  • Deathamphetamine kullanıcısına yanıt
    http://www.ydy.itu.edu.tr/Icerik.aspx?sid=5527
  • 
Sayfa: önceki 123124125126127
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.