Şimdi Ara

# İTÜ 2013 Girişliler # (120. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4.273
Cevap
45
Favori
165.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 118119120121122
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • uzun zaman sonra tekrar merhaba. şu an hazırlığı verdim irregular durumdayım şimdi yatay geçiş düşündüğüm için kafamda bikaç soru var bilenler yardımcı olursa sevinirim. bildiğim kadarıyla 35 krediyi verince ikinci sınıfa geçmiş sayılıyoruz. şimdi ben bölüm derslerini minimum miktarda alıp gerisini tur ata mat gibi temel derslerle 35 krediye yüksek ortalamayla tamamlasam geçişe başvurabiliyor muyum? ya da geçiş için diğer önerileriniz var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Film Bu Ya

uzun zaman sonra tekrar merhaba. şu an hazırlığı verdim irregular durumdayım şimdi yatay geçiş düşündüğüm için kafamda bikaç soru var bilenler yardımcı olursa sevinirim. bildiğim kadarıyla 35 krediyi verince ikinci sınıfa geçmiş sayılıyoruz. şimdi ben bölüm derslerini minimum miktarda alıp gerisini tur ata mat gibi temel derslerle 35 krediye yüksek ortalamayla tamamlasam geçişe başvurabiliyor muyum? ya da geçiş için diğer önerileriniz var mı?

Yok işte öyle bir dünya. Kendi bölümündeki ders planına bak. 1. dönem ve 2. dönemdeki tüm dersleri vermen lazım. Onun dışında ekstra kredinle ATA mı alırsın, ne edersin sana kalmış. Kanaatimce yatay geçiş felan için irregular öğrenciler daha şanslı gibi. ATA felan alma şansın var. Onun dışında bir iki havuz dersini alıp kötü notla bile geçsen diğer dönemde tekrar alsan, daha iyi notla geçme şansın oluyor. Neyden neye geçmek istiyorsun bir de?

• quote:

Orijinalden alıntı: barman

quote:

Orijinalden alıntı: Film Bu Ya

uzun zaman sonra tekrar merhaba. şu an hazırlığı verdim irregular durumdayım şimdi yatay geçiş düşündüğüm için kafamda bikaç soru var bilenler yardımcı olursa sevinirim. bildiğim kadarıyla 35 krediyi verince ikinci sınıfa geçmiş sayılıyoruz. şimdi ben bölüm derslerini minimum miktarda alıp gerisini tur ata mat gibi temel derslerle 35 krediye yüksek ortalamayla tamamlasam geçişe başvurabiliyor muyum? ya da geçiş için diğer önerileriniz var mı?

Yok işte öyle bir dünya. Kendi bölümündeki ders planına bak. 1. dönem ve 2. dönemdeki tüm dersleri vermen lazım. Onun dışında ekstra kredinle ATA mı alırsın, ne edersin sana kalmış. Kanaatimce yatay geçiş felan için irregular öğrenciler daha şanslı gibi. ATA felan alma şansın var. Onun dışında bir iki havuz dersini alıp kötü notla bile geçsen diğer dönemde tekrar alsan, daha iyi notla geçme şansın oluyor. Neyden neye geçmek istiyorsun bir de?

teşekkürler bana göre de mantıklı olan bu ama duyumlardan kafam karıştı işte. şbp->mimarlık veya end. ür. tas.

• quote:

Orijinalden alıntı: NoobDotacı

quote:

İlk dönem 3.64 geldi ortalama. Kimya 83 ile AA geldi bu arada. Muhtemelen ucundan geldi. Matematiğin BA, İngilizce'nin BB olması bozdu beni ama.

Hocam ortalamaniz gercekten bayagi bir yuksekmis . Yatay falan dusunuyor musunuz veya çap ?

Ayrica bu ortalamayi yapmak ne kadar zor oldu ? Dersler zeka gerektiriyor mu yoksa calisma ve ezbere mi dayali ?

Bende Makina muhendisligindeyim ve uçak muh ile yandal veya isletme-elektronik-elektrik uclusunden biriyle cap dusunuyorum .

Amacım aslında 3.85 felan yapmaktı bu dönem. Mat ve İngilizce sağolsun ortalamanın biraz içine ettiler. İngilizceyi tekrar almayı düşünüyorum yazın. Bu ortalamanın daha iyisi bence yapabilir. Sadece biraz daha bilinçli olmak lazım. Mesela bilgisayarın ilk quizine girmedim. O yüzden BA geldi. Diğerleri için ve finali için çaba gösterdim yalnız. Yoksa AA gelebilirdi. Derslere pek gitmedim; ama matematiğe felan komple gitsem iyiydi. Dersler ağırlıklı altyapına bakıyor.

Matematik mesela vizesi çok zorlamaz. Türev-limit-fonksiyon konuları var. Finali zorluyor; ama iyi çalışırsan kurtarırsın, ben salaklık yaptım biraz. AA için tekrar alasım gelmiyor. Fizikte vizelerde dikkatli olmak lazım. Konular lise konuları ama soru tarzları, yeni bilgiler var. Finalinde epey zorladılar; ama bol aa ba dağıtmışlar gibi geldi. Kimya'da ise biraz ezber lazım ve kolay harf notu vermiyorlar. Hele Kim101'de AA alacağım diye canım çıktı. İngilizce alabiliyorsan al derim Kimya'yı. Lablar kolay, sadece her laba git. Kimya lab quizlerine çalış banko. Dersler genel anlamda biraz ilgi alaka gerektiriyor. Öyle aşırı ezberlik bir şey yok; ama havuzlarda kesin çıkmış soruları çöz, ihmal etme. Bil101e muaf olabiliyorsan ol, bence ol. Uğraşıp AA alıp yükseltirim diyorsan 12 quize çalışman lazım ve finalde de tüm konulara kasman lazım. Uğraştırıcı.

Genel anlamda dediğim gibi kafanda ortalama yapma bilinci olursa, RES105 belini bükmezse iyi ortalama yapabilirsin; ama kimin ne yaptığı belli olmuyor onu söyleyim. EHB'ci adamın ortalaması 2.5 olabiliyor. O yüzden fazla özgüven hiç iyi değil. Çapı da yazdığına göre farklı kampüslerle yapacaksın, senin için epey yorucu olur. Bilmiyorum çap aşırı mantıklı bir şey gelmiyor bana. İşletme-Endüstri gibi bölümler için de her fakülteden sadece 1 kişi işletmeye, 1 kişi endüstriye geçebiliyor(Hatta ikisinden sadece biri de olabilir). O yüzden işletme çapı için fakültende orayı tercih eden en yüksek kişi olman lazım.

Bana sorarsan ortalamam beklediğimden düşük olduğu için bir şey diyemiyorum, daha 2. dönemi görmedim. Yatay, çap tarzı bir şey şimdilik söylemiyorum. Sene sonu gelsin bakarız artık.

Ek olarak yatay, çap konusunda irregular olmak avantajlı. Fazladan ATA'ları felan alabilirsin ort. yükseltmek için. Bir de kötü aldığın dersi tekrar alma şansın felan oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 12 Ocak 2014; 19:18:40 >

• Yazın Mat 101 almayı düşünüyorum,dedikleri gibi yazın ortalamalar çok mü düşüyor?
    BA yapmayı düşünüyorum AA'da gözüm yok

quote:

quote:

quote:

İlk dönem 3.64 geldi ortalama. Kimya 83 ile AA geldi bu arada. Muhtemelen ucundan geldi. Matematiğin BA, İngilizce'nin BB olması bozdu beni ama.

Hocam ortalamaniz gercekten bayagi bir yuksekmis . Yatay falan dusunuyor musunuz veya çap ?

Ayrica bu ortalamayi yapmak ne kadar zor oldu ? Dersler zeka gerektiriyor mu yoksa calisma ve ezbere mi dayali ?

Bende Makina muhendisligindeyim ve uçak muh ile yandal veya isletme-elektronik-elektrik uclusunden biriyle cap dusunuyorum .

Amacım aslında 3.85 felan yapmaktı bu dönem. Mat ve İngilizce sağolsun ortalamanın biraz içine ettiler. İngilizceyi tekrar almayı düşünüyorum yazın. Bu ortalamanın daha iyisi bence yapabilir. Sadece biraz daha bilinçli olmak lazım. Mesela bilgisayarın ilk quizine girmedim. O yüzden BA geldi. Diğerleri için ve finali için çaba gösterdim yalnız. Yoksa AA gelebilirdi. Derslere pek gitmedim; ama matematiğe felan komple gitsem iyiydi. Dersler ağırlıklı altyapına bakıyor.

Matematik mesela vizesi çok zorlamaz. Türev-limit-fonksiyon konuları var. Finali zorluyor; ama iyi çalışırsan kurtarırsın, ben salaklık yaptım biraz. AA için tekrar alasım gelmiyor. Fizikte vizelerde dikkatli olmak lazım. Konular lise konuları ama soru tarzları, yeni bilgiler var. Finalinde epey zorladılar; ama bol aa ba dağıtmışlar gibi geldi. Kimya'da ise biraz ezber lazım ve kolay harf notu vermiyorlar. Hele Kim101'de AA alacağım diye canım çıktı. İngilizce alabiliyorsan al derim Kimya'yı. Lablar kolay, sadece her laba git. Kimya lab quizlerine çalış banko. Dersler genel anlamda biraz ilgi alaka gerektiriyor. Öyle aşırı ezberlik bir şey yok; ama havuzlarda kesin çıkmış soruları çöz, ihmal etme. Bil101e muaf olabiliyorsan ol, bence ol. Uğraşıp AA alıp yükseltirim diyorsan 12 quize çalışman lazım ve finalde de tüm konulara kasman lazım. Uğraştırıcı.

Genel anlamda dediğim gibi kafanda ortalama yapma bilinci olursa, RES105 belini bükmezse iyi ortalama yapabilirsin; ama kimin ne yaptığı belli olmuyor onu söyleyim. EHB'ci adamın ortalaması 2.5 olabiliyor. O yüzden fazla özgüven hiç iyi değil. Çapı da yazdığına göre farklı kampüslerle yapacaksın, senin için epey yorucu olur. Bilmiyorum çap aşırı mantıklı bir şey gelmiyor bana. İşletme-Endüstri gibi bölümler için de her fakülteden sadece 1 kişi işletmeye, 1 kişi endüstriye geçebiliyor(Hatta ikisinden sadece biri de olabilir). O yüzden işletme çapı için fakültende orayı tercih eden en yüksek kişi olman lazım.

Bana sorarsan ortalamam beklediğimden düşük olduğu için bir şey diyemiyorum, daha 2. dönemi görmedim. Yatay, çap tarzı bir şey şimdilik söylemiyorum. Sene sonu gelsin bakarız artık.

Ek olarak yatay, çap konusunda irregular olmak avantajlı. Fazladan ATA'ları felan alabilirsin ort. yükseltmek için. Bir de kötü aldığın dersi tekrar alma şansın felan oluyor.

Hocam ortalama yukseltmek icin dersleri tekrar alabilme sansimiz mi var ? O zaman o ders basarisiz sayilmiyor mu ? Sanirim çap icin falan her dersi ilkte vermek lazim .

Ayrica fakulte fark ediyor mu 3yy cap veya yataylarinda ? Sadece ortalamaya gore degil mi ki ?

Ortalama yükseltmek için dersleri tekrar alabilirsin tabii. Irregular mısın bilmiyorum. Irregular öğrenciler matı, kimyayı felan baharda alıyor. Sonra diğer sene beğenmezlerse tekrar felan alıyorlar güzde felan. Değilsen de 2. dönem veya yazın tekrar alabilirsin. Ders başarısız sayılmıyor. BB alırsın. AA yapmak için tekrar alabilirsin dersi. Çap-yatay'ta öyle ilkte vermek lazım diye bir şey yok. Zaten ilkte veriyorsun, sadece ortalamanı yükseltiyorsun. Çapta fark ediyordu bildiğim kadarıyla; ama yazdığın bölümlerle çap yapabilirsin. Yatayı istediğinle yapabiliyorsun bildiğim kadarıyla.

• bütün notlarım açıklandı, şu anda ortalamam 3.02, resimin finalini kaçırdığım için bütünlemesine kaldım. CB verirsem ki öyle olacak, 3.29 gelecek ortalama. bir dönemde 2.06'dan çıkarttım, fena değil. türkçe, giriş gibi ıvır zıvır dersler hafif düşürdü ama uğraşamam onlar için, hele ki giriş için. bir de fizik labın tekine sabah metrobüse binemediğim için girememiştim, BA geldi.

dönem başında 3.50 olarak düşünüyordum ama matematik beni çok yanılttı. vizem iyi olmasına rağmen finale pek çalışmadım ve de final de çok zorlayınca CB geldi. beklemiyordum açıkçası BB'nin, hatta BA'nın altına düşmek. yazın tekrar alıp AA yapacağım, başka çaresi yok.

ben iki dönem her iki kısmı da yaşadığım için şöyle söyleyebilirim. derslere giden, hocayı güzel dinleyen, kendince notlar tutan ve adam çok kasmadan belli bir süre öncesinden çalışan kişi çok rahat istediği ortalamayı yapar. aksine, geçen bahar döneminde hiçbir derse gitmedim, yarım yamalak çalıştım ve ingilizce falan olmasa gözetime bile kalabilirdim. ayrıca benim yaptığım gibi vizeler iyi geçince rehavete girmeyin, bana öyle oldu biraz. kimya hariç neredeyse diğer tüm finallerim vizelerimden kötü geçti. özellikle de matematik. vizeyi hepsinden emin şekilde 40 dakika civarında bitirmiştim. final hiç öyle olmadı, çalışmayınca zaten sorular pek bir şey ifade etmiyor. barman'in dediği gibi, matematik vizesi kolay, limit-türev çok zorlamıyor, zaten alt yapınız varsa çok da rahat yaparsınız. çok fazla 90+, hatta 100 falan çıkıyor. final pek öyle değil ama, yeni şeyler var ve integral şakaya gelmiyor. üçüncü de belini bükeceğim inşallah.

edit: genel kimya için derslere gitmeye gerek yok. kütüphaneden, makina kütüphanesinden hatta, ders kitabı olan petrucci'yi alın. hemen yanında çözümlü soru kitabı da var. onu da alın. vizeden finalden 3-4 gün öncesinden yavaş yavaş tüm konular için ayrılmış soruları çözün. hatta konuya bakmanıza bile gerek yok. her ünitede ortalama 15 tane çözümlü soru var, her birinin altında da iki tane aynı tip soru var. 45-50 soru eder. yaptıklarınızı ve yapamadıklarınızı aldığınız çözümlü kitaptan bakın. çok rahat BB+ getirirsiniz. lisede kimya namına mol hesabı vs. gibi temel şeyleri yapabilen biriydim. bu dönem hiç derse gitmeden BA getirdim. üstelik ikinci vizeyi tamamen salladım çalışamadığımdan ötürü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hmac -- 12 Ocak 2014; 21:18:20 >

• quote:

Hocam ilk olarak vakiy ayirip da yardimci oldugunuz icin tesekkurler.

Gercekten ortalama yapmak cok zor birsey degil mi ? Ben mezunken universiteyi kazandim ve o kadar zorlandim , acaba itu meteorolojiye girseydim ilk sene sonra istedigim makinaya mi gecseydim :D hem sene kaybim olmazdi.

Ortalama yapmak çok da kolay bir şey değil. O hevesle başlayıp çok yamulan görüyorum İTÜ'de. Gerekirse yaz okuluna kalacaksın, gerekirse üstten kek dersleri alacaksın. Hani biraz kafa yormak gerekiyor. Sevdiğin bölümdeysen çapı bence çok umursama. Çapa başlayıp çok bırakan oluyor. Yorucu bir şey, getirisi de tartışılır. Ortalama yapmayı dediğim gibi küçümsememek lazım. Makina mesela geçen sene ilk defa 2.9 gibi düşük ortalamayla yatay aldı; ama bu sene çok daha yüksekti. Yaptığın şeylerden pişman olma. Öyle İTÜ'nün çok tutulmayan bölümlerine gelenlerin %95'i yatay-çap hayaliyle geliyor. E kontenjanları belli olduğu için yapamayan, yanından geçemeyen o kadar çok ki. Tekrar hazırlanarak en güzelini yapmışsın. Hele hele Elektroniğe, Uçağa, Bilgisayar'a yatay-çap yapayım desen epey kasman lazım. İçin rahat olsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: hmac

bütün notlarım açıklandı, şu anda ortalamam 3.02, resimin finalini kaçırdığım için bütünlemesine kaldım. CB verirsem ki öyle olacak, 3.29 gelecek ortalama. bir dönemde 2.06'dan çıkarttım, fena değil. türkçe, giriş gibi ıvır zıvır dersler hafif düşürdü ama uğraşamam onlar için, hele ki giriş için. bir de fizik labın tekine sabah metrobüse binemediğim için girememiştim, BA geldi.

dönem başında 3.50 olarak düşünüyordum ama matematik beni çok yanılttı. vizem iyi olmasına rağmen finale pek çalışmadım ve de final de çok zorlayınca CB geldi. beklemiyordum açıkçası BB'nin, hatta BA'nın altına düşmek. yazın tekrar alıp AA yapacağım, başka çaresi yok.

ben iki dönem her iki kısmı da yaşadığım için şöyle söyleyebilirim. derslere giden, hocayı güzel dinleyen, kendince notlar tutan ve adam çok kasmadan belli bir süre öncesinden çalışan kişi çok rahat istediği ortalamayı yapar. aksine, geçen bahar döneminde hiçbir derse gitmedim, yarım yamalak çalıştım ve ingilizce falan olmasa gözetime bile kalabilirdim. ayrıca benim yaptığım gibi vizeler iyi geçince rehavete girmeyin, bana öyle oldu biraz. kimya hariç neredeyse diğer tüm finallerim vizelerimden kötü geçti. özellikle de matematik. vizeyi hepsinden emin şekilde 40 dakika civarında bitirmiştim. final hiç öyle olmadı, çalışmayınca zaten sorular pek bir şey ifade etmiyor. barman'in dediği gibi, matematik vizesi kolay, limit-türev çok zorlamıyor, zaten alt yapınız varsa çok da rahat yaparsınız. çok fazla 90+, hatta 100 falan çıkıyor. final pek öyle değil ama, yeni şeyler var ve integral şakaya gelmiyor. üçüncü de belini bükeceğim inşallah.

edit: genel kimya için derslere gitmeye gerek yok. kütüphaneden, makina kütüphanesinden hatta, ders kitabı olan petrucci'yi alın. hemen yanında çözümlü soru kitabı da var. onu da alın. vizeden finalden 3-4 gün öncesinden yavaş yavaş tüm konular için ayrılmış soruları çözün. hatta konuya bakmanıza bile gerek yok. her ünitede ortalama 15 tane çözümlü soru var, her birinin altında da iki tane aynı tip soru var. 45-50 soru eder. yaptıklarınızı ve yapamadıklarınızı aldığınız çözümlü kitaptan bakın. çok rahat BB+ getirirsiniz. lisede kimya namına mol hesabı vs. gibi temel şeyleri yapabilen biriydim. bu dönem hiç derse gitmeden BA getirdim. üstelik ikinci vizeyi tamamen salladım çalışamadığımdan ötürü.

Hocam sen 3.30 lardan falan bahsetmiyor muydun ya

• quote:

Orijinalden alıntı: Böck

o matematik açıklanmadan önceydi.

gerçi şimdi de 3.29 hesaplıyorum, 3.30 sayılır. :) şu anda beni yanıltan tek şey matematiğin CB gelmesi oldu, onun harici istediğim gibi gidiyor her şey.

quote:

quote:

Hocam ilk olarak vakiy ayirip da yardimci oldugunuz icin tesekkurler.

Gercekten ortalama yapmak cok zor birsey degil mi ? Ben mezunken universiteyi kazandim ve o kadar zorlandim , acaba itu meteorolojiye girseydim ilk sene sonra istedigim makinaya mi gecseydim :D hem sene kaybim olmazdi.

Ortalama yapmak çok da kolay bir şey değil. O hevesle başlayıp çok yamulan görüyorum İTÜ'de. Gerekirse yaz okuluna kalacaksın, gerekirse üstten kek dersleri alacaksın. Hani biraz kafa yormak gerekiyor. Sevdiğin bölümdeysen çapı bence çok umursama. Çapa başlayıp çok bırakan oluyor. Yorucu bir şey, getirisi de tartışılır. Ortalama yapmayı dediğim gibi küçümsememek lazım. Makina mesela geçen sene ilk defa 2.9 gibi düşük ortalamayla yatay aldı; ama bu sene çok daha yüksekti. Yaptığın şeylerden pişman olma. Öyle İTÜ'nün çok tutulmayan bölümlerine gelenlerin %95'i yatay-çap hayaliyle geliyor. E kontenjanları belli olduğu için yapamayan, yanından geçemeyen o kadar çok ki. Tekrar hazırlanarak en güzelini yapmışsın. Hele hele Elektroniğe, Uçağa, Bilgisayar'a yatay-çap yapayım desen epey kasman lazım. İçin rahat olsun.

Hoxam tamam da uni sinavina esek gibi calisiliyor 1 sene mezuna kalinip psikoloji bozluyir ve sene kaybi da oluyor . Fakat orta ustu bir calismayla 3.20 falan ortalama rahat yapilir deniyor benim bi arkadas mesela surekki gorusuyoruz sadece sinav zamani normal calisti 2.8 ortalamasi var onun da . Yani demekki cok daha karli oyke yapmak . Ucak elektronik bilgisayar cok az kisi aliyor sanirim ondan yuksekler bence . Bu bolumler biraz overrated olmus az kontenjandan . Ucak 35 turkce bilg 75 kisi aliyor diye puanlar tavanda.

Birde makinanin kontenjani degismeden 2012 de 3.54 - 2013 te 2.98 ile almasi cok anormal degil mi ?

2.98'den bile düşük aldı. Yedekten biri girmişti 2.87 ile. Bu tamamen bence tesadüfiydi. Tamamen arz-taleple kaynaklı. Yoksa İTÜ Makina normalde çok daha farklı ortalamalar ile alıyor. 3.20 ortalama yapmak, İTÜ'de çok zor değil; ama 3.20 ile yatay yapacağının garantisi yok işte. Seneye olur 3.5 makina ortalaması, yanından bile geçemezsin. Atıyorum geldi meteoroloji gittin. Tek hakkın var 3.yy yatayı. Kastın ettin yaptın bir şeyler. 3.3 geldi, makinaya gideceğim diye beklerken 3.4le kapatıyor. Yapacak hiçbir şeyin kalmıyor. Bölümden devam etmek zorundasın. Bu tarz bir durum var. O yüzden riskli.

Ha bir de ortalamada şöyle durum var. 4.00'a yaklaştıkça zorlaşıyor. 3.5'tan 3.7'e çıkarmak çok çok zor olabiliyor. Senin yatay derdin de yok. Bölümün güzel. Çap bence gereksiz ama onu da yapamasan hayal kırıklığı olmaz. Bence panik yapacağın bir durum yok, rahat ol.

• quote:

Orijinalden alıntı: hmac

quote:

o matematik açıklanmadan önceydi.

gerçi şimdi de 3.29 hesaplıyorum, 3.30 sayılır. :) şu anda beni yanıltan tek şey matematiğin CB gelmesi oldu, onun harici istediğim gibi gidiyor her şey.

Ya bi de benim bu okul sistemi not sistemi nasıl işliyor şimdiden kafa yormama gerek var mı zamanla öğrenir miyim bazı şeyler hala çok yabancı kalıyor

++Hocam sen makineye geçiceksin inşallah inanıyorum o azmi gördüm

• quote:

Ya bi de benim bu okul sistemi not sistemi nasıl işliyor şimdiden kafa yormama gerek var mı zamanla öğrenir miyim bazı şeyler hala çok yabancı kalıyor

++Hocam sen makineye geçiceksin inşallah inanıyorum o azmi gördüm

öğrenirsin illa ki, ama çok merak ettiğin bir şey varsa özel olarak açıklamaya çalışayım yine de.
    hem uğraşıyoruz bakalım, inşallah olur. :)

Acaba 2012 de yatay puanlari hayvan gibi yuksekken 2013 te bu kadar dusmesinin sebebi nedir ? 2.78 ile elektrik muhe gidilmis yahu .

illa bir sebep arama, sistem öss gibi. büyük ihtimalle bir önceki senenin ortalamaları çok yüksek olduğu için millet kendine güvenmedi, öylece de düştü. bu sene de herkes düşük olduğunu görünce yüklendi, yükseldi.

Hocam sizin yorumunuzu alabilir miyim ortalama kasmak hakkinda ? Yaptiginiz 3.30 ortalama acaba ne kadar calisma istedi ?

Ben bolumumu gercekten severek sectim 7k idim hatta Makinaya girerken fakat yatay degil de çap veya yandal dusunuyorum . Zaten yuksek lisans icin 3+ortalama gerekiyor ozellikle yurtdisi icin .o yuzden ilgiliyim bu konulara.

bence çap düşünmene gerek yok, zaten okulun en iyi birkaç bölümünden birindesin. hele ki severek seçtim diyorsan sorun yok.

ben ortalamayı yaparken çok zorlanmadım açıkçası. matematik ve fizik 102 için derslere düzenli olarak gittim, not tuttum. vizelerim çok iyiydi o yüzden. ondan sonra biraz rehavete kapıldım ne yalan diyeyim, matematikte değil ama fizikte pek derslere gitmemeye başladım. ona rağmen fiziğin ikinci vizesi de çok iyiydi. finale hiç çalışmadım neredeyse, nedense çalışmak içimden gelmedi. o yüzden çok düşük aldım (hocanın dediğine göre 10 ki felaket). BA geldi haliyle, çok rahat AA getirebilecekken oldu. matematikte ha keza çalışmak gelmedi içimden. biraz hevesli başlayınca döneme enerjim kayboldu sanırım. bir de ben okula uzaktan gidip geliyorum, dönem sonunda iyice yorgunluğa vurdu, halim yoktu hiç. bunları aşabilirsen sen benden daha iyisini yaparsın.

daha önce yazdığım gibi, kimyada neredeyse hiçbir şey bilmiyordum ve hiç derse gitmememe rağmen BA getirdim ki bu da AA gelecekti, ikinci vizeye çalışamadım pek. yine de BA'dan da memnunum çünkü bir önceki dönem sallaya sallaya DD getirebilmiştim ancak. diğer derslerim ıvır zıvırdı, lab-giriş-resim-türkçe falandı.

havuz derslerinin soruları hiç sürpriz değil. ne çıkacağı belli oluyor zaten. özellikle de mat 103'te (bu dönem finali istisna). dediğim gibi vizede çok fazla 90+ ve hatta 100 alan oluyor. ben 81 almıştım ama hiç yapamadığım soru yoktu. ya birinde sonucu getirememişim, ya ötekisinde eğriyi yanlış yerden çizmişim falan gibi basit hatalarım vardı (başka bir tanesi çok büyük hataydı gerçi ama önemli değil, soruyu bilerek yapıyordum). yani dikkatli olan ve az biraz alt yapısı olan herkes 90+ rahatlıkla alabilir, 100 bile alınabilir. e fizik, kimya öyle, sürpriz olmuyor. ingilizce vs. gibi dersler de temeli olan için çok zorlayıcı dersler değiller.

tek yapılması gereken, nasıl olsa çok zor değilmiş ya deyip salmamak. bir salarsanız bir daha toplamanız zor olur. derslere mümkün olduğunca gitmenizi öneririm* zira derste konuyu anladığınız zaman çok rahat edersiniz. evde tekrar etmek kalır size. evde bilmediğiniz bir konuyu çalışmak zulüm olur. ayrıca hiçbir şey olmasa bile kulak dolgunluğu oluyor, hoca aynı tip sorudan çözmüş oluyor vs. kesinlikle faydası var. hele hocalarınız iyiyse zaten üstüne kalmak istiyorsunuz. derslere gidip notunuzu alın, eve gelince de yavaş yavaş tekrar edin, çıkmış sorularınızı çözün. iyi notlar garanti. beğenmediniz mi, bir daha alırsınız. tek atımlık değil. ben matematiği ikinciye aldım, beğenmedim. yazın üçüncü kere alacağım. kimya iki kere aldım, fizik 1 iki kere aldım. irregular olmanın avantajı burada, ortalama için illa ki zamanınız oluyor. normalde benimle birlikte giren arkadaşlarım ikinci sınıf oldular ama ben halen birinci sınıfım. sebep aynı dersleri iki kez aldım. :)

benim 3.30 yaptığıma bakma, ben ilk dönem çok kötüydüm. hiç derslere gitmeyip çalışmıyordum. olayın farkına dönemin sonuna doğru vardım. transkriptte ya AA ya DD vardı. o AA'lar da türkçe-ata-ing gibi derslerdi. ben ilk dönem de bu kafada olsam şimdi ortalamam daha yüksek olur, ikinci sınıfa da geçerdim. bu notları ilk dönemimde yakalardım. işi baştan sıkı tutmak en iyisi. emin ol lys senesi gibi değil. bir hafta çalışmak yetiyor rahat rahat. kendini hırpalamaya gerek yok ilk sınıf için. rahatlıkla yüksek ortalamalar yapılabilir tabii ki ciddiye almak koşuluyla. yoksa gümlersiniz benim ilk dönemde olduğum gibi.

*kimyada gitmeye gerek yok. hocalar cidden yetersiz ve ya slaytlardan, ya notlardan ezbere anlatıyorlar. boşa zaman kaybı. sınıftan birini bulup imza attırın ve birkaç mesaj üstte yazdığımı uygulayın mutlaka.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hmac -- 13 Ocak 2014; 6:02:39 >

• derslere git, günlük bile haftalık bi tekrar yap. 3,5 ortalama rahat yaparsın ilk sene.
  • TUR 101 ve 102 aynı dönemde alınır mı? Sıkıntı olur mu?

Orijinalden alıntı: OneMoreChance

TUR 101 ve 102 aynı dönemde alınır mı? Sıkıntı olur mu?

alabilirsin.
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.