Şimdi Ara

# İTÜ 2013 Girişliler # (119. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (3 Mobil) - 1 Masaüstü3 Mobil
5 sn
4.273
Cevap
45
Favori
165.435
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 117118119120121
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Böck

quote:

Orijinalden alıntı: LilTunechi

quote:

Orijinalden alıntı: hmac

quote:

Benimde öyle gelecek umqrım.Senin bölüm ne?Neye grçmeyi düşünüyorsun?Bu arada finaller deme bana hepsi mi kötü geçer
    Edit:yurtdışına gidebilirseniz gidin yoksa irregular olarak mat fiz ing gibi dersleri alın çok zorlamayın kendinizi rahat rahat çalışın.

ben tekstil mühendisliğindeyim. makina, inşaat, uçak, uzay, çok düşük ihtimalle imalat bunlardan birine geçmek istiyorum. uçak biraz zor çünkü bir kişilik kontenjan açılıyor, 3.70-3.80 civarında kapatıyor. oraya zaten çekemem de, çeksem bile bana vurur mu bilmem. ben 3.50-3.60 arasına alıp makinayı garantilemek istiyorum. sende ne durum?

Kesin bir hedef yok dolasıyla bölüm de yok ama uzay elektrik kimya müh. Düşünüyorum uzayı atarsan iyi olur oradan .Bölüm hocamdan nefret edince 4 sene burada gidemeyecegimi düşünüyorum 2, dönem sıkıntı olmazsa devam edeceğim.Birde soru sorayım bu dönem yaz okuluna kalabiliyor muyuz?

Senin bölüm neydi ?

Ayrıca sizin notlar baya iyiymiş ya ben arkadaşlarla konuşuyorum bildiğin rezalet durumları

Molekül biyoloji.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Prof. sonuçları açıklandı gençler.

Yüksek lisans beklemeli öğrenci durumundaydım, geçmişim sınavı. Şu andan itibaren takip etmem gereken yol nedir, bilgisi olan var mı? Önümüzdeki hafta okula gidip araştıracağım ancak yine de sormak istedim, belki bilen biri vardır.
  • Havuzların hepsini ing alanlar çok daha şanslı bence. Kimya ortalamam 83 olması lazım, belki 85 bile olabilir. Açıklanmadı ama BA gelecek muhtemelen. İngilizcede 77 ile AA gelmiş. Ayrıca hafta sonu diye notlar da girilmiyor. Vallahi anlamıyorum bu okulu.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pazar sabahıydı, cumartesi akşamıydı demeden hafta sonu sınav yapmayı bilen okulumuz, SIS'i güncellemekten aciz. Yapacakları şey de bir tuşa basmak, kompleks bir bürokratik işlem değil. 2-3 uyuşuk hoca hariç notlar girilmiş, Ninova'da "Harf notlarınız açıklandı. SIS'ten bakın" diye duyuru koymuş hoca; ama girip göremiyoruz ki.

İngilizce 77 ile aa gelemez yalnız.90 üstü aa.Birde havuz konusunda haklısın.
    Bugün sistem yenilenecek mi acaba bilen var mı?

Teorikte her gün 10.00 ve 17.00; ama belli olmuyor. Bugün sistem güncellenmiştir de notlar görülebiliyordur diye kalkıp baktım, değişen bir şey yok. Gece bile güncellendiği oldu.

Labdan bahsetmiyorum yalnız. Normal Kim101'den bahsediyorum. Kim101e'de 77 ile AA gelmiş. Türkçesinde 83 ile BA bekliyorum şu an. Ortalamalar da düşüktü. 21-18-22 aldım. 2. vize de epey zordu. Daha ne yapayım AA almak için arkadaş?

Orijinalden alıntı: barman

quote:

Labdan bahsetmiyorum yalnız. Normal Kim101'den bahsediyorum. Kim101e'de 77 ile AA gelmiş. Türkçesinde 83 ile BA bekliyorum şu an. Ortalamalar da düşüktü. 21-18-22 aldım. 2. vize de epey zordu. Daha ne yapayım AA almak için arkadaş?

Arkadaş Ing101 anlamış heralde. Türkçe-İngilizce konusunda da anladığım kadarıyla bölüm farklarından dolayı böyle oluyormuş.

Nature cannot be fooled.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Huddleston

Matematikler hariç galiba. Mat103, 104, 201 gibi derslerde İngilizce'nin çanı daha yüksek çıkıyor.

O da matematik alanlar yüzünden. Mat101e'yi İnşaat-EHB-Kontrol-Elektrik-Bilgisayar-(Bazı ing madenler) vb. alıyor galiba. Çan yüksek çıkıyor 101e'de.
    Aynı bölümler Fizik, kimya almıyor mu ki? Ben çanların ingilizce için Matematik'te yüksek çıkıp, fizik kimya'da düşük çıkmasını dile bağlıyorum direk. Fizik için en azından, ingilizcesi kötü olan biri belki çalışırken veya soruyu anlamaya çalışırken sıkıntı çekiyordur diye düşünüyorum. Matematik'te böyle bir sorun pek yok.
  • aslında matematikte de ingilizce derslerin çanı daha düşük çıkıyor ama @Huddleston'ın dediği gibi matematikte ingilizce olarak aman aman bir şeye gerek yok. mesela, bu dönem mat 103e vizesinin ortalaması 55'ti, 103'ün vizesinin ortalaması 64 mü neydi.

@barman, kimyada yazık olmuş notlarına açıkçası. ben 19-13-21 ile BA aldım ingilizcede. büyük ihtimalle ikinci vizem 15-16 falan olsa AA gelirdi, ya da final 22-23 falan olsa. neyse sıkma canını, BA ile AA arasında çok fark yok, diğer dersler ile toparlarsın.

sistemi güncellememeleri ise skandal gerçekten. taksit taksit öğreniyoruz notumuzu. bir ay önceki finalin notlarını daha iki gün önce giren hoca vardı bende bir tane.

edit: birisine şöyle bir mail gelmiş, iyi bari.https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1511186_10152142856651907_470970513_n.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hmac -- 11 Ocak 2014; 21:20:30 >

• quote:

Aynı bölümler Fizik, kimya almıyor mu ki? Ben çanların ingilizce için Matematik'te yüksek çıkıp, fizik kimya'da düşük çıkmasını dile bağlıyorum direk. Fizik için en azından, ingilizcesi kötü olan biri belki çalışırken veya soruyu anlamaya çalışırken sıkıntı çekiyordur diye düşünüyorum. Matematik'te böyle bir sorun pek yok.

Dil ile alakası pek yok, arkadaşın dediği gibi dersi alan bölümlerle alakalı.
  • İngilizcenin genelde çanının düşük olmasının bence dille alakası yok. Prof'u geçen hemen hemen her öğrenci soruları anlıyor. Sınava da çalışırken, çıkmış soruları çözerken de terimleri öğreniyorsun aşağı yukarı. Ben çıkmış soruları çözerken, TR-İng ayrımı yapmadan çözüyordum, çok da fark ettiğini düşünmüyorum. Her neyse, yarın sistemde göreceğiz notları. Ne beklediysem altı geliyor, bakalım.
    Ben anlamadım dersi alan bölüm olayını vallahi. Şimdi %30 lar Türkçe, %100'ler İngilizcesini alıyoruz olarak düşünürsek(Kimya'da pek öyle değil galiba ama neyse), Fizik ve Kimya ile Matematik için neden bu durum ters orantılı?

Ben anlamadım dersi alan bölüm olayını vallahi. Şimdi %30 lar Türkçe, %100'ler İngilizcesini alıyoruz olarak düşünürsek(Kimya'da pek öyle değil galiba ama neyse), Fizik ve Kimya ile Matematik için neden bu durum ters orantılı?

Kimya Fizik için sadece 101 ve 101e var ve %100 alan herkes 101e alıyor; ama %30 olanların bazıları İng bazıları Türkçe alıyorlar dersi, tamamen ders planına bağlı. Matematikse ise 101-103 farkı var. 101e'yi(%30-%100 Elektrik-İnşaat-Elektronik Haberleşme-Kontrol-Bilgisayar) vb. bölümler alınca ortalama ister istemez yüksek çıkıyor. 101'e baktığımızda da genelde daha düşük puanlı bölümler alıyor, o yüzden ortalamaları düşük çıkıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi barman -- 12 Ocak 2014; 11:19:46 >
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.