Şimdi Ara

İtopya işlemci bakımı yaparmı kasayı alalı 2 ay oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.538
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar herkese hayırlı günler benim kafama bişi takıldı ben kasamı alalı 2 ay oldu ve bi kasanın 6 ayda bir termal macunu yenilenmesi gerek diye biliyorum bunu itopyaya yollasam ücretsiz bakımını yaparlarmı yardımcı olursanız sevinirim.

• 6 ay mı, çok demişler 2 ayda bi yapmak iyidir.

Kim dedi 6 ayda bi macun değişmesi gerektiğini ?

Öyle bi şey yok, 2-3 sene en az macuna bir şey olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 19 Ocak 2023; 10:39:15 >
  • Macuncu lobisi, akıllı esnaf/tüccar ve ilkeli influecer tayfası gayet iyi çalışıyor. Özellikle son bir kaç yıldır yoğun şekilde dolaşımda olan algı maalesef böyle, 6 ayın altına ne zaman indirecekler onu merakla bekliyorum.

Fabrika'nın uyguladığı termal macunlar yıllarca sorunsuz ve ilk günkü gibi işler, en çöp olmayan ve sahte olmayan termal macunlar yıllarca sorunsuzca ilk günkü gibi işler, piyasadaki marka olan termal macunların bazıları 5-6-7-8-10 yıl ilk günkü performansını korur diye garanti verebilmekte.

Toz/kir temizliği PC'nin bulunduğu ortam, çevresel etkiler, yapısı, filtreleri vs gibi durumlara göre belki 6 ay'da bir yapılabilir ama genelde ortalama şartlardaki PC kullanıcılarının 1-2 yıldan önce iç toz/kir temizliğine zahmet etmeleri, yersiz riskler almaları gerekmez.

• Çok basit bir işlem kendiniz yapın bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 12 yıl öce i7 3770k işlemcimin macununu sıkmıştım, hala aynı macunla duruyor ;)

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • 1-2 yıldan önce bakım falan yapmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt

teşekürler hocam yardımınız için :D

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • nirvana08 kullanıcısına yanıt

saolun hocam yardımınız için bu arada size bir şey sorucam ben i5 9600k işlemci almayı düşünüyorum işlemcim i310105f i5 bu islemcidem fazla fps verirmi

• 15 yıl aynı termal macun kullanmışlığım var

• Yok artık 

• İyi macunlar artık 7,8 sene gidiyor rahat. Gerek yok.

• Macunlar ileride fosil olarak kayda geçecek

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • josrdr kullanıcısına yanıt
    Hocam abartmayalım 😂

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben yılda 1 macun değişiyorum ve kasayı komple temizliyorum bunun dışında 3 ayda bir kompresörle kasaya giriyorum çok faydası oluyor.

• kullanılan macuna bağlı. en sağlıklısı senede 1 yapmak. ama 2 senede gıder.

• Sıcaklıklar ne zaman düzensizleşir artmaya başlarsa macun değişimi o zaman yapılır. Tabi kasanın tozunu kir-pasını alırsın o ayrı.

• Standart çin malı macunlar bile yıllarca sorunsuz kullanılabiliyorken... 2 ay, 6 ay ya da 1 sene nedir ? Gerek yok kurcalatmaya...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • SkeironnWH S kullanıcısına yanıt

Her yıl macuna gerek yok, özelliğini 1 senede kaybetmiyor çünkü.

Hava ise 3-4 ayda basarım. Şuan 3-4 aydan fazla oldu, kasayı kaldır sök tak vs. üşeniyorum artık.

• Kendinizin yapacağı basit bir işlem bir çok videolu anlatımı var zaten. Dışarıda yaptırıp ücret ödemeyin boşuna.

• _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt

Hocam bende de aynı üşengeçlik durumu var o yüzden sistemi kurarken minimal kurmaya çalışıyorum artık. RGB'ye dair ne var ne yok sattım klasik ssd ve hdd kullanmıyorum ekran kartını dikey kullanıyorum anakarttan çıkarması uğraştırıyor diye. Sıvı soğutma olarak Arctic'e geçtim tek bir kablosu var tak çıkar yapıp temizlerken çok rahat oluyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.