Şimdi Ara

İtopya işlemci bakımı yaparmı kasayı alalı 2 ay oldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
1.631
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar herkese hayırlı günler benim kafama bişi takıldı ben kasamı alalı 2 ay oldu ve bi kasanın 6 ayda bir termal macunu yenilenmesi gerek diye biliyorum bunu itopyaya yollasam ücretsiz bakımını yaparlarmı yardımcı olursanız sevinirim.

Kim dedi 6 ayda bi macun değişmesi gerektiğini ?

Öyle bi şey yok, 2-3 sene en az macuna bir şey olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Dominic_Toretto_ -- 19 Ocak 2023; 10:39:15 >
  • Macuncu lobisi, akıllı esnaf/tüccar ve ilkeli influecer tayfası gayet iyi çalışıyor. Özellikle son bir kaç yıldır yoğun şekilde dolaşımda olan algı maalesef böyle, 6 ayın altına ne zaman indirecekler onu merakla bekliyorum.

Fabrika'nın uyguladığı termal macunlar yıllarca sorunsuz ve ilk günkü gibi işler, en çöp olmayan ve sahte olmayan termal macunlar yıllarca sorunsuzca ilk günkü gibi işler, piyasadaki marka olan termal macunların bazıları 5-6-7-8-10 yıl ilk günkü performansını korur diye garanti verebilmekte.

Toz/kir temizliği PC'nin bulunduğu ortam, çevresel etkiler, yapısı, filtreleri vs gibi durumlara göre belki 6 ay'da bir yapılabilir ama genelde ortalama şartlardaki PC kullanıcılarının 1-2 yıldan önce iç toz/kir temizliğine zahmet etmeleri, yersiz riskler almaları gerekmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

* Intel i7 14700KF * MSI Z790 Tomahawk MAX * Patriot Viper Venom 2x16gb 7200Mhz * Zotac Rtx 4090 * Aorus FO48U * 1tb WD Black SN850X + 2tb Samsung 980Pro *
    * Corsair RM850x * LianLi v3000+ * 480+360mm Rad. Custom Water Cooling * Razer BlackWidow Ultimate * Razer Basilisk * Logitech Z5500 * Logitech G533 * WD Red 3 TB NAS *
  • 1-2 yıldan önce bakım falan yapmayın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

teşekürler hocam yardımınız için :D

saolun hocam yardımınız için bu arada size bir şey sorucam ben i5 9600k işlemci almayı düşünüyorum işlemcim i310105f i5 bu islemcidem fazla fps verirmi

Referans Paylaşım Konuları:
    https://forum.donanimhaber.com/referans-paylasim-konulari--160239311
  • İyi macunlar artık 7,8 sene gidiyor rahat. Gerek yok.

|| AMD Ryzen 7 9800X3D İşlemci || MSI X870 Tomahawk Anakart || Palit RTX 4080 GameRock OC GPU || G.SKILL Trident Z5 Royal Neo 6000MHZ CL28 DDR5 Ram || Kingston KC3000 4 TB NVME Gen4 SSD || FSP Hydro PTM Pro 1200W Platinum PSU || Arctic Liquid Freezer II 360MM Sıvı Soğutma || Cougar Conquer Kasa || Logitech Z5500 5+1 Ses Sistemi || Samsung Odyssey G7 32'' 240Hz QLED Monitör || Apple MacBook Pro 16'' 2021 - M1 MAX (10/32) İşlem Birimi / 1 TB SSD / 32 GB RAM ||
  • Macunlar ileride fosil olarak kayda geçecek

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

İNTEL ALDER LAKE CORE İ7 13700KF all p-core 5.5 GHZ- all e-core 4.3 ghz-ring x45-PALIT GeForce RTX 4080 GameRock OC-MSI MPG Z690 EDGE WIFI DDR4- GSKILL 32GB (2x16GB) TRIDENT Z DDR4 4400MHz CL19 1.5V Dual Kit RGB LED-THERMALTAKE 500 BEYAZ 3X TEMPERED GLASS PENCERELİ GAMING KASA-AeroCool Miragel360,su soğutma CPU,TDP 550 W-CORSAİR AX12000i-LG UltraGear 32GP850-B 31.5″ 1ms FreeSync Premium-G-SYNC IPS QHD Gaming (Oyuncu) Monitörü -165hz-o.c 180hz-8-10 bit-Samsung 980 pro 2tb- WD_Black SN770 1TB NVMe - Samsung 970 Evo Plus 1TB -WD Elements 6TB 3.5" USB 3.0-WD 3.5 2TB Caviar Blue-Cooler Master SK652 Red Switch Low Profile Mekanik Rgb Türkçe Oyuncu Klavyesi Beyaz-SteelSeries Rival 5 Destiny 2 Edition Gaming Mouse Beyaz - EPOS Sennheiser GSP 301 Beyaz-Creative Sound Blaster Zx- 11 adet SilverStone Air Blazer 120RW ARGB LED 12cm 94CFM Yüksek Hava Akışlı 2200RPM Kasa Fanı + 5 adet Arctic BioniX P120 PWM PST 12cm Kırmızı/Siyah Gaming Kasa Fanı
  • Sıcaklıklar ne zaman düzensizleşir artmaya başlarsa macun değişimi o zaman yapılır. Tabi kasanın tozunu kir-pasını alırsın o ayrı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Her yıl macuna gerek yok, özelliğini 1 senede kaybetmiyor çünkü.

Hava ise 3-4 ayda basarım. Şuan 3-4 aydan fazla oldu, kasayı kaldır sök tak vs. üşeniyorum artık.

| AMD® Ryzen™ 7 5700X | ASUS Prime X570 Pro | CORSAIR Vengeance® RGB PRO 16GB 3600MHz | EVGA RTX 3060Ti XC O8G | LG 27GL850-B UltraGear™ 27" 1440p@144Hz | WD_BLACK™ SN750 500GB | SANDISK ULTRA 3D 500GB |
    | COOLER MASTER MasterCase H500P Mesh White ARGB | CORSAIR RM850x 80PLUS® Gold | Noctua NH-U12S SE | Logitech Z313 | Razer Basilisk Chroma | Bloody B640 | Plantronics Gamecom 388 | Logitech® F510 Rumble |
  • _Dominic_Toretto_ kullanıcısına yanıt

Hocam bende de aynı üşengeçlik durumu var o yüzden sistemi kurarken minimal kurmaya çalışıyorum artık. RGB'ye dair ne var ne yok sattım klasik ssd ve hdd kullanmıyorum ekran kartını dikey kullanıyorum anakarttan çıkarması uğraştırıyor diye. Sıvı soğutma olarak Arctic'e geçtim tek bir kablosu var tak çıkar yapıp temizlerken çok rahat oluyor.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.