Şimdi Ara

ITIRAFCILAR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
132
Cevap
2
Favori
3.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaslar trafikte su surucu soyle yapti yok kirmizi yanmadan kornaya basti tamamda bizler trafikte ne gibi hatalar yaptik yaptiginiz kusurlari yazacak kisiler varsa buyursun ben genelde hiz tabelalarina dikkat etmem kemerde az kulanilmisdir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oace -- 17 Ağustos 2013; 21:38:09 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yol boşsa ışık ihlali yaparım , Şehir içi kısa mesafelere giderken emniyet kemeri takmam daha doğrusu rahatsız oluyorum kemerden. Onun haricinde kurallara uyarım
  • Bir seferinde kendimi kaybedip Tem'de gece vakti çok tehlikeli bir şey yapmıştım.Benim için ilk ve son oldu esasında,kasıtlı olarak da yapmadım ama böyle olabileceğini tahmin etmem gerekti.

Saat 12 civarı gezmeye çıktık arkadaşla iki araba..Ana yola bağlandıktan sonra bastım da bastım çift şeritli kısmı idi 16-170 civarı bir hızla önümdeki iki şeridi de kapatan araçlara yaklaşıyordum.Hem gece olmasından dolayı hem de önümdeki sürücünün beklemediğim hareket yapmasından dolayı iki aracın arasından makas tarzı bir şey yapmam gerekti.Emniyet şeridi boştu ama tehlikeli ne olursa olsun.Sol şeritteki biraz geride sağ şeritteki ileride ben hızlı geliyorum yetişir makasa girerim diye düşündüm sol şeritteki basmaya başladı sağdaki da hızını azalttı bunlar neredeyse yan yana geldiler o sıra ne oldu tam hatırlamıyorum ama bunlar 90-100 civarı seyrederken ben aralarından 160 ile iki şeride üç araba sığdırarak silme geçtim,aynaların arasında birkaç cm bile yoktu belki,arabanın kıçı biraz bıraktı kendini çok ince bir hareketti ve içerisinde aile vardı diğer araçların.İleride ışıklarda durdum ben kaçacak yer arıyorum adamlar öldürse yeridir,neyse ışık yandı pek yan yana gelmeden uzadım gittim.

O an yaşadığım korku,heyecan,pişmanlık bana yetti o gün bu gündür makasa girmem demeyeyim ama tehlikeli olabilecek hareket yapmıyorum.Kurtulmanın tek açıklaması biraz şans biraz da soğukkanlılık,çünkü çok hızlı geliyordum duramaz çarpardım.Yanımdaki çocuğun eli ayağı titredi bir gün boyunca

• ip gibi dumduz bos yoldahep seytan durter ama hep 5 kisi oldugumuzdan onlarda durtuyo

• -in cin top oynayan yerlerde alakasız ışıkların gereksiz yere yandığı yerlerde kırmızıda kontrollü geçerim.

-1 km civarı kısa mesafede kemer takmam, daha uzun yollarda ise takmadan yola çıkmam, çıkamam acaip rahatsız oluyorum.

-şehir içi denen fakat çoğu duble yoldan farkı olmayan ve trafik ve yaya trafiği olmayan bazı yerlerde 50 km hızına uymam. Ş. arası yol hız limitlerine %95 uyarım. Uzun yokuşlarda bazen 130-140 kaptırırım. Hayatımda 2-3 kere kısa süreliğine 150-160 yapmışlığım var. daha fazlasını denemedim bile.

- U dönüşü yasak olan yerlerde bazen kontrollü bir şekilde U dönüşü yaparım.
  • Tali yoldan ana yola çıkarken aracı durdurmam, araç hareket ederken kontrol ederim yolu. Kısaca durup 1. Vitese takmaya üşeniyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: burock1997

Tali yoldan ana yola çıkarken aracı durdurmam, araç hareket ederken kontrol ederim yolu. Kısaca durup 1. Vitese takmaya üşeniyorum

1997 doğumlusun ve bunları yapıyosun öyle mi ?
  • quote:

97 doğumlular araç kullanamıyor mu?

Yasal olarak daha 2 yılın var
  • Yol boş olunca ve sevdiğim müzikler çalınca kendimi kaybediyorum
  • kamyonetle yolda giderken uyumuşum. karşıdan gelen tırın kornası uyandırdı. kamyonetin 2 tekeri bankete düşmüş. devrilmeye az kalmış. araç iveco daily uzun şasi..
  • boş yolda basarım

70 eds'sinden sonra araba nerdeyse pati çekerek kaçar

sürekli kullandığım yerlerde mobesesiz ışıklarda kontrollü geçerim mobese olan yerlerde ara yollara kaçar ışıklarda beklemem

uzun yolda hava sıcaksa yorulduysam 120ye sabitleyip sol ayağımı cama dayarım yata yata giderim kız arkadaşım filan yanımdaysa onunla ilgilenirim

gece 20 30 mt ters yöne filan girerim

araba kullanışını sevmediğim şerit işgal edenleri hatalı sollama yapanları uyarmak için sıfır geçerim yada üstüne kırarım

uzun yolda konvoy halinde gidiyorken makas atanların peşinden fırlar tokatlar sıkıştırır şaşırtırım

bildiğiniz magandayım üzgünüm
  • İtiraf ediyorum. Bolu'da eve giderken E5'te ara sıra 140-150 gidiyorum.

Nadir de olsa boş yolda el freni çekiyorum
  • jdmworks kullanıcısına yanıt
    Block + Şikayet. İyi akşamlar. Her gün gelip bana sataşıyorsunuz, bu bardağı taşıran damlaydı.
  • Ehliyetsiz araba kullanıp bir de üste çıkıyorsunuz ya bir engel de bana atın mobilim de

• Eski tek gidiş geliş Şile yoluna veya benzer yollara girdiğimde heleki yol boşsa bazen kendimi kaptırıp pist süresi kasıyormuş gibi virajlarda aracımı denediğim oluyor. Virajın içini görebiliyorsam zeminden de eminsem üst sınırlarda virajlara girip çıktığım oluyor. Belki daha önceleri ara sıra piste girip pilotajımı geliştirdiğim günler aklıma geliyordur bilmiyorum. Fakat şehir içinde ara sokaklarda asla ! Önden çekiş araçla arkadan kopmayı toplamak keyifli ne yalan söyliyim.
  • savcılar göreve
  • quote:

Tali yoldan ana yola çıkarken aracı durdurmam, araç hareket ederken kontrol ederim yolu. Kısaca durup 1. Vitese takmaya üşeniyorum

Sen ehliyet aslan ne olur almasan ne olur. Seni şu mesajın üzerine fişleyip ehliyet vermemeleri lazım.
  • Işık ihlali yapmam, dönüşlerde, tali yollardan çıkışlarda dikkatliyimdir, sinyalsiz şerit değiştirmem, ani fren yapınca aynaya bakıp arkamı kollayacak kadar tecrübeliyim. 10 yaşımdan beri araç kullanıyorum çok ehliyetsiz araç kullandım uzun yola bile çıktım, şoförlüğüm iyiydi ama yaşım tutmuyordu, zaten yaşım gelince sınavlardan çok iyi puan aldım, direksiyon kursunda 1 kere araba kullandım bir daha gelme sen şoförsün dediler, direksiyon sınavında 20 metre gitmeden hoca dur ve in dedi . İş makinası dahil tekerleği olan her türlü makinayı hiç zorlanmadan kullanırım. Motorsiklet hariç, ona hiç binmedim, bilerek isteyerek binmedim binmiyorum binmeyeceğim. Binersem inmem biliyorum Aracımın limitlerini iyi bilirim, risk almam.

Ama sert kullanıyorum, kemere bir türlü alışamadım. Aracım biraz gürültülü. Önümü boş görürsem, frenime güvendiğim kadar gaza basarım acımam. Yüksek devirli kullanırım, kesiciye bol bol girerim. Neresi olursa olsun farketmez yeterki önüm boş olsun. Makasa fazla girmem, tehlikeli çocukça hareketler yapmam, ama önümden dımbıl dımbıl gidip yol vermeyenin hak ettiği yerinden geçerim. Biraz hız ihlali yapıyorum sanırım

• quote:

Orijinalden alıntı: *President*

Işık ihlali yapmam, dönüşlerde, tali yollardan çıkışlarda dikkatliyimdir, sinyalsiz şerit değiştirmem, ani fren yapınca aynaya bakıp arkamı kollayacak kadar tecrübeliyim. 10 yaşımdan beri araç kullanıyorum çok ehliyetsiz araç kullandım uzun yola bile çıktım, şoförlüğüm iyiydi ama yaşım tutmuyordu, zaten yaşım gelince sınavlardan çok iyi puan aldım, direksiyon kursunda 1 kere araba kullandım bir daha gelme sen şoförsün dediler, direksiyon sınavında 20 metre gitmeden hoca dur ve in dedi . İş makinası dahil tekerleği olan her türlü makinayı hiç zorlanmadan kullanırım. Motorsiklet hariç, ona hiç binmedim, bilerek isteyerek binmedim binmiyorum binmeyeceğim. Binersem inmem biliyorum Aracımın limitlerini iyi bilirim, risk almam.

Ama sert kullanıyorum, kemere bir türlü alışamadım. Aracım biraz gürültülü. Önümü boş görürsem, frenime güvendiğim kadar gaza basarım acımam. Yüksek devirli kullanırım, kesiciye bol bol girerim. Neresi olursa olsun farketmez yeterki önüm boş olsun. Makasa fazla girmem, tehlikeli çocukça hareketler yapmam, ama önümden dımbıl dımbıl gidip yol vermeyenin hak ettiği yerinden geçerim. Biraz hız ihlali yapıyorum sanırım

Ağabey, idolümsün Bende 3 yıldır kullanıyorum senin kadar olmasa da çok iyi kullanırım, bu Cumartesi'de direksiyon sınavına gircem İhlal ettiğim tek kural otonbanda kullandığım her arabayla max. hız denemesi yapmam oluyor

• Vermesinler daha iyi. Beni bin liralık bir MASRAF'tan kurtarırlar. Siz yine dua edin ben durmasam da kontrol ediyorum. Azcık da mantığınızı kullansanız yolu kontrol edebilmem için en az 15 kilometre hıza düşmem gerektiğini, virajı döndükten sonra 5-10 kilometre hızdaki bir aracı 2. viteste stop ettirmeden devam edebilecek kadar iyi şoför olduğumu anlardınız. 3. veya 4. sınıfta ilk kez kendi başıma sürücü koltuğuna oturdum, yani tam anlamıyla bi 10 senedir debriyajla düzenli bir ilişkim var, ISUZU kamyondan tutun da şahine, Kangoo'ya, Caddy'e, Megane'a, Civic'e, Passat'a, Jetta'ya, Caravelle'ye, Transporter'a, Ford Transit uzun şasiye daha bir sürü aracın şoför koltuğunda şehiriçi ve şehirdışı(kum toprak, karlı yol, yokuş yukarı-aşağı hepsi dahil) sürmüşlüğüm var. Yani tanıdıkların "Abi ver de bi tur atıyım" diye aldığım 2-3 kilometre yaptığım araçlarını dahil etmiyorum, bunların yarısı bizim elimizden geçen araçlar, diğerleri de eşimizin dostumuzun araçları, ve daha liste uzar gider. Daha kırmızı da geçmedim, DUR yazan tabelanın önünden 80'le geçmedim, şehiriçinde 4. vitese takmadım, el freni çekip apaçilik yapmadım, kısa mesafede bile emniyet kemeri çıkarmadım, yalnızken asla son ses müzik açmadım, uzunlarımı yakıp milletin gözünü kör etmedim, hiçbir bayana korna çalmadım, kimsenin şeridini engellemedim, ters şerite girmedim, yanlış park yapmadım. Yola 20 ile çıksam frene bastığım saniye dururum, karşıdan gelen adam da şehiriçinde 100'le gelemez ya angut değilse hafif sola kırarak geçiverir. Neyse siz muhabbeti kapatın; zaten 18 yaş altı yarış gruplarındaki herkesin ehliyeti var reis ;)

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.