Şimdi Ara

İtiraf Ediyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
0
Favori
1.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Elektronik ile tam anlamıyla tanışmadan önce, daha 8-10 yaşlarında çocukken her bulduğum pilli cihazın içini açardım. ses çıkaran oyuncaklardaki küçük devrenin üzerinde bulunan transistörü melodi üreten şey zannederdim. arabaların 12v ile çalıştıklarını öğrendiğimde kumandalarda kullanılan küçük 12v luk pil ile bir arabayı çalıştırabileceğimi düşündüm. sokakta arkasında 16v yazan bir araba gördüğümde ''vaay bak bu 16volt ile çalışıyormuş diğerlerinden daha güçlüdür'' demiştim.

çocukluk işte yinede güzel yıllardı. sizinde varsa böyle komik anılarınız bu başlık altında paylaşın hep birlikte gülelim

Lesitin bütün vücut tarafından ihtiyaç duyulan bir maddedir, hücre zarını oluşturan yapıtaşlarındandır. Hücre zarına esneklik verir. Ayrıca beynin etrafındaki koruyucu zarlar da yüksek düzeyde lesitin içerir. Yeterli beslenen bireylerde lesitin karaciğer tarafından üretilmektedir.

• quote:

Orijinalden alıntı: certy

10 yaşlarındayken televizyonun içinde insanların olduğunu zannediyordum. Bir gün televizyon izlerken televizyonda adamın biri küçük bir çocuğu dövüyordu. Bende çocuğu döven adamı dövmek için bir şekilde televizyonun içini açtım. Babamdan çok dayak yemiştim.

• quote:

10 yaşlarındayken televizyonun içinde insanların olduğunu zannediyordum. Bir gün televizyon izlerken televizyonda adamın biri küçük bir çocuğu dövüyordu. Bende çocuğu döven adamı dövmek için bir şekilde televizyonun içini açtım. Babamdan çok dayak yemiştim.

• quote:

Süper.

O kadar sene geçti evdeki elektrik,tesisat işlerini kendim halleder oldum.
    5 yıl önce açıldı
    Kavga ettim
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • aldigim her oyuncagin icini acardim
    bazilarini daha eve bozmusumdur :-D

Orijinalden alıntı: atakan123123

Bende 8-9 yaşlarındayken.Prizden Çarpıldım.gıdıklandım.Sonra hoşuma gitti elimi yıkayıp bir daha deneyince uzunca bir süre ağladım.Bunun dışında Prize hoparlör takmak İlk denememdi

• Ben de babamın dükkanında tamir ettiği cihazları (seslendirme üzerineydi) alır söker orasına burasına tornavida değdirip kısadevre ederdim sonra da babamın kalfası Şükrü abim aferin bunu da tamir ettin diye alırdı önümden sonra raftan başka bir cihaz seçerdim. Rahmetli babacığım da sesini çıkartmaz sonra hepsini yeniden tamir ederdi. Daha bu işlerden en ufak dayağını da yediğimi bilmem. Bu arada eve her gelen elektronik eşyanın içini de özenle açar, tv gibi boyumdan büyük aletlerin kapağını geri takacak kadar güçlü olmadığımdan mutlaka deşifre olurdum. Birde eskinin pilli el radyolarını güçlendirmek için mutlaka içlerini açar ayarlarını bozardım sonrada ses çıkmadığını gören dayılarım, teyzelerim Barış bunun içini açıp güçlendirmiş belli derlerdi.
    Sonra dayımın 85lerde İngiltere'den kesin dönüş yaptığından getirdiği orijinal Atari 2600'ün ses arafrekansı Türkiye'deki tv yayınlarına uygun olmadığından (Türkiye'de ses arafrekansı 5.5 MHz, İngiltere'de 6 MHz) sesin çıktığı yerde görüntü, görüntünün çıktığı yerde ses olmazdı. İki sene sessiz şekilde oyun oynadıktan sonra (yaş 9-10) içini kimse görmeden açıp ses arafrekansını modülatörden ayarlamıştım. Sonra birgün oyun oynarken tv den ses geldiğini görünce herkes şok olmuştu. Tabi yaş 9-10 olunca ve o zamanlar daha interneti bırakın teknik döküman bulmak mümkün değilken bunu nasıl akıl edip uyguladım hala aklım almıyor. Sanırım şu el radyolarını güçlendirmeye çalışırken hemen hemen her cihazın içinde ayarları vardır diye keşfetmemden kaynaklı olsa gerek.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sozuak

Ben de babamın dükkanında tamir ettiği cihazları (seslendirme üzerineydi) alır söker orasına burasına tornavida değdirip kısadevre ederdim sonra da babamın kalfası Şükrü abim aferin bunu da tamir ettin diye alırdı önümden sonra raftan başka bir cihaz seçerdim. Rahmetli babacığım da sesini çıkartmaz sonra hepsini yeniden tamir ederdi. Daha bu işlerden en ufak dayağını da yediğimi bilmem. Bu arada eve her gelen elektronik eşyanın içini de özenle açar, tv gibi boyumdan büyük aletlerin kapağını geri takacak kadar güçlü olmadığımdan mutlaka deşifre olurdum. Birde eskinin pilli el radyolarını güçlendirmek için mutlaka içlerini açar ayarlarını bozardım sonrada ses çıkmadığını gören dayılarım, teyzelerim Barış bunun içini açıp güçlendirmiş belli derlerdi.
    Sonra dayımın 85lerde İngiltere'den kesin dönüş yaptığından getirdiği orijinal Atari 2600'ün ses arafrekansı Türkiye'deki tv yayınlarına uygun olmadığından (Türkiye'de ses arafrekansı 5.5 MHz, İngiltere'de 6 MHz) sesin çıktığı yerde görüntü, görüntünün çıktığı yerde ses olmazdı. İki sene sessiz şekilde oyun oynadıktan sonra (yaş 9-10) içini kimse görmeden açıp ses arafrekansını modülatörden ayarlamıştım. Sonra birgün oyun oynarken tv den ses geldiğini görünce herkes şok olmuştu. Tabi yaş 9-10 olunca ve o zamanlar daha interneti bırakın teknik döküman bulmak mümkün değilken bunu nasıl akıl edip uyguladım hala aklım almıyor. Sanırım şu el radyolarını güçlendirmeye çalışırken hemen hemen her cihazın içinde ayarları vardır diye keşfetmemden kaynaklı olsa gerek.

eline sağlık hocam deneye deneye öğrenme diye buna diyorlar herhalde

• Bağlı olduğumuz ilçeye 20 km. uzakta elma bahçemizde radyo dinlerdim.Tabi o radyoyu bilenler vardır aramızda delta 6 pilli.Bir gün yine içini açıp çividen yaptığım ince tornavidam ile ayarları oynarken birden radyo telsiz çekmeye başladı,indir,indir tamam,anlaşıldı tamam.Yani o 20 km. uzaktaki telsizleri çekiyordu.Ne ayar yaptığımın farkında değildim şimdi onların ayarlı bobin olduğunu biliyorum.

Benim asıl vurgulamak istediğim;işte çocuklarımızın meslek seçiminde gönüllerinde yatan aslanı bulmalarına yardım etmeliyiz,bu meslekte iş çok para çok deyip istemediği mesleklere gitmeleri için baskı v.b. yapmamalıyız diyorum.Evet bana zorla dericilik okuttular,ama ne oldu?Ben yine hobide olsa elektrik ve güç elektroniği üzerine yönelmişiyim.İş işten geçtikten sonra tabi..Saygılar.
  • rahmetli dedem oynamam için bakır yapraklar, ayakkabıcı çekici ve teneke makası verirdi. evde nezaman bir tamirat olsa, başından ayrılmazdım. en son kendi kendime, elektrik fişi tamir edince, elektriği seçmeye karar verdim. ama meslek lisesine girdiğimin ilk dönemi, elektrik yerine tesviye öğrettiler.(o zamanın müfredatı, böyleydi. ilk sınıfta 1 dönem tesviye, diğer dönem elektrik tesisatı öğrettiler.)

[DH] Öğretmenler Odasi!
  • quote:

Orijinalden alıntı: dergul

rahmetli dedem oynamam için bakır yapraklar, ayakkabıcı çekici ve teneke makası verirdi. evde nezaman bir tamirat olsa, başından ayrılmazdım. en son kendi kendime, elektrik fişi tamir edince, elektriği seçmeye karar verdim. ama meslek lisesine girdiğimin ilk dönemi, elektrik yerine tesviye öğrettiler.(o zamanın müfredatı, böyleydi. ilk sınıfta 1 dönem tesviye, diğer dönem elektrik tesisatı öğrettiler.)

Bu sene ilk hafta tesviye, ilk dönem elektrik, 2.dönemde elektronik var. Aslında ben torna-tesviye bölümünü istiyordum ama elektrik-elektronik bölümüne geldim, elektroniği seçtim.

• quote:

Orijinalden alıntı: ugurcan12

quote:

Orijinalden alıntı: dergul

rahmetli dedem oynamam için bakır yapraklar, ayakkabıcı çekici ve teneke makası verirdi. evde nezaman bir tamirat olsa, başından ayrılmazdım. en son kendi kendime, elektrik fişi tamir edince, elektriği seçmeye karar verdim. ama meslek lisesine girdiğimin ilk dönemi, elektrik yerine tesviye öğrettiler.(o zamanın müfredatı, böyleydi. ilk sınıfta 1 dönem tesviye, diğer dönem elektrik tesisatı öğrettiler.)

Bu sene ilk hafta tesviye, ilk dönem elektrik, 2.dönemde elektronik var. Aslında ben torna-tesviye bölümünü istiyordum ama elektrik-elektronik bölümüne geldim, elektroniği seçtim.

benim okuduğum zamanlarda, elektromekanik daha ön plandaydı. sonrada yavaş yavaş elektroniğe kayıldı. baskı devre çıkarmayı öğretmenliğimin ilk senesinde, öğrencilerimle beraber öğrendim.

[DH] Öğretmenler Odasi!

• tencere sapları ne alaka çözemedim yinede insanın bu mesleğe ilgi duyması güzel.
    Lesitin bütün vücut tarafından ihtiyaç duyulan bir maddedir, hücre zarını oluşturan yapıtaşlarındandır. Hücre zarına esneklik verir. Ayrıca beynin etrafındaki koruyucu zarlar da yüksek düzeyde lesitin içerir. Yeterli beslenen bireylerde lesitin karaciğer tarafından üretilmektedir.
  • kucukken evde eski radyolar vardi hepsinin icini acipb parcalamistim bide kucuk bir araba motorunu prize takmistim tabi sonuc malum bummmm...
  • Bundan 13 sene önce falan, köye gittiğimde dedemin eski bir radyosu vardı. Başucunda dururdu. Onu ele geçirir kurcalardık emmioğullarıyla. Arkasındaki bir düğmeyi oynayınca arap kanallarına geçerdi. Bayramda eğlencemiz araplar olurdu.Sanırsam "AM - FM" düğmesiydi o oynadığımız

Arabalardaki 16V yazısına bende çok hayret ederdim. Babam oto elektrik- akü işiyle uğraşır. Küçük yaşlarda kulak aşinalığı vardı "arabalardaki akü 12 volt olur" gibisinden arabalara sürekli 12 volt akü takılırdı. Yolda kenarında 16V yazan bir araba gördüm. O gün için modelli bir arabaydı. Çok merak etmiştim acaba nasıl bi akü vardı bu arabada? Çalışma prensibi farklımıydı? Milenyumun habercisimiydi bu arabalar yoksa??? Gibisinden paranoyalar olmuştu bendede

• Ben de daha 4~5 yaşındayken evdeki eski çevirmeli telefonu içini açıp hayretler içerisinde seyrederdim. Bu kablolardan nasıl elektrik geçiyor diye. Sonra toplar yerine takardım ama bunu her 2 günde bir yapardım. Hatırlıyorum
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.