Şimdi Ara

İTİRAF (BUNU YAPMAMAM LAZIMDI)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
186
Cevap
0
Favori
5.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizlerden merak ettiğim havanlarla ilgili bir konu !!

Hiç hayatınızda, ve ya küçükken, her hangi bir havana (bu kuş, köpek; kedi v.b olabilir).
    Bilerek Ve ya bilmeyerek zarar verdiniz mi.

Ben örnek cahil 10 yaşındaki kafamla, bizim sokak da arkadaşlar ile beraber.
    Bir kediyi yakalayıp, kuyruğuna benzin döküp yakmıştık.Kedi ölmedi, ama yılar boyunca
    Yanmış bir kuyrukla dolaştı.Bu olay beni yıllar sonra bin pişman olmama neden oldu.
    Çünkü son yılar, havan koruma derneklerinde aktif çalışmalarım var.

Başak bir olayda, küçük yavru bir kuş buldum.Yuvasından düşmüştü, ve ben onu beşleyim dedim.Daha doğru düzgün kanatlarını çırpmıyordu, ve ben onun ayaklarına.Bir ip bağlayıp ağaca atıyordum.Daha sonra ip dalara dolandı, ve ipi hafif çekip kuşu kurtarmak istiyordum.
    Birkaç denemeden sonra,ipi daha hızlı çekmeye başladım.Ve ip çözüldüğünde ucunda kopmuş ayakları vardı.

Cahilliye bakın arkadaşlar.yaptıklarımdan bin pişamanım.

Bir iki olay sizlerde yaşadı sanız, yazın içinizi dökün.
    Merak ettim

ha bu demek değilki sadece eziyet ettim havanlara.
    hayır bir çok kedi, köpek, kuş kurtardığım olmuştur.
    bir yavru serceyi bile evcileştirmiştim.bir çok kediye yardımcı oldum.bir çok yaralı köpeklere derhal müdale ettim.
    eğer böyle anılarınız var ise yazın lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi icon -- 12 Temmuz 2006; 10:29:45 >

• Bende bi kere kediye çok uzaktan taş attım. Eve giriyordu girmesin die. Bitli falandı. Kedi kaçmadı. Taş kafasına geldi öldü. İnanılmaz üzülüştüm. 7-8 yaşındaydım ve o zamanlar bile hayvanları çok severdim ve korurdum.
  • yanlışlıkla halının altına biizm kuşun kafesini koydum tabi kuştai içinde ama neden koyduğumu hatırlamıyyorum 5-6 yaşındaydım ölmüş tabiki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi progman -- 13 Temmuz 2006; 2:23:38 >
  • Fotograf makinesinin flashi acik bir sekilde evde besledigimiz kanaryanin fotograflarini cekerdim...Maalesef simdi gozleri eskisi kadar hassas degil...

Daha serce parmagi kadar buyuklukte yavru bir fareyi ezerek oldurmustum...Hala aklima geldikce aglamakli olurum...

Ilkokul yillarimda gordugum sakat, yarali karincalari iyilestircem derken oldururdum...
  • arkadaşımla yavru kediye eziyet edip öldürmüştük (ben pek birşey yapmadım ama arkadaş suda boğdu hayvanı)..daha sonra da köpekler yemesin diye yaktı kediyi gittik mezar yaptık taşlarla falan gömdük..ertesi gün baktık yoktu..şimdi o hareketleri yapan beni yolda görsem tekme tokat döverdim herhalde

gene aynı yaşlarda kedilere artistlik hareket yaptıracam diye havalara atardım kafa göz düşüyodu kediler tabi yere..burunları falan kanıyodu

bodruma eşya almaya gittiğimden içeri serçe girdiğini gördüm elime şu televizyon kutularından çıkan köpüklerden aldım kovalayıp dışarı çıkartacaktım baktım çıkmıyo kuşa bi vurmuştum öylece duvara yapışmıştı..

vallaha ben de bin pişmanım ama ufaklık işte..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi marquin -- 12 Temmuz 2006; 4:05:43 >

• Çok şükür ki bu konu da sonradan "çok pişman olacağım" davranışlarda bulunmadım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: icon

Sizlerden merak ettiğim havanlarla ilgili bir konu !!

Hiç hayatınızda, ve ya küçükken, her hangi bir havana (bu kuş, köpek; kedi v.b olabilir).

Bir kediyi yakalayıp, kuyruğuna benzin döküp yakmıştık.Kedi ölmedi, ama yılar boyunca
    Yanmış bir kuyrukla dolaştı.Bu olay beni yıllar sonra bin pişman olmama neden oldu.

Başak bir olayda, küçük yavru bir kuş buldum.Yuvasından düşmüştü, ve ben onu beşleyim dedim.Daha doğru düzgün kanatlarını çırpmıyordu, ve ben onun ayaklarına.Bir ip bağlayıp ağaca atıyordum.Daha sonra ip dalara dolandı, ve ipi hafif çekip kuşu kurtarmak istiyordum.
    Birkaç denemeden sonra,ipi daha hızlı çekmeye başladım.Ve ip çözüldüğünde ucunda kopmuş ayakları vardı.

Cahilliye bakın arkadaşlar.

Merak ettim

Tamam bizde yaptıkda seninkide korku filmi gibi kardeşim

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • su kopekleri bigun severken oldurcem ama bakalim hayirlisi
  • Herkes hayatında bir kedi öldürmüş.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Er-N

quote:

Orjinalden alıntı: icon

Sizlerden merak ettiğim havanlarla ilgili bir konu !!

Cahilliye bakın arkadaşlar.

Merak ettim

Tamam bizde yaptıkda seninkide korku filmi gibi kardeşim

bence senin pisikolojik sorunların var..

• bende hayvanlara eziyet ettiğimi sanırdım zamanında.
  • ben çöp tenekesine girmiş kedileri (kuyruğu dışarda sallanır vaziyette) yakalayıp iki sallayıp düşürüyordum. en canice anım buydu.

Allah'tan hep dört ayak üstüne düşüyorlardıda birşey olmuyordu. şimdi düşünüyorumda birşey olsaydı çok pişman olurdum ya.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dante -- 12 Temmuz 2006; 5:20:05 >
  • Sokakta bulduğum bir köpeği besliyordum.8-9 aylık oldu.Bir arkadaşın kurt köpeği ile dolaşıyoruk.Onun köpek bir kedinin peşine düştü.Bendeki afal afal bakıyordu.Sonra kaçan kedinin önünde çıkıp yönünü benim köpeğe doğrulmak için koca bir taş attım.Kedinin başına isabet etti.Hayvancapız kafasının üstünde çırpında.Yanına gittim.Canlı gibiydi ama ölmüştür.Süt falan götürmüştüm.

Birçok kez sokakta bulduğum yavru serçeleri eve götürdüm.Hiç birini yaşatamadım.

Küçükken akvaryumdaki balıkları oyuncak kamyona koyup oynuyormuşum.Annemler evde yokken arkadaşlarımla balıkları halletmişiz.

2 tane güvercinim vardı.Birisi beyaz, diğeri siyah başı beyaz.Bende de kahverengi güvercinlere özel bir ilgi var.Bir komuşunun balkonuna sürekli giden kahverengi bir güvercin vardı.Bir yerden kaçmıştır diyerekten yakladık.Balkonda besliyorum.Alışsın diye birkaç tüyünü çektim(Kuş bu işlemden zarar görmez).1-2 gün sonra kayboldu.Aradım...Çöplüğün altında boynu kanlı şekilde ölüsünü buldum...Çok üzülmüştüm.

• kbende köyde kablumbaga yakalayıp tasla ezerdim cocüktük tabi
    bir keresendede 3 kattan arkadasın beslediği kediyi attım kedi yere dustü ve kactı bir daha eve dönmedi

yine arkadasaın beslediği civcivleri avucumda sıkarak öldururdum

yine birinde arkadasın civcivne priden elektrik verdim civciv patladı resmen ne pis kokuyordu yaw

ne cahil adamız yazık yaw
    simdi ise kus ve balık besliyorum ne guzel seyler
  • Aslında varmak istediğim konu, maalesef bu güzel ülkemizde. Hayvan hakları daha yeni olgunlaşıyor Türkiye de.Havan korum örgütleri ve dernekleri kuruluyor.
    Halkımız küçük yaşta, havanlara bilinçsiz eziyet etmekte.
    İlk başta büyüklerimizden kaynaklanan bir sorun, havan sevgisinden mahrum bırakıyorlar bizleri.
    Bir çok aile fertleri kedinin nankör olduğunu, dinimiz gereyi köpek evde beslenmez.
    Pazardan annesi küçük kızına,renk a renk boyanmış civciv hediye edilir.(kafes havanın ömrü kısadır ev ortamında)Yok kılı tüyü zarar verir, yok sakın eleme, aman eve getirme ……. V.b asılsız suçlamalar.
    Gelelim Avrupa ya, 23 yıl Almanya da yaşadım.Ve bu konu hakkında çok bilinçli, yardım sever, havan sevgisini taha küçük yaştan, hem okulda hemde aile ortamında küçük çocuklara aşılıyorlar. Orada nadirdir bir havana eziyet etmek.

• yaw düşündüm düşündüm düşündüm ben hiç bişey yapmadım yaw hamam böceği ve sinekler dışında büyük bi hayvan öldürmedim hiç

ben hayvanlara karşı acayip bi ilgim vardır evde beslemem ama dışarıda olsun sokak köpeği olsun hemen kendime alıştırım bi bakarsın oyunlar yapıyo bana.

Eskişhire gelmeden 5 sene önce biz ereğlide tek evde oturuyorduk bahçeli ev. orada ne kediler besledim minick kedi yavruları 3 kere köpek doğurdu onun yavrularunu besledik köpeği basledik.

Hayvanlara kıyamam. Ama bana saldıranı bana kötülük yapmaya çalışan hayvana bilmiyorum taş maş atarım sanırım ya da sevidğim birine zarar veren hayvana, çünkü bi yerden sonra insanın koruma ve korunma iç güdüsü devreye giriyor

• bizim camın onune bi arı dusmustu... bende onu kurtarıcam dıe yola koyuldum hafif canlasın dıe bı dama uzerıne su doktum tepkı fakat ayaklarını oynatmaya calısıyor goruyorum sonra aklıma bal vermek geldı gıttım cas kasıgının ıcıne balı doldurdum ve yanına koydum arı ole bı ıstahla onun uzerıne saldırdıki balla ic ice oldu ve bidaha cıkamadı bende degemıyorum allahtan aksama dogru kurtulmusda ucmayı basarmıs

ben burda iilik yapmıs oluyorum deme
  • ben şu an yeni başalayacam aşırı hayvan sevgisi var bende balıklarımı bile elime alıp skıp öpesim geliyor. . .

muhabbet kuşlarımıda sıkardım elimde kanatları açıp öper koklardım ama Allahtan ecelinle öldüler ben bişi yapmadım ama balıklar hala yaşıyo. . .çok tatlılar yapiim hele balıkların yanına yaklaşınca bütün sular şıpır şıpır yerlkere dökülüyo kefal gibiler
  • quote:

Orjinalden alıntı: deep_man

bizim camın onune bi arı dusmustu... bende onu kurtarıcam dıe yola koyuldum hafif canlasın dıe bı dama uzerıne su doktum tepkı fakat ayaklarını oynatmaya calısıyor goruyorum sonra aklıma bal vermek geldı gıttım cas kasıgının ıcıne balı doldurdum ve yanına koydum arı ole bı ıstahla onun uzerıne saldırdıki balla ic ice oldu ve bidaha cıkamadı bende degemıyorum allahtan aksama dogru kurtulmusda ucmayı basarmıs

ben burda iilik yapmıs oluyorum deme

yürü be deep_man sen arıyı bile kurtarmaya calışırken öldürdün

• havan ne be .
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.