Şimdi Ara

İtilaf Devletleri -İttifak Devletleri (1. Dünya Savaşı)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
4
Cevap
0
Favori
611
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1. Dünya Savaşı'da bu iki bloğun mücadelesini izlemiştik.Zaferle ayrılan taraf, Almanya-Avusturya Macaristan ve Osmanlı Devleti'ne karşı neredeyse bütün dünyayı arkasına alan İtilaf Devletleri oldu.

Her şeye karşın yarım kalan bir savaştı.Almanya biraz daha direnebilirdi ama bu sefer de ekonomisi çökme tehlikesiyle karşı karşıya kalacaktı.Tek çıkar yol, daha fazla yıpranmadan savaşı sonlandırmaktı.

İntikam almaya ant içtiler ve Versailles Anlaşması'nı imzaladılar.Bu antlaşmanın maddeleri o kadar ağırdık ki, ister istemez halk içinde büyük tepkiye neden oldu.Bunun sonucu Nazilerin yükselişi oldu ve bir Dünya Savaşı daha çıktı.

Şimdi sorum şu şekilde:

Osmanlı Devleti'nin taraf olmasını bir yana bırakarak, 1. Dünya Savaşı'nda hangi bloğu daha haklı buluyorsunuz?

İttifak Devletleri mi, İtilaf Devletleri mi?

• Haklılıktan kastınız nedir ?Ona göre yorum yapayım
    Savaşta her iki tarafında çıkarları vardı savaşın haklı tarafı olmaz gibime geliyorda bu yüzden soruyorum özür dilerim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: FearFroMe

Haklılıktan kastınız nedir ?Ona göre yorum yapayım
    Savaşta her iki tarafında çıkarları vardı savaşın haklı tarafı olmaz gibime geliyorda bu yüzden soruyorum özür dilerim.

Ama o çıkarlarda bir taraf haksız olmalı.
    Farklı fikirlerle bunu tartışalım diyorum.
  • Savaş eğer vatan savunması için değil ise,bir cinayettir.

İki taraf da sonuna kadar haksız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.