Şimdi Ara

İthal muz 4.95 TL (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
32
Cevap
0
Favori
4.756
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: abrooke139

Para yok diyenlere inanma çok. Parası gerçekten olmayanlar söyleyemiyor zaten. Daha geçen sene para yok diye ağlayan komşu bu yıl ev almış. Benim kimseye inancım kalmadı. Bu yüzden bir hayır yapacak olsam sokak hayvanlarına yaparım.
    Para yok var meselesi değil. Fiyatların yükselmesi, zenginliğin isareti değil. 5 yıl evvel maaşımın 1/10 ile aldığım bisikleti şimdi ancak 1/4 ile alabiliyorum. Bilen bilir. Salcano City fun 70. En düşük model bile böyle ise. ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alizeo

Arkadaşım Kağıthane Havuzlar Caddesi yakınında oturuyor. Oradaki şubede de varmış.
    o muzlar kapkara şu an hala rafta duruyor.

• batyaz kullanıcısına yanıt
    sebebi şu: ithal muzda %145 vergi var
  • quote:

Orijinalden alıntı: batyaz

özelikle Almanya'da muz fiyatları yıllardır - bize göre - hep ucuz oluyor.Biz hem üretici hem de ithalatçı bir ülkeyiz.Biz de neden hep pahalı?
    Dünya fındık üretiminin yüzde yetmişini ülkemiz gerçekleştiriyor. Fındık yiyemiyoruz. Bu işte bir tuhaflık var
    şu sahne aklıma geldi durum bu
    benyazdimolduuyoutube
    Sezercik - Baldan bile tatlı
    https://www.youtube.com/watch?v=kdZM_HYhyKA

• Aynen mahallemde 3 şok 1 bim 1 a101 ,1 migros var coplerin etrafında poşetli ekmek falan görmeye başladim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bizim burdaki bim'de 7.95 idi geçen gün, aldım 2 kilo 1 tanesi hemen çürümüş kalanları yedik.en azından muz'da yemiş olduk.epeydir almamıştım.
  • batyaz kullanıcısına yanıt
    Hocam hükümet savunması falan yapmıyorum, fındık için durum şöyle aracı fazla ve yurtdışında çok pahalıya gidiyor. Hal böyle olunca aracılar ihracat yapiyor sürekli arz az talep fazla o yüzden fındık çok pahalı. İç pazara da randimani düşük kalitesiz olan fındık veriliyor, anlayacağınız ölümü gösterip sıtmaya razı ediyolar. Almanya mevzusuna gelince Doğu Almanya zamanından kalma Küba dan çok ciddi muz ithalatı var Almanyaya. Sadece Almanya'da değil Rusyada da cok ucuz. Muz ana üreticilerinden Küba az pazar payına sahip arz fazla talep az o yüzden ucuz. Bizim aldığımız muz Kolombiyadan geliyor ve maliyeti daha yüksek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hitlerin Bıyığı

Hocam hükümet savunması falan yapmıyorum, fındık için durum şöyle aracı fazla ve yurtdışında çok pahalıya gidiyor. Hal böyle olunca aracılar ihracat yapiyor sürekli arz az talep fazla o yüzden fındık çok pahalı. İç pazara da randimani düşük kalitesiz olan fındık veriliyor, anlayacağınız ölümü gösterip sıtmaya razı ediyolar. Almanya mevzusuna gelince Doğu Almanya zamanından kalma Küba dan çok ciddi muz ithalatı var Almanyaya. Sadece Almanya'da değil Rusyada da cok ucuz. Muz ana üreticilerinden Küba az pazar payına sahip arz fazla talep az o yüzden ucuz. Bizim aldığımız muz Kolombiyadan geliyor ve maliyeti daha yüksek
    Hocam ben de yazdıklarımı, herhangi bir siyasi amaçla yazmıyorum.
    Bu 40 yıldan beri böyle.Çocuklarımıza yazık oluyor, iyi beslenemiyorlar.
    Valla içim kan ağlıyor.9.sınıfa giden öğrenciler var, boyları küçücük.
    Almanya'da 200 gram çiğ iç fındık 1.19 euro. Kaliforniya bademi 0.79 euro. Muz bir euro civarında. Süt fiyatları ülkemizde çok yüksek. Üretici bir lira civarında satıyor, mutsuz.
    Üretici de memnun değil , tüketici de.

Ya, yazacak o kadar çok şey var ki mantıksız olan.
    Ben, valla ülkem adına üzgünüm. Hep stratejik oy kullanmaktan da bıktım.Selamlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: abrooke139

Para yok diyenlere inanma çok. Parası gerçekten olmayanlar söyleyemiyor zaten. Daha geçen sene para yok diye ağlayan komşu bu yıl ev almış. Benim kimseye inancım kalmadı. Bu yüzden bir hayır yapacak olsam sokak hayvanlarına yaparım.
    Bir Türkiye gerçeği ve klasiğidir, varsa bile herkesin gözü üzerinde olmasın diye saklarlar veya bir bakmışsınız AK halaya katılmışlar, bir nesil sonra da horon tepmeye başlamışlar. Gelecek kaygısı, sebepsiz zenginleşme ve hak hukuk adalet diye sorsanız bir açar ağzını çirkef çirkef

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tubytube -- 5 Temmuz 2020; 13:19:44 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: messroe

o yuzden mıllet ev araba almaya kalkısıyor ve fıyatlar ucuyor. para yok ayagını bırakalım. kanaatkar degiliz nokta net.
    Enflasyonun altında bedavaya kredi dağıtıyorlar haberin yok galiba ,

Çoğuda birşey olsa geri ödemeyecek o kredileri batık kredi nedir bilir misin ,

mütahitlerin elde kalan bir yüzbinlerce evi o fiyatlara satılmazken , % 30 zamlı şekilde sınır IQ lar alıyor, belki çok akıllılar,

Herşeye zam geldiği için bu kredi oranları ile ne var ne yok araba ev alıyorlar neden başkalarına satmak için

Ülkede herkes birbirine geçirmeye çalışıyor, o kadar uyanık arttı ki birbirlerine geçirecek saf bulayamayacaklar sonunda

Sana sayfalarca nedenlerini yazarım anlarmısın anşayabilirmisin bilmem ,

Parası var diye almıyor millet o evleri krediler ucuz diye alıyor hepsi patlayıp ödemeyince nakitte olanlar tanıdık bankalar müdürleri aracılığıyla icradan alacaklar o evleri

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.