Şimdi Ara

İtalyan Yönetmenin Türkiye Kısa Filmi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İtalyan yönetmen Leonardo Dalessandri 20 günlük Türkiye gezisinde 3500 km gitmiş ve gezisinden kesitlerle oldukça güzel bir kısa film oluşturmuş. Açıkçası benim çok hoşuma gitti.

Vimeo da 1.7 milyon tıklanma olmuş. Link:http://vimeo.com/108018156

Bu arada paylaşıldıysa kusura bakmayın.

• daha önce paylaşıldı ben pek beğenmedim
    türkiye bu kadar kapılı değil iran gibi zannettim videoyu izlediğimde
    açıkcası olmamış ben hayır diyorum ama yinede emeğe saygı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mütevazı Üye

daha önce paylaşıldı ben pek beğenmedim

Kesinlikle katılıyorum

Ülkenin tamamen fakir tarafı gösterilmiş
    Eski evler, sokağa asılan çamaşırlar, 1milyon bir rastlanan uzun bıyıklı bi adam, fakir kesim

Müslüman bir devletiz ancak bu ülkedeki açıklarda kapalılarda çok güzel giyinir.
    Kapalılar tek düze siyah çarşaf giymez güzel bluzlar başörtüler pardesüler giyerler
    Açıklar güzel kombinler yaparlar

• Adam Ürgüp den doğuya gitmemiş geri kalan Türkiye nerde diye sordurtan çekimdir. Ayrıca fes mi kaldı be adam, taa İtalya dan boşuna zahmet edip gelmişsin,madem Türkiye yi değil Osmanlı yı anlatacaktın, iki satır Osmanlı okuyup, resim slaytı yapaydın da bizde sana sövmeseydik dedirten ikini tespittir.
  • iran olmuş bu daha çok

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Peekay

quote:

Kesinlikle katılıyorum

Ülkenin tamamen fakir tarafı gösterilmiş
    Eski evler, sokağa asılan çamaşırlar, 1milyon bir rastlanan uzun bıyıklı bi adam, fakir kesim

Müslüman bir devletiz ancak bu ülkedeki açıklarda kapalılarda çok güzel giyinir.
    Kapalılar tek düze siyah çarşaf giymez güzel bluzlar başörtüler pardesüler giyerler
    Açıklar güzel kombinler yaparlar

Alıntıları Göster
    adam çok dini takılmış ama yinede iyiydi adam yaptığı işte profesyonel çekimlerinden belli

• Namaz kılan adamdan, camiden, kara kuru çocuklardan geçilmiyo la bu ne

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bilmiyordum kusura bakmayın. Bu arada sizde yorumunuzda haklınız tabi ama kültürel ögeleri temsil olarak çok güzel bir tarzda hazırlamış bence videoyu. Kültür ve Turizm Bakanlığımız yıllardır şöyle güzel bir video hazırlayamadı.
    Dediğiniz gibi İran'ı andıracak kadar kötü değil bence. Ayrıca aynı kişinin Fas için hazırladığı bir kısa film daha var aradaki fark yinede belli oluyor bence.
    http://youtu.be/89cPM3DYnEs

• quote:

Orijinalden alıntı: Sıkörtıl

Bilmiyordum kusura bakmayın. Bu arada sizde yorumunuzda haklınız tabi ama kültürel ögeleri temsil olarak çok güzel bir tarzda hazırlamış bence videoyu. Kültür ve Turizm Bakanlığımız yıllardır şöyle güzel bir video hazırlayamadı.
    Dediğiniz gibi İran'ı andıracak kadar kötü değil bence. Ayrıca aynı kişinin Fas için hazırladığı bir kısa film daha var aradaki fark yinede belli oluyor bence.

Alıntıları Göster
    Benim hoşuma gitti, arkadaşlar haklı genel kavram eski yılları hatırlatıyormuş gibi ama ben çok hoşlandım, keşke o zamanlarda kalsaydı memleketim. Şimdi ki zamanları, mekanları ve nesli çekseydi hoşuma gitmeye bilirdi. Sanırım eski yılları mı özledim.

• quote:

Alıntıları Göster
    harika olmus bence

• Peekay kullanıcısına yanıt
    Yorumlarınız için ve üsluplarınız için teşekkürler. Bende size katılıyorum fakat çekim teknikleri, videonun düzenlenmesi mekanlar gerçekten çok güzel yansıtılmış benim fikrimce. Ülkenin fakir tarafları gösterilmiş demişsiniz haklısınızda ama gökdelenleri, villaları yahut apartman yaşantısını gösterse bunun kadar hoş olacağını sanmıyorum.
    Zaten bu bir belgesel değil adamın gezisinden kesitler sonuçta. 3 dakikada da ülkenin tamamını yansıtmasını bekleyemeyiz. Umarım çok daha güzelleriyle de karşılaşırız; kültürümüzü, geçmişimizi, geleceğimizi ve bizi yansıtan.
  • quote:

Yorumlarınız için ve üsluplarınız için teşekkürler. Bende size katılıyorum fakat çekim teknikleri, videonun düzenlenmesi mekanlar gerçekten çok güzel yansıtılmış benim fikrimce. Ülkenin fakir tarafları gösterilmiş demişsiniz haklısınızda ama gökdelenleri, villaları yahut apartman yaşantısını gösterse bunun kadar hoş olacağını sanmıyorum.
    Zaten bu bir belgesel değil adamın gezisinden kesitler sonuçta. 3 dakikada da ülkenin tamamını yansıtmasını bekleyemeyiz. Umarım çok daha güzelleriyle de karşılaşırız; kültürümüzü, geçmişimizi, geleceğimizi ve bizi yansıtan.
    Suriyeli gibi kadınlar çocuklar ( büyük olasılıkla suriyeli ) sürekli cami gibi islam öğeleri ülkenin çok düşük bir kısmı olan aşırı fakir kesmi çekilmiş helal olsun adama bi ülke bukadar aşağılanır.

edit: Daha önce yabancı birinden bi türkiye tanıtım videosu daha izlemiştim oda bu şekil yapmıştı sanırım avrupalılar bizi çok sığ gerici zannediyor.
    edit2: Düşündümde öyle zannetmeleri doğal geldi iktidar öyle zaten

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi A.K.D -- 18 Ekim 2014; 16:40:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: A.K.D

Suriyeli gibi kadınlar çocuklar ( büyük olasılıkla suriyeli ) sürekli cami gibi islam öğeleri ülkenin çok düşük bir kısmı olan aşırı fakir kesmi çekilmiş helal olsun adama bi ülke bukadar aşağılanır.

edit: Daha önce yabancı birinden bi türkiye tanıtım videosu daha izlemiştim oda bu şekil yapmıştı sanırım avrupalılar bizi çok sığ gerici zannediyor.
    edit2: Düşündümde öyle zannetmeleri doğal geldi iktidar öyle zaten

Alıntıları Göster
    senin ülkeni elin italyanı tanıtırsa tabi gelişmezsin bunun gibi şeyleri bizim yapmamaız lazım

• Arabik göründüğü doğru ama etrafiniza bir bakin , çoğu vatandasimiz arap görünümlü zaten. Her 5 bayandan 3ü kapalı nerdeyse. Türkiye genel olarak arabik bir ülke gözümde. Videoya gelirsem muhteşem, hayran kaldım çekim tekniklerine ve müziklerine.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lüzumsuz Adam

Arabik göründüğü doğru ama etrafiniza bir bakin , çoğu vatandasimiz arap görünümlü zaten. Her 5 bayandan 3ü kapalı nerdeyse. Türkiye genel olarak arabik bir ülke gözümde. Videoya gelirsem muhteşem, hayran kaldım çekim tekniklerine ve müziklerine.
    bu kadar güzel reklamı yapılamazdı heralde bir ülkenin helal olsun, para versen yaptıramassın içinden gelecek işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cıameetci

senin ülkeni elin italyanı tanıtırsa tabi gelişmezsin bunun gibi şeyleri bizim yapmamaız lazım

Alıntıları Göster
    ben begendim. komplekse girmeyin ülkemizin kültürü bu. acık-kapalı kadın, fakir mahalle olaylarını gecelim lütfen eminim ki yapan arkadas bunu düşünmemiştir bile. sadece türkiyeye özel, ilgisini çeken seyleri , buradaki farklılıkları cekmıs ve paylasmıs.
  • Italya'dan gelinlikle yola cikip baris icin ulke ulke dolasarak dikkat cekmeye calisan kadinin tecavuz edilerek olduruldugunu turkiyenin vidyosunu mu yapmis?

• quote:

Orijinalden alıntı: Olgi

Italya'dan gelinlikle yola cikip baris icin ulke ulke dolasarak dikkat cekmeye calisan kadinin tecavuz edilerek olduruldugunu turkiyenin vidyosunu mu yapmis?
    1:07 deki gibi çocuklar ve aileleri yüzünden gelişemiyoruz.
  • Olaya sanatsal bakmamış yorum atan kimse. İslam dünyasında en fazla cami barındıran ülkede dini motiften çok ne sergileyebilir ki? Ayrıca otantik evleri/sokakları/mekanları çekmesi çok daha normal, yeni yapılan ruhsuz binaların sanatsal bir değeri yok ki. Farklı insan tipleri, çarşıya/meydana çıktığınızda karşılaşacağınız her kare, eğlencelerimiz, alışkanlıklarımız çoğu var. Bana izlerken hiç yabancı gelmedi hiçbir görüntü. Ayrıca fakir kesim dediğiniz yapılar ülkede çok fazla var, İzmir gibi bir ildeki evlerin çoğu böyle.
  • quote:

Orijinalden alıntı: #BEENTRILL

ben begendim. komplekse girmeyin ülkemizin kültürü bu. acık-kapalı kadın, fakir mahalle olaylarını gecelim lütfen eminim ki yapan arkadas bunu düşünmemiştir bile. sadece türkiyeye özel, ilgisini çeken seyleri , buradaki farklılıkları cekmıs ve paylasmıs.

Alıntıları Göster
    Bence islamı çok güzel göstermiş bu kadar kötü gösterildiği bir dönemde. Belkide videonun amacıda budur.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.