Selamlar, ben dönem 2 tıp öğrencisiyim. Yakın zamanda İtalya'nın en iyi tıp fakültelerinden birinden kabul aldım.(Fakülte İngilizce Eğitim veriyor). Gidersem 1 senem gidecek, ama beni esas tedirgin eden şey klinik eğitimin yetersizliği. Türkiye'de hastalarla içli dışlı olabilme imkanım varken İtalya'da dile tam adapte olmam gerekiyor(En az B2 istiyorlar klinik yıla gelene kadar). Dile adapte olsam dahi hastalara çok fazla dokundurmuyorlar, eğitim çok büyük oranda teori temelliymiṣ. Bu da iyi bir doktor olabilmemi engeller diye korkuyorum. Öte yandan Türkiye'de internlüğün büyük kısmı angarya olduğu için fark etmez, git diyenler de oldu. Esas soruma geleyim o halde, Türkiye'de stajların/internlüğün ne kadarı angarya? Gidersem Türkiye'den mezun doktorlara göre eksik kalır mıyım? Şimdiden teşekkür ederim cevaplarınız için < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
İtalya'da Tıp | Türkiye Tıp Fakültelerinde İntern'lük/Staj Angarya Mı?

-
-
İnternlük birkaç okul hariç full angarya,aman aman bir eksi değil.Stajlar ise daha önemli ve gerçekten iyi bir eğitim alırsın Tr’de.Biraz eksi olabilir.
Ama yurt dışı stajı almışsın.Bir de Balkanlar vb. küçük yerler yerine Batı Avrupa’da.Her türlü git bence.CV’ne güzel yazılır eğer yurt dışı düşünüyorsan mezun olduktan.Özellikle oradaki hocaların biraz gözüne girip referans mektubu alsan özellikle ABD’ye giderken önem veriyorlar.Hem pratik bilginin önemli bir kısmını stajyer/intörnlükten ziyade asistanlıkta öğrenecen,fazla kafaya takılmamalı bence.
Kısacası git bence,hayırlı olsun şimdiden.
-
İmkanın varsa seni zora sokmayacaksa git
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
İtalya çöp bence yav
-
İtalya b2 ing mi istiyor
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Bulundugun ulkede dili ogrenmen daha kolay olacaktir. Tamamiyla maddi o kabulü çoğu tıp fakultesi ogrencisi alabilir ana problem maddi durum. Euro ile okuyacaksin masraflarin, kiran ona gore olacak hesabini iyi yap avantaji avrupada gecerliligi olan bir diploman olacak, 6 sene sonunda calisma ve oturma iznin de olacak. Özetle maddi durum sıkıntısı yoksa ardına bile bakma.
Burada bedava tıp egitimi aliyorsun hesabini iyi yap.
Esas soruyu unutmusum italya hakkinda bilgim yok ama burada hastalarla iletisimin ana dilinde etkisiyle daha iyi bir doktor olacagin aşikar ama 3 sene sonunda italyancayi iyice çözersin.
6.0 ielts istiyor b2 başları
Neden böyle düşündünüz hocam?
yurt dışına gitmeyi düşünüyordum 1 aydır bayadır araştırdım.
-
Aslında dil yeteneğim baya iyidir, o bakımdan sıkıntı çekeceğimi zannetmiyorum. Esas mesele dil bilinse bile yine de hastalara dokundurulmuyor/çok az hasta görülüyor olması. Sizce bu gerçekten ciddi bir problem midir, yoksa kazanacağım şeyler daha mı fazla gidersem?
Nesini beğenmediniz mesela, neden çöp sizce? Birkaç sebep verirseniz karar vermeme yardımcı olur, o yüzden soruyorum
İspanya'da kira, market, giyim... harcamaları ne kadar tutuyor onu da yazsana merak ettim
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
türkiyeden pahallı barselonada 1500eurodan başlıyor 2+1ler
-
Ayrılmadın mı hala
-
Hocam hedefim asla İtalya'da çalışmak değil zaten. Sadece orada USMLE/ Research /USCE alabilmek daha kolay olur diye düşünüyorum. Bir de okulun ismi daha prestijli gösterir diye düşündüm
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OddNegotiator -- 5 Kasım 2023; 13:29:34 >
arada takılıyorum
Benzer içerikler
- iktisat okunur mu
- ters köşe filmler
- ales türkçe çıkmış sorular pdf
- venegis xr 37.5 mg kullanıcı yorumları
- benim hocam ayt kimya video ders notları pdf
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X