Şimdi Ara

İşyerinde müdür baskısı (Mobbing midir ?)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
3.579
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, iyi geceler.

    Yaklaşık 4 yıldır çalıştığım iş yerinde 2 sene önce birim değişikliği yaptım. Hayatımdaki en büyük hata olduğunu kısa süre sonra anladım. Müdür joker eleman olarak birimde yapılan her işi öğrenmemi istedi bende her iş kolunu azar azar da olsa öğrendim.

    Ardından birim müdürüyle görüşerek istediğim bir birimi söyleyerek orada çalışmak istediğimi sürekli yer değiştirmek istemediğimi söyledim. Sağolsun anlayışlı çıktı ve istediğim birime beni gönderdi. Gönderdi göndermesine de birimde çalışanların izinlerini kontrol etmekten kafayı yiyecek kıvama geldim. Yaz döneminde herkes yıllık izinlerini alıp giderken beni onlardan kalan boşluklara yerleştiriyor hangi birim daha yoğunsa oraya geçiyordum. Bir ayımı bu şekilde geçirdikten sonra birim müdürü değişti ve gelen gideni aratır sözünü birebir yaşamama sebep oldu. Siyasilerden aldığı gazla burnunun dikine giden kimsenin görüşlerine saygı duymayan egoist birisini müdür diye başımıza diktiler.

    Kafayı bana taktı. Son 1 senedir nerede bir iş çıksa beni yerimden çağırıp o işi yaptırıyordu. Bitirince tekrar yerime dönüyordum ama kısa süre sonra hop tekrar bir iş çıkarmış onu tamamlamamı istiyordu. En son uzun süreli bir işi bana iteledi şuan o işi devam ettiriyorum ancak bugün aldığım habere göre tekrar yerimi değiştirip 2 aylığına farklı bir yere verecekmiş. Çalıştığım birimde 60'a yakın kişi çalışıyor ve hepsi yerlerinde rahat rahat çalışıp mesailerini doldurup gidiyorlar. 60 kişi içerisinde ben eşek gibi sağa sola sürülüp insanlar gözünde dalga konusu oluyorum. Gelip yüzüme gülüp 'şimdi de buraya mı sürdüler ?' 'ne kadar sorun çıkarıyorsun' gibi cümleler kuruyorlar ve onurum zedeleniyor. Üstüne üstlük bu zamana kadar yaptığım her işin hakkını verdim ve asi bir tavır da sergilemedim. Üstüne üstlük sabır çeke çeke gayet sakin bir şekilde çalıştım. Söyledikleri kelimeleri hakedecek karaktersizlikte birisi değilim, kimseye dilim dokunmamıştır.

    Yarın büyük ihtimalle yeni yerime gönderecek ve ben bu sefer abartılı bir tepki verip var gücümle karşı koymayı düşünüyorum. Ben sustukça semeri sırtıma vuran eşek niyetine oradan oraya sürdü durdu sabrın sonu selameti getirmedi. Gerekirse işi kavga boyutuna getirip beni olmadığım birisi haline dönüştürecekler ve işi bırakacağım.

    Susmak istemiyorum, birim değişikliği talebim sürekli reddediliyor. Sanki beni bir kafese koymuşlar da oradan çıkmama izin yokmuş gibi hissediyorum. Her sabah işe 'acaba bugün kimin işini bana iteleyecekler' düşüncesinden kurtulamıyorum.

    Sizce ne yapmalıyım ? Çalıştığım iş sabah 9 akşam 6 ve cumartesi pazar izinleri olan bir iş. O konuda rahatlığı var ama ne hafta sonu tatillerinden ne mesai dışı saatlerden zevk alamaz hale geldim. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.







  • konuyu daha üst bir makama ilettiniz mi?
  • pr0gedys kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar programcısıyım hocam. İşim ile birlikte ek olması açısından freelancer olarak çalışıyorum. Ancak işten çıkıp bu işi resmiyete dökerek bir dükkan da açmayı düşünmüyor değilim.



    Daha üst bir yetkili ile görüştüm. Birimimi değişip kendi birimine alacak. Görüşüp haber verecem dedi ama halen bekliyoruz bakalım ne olacak.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hayırlısı olsun ama yapabilirsen ticaretini yap 3-5 yıl sıkıntı çekersin ama sonra rahat ettirir.
  • İş kanununda işçinin yaşına cinsiyetine fiziki durumuna ve yeterliliğine uygun iş vermek diye bir olgu vardır. İşveren işçiyi her istediği işte çalıştıramaz. Sözleşmede belirtilen bir görev vardır, senin işin odur... Senin belirgin bir vasfın varsa ve işveren senin bu vasfına uygun olmayan görevler veriyorsa sana, sen bunu haklı neden olarak gösterip iş sözleşmeni fesih edebilirsin ve kıdem tazminatı isteyebilirsin. Bunu noter kanalıyla şirkete bir ihtar çekerek yapman gerekir. Önce ihtarı çekersin ve süre verirsin. Bu süre dolduğunda istediklerini ödemezler ise mahkemeye gider dava açarsın... Tabi herşeyden önce kendine düzgün bir iş bulman gerekir, ayrılırken bu dediklerimi yapmalısın...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-AE08F0836 -- 9 Haziran 2017; 13:9:18 >
  • iş yavaşlat hocam. yetiştircem diye uğraşma. yavaş yavaş sindire sindire çalış.
  • su anda kac iste calistin bilmiyorum ama bazi calistigim is yerleri dedigin gibiydi.

    Yani seni ise aliyor, bi projeden obur projeye atiyor. bu firmanin kendi icinde de olabilir.

    Acikcasi bende pek sevmedim boyle bir dinamigi, cunku sirf proje menajerleri is sahibi olsun diye yapilmis bir organizasyonal duzen.

    Tek avantaji, eger greenfield (0 dan proje) ye baslayip full-stack biseyler uretiyosan, o zaman repartuarin genisliyor.
  • Hayatımda çok iş değiştirdim mobingin kralına maruz kaldım yeri geldi bedava çalıştım tam işe girecekken biri geldi yeğenini aldı beni çıkardı bu insanlar müslüman bunuda belirteyim yahudinin yanında çalış hakkını verir sana.

    Döndüm dolaştım,düşündüm bak sağlıkcıyım ve işimde iyi olmama rağmen tek bi sonuca ulaştım kendi işin olacak arkadaşım asgari ücretten bile az kazan ama kafan rahat olsun benim felsefem budur yahu işte bi hata olur sabahlara kadar fırça yersin bi sorumlun olur kendisini allah sanar,yeri gelir arkandan dedikodu yapılır herşey parada değil inan.

    Felsefem bu asgari ücretten az olsun kazancım ama kendi işim olsun.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.