Şimdi Ara

işyerimi dava etmek istiyorum ne yapabilirim ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar yaklaşık 5 yıldır bir şirkette günde 10 saat haftada 6 gün çalışıyorum, resmi çalışma saati haftalık 45 saatken ben 60 saat çalışıyorum bu sebeple dava edip kıdem tazminatı alma şansım varmıdır ?

    Birde aklımda şöyle bir düşünce var 1 ay boyunca işyerine girip çıktığım saatleri videoya alsam kanıt olarak göstersem benim için bi yararı olurmu? bi avmde çalışıyorum kameraları var onları alabileceğimi düşünmüyorum.




  • kidem tazminatini alabilmen icin seni cikartmis olmalari lazim. ama anladigim kadari ile devam ediyorsun ise. calisirken dava edersen is yeri ile ters dusebilirsin. ama ayrildiysan fazla mesai ucretlerini faiziyle beraber alabilirsin. isveren burada senin soylediginin aksini ispat etmek zorunda. ise giriste kart basma yada pdks sistemi varsa zaten onlar kayitlidir.

  • İmkan var, videoya al elinde mutlaka kayıt bulunsun. Hem foto hem video, ayrıca şahit bulursan da iyi olur. İşe giriş ve işten çıkış ayrı videolar al.
    İstifa 3 koduyla çıkış verdirme istifa dilekçesi verirsen kıdem tazminatı alamazsın, noterden işçinin haklı sebeple fesih bildir.
    8 saati aşan çalışmalarda yarım 1 saat mola sayılıyor, daha az mola veriyorsan onları da kaydet videoya al. Neyi talep edeceksen somut delil bulundurmaya özen göster

    İyi bir iş avukatına danışsan çok yardımcı olurlar, davalarının iş davası olması önemli,. 10 kez girenle 100 kez giren bir ollmuyor

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @isimgerekmez @ugur3435 çok teşekkür ederim yorumlarınız için, içimde bi karamsarlık vardı uzun süredir bugünden itibaren video almaya başlayacağım yaklaşık 2-3 ay devam eder heralde video işi sonrasında kendim talep edeceğim kıdem tazminatını vermezlerse dava yolu gözüktü. tekrardan teşekkürler iyi akşamlar.

  • BayTuruncu kullanıcısına yanıt
    Dava açmadan önce arabulcuya da gidiliyor orda bile halledebilirsin kanıtları görünce mecbur kalırlar zaten

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Video kaydının bir etkisi olmayacaktır.


    Fazla mesai ücretlerini aldıysanız ve siz istemediğiniz halde sürekli fazla mesaiye zorlamıyorlarsa görünende haklı sebebiniz bulunmuyor.


    Ancak siz istemediğiniz halde sizi fazla mesaiye zorluyorlar ya da size mesai ücretlerini ödemediler ya da ödemiyorlarsa haklı sebep vardır ve siz işten ayrılarak kıdem tazminatı + ödenmeyen tüm mesai ücretlerini talep edebilirsiniz.


    Fazla mesai yaptığınızı ispatlamanız davada yeterli olur. İşe giriş çıkış kayıtları ve tanıklarla bu durumu ispatlayabilirsiniz.

  • öncelikle bir avukata danış!


    alırsın gibi geliyor bana.


    benim kardeşim sene başında 6 yıl çalıştığı yerden ayrıldı. patron bu sene herkese bir çıktı-girdi kağıdı imzalamasını isteyince kardeşim de hayır dedi ve imzalamadı. sonra istifa etti.


    adamlar 20 bin tl gibi para veririz tazminat diyorlardı, avukata gidip konuyu danıştı ve iş yerinin bu aklı veren muhasebesine : "avukatla görüştüm, mesai ücretlerini de ki belgelenebilirdi bu, tam maaşına göre tüm tazminatını almak istiyorum, yoksa mahkememe gideceğim" deyince, karşı taraf kendi avukatı ile kardeşimi çağırdılar ve mahkeme olmadan 65 bin tl civarında bir tazminatı hesabına o gün gönderdiler.


    Eğer fazla mesaiyi, varsa elden verilen paraları vs ispatlayabilirsen her birini kuruşu kuruşuna bedel alırsın. Avukata danış ama..


    böyle konularda, bilinenin aksine devlet tamamen işçiden yana. patrondan yana değil. yeter ki ispatlanabilir olaylar olsun.





  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.