Şimdi Ara

İşverenler ağlamasın (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
258
Cevap
1
Favori
14.394
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
154 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Dostum sen düşüncelerini hakaret ve küfür etmeden yazamıyor musun?

Terbiyesiz.

İşveren olmuşsun , ama adam olamamışsın!
  • ComradeMRX kullanıcısına yanıt
    Ne oldu cahil? Sustun.

O övdüğün batı ülkelerinde hakaret düşünce özgürlüğü kapsamındadır. O ülkelerde senin gibi cahillere cahil der susturular. O yüzdendir ki cahiller pek söz hakkı elde edemez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok kafan çalışıyorsa aç bir işletme al vatandaşı işe asgari ücretin 2 veya 3 katı maaş ver çalışanlarına.
    Karanlığa küfredeceğine sende bir mum yak.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Edit. Çift mesaj

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-2DF698DD0 -- 28 Aralık 2018; 0:35:32 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yook bunlar anca kuru laf.

Adam ab ülkesindeyim, faiz geliri alıyorum, ticarete girmem diyor ama girenlerden çok daha iyi iş biliyor kendisi.

• quote:

Orijinalden alıntı: BlackLogic

Ne oldu cahil? Sustun.

O övdüğün batı ülkelerinde hakaret düşünce özgürlüğü kapsamındadır. O ülkelerde senin gibi cahillere cahil der susturular. O yüzdendir ki cahiller pek söz hakkı elde edemez.
    sizleri gördükçe üzülüyorum :) belki tahsili yok, bir işletme açmış kendini king sanıyor, klasik ortadoğulu tipi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Periah

İnsanlara sosyalizmin nasıl bir hastalık olduğunun canlı örneğini sunduğun için bence burada var olmalısın.

İnsanlara kapitalist ülkelerde nasıl rahat yaşadığını ama insanların açlıktan kırıldığı sosyalist ülkeleri savunmanın ne kadar çarpık bir durum olduğunun kanıtı olduğun için burada bulunmalısın.

Banlanmamalısın.
    Çok güzel yazmışsın.

Liberal, kapitalist ülkelerde yaşarlar ve kendi ülkelerinde bunun aksini isterler.

Bunun bir örneği de islamcılar. Batı ülkesinde yaşayıp islamcıları överler.

Hastalıklı zihniyetler, başka bir şey değil.

• ComradeMRX kullanıcısına yanıt
    Kardeş çıkmış işletme sahiplerini eleştriyorsun, ilk başlarda güzel konuşuyor dedim ama üreten adamı isyan ettirip dükkan kapattırınca başın göğe mi erecek?

Kusura bakma ama aşağı indikçe pembe götlü cihangir solcusu gibi ne kadar elitist ve ekabirleşmeye başladın bu muhabbetlerde? Ülkeye 1 gram katkın yok paraları faize atıp yiyorsun

ama çıkıp da katma değer üreten işletmeciyi laflarınla aşağılayıp duruyorsun ve çok ayıp ediyorsun, asgari ücretliyi savunurken de iyice gelirinle hava atmaya başladın, yapma..
  • Tabi canım iş veren gece kulüplerinden çıkmıyor

Cahille uzaktan Türk filmindeki patronlar geliyor sanırım hayaline

RTE reyis sağolsun para daha cebimize girmeden %40 kazancı alıyor ot vergisi bok vergisi , eleman desen servis istiyor , kalite yemek istiyor , fazla maaş istiyor

Hammaddeyi alıyorsun dolar ile mali içeride satarken TL ile

Bizim firmada var 200 çalışan ortalama kapıda 60 tane kiralık son model Megan var , müdürlere Mercedes Tayyibe vergi verceme her elemanın altına kiralık araba veririm daha iyi gider gösteririz , her hafta cuma günü mangal var yiyin Tayyibe vergi verceme elemanlar kebap yesin , eleman mesaiye mi kaldı ehliyeti yok mu evine kadar taksi ile gider Tayyip yemesin eleman yesin.

Bu arada her şeyi geç senede 14.000tl kazancı geçtiğinizde gelir vergisi ödüyorsunuz ayda 2bin alsan en kötü 7. ayda başlar kesinti tatilinden kisar 5 mesai yaparsın 2 tanesini Tayyip baba alır çok para kazandın der gidip RTE ağlayin önce 14bin TL geçince kesinti nedir lan?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8D107F370 -- 28 Aralık 2018; 1:23:24 >

• Arkadaş 1 e 50 kazanıyor derken, 1 koyup 50 kazanıyor anlamında söylemedi sanırım, daha doğrusu ben öyle anlamadım.
    büyük işletmeler gibi iş verenlerin çoğunun personel maaşı, giderlerinin %10 u civarındadır. %26 lık artış giderde %2,6 artışa denk gelir.
    eşimin çalıştığı özel hastanede geçen bir ara aylık elektrik faturası 500 bin tl gelmiş. 500 bin tl ile kaç tane personel çalıştırabileceğini siz düşünün. yani kimse asgari ücret işverene yük oluyor ayağına yatmasın. her gidere eyvallah diyen işveren,olay elemana para vermeye geldiğinde başka şeyler düşünmeye başlıyor. iş yapacaksan enerji,ham madde,makine gibi giderleri nasıl hesaplıyorsan eleman maaşını da hesaplayacaksın.
    kimse iş vereni savunmasın. savunulacak biri varsa o işçidir.
    ben iş veren değilim ama yöneticiyim. her firmada olduğu gibi bizim firmada çalışanlara yeteri kadar maaş vermiyor ama ben onların yöneticisi olduğum ve daha çok kazandığım için ek ücret veriyorum onlara. onları düşünmeyen,ve benimde çalışıp maaş aldığım firmadan ödeme yapıyorum. firma benim değil ama işe ben alıyorum.işveren değilim para da kazanmıyorum ama onlara para veriyorum. ben bu işçi halimle altımdaki işçilerimi düşünüyorum ama patron düşünmüyor. patronlar hiç düşünmez ama hep düşündüklerini söylerler. hep ağlarlar para yok işler kesat diye, nakit paralarını ankada bile tutmazlar. sürekli biriktirirler.
    lan insanın babası bile düşünmüyor yeri geldiği zaman .
    lise zamanında babama dedim ki kış geldi haydi bot alalım, bana para yok şimdi dedi,ertesi gün araba aldı. :))
    patronlar da tam olarak bu. o günden sonra para mevzusunda babam dahil kimseye eyvallahım yok.
    saygılar ;)

• Vallahi müthiş kafalar bunlar yahu. Para kazanmak isteyenin kafasını kesin olsun bitsin.
  • iş verene bir şey olduğu yok olan her zaman ki gibi beyaz yakalıya oluyor. İş veren %26 asgari ücret zammını %26 personel azaltma olarak algıladı bile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elk.de

Gece kulübüne falan gittiğimiz yok kardeşim

Müessesemizde asgari ücret uygulamasıda yok zaten

Selam ve dua ile
    Ben gidiyorum. Hadi yallah.

• Asgari ücrete zam bir işe yaramaz

Örnek

A kişisini çalştrıp B ürününü satıyorsam

A kişisine yaptğm zam oranında B ürününede zam yaparım

Herkes de bunu yapar ve asgari ücretin alım gücü eskisiyle aynı kalmış olur

Hatta daha da fazla yapabilirim

Mesaj ironidir

• BlackLogic B kullanıcısına yanıt
    Yok hocam vallaha değmez bunun gibilere. Cehaletin daniskası kurtarmıyorsa sektör değiştir demek. Bu saate kadar hesap kitapla uğraşıyorum, ortacı kendi evinde karısıyla sevişiyor. Sanki biz 4 mevsim deri koltukta g.t büyütüyoruz da bey efendi emek veriyor. Vallaha yeri geliyor ben kendim kazancımdan vazgeçip o işçiler aç kalmasın diye onlara cebimden ödüyorum maaşı. 10 yaşında çocuk bu dikkat çekmek için böyle yazıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: pisrabbit

Arkadaş 1 e 50 kazanıyor derken, 1 koyup 50 kazanıyor anlamında söylemedi sanırım, daha doğrusu ben öyle anlamadım.
    büyük işletmeler gibi iş verenlerin çoğunun personel maaşı, giderlerinin %10 u civarındadır. %26 lık artış giderde %2,6 artışa denk gelir.
    eşimin çalıştığı özel hastanede geçen bir ara aylık elektrik faturası 500 bin tl gelmiş. 500 bin tl ile kaç tane personel çalıştırabileceğini siz düşünün. yani kimse asgari ücret işverene yük oluyor ayağına yatmasın. her gidere eyvallah diyen işveren,olay elemana para vermeye geldiğinde başka şeyler düşünmeye başlıyor. iş yapacaksan enerji,ham madde,makine gibi giderleri nasıl hesaplıyorsan eleman maaşını da hesaplayacaksın.
    kimse iş vereni savunmasın. savunulacak biri varsa o işçidir.
    ben iş veren değilim ama yöneticiyim. her firmada olduğu gibi bizim firmada çalışanlara yeteri kadar maaş vermiyor ama ben onların yöneticisi olduğum ve daha çok kazandığım için ek ücret veriyorum onlara. onları düşünmeyen,ve benimde çalışıp maaş aldığım firmadan ödeme yapıyorum. firma benim değil ama işe ben alıyorum.işveren değilim para da kazanmıyorum ama onlara para veriyorum. ben bu işçi halimle altımdaki işçilerimi düşünüyorum ama patron düşünmüyor. patronlar hiç düşünmez ama hep düşündüklerini söylerler. hep ağlarlar para yok işler kesat diye, nakit paralarını ankada bile tutmazlar. sürekli biriktirirler.
    lan insanın babası bile düşünmüyor yeri geldiği zaman .
    lise zamanında babama dedim ki kış geldi haydi bot alalım, bana para yok şimdi dedi,ertesi gün araba aldı. :))
    patronlar da tam olarak bu. o günden sonra para mevzusunda babam dahil kimseye eyvallahım yok.
    saygılar ;)
    çok güzel açıklamışsınız, teşekkürler.

bende bunu anlatmaya çalıştım,anlamıyorlar yada işlerine gelmiyor.

• Sayın liseli, acilen ergenlik ateşiyle girdiğin ideolojik oluşumlardan uzaklaşarak esnaf ziyaretlerine başla. Bak bakalım masabaşı edebiyatı ile gerçek hayat bir mi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F01EF196D

Vallahi müthiş kafalar bunlar yahu. Para kazanmak isteyenin kafasını kesin olsun bitsin.
    işçi emekçi hakkını vererekte para kazanılabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: BlackLogic

Çok güzel yazmışsın.

Liberal, kapitalist ülkelerde yaşarlar ve kendi ülkelerinde bunun aksini isterler.

Bunun bir örneği de islamcılar. Batı ülkesinde yaşayıp islamcıları överler.

Hastalıklı zihniyetler, başka bir şey değil.

Alıntıları Göster
    Gelişmiş ülkelerdeki sendikalaşma oranını ve Türkiyede sendikalaşma oranını yazarmızın??
  • Asgari ücret dolar bazında geriledi
    Yeni açıklanan asgari ücret, geçen yılki asgari ücrete oranla dolar bazında geriledi.

2019 yılında asgari net ücret Asgari Geçim İndirimi (AGİ) dahil olmak üzere 2 bin 20 TL oldu. 2019 Asgari ücret brüt olarak ise 2 bin 558 lira olarak belirlendi. Net asgari ücret tutarı geçen yılki asgari ücrete oranla 417 TL artış gösterdi. Ancak asgari ücret dolar bazında değerlendirildiğinde geriledi.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) yıllık dolar kuru verilerine göre; geçen yıl 29 Ocak'ta asgari ücret 1603 TL olarak açıklandığında, dolar 3.7787 liradan satılıyordu. Asgari ücretin dolar bazında karşılığı 424.219969831 dolardı.

43.2 DOLAR GERİLEDİ

Yine TCMB'nin dünkü (24 Aralık 2018) verilerine göre dolar 5.3021 liradan satıldı. Bugünkü kura göre asgari ücretin karşılığı ise 380.981120688 dolar.

SENDİKALARIN TALEPLERİNİN ALTINDA KALDI

Asgari ücret, sendikaların taleplerinin de altında kaldı. Türk-İş kendi belirlediği 2 bin 285 liranın 365 lira altında kalan rakama imza attı. Asgari ücret TÜİK’in belirlediği rakamın da 193 lira altında kaldı. TÜİK’in rakamına göre işçinin yıllık kaybı 2 bin 316 lira olacak. DİSK ise asgari ücretin 2 bin 800 TL lira olmasını talep ediyordu.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.