Şimdi Ara

Isvecliler Insan Degilmis (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
1
Favori
2.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hardday kullanıcısına yanıt

    kaç yaşındasın? heryerin avantajı dezavantajı vardır dedim kanadalılarda türkiyenin avantajını kullanmak istiyor bu kadar basit. kanada da çalışıp türkiyede yiyeceksin onlar da bunu yapmak istiyor. son yazdığın benim yazdığımın aynısı zaten. isviçredeki işi bırakıp türkiyeye dönmüş ve türkiyede maaşla çalışan hiç duymadım ama türkiyedeki işinden istifa edip yurtdışına gitmeye çalışan tonla adam var. sen biraz boşa sarmaya başladın kardeş. sonuç olarak kim neyden memnunsa onu yapsın. adam isviçreye gitmiş şimdi olsa yine giderim diyor. ama sen herşeyi çok daha iyi biliyorsun o yüzden bu videoyu izlemesen de olur.


    Tüylü Mikrofonyoutube
    İsviçre' den Türkiye' ye tatile gelen gurbetçi Alışverişe çıkınca DENGEM bozuldu dedi ve anlattı #gurbetçi #isviçre #türkiye destek için abone ol tuşuna basmayı unutmayalım...
    https://www.youtube.com/watch?v=AbvF0Og_upM&feature=youtu.be

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Benim bildiğim bu Viking kültüründen gelme bir kültür. Vikingliler eskiden gelen misafirlerine yemek ikram etmezmiş. Bu gelen misafiri hem borçlu çıkartıp hemde sen alt konumdasın, acizsin demeye işaretmiş. Gelen misafirini borçlu çıkarmama kültüründen gelen birşey.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Insanno8693 I kullanıcısına yanıt
    Zaten yurtdışı süper imiş gibi gidip dönen kişileri görüyoruz evet...🙂 Bakıyorsun kendini yetiştirmemis.Ulkeye faydası yok.. yabancı ülkeye gideceğim diyor. Adam bunu ırgat gibi kullanınca da sessiz sessiz geri dönüyor...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Efsanelerölmezunutmayın E kullanıcısına yanıt

    Aynen Vikings dizisini izledigim icin aynisi aklima geldi kabalikleri barbarliklari fln ama onlar bile bu kadar yapmadi en azindan dizide.  

  • İsveçli insan değil ama bizim hak yiyen torpilci millet insan öyle mi? La olum isveç kapıyı açsa hepiniz yalın ayak isveç'e kaçarsınız. Burdan bile iki toplumun çapının ne olduğu belli.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K4R1P -- 1 Haziran 2022; 18:0:25 >
  • Benim annem de yanında annesi olmayan arkadaşlarıma yemek vermezdi.

    Çocuk yemekten zehirlenir, başka bir şeyden zehirlenir, yemekle ilgisi olmasa bile başına kalır diye yemek vermezdi arkadaşlarım gidince yerdik.

  • K4R1P K kullanıcısına yanıt

    La oglum hemen bati yalayiciligina baslamayin. Dunyanin bicok yerinde bulundum calistim yasadim. Isvec dahil bircok yerden de is teklifini reddettim. Isvece fln kosmam merak etme lanet bir memleket ustelik PKKli dolu.


    Turkiyenin ve insanimizinda bintane sorunu var bu ayri burda ayri bir konudan bahsediyoruz. Yorumlara bakarsan twitterda asyalisi amerikalisi akdenizlisi uzak dogulusu herkes yadirgayip garip buluyor. Ustelik hic Isvecliler gercekten biraz garip insanlardir hic ortamin veya arkadasin olduysa bilirsin ne demek istedigimi. Misafire ustleik cocuga yemek vermeyip kendileri yerken sen bekle demeyi de savunmaz insan yahu.

  • Evet doğru hocam fakat bu demek değildir ki bizim insanımiz çok iyi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeyzenEfendi -- 2 Haziran 2022; 22:18:52 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zenginlik içersinde sefa süren İsveçliyi değil de bizim 300 dolara çalışan, ağzında diş kalmamış, ekmek yemekten obez olan halkı mı savunacaktım?

    "Yo omo onlor mosoforo yomok vormoyo ühühühhüühüü" PUHAHAAHAHHAAAH

  • inonu88 kullanıcısına yanıt

    prensip şehmusu gün yüzüne çıkaracak bir baba yiğit arıyoruz   

  • K4R1P K kullanıcısına yanıt

    Savunsan ne olacak ki? Sonucta Türksün.. Onlar yüce avrupalılar sarısın hepsi mavi gözlü sen arkada$ olalım desen sana diz cök köle derler.. Tabii köle olmak da bir tercih sonucta seni anlıyorum kardesim..




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lucius24 -- 3 Temmuz 2022; 19:47:18 >
  • Her toplumda buna benzer gelenekler vardır. Mesela bize garip gelmeyen ama aslında insanlık dışı ve saçma pek çok şey var. Halen ülkemizde küçük kız çocukları para karşılığı yetmişlik heriflerle evlendiriliyor. Boşanmak isteyen kadınlar patır patır öldürülüyor. Ülkede kadına verilen değer çaydanlığa verilen değerle aynı neredeyse. Birini öldürmediğin sürece ağır bir ceza almıyorsun, hele hele darp etmek neredeyse bedava. Birine arabayla çarpıp öldürmenin cezası neredeyse sıfır. Her yerde ve her sektörde mafya var. Müteahhitler yaptıkları sitede oturanları tehdit ediyor ve kanun bunları koruyor. Daha düne kadar öğretmenler okulda bizi kum torbası gibi pataklıyordu. Say say bitmez. iğneyi birine batırırken çuvaldızı da kendimize batıralım. Kendi kendine yaşama hakkı tanımayan bir milletiz. Önce kendimizi düzeltelim. İsveç'teki çocuk açlıktan ölmez merak etmeyin ama burda millet maddi nedenlerden intihar ediyor.





  • "kültür farkı" gibi görünüyor.


    bizim kültürümüzde, ikram etmek ayrıca önemlidir, hatta zorla yemek masasına oturturlar adamı ki benim hoşlanmadığım bir durumdur :))

  • Insanno8693 I kullanıcısına yanıt
    benim arkadaş evlenmişti, doğrudan ev ve araba aldı. neden bu kadar kredi borcuna girdin dedim, arkadaş bana: "bu ülkede iki maaşlı ve kredi borcuna girmemiş biri olursan, tüm akrabaların hergün senden borç isterler, vermezsen kötü olursun seni pinti ilan ederler, eğer verirsen de borçları geri ödenmezler ve gene aranız bozulur, bu yüzden bu ülkede kendin bankaya borçlanmadığın sürece huzura kavuşamazsın" dedi.

    bunu diyen arkadaşım benden de borç istedi ve 2-3 sene sonra borcu geri istememe rağmen vermedi. bahane uydurdu işte durumum yok falan diye, halbuki her hafta iki kere eşiyle-çocuğuyla AVM'de eleman.

    Türkiye'de millet birbirinden borç ister, sonra o borçların %90'ı (istesem bile) geri gelmez. eğer borcu geri istersen: "senin paraya mı ihtiyacın var biradeeerrr" diye pis cevap alırsın. bu artık genel kural gibi olmuş (istisnalar var tabi)

    bunu herkes bilir, bu yüzden insanlar birbirlerine borç vermezler. daha doğrusu verirler ama sadece gözden çıkartabilecekleri minik meblaları verirler, nasıl olsa geri dönmeyecek diye.

    sonra da efendim "biz ne mükemmel insanlarız vs" ulan git en iyi üç tane arkadaşına borç ver bakalım, üç kişiden ikisi borcunu geri öderse şükret.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 4 Temmuz 2022; 8:20:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Hocam ben tüm sülaleyi sildim çok da şey değil yani, neymiş ben işe girmişim eve 2 maaş giriyormuş önüne gelen borç istiyor hepsine banka yolunu gösterdim.

    Borç vermem ister pinti desinler ister başka bir şey ama ben borç vermem. İnsan karısını millete verir mi ? Para da aynı şekilde kimseye borç vermeyin gitsin banka dan borç alsınlar. Bu gün asgari ücretli adama bile 30-40 bin tl kredi veriyor bankalar.

  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    ben toplam 5-6 kişiye borç verdim şu ana kadar, sanırım sadece biri geri ödedi. gerisinden ise isteyerek zorla geri aldım ve kötü oldum.

    biri hiç geri ödemedi ve benimle iletişimi tamamen kesti.

    biri de, evinde bir adet Apple Imac 5K pc'ye sahip olmasına rağmen ucuz ikinci el Imac buldum diye $=2.5 iken benden borç alıp o parayla evine ikinci Imac'i aldı (o sırada benim kendi evimde ne laptobum vardı ne de monitörüm, kedim almazken adama ikinci Imac'i alsın diye borç verdim yani yaptığım fedakarlığı düşünün) iki sene kadar eleman borçtan bahsetmedi hiç, sonra $=4.2 olunca borcu geri istedim, veremeyeceğini söyledi, neymiş kirasına zam yapılmış falan filan, kendim de zor durumda olduğumu söyledim, eleman benim zor durumda olduğuma inanmadığını söyledi, ama yine de bu şekilde bastırarak parayı geri aldım (tabi döviz üzerinden değeri yarıya düşmüş olarak geri aldım) eleman parayı geri verir vermez benimle iletişimi kesip 6 ay boyunca Facebook'tan benim adımı vermeden bana söven paylaşımlarda bulundu (daha öncesinde her hafta arıyodu beni gel dışarı çıkalım diye) neymiş efendim ben adam değilmişim de yalancıymışım falan filan... altına herkes: "abi sen adam gibi adamsın, seninle sorun yaşamış kişi bir adam ile sorun yaşamıştır" yazıyo. kahkaha atarak okudum paylaşımları, hiç ellemedim. bu adam uzun süre beni aramadı, sonra kendisi geri döndü, eskisi gibi arkadaş olmak istiyorum diyo. yüz vermedim. bu adam kendi çevresinde cidden "adam" diye tanınan biri, yani "şark kurnazı" olarak damgalanmış profillerden biri değil bu, ama bu kişi bile söz konusu "borç" olunca klasik davranış modeline geçiyo.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • 01001101 kullanıcısına yanıt

    Banka dan kredi çekemeyecek adama zaten borç verilmez. Borç veriyorsanız senet imzalatın... İcraya verirsiniz.

  • TulparHAN kullanıcısına yanıt
    quote:

    Hocam ben tüm sülaleyi sildim çok da şey değil yani...


    insan doğasının şöyle ilginç bi yanı var, ABD'de geçmişte piyangodan büyük ikramiye kazanmış kişilerde şu görülüyo, akrabalarına para dağıtmayıp bireysel alanını korumuş kişiler kendi yaşamlarına devam edebilmişler ama cömert davranacam ayağına akrabalarının para taleplerine cevap veren kişilerin tamamına yakını akrabaları tarafından öldürülmüşler.

    öldürülme nedenleri de şu; adam mesela tüm akrabalarına kulak verip hepsine para vermeye kastırıyo, para verince onların doyacaklarını zannediyo, ama, parayı alan kişiler diğer para almış akrabaları gözlemleyip "ben ondan daha çok almayı hakediyorum" kafasıyla geri dönüp daha çok para istiyolar. "ben senin kardeşinim, eniştene o kadar veriyosan bana iki katını vermen lazım" gibi laflarla.

    sonunda herif ikramiyeden kazandığı tüm parayı dağıtıp bitiriyo ama kimse paranın bittiğine inanmıyo, yalan söylüyor zannediyolar. genelde de öz kardeşleri falan öldürüyo çünkü en çok "bana haksızlık yapıldı, hakettiğimden azını aldım" hissini onlar yaşıyo.

    insanoğlu doyumsuzdur. insan egosu baskılanmak zorundadır yoksa azıtır. insanlar bir şeyin kendilerine ücretsiz verildiğini gördüklerinde, kendilerinin o şeyi zaten haketmiş olduklarına inanmaya başlarlar. benim borç verdiğim kişilerle sorun yaşamış olmam da bundan dolayı.

    kimseye borç vermezsen, ilk başta herkes kendi içinden sana pinti der, ama ortamlarda kimse senden kötü bahsetmez, hatta uzun vadede değere binersin. borç verirsen, ortamlarda kimse senin hakkında "helal olsun borç verdi" demez. borç vererek ya da cömert olarak değere binen birini görmedim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 4 Temmuz 2022; 9:2:27 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • kafkas1111 kullanıcısına yanıt

    Helal olsun Kafkas hosgeldin. Isvecililerin bu davranisi hakkinda goruslerini alalim  

  • inonu88 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hoşbulduk
    Doğrudur bunlar yapıyor böyle şeyler hatta arka oldada çocuk engelliyse 90 a takma oyunu oynuyorlar birde eski bir Osmanlı vezirinin ıskandınav ziyaretinde yemek isteyen dilenciyi falakaya yatırmasıyla gelenek haline gelmiş bir etkinlik var dilenenlere toplayıp falakaya yatırıyorlar o yüzden ülke gelişmiş millet çalışıyor dilenmemek için
    Bir dişi olmayan yaşlılara et veriyorlar gergedan eti ısırıp parçalaması için haliyle dişi olmadığıniçin ailenin yaşlıları eti yutmaya çalışıp direk boğulma tehlikesiyle baş başa kalıyorlar bazısı boğuluyor hatta buna gergedan y..r na oturma etkinliği deniyor bunlar güzel insanlar ama keşke benide vatandaş olarak alsalar iki gergedan eti kemirirdik. 😂

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.